Copiluti de mai-iunie 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 22
nelia spune:
Buna, fetele! Nici nu mai tin minte, astazi am fost cu voi pe chat... sau ieri? M-am ramolit rau. Sint atit de obosita ca vad stele verzi. Hai sa va spun ce program am avut eu astazi, ma mai mir de ma doare capul. In primul rind, sint racita, ma doare o parte de cap, cu tot cu git ureche, masea, frunte... A inceput de aseara si nu trece cu nimic. Tudora m-a urlat mititica asta-noapte pina pe la 3, cind nu am mai putut sa adorm, desi ea se linistise. Si daca tot nu am dormit, am zis hai sa invat. Si am invatat pina la 6.30 si inca as mai fi invatat, ca aveam un spor de zile mari... dar -sau trezit fetele mele!
Amindoua! Si nu s-au mai culcat la loc! Scoate-le pe amindoua din casa cu tot ce inseamna asta, o duc pe Agata la scoala, pe Tudora la gradinita... Tudora care adoarme in drum spre gradinita, la 9 ea isi continua somnul de dimineata. Am lasat-o la gradinita adormita in carut, cu sufletul in stomac la gindul ca se va trezi si, dupa atitea zile de absenta, se trezeste acolo, singura, mititica. Si am alergat spre scoala, am ajuns la timp. Nota mica la testul de saptamina trecuta, dar de trecere, adica 6 din 10. Stai trei ore la curs, da testul (nu stiu ce nota voi lua, dar e pentru prima data cind fac unul din teste sigura pe mine, fara sa mai tremur din toate alea, daca am gresit ceva e numai din neatentie, pentru ca am stiut chiar tot). Dupa aceea alearga la gradinita, ia Tudora, care a fost bine-mersi toata ziua si cum m-a vazut, i s-a facut deodata tare somn si s-a pus pe un bocit... Alearga cu carut la autobuz, ca sa ajung la timp la scoala, ia-o pe Agata, care a vrut in parc (ca e cald si frumos si tu nu ne mai scoti in parc - doua zile nu le-am scos, dar nu au stat in casa!)... Ah, da, am vorbit cu voi si apoi am dus fetele in deplasare si eu m-am carat la curs. Ne-a adus profa prima tema, cea predata pe 27 septembrie. Am luat 15 din 20!!! Nota foaaarteee buna, tinind cont ca media clasei a fost 45%, foarte mica dupa parerea profesoarei, la mine e cam 75% acest 15 din 20. Eu voiam sa-l abandonez, dar acum parca as merge mai departe, desi e mult prea mult de facut si de invatat la amindoua cursurile, numai pina miercuri ar trebui sa stau zi si noapte sa invat... Mai vedem! Dar deocamdata ma simt si eu mai bine, parca-parca incep sa sar un pic de nota 5 sau 5 si ceva. Si apoi am luat fetele si la 10.20 am ajuns acasa, le-am bagat repede la nani ca erau rupte de oboseala si de joaca (le-am dus la o prietena care are 3 copii!) Si eu, in loc sa ma culc, am venit aici, sa ma pling la voi, sa obositi miine dimineata citind... la cafea.
Asa, am citit pe fuga...
Cornelia, a ramas mesajul tau fara raspuns, pentru ca atunci cind citeam si scriam pagina respectiva, mesajul tau nu era!
Cel putin eu nu l-am vazut. Si nu de alta, dar voiam sa-ti spun ca ai si de ce sa te lauzi. Stefan e clar cel mai vorbaret dintre baietei. Bravo! Acelasi bravo si pentru aruncarea suzetei!
Ma bucur ca ati avut vreme frumoasa in weekend, de fapt stiam, ca sotul a fost si el la Brasov si la Fundata, au urcat si pe Postavaru...
Androix, sa-ti traiasca si sa-ti creasca sanatos simburelul sau simburica! M-au apucat niste emotii cind citeam... Mi-am adus aminte ziua in care am fost la ecografie, ca sa aflu ce e bb2 si mi-a spus doctorita ca ea crede ca e o fetita si am venit acasa si i-am zis sotului: e bine totul, e dezvoltata normal, dar... imi pare rau (lui ii spuneam, ca stiam ca vrea baiat), cica e fetita. La care sotul suparat, s-a rastit la mine: taci, ca te aude! Sa nu te mai prind ca mai spui vreodata asa ceva de fata cu fetita! Auzi! El care ma toca la cap ca vrea baiat, deodata era tata grijuliu cu fetita lui! Si fetita a fost! Si inca ce fetita, minca-o-ar mamica si taticu pe ea de dulcica!
OanaC, dar cum ai ajuns la radiografie? Se auzea ceva la plamini, transpira sau avea alte simptome care sa necesite o radiografie? Te intreb pentru ca Tudora tuseste foarte rau din piept, e pe antibiotic din cauza otitei, dar am insistat sa o asculte la plamini pentru ca mie mi-e foarte teama de pneumonie la o virsta atit de mica. Doctorita mi-a spus ca e curata acolo, dar mi s-a parut atit de grabita si a consultat-o atit de superficial... ca nu m-a linistit deloc, cel putin pina nu-i trece tusea asta.
As fi vrut sa mai scriu una-alta, dar imi pica ochii in gura si daca ma ia iar Tudora in primire la noapte, miine ma scurg din picioare, ca in ultimele nopti nu stiu daca am dormit 3-4 ore adunate.
Va pup si va doresc o zi minunata!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
Loreen, si eu tot ala cu vaca l-am descarcat. Si ii place Tudorei de nu mai poate! Dar dupa aceea nu a mai vrut sa descarce, imi tot spune ca nu are suficiente surse.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Oana C spune:
Nelia, Eva a tusit la inceput vreo 2 saptamini; mai intii a fost o tuse uscata, apoi a inceput sa tuseasca cu mucus; noaptea nici nu putea sa doarma, asa de mult tusea; abia isi mai tragea respiratia. Am dus-o la un pediatru mai in virsta de aici (ca ne-am mutat si nu avea pediatru), iar ala a "asultat-o" la plamini si a inceput sa imi puna intrebari timpite, gen daca tinem geamul inchis sau deschis, daca cineva din casa fumeaza, daca avem pisici ... rahaturi de-astea, cind Eva tusea in fatza lui de se vedea de la o posta ca avea ceva.
Apoi a inceput sa faca febra, dimineata a avut febra mai mica, dar seara a ajuns pe la 38,7 si a si vomat o data.
Stiam de la verisoara mea, a carei fetita tocmai avusese si ea pneumonie, ca daca tuseste si face febra sa o duc la spital.
Asa ca seara, pe la 9pm am mers cu ea la urgente. Pediatrul de garda a controlat-o peste tot, apoi a ascultat-o la plamini si a ordonat imediat radiografie la plamini. Am vazut imediat, pe calculator, ca avea ceva la un plamin (nu mi-am dat seama care, ca nu stiam exact pozitia); dar se vedea ca un plamin avea arterele cu alb, celalalt avea mai mult gri si niste punctulete.
Apoi dr a venit si ne-a spus si explicat pe radiografie ca Eva are infectie/pneumonie la plaminul sting. I-au dat o doza de antibiotic (Augmentin - prescriptie pt 7 zile) in spital, apoi motrin pt febra si un steroid lichid sa ii largeasca plaminii sau arterele ca sa poata respira - sau cam asa ceva (cred ca se chema Prednisone - 5 zile, o data/zi), restul urmind sa ii facem noi tratament acasa.
Apoi, cind am terminat tratamentul, cam la 8-10 zile, am fost cu ea la o alta pediatra, foarte buna, atenta si draguta, care s-a uitat la ea f bine, a ascultat-o f atent la plamini si a spus ca nu mai are nimic. Tusea a mai continuat citeva zile, asa de vreo 2-3 ori/zi, apoi i-a trecut.
Problema mai nasoala a fost ca in acelasi timp eu am facut bronsita, iar tusea mea a continuat cam 1 saptamina dupa ce i-a trecut Evei.
Oricum, acum sintem bine ... in afara de maselele din spate (ultimele 4), care au inceput sa ii faca si astea probleme; sta toata ziua cu degetele pina la cot in gura, saliveaza si baga in gura tot ce apuca - mai mult soarele ei jegos si mirositor de atita saliva, ca nu-l lasa din mina nici o secunda, ca sa il pot spala.
Gata, ca m-am intins ca un pancake 
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
monu spune:
Neatza!!!
e tare urat afara si la noi s-au inchis si gazele asa ca spe sa nu se faca pra frig in casa. Eu ma simt fff obosita. Aseara mi-a fost rau de la oboseala. Iar Alexia e super capricioasa in dimineata asta.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
gabitzam spune:
'neatza!
Se anunta vreme super nasoala pana duminica. Deja s-a innorat, spre pranz se anunta ploaie, posibil lapovitza. Brr!! Nu stiu de ce nu mi-a placut niciodata luna asta, noiembrie, desi este luna mea. Nu-mi place frigul in general, am chiar si alergie la frig, pe bune.
Aseara a reusit si eu sa-mi instalez Limewire si am dat o cautare dupa baby einstein. Dar nu mai am loc pe disc. Dupamiaza fac "curatenie" generala si sterg toate junk-urile din calculator. Vreau sa trag si "Alba ca zapada" lui Disney, ca tot e ii plac tare lui Andrei piticii.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
patriciaRO spune:
Salutici!
Loreen, mare grija cu limewire ca numai virusei intra... Am tot descarcat noi niste chestii si ne-am umplut... incearca cu Azureus...
Andutzy, pai e bine ca Dragosel merge mai bine.. O sa fie si mai bine dupa tratament!
Gusta, ce semnatura hoata ai!
Oana, pai treceti si pe la noi prin CPH, nu se poate? Ca tot ziceati ca poate o vizita! M-am uitat pe catalog. Sunt mistoace hainele... Daca te duc in magazinele de aici le iei mai ieftine si mai mistoace...
Denisa73, sanatate lui Cristian...
Beatrice, mami de
Alex pifos
www.dropshots.com/day.php?userid=117763&cdate=20060521&ctime=143705" target="_blank">
loreen spune:
Buna ziua de-acuma...
Deci am fost la celebra...sa innebunesc nu alta...de cand am intrat am luat-o in bot ca programul era de la 9 si eu am ajuns la 8,45 sic...apoi cand a vazut-o Delia pe celebra atat a plans si s-a incordat ca am zis ca se rupe frate copilu-n doua...greu foarte greu am tinut-o sa se uite-n gatul ei,in nas sau sa o masoare...cica lungime are 83 cm dar ma indoiesc rau de tot pentru era toata un arc fata,are 13 kile cantarita de mine ca de ea nu s-a putut...si apoi a venit cireasa de pe tort: "stiti dna Constantinescu ca nu avem vaccin acuma...ca pentru asta ati venit...nu mi-am dat seama ca nu-l am si abia saptamna viitoare il primesc,e tarziu?!" Ba deci am zis ca iau foc...mi-a kilarit copilu juma de ora,a facut remarci de genu'"ori am imbatranit eu ori nu ii maisuport cum urla,mai ales de dimineatza" ca sa-mi spuna ca nu ii face nimic... chipurile are rosu in gat,mucoasele bucale inflamate,stomatita...sa-i sparg mufarina cu tot neamu cand am auzit-o...
Una peste alta imi da trimitere sa-i fac copro si hemolucograma completa ca ce are pe piele este dezastru a recunoscut si ea...ma mir...si uite asa si f..t...a si cu banii luati ca m-au costat analizele 910 mii ca sa-i facla copil si exudatele faringiene si nazale,si calciu si fier si grupa de sange daca tot i-am luat sange...
Nu va zic ca am fost la Medicover si cand mi-a zis ca-i ia sange din vena m-am albit spontan la fatza...dai plansete cot la cot cu Delia ca asistenta se uita crucis la mine ...si acuma imi stau lacrimile in gat cand imi aduc aminte cum plangea mititica...
Mai am sa-i fac testul Elaiza(daca asa s-o scrie...)pentru giardia ...dar ala maine ...alti 50 de ron...ca in puii mei io platesc cass pentru pensionari nu pentru copii mei...si sa vedeti voi de nu io iesi ceva lui Delia si pana-mi da reteta se termina fondurile la farmacie...
Si uite asa s-a terminat ziua mea la dr...saptamana viitoare iar ma duc s o intepe acuma...alti bani alta distractie
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
gusta spune:
Buna fetele
Eu ma pregatesc sa plec la spital .Vreau sa va multumesc de incurajari si de acuma ce o fi o fi .Pup dulce copilasi si pe mamici si sper sa ne auzim diseara
.
Doamna cu urgenta si maimuta Maruta
monu spune:
Ola,
Gusta bafta si multa, multa sanatate.
Loreen, un pupic mare de la noi pentru Delia. Si sa speram ca nu o sa mai trebuiasca prea curand sa i se mai ia sange.
Eu tremur de frig in casa ca astia de la gaze dorm prin bloc ca afara ploua si nu fac nimik din ce trebuia iar gazele tot oprite sunt. In alta ordine de idei tot la jucarii am ramas fixata. Tot ma uit si caut si parca nimik nu am atrage. Ca nici sa dau banii si sa ma uit eu la ele nu imi convine. Ce oare ii atrage la varsta asta?
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Mercedes spune:
gusta- bafta si sa ti rezolvi toate problemele !!!
loreen - stai ca nu pricep, dar de ce ai platit tu analizele??? n ai avut bilet de trimitere?
eu ieri am fost cu cristi la analize , i am facut o gramada si am platit doar exudatul ca cica aia nu se deconteaza 14 lei + daca ii iese ceva inca 7 lei pt ca sa aflu la ce antibiotic e sensibil.
Intrebare v ati facut radiologie mamara si testul papanicolau?vedeti ca e program acum si e gratuit cica cu bilet de trimitere de la med de familie.