ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elbi spune:

multumesc, ioanatugs!
sa aveti si voi niste bebei super ca voi!

salomea, am facut eco si inainte si dupa
laparoscopie. aveam peste tot si peste uter, cand a incercat
sa cauterizeze am inceput sa sangerez si s-a oprit.
a "curatat" cat s-a putut. aveam si un chist de vreo 10 cm...
eu aveam dureri multe de la chist. si culmea ca am facut eco lunar,
dar de abia in ultima luna, cand am ajuns la doctorita mea,
am descoperit si chistul si endometrioza. cam bizar sa apara doar intr-o luna un chist de 10, asa ca...
eram in al doilea an de incercari de a-l avea pe bebe 2, ce era in inima mea...ma gandeam la fertilitate secundara, ma rog, tot felul de chestii.
endometrioza poate recidiva, asa ca doctorita m-a sfatuit ori contraceptionale, ori bebei...

multa sanatate si nu va pierdeti speranta!

maria si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micky2007 spune:

Elbi la mine chistul endometriozic a recidivat in trei ani, am avut unul de 5 cm, asa ca nu cred ca intr-o luna s-a facut unul asa baban. Cred ca cel care a facut eco, probabil nu a stiut.
Este imposibil sa se faca asa repede.

Bafta sa fie bebe cat mai repede.

Micky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Boo sa dea Domnul sa nu mai ai nevoie de fiola de Difereline si sa vina bebe in schimb! Eu i-ti tin pumnii stransi in continuare!
Micky2007 daca ai ambele trompe permeabile, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji, poti ramane insarcinata indiferent pe ce parte ovulezi!!
Elbi ma bucur ca ai ramas graviduta dupa un chist atat de mare. Si eu am avut unul de 10 cm, am fost operata clasic, am facut si trat. cu Danazol ca tine, insa dupa aceea nu s-a mai intamplat minunea. Dar mie dupa Danazol mi-a prescris anticonceptionale un an si asa am facut. Deci eu am avut o pauza de dupa operatie de un an si trei luni, poate a fost prea mare pauza si deaceea nu s-a intamplat minunea??? Acum am fost operata laparoscopic de un chist mai mic de 4 cm, insa nu am mai luat nici un tratament dupa si nici nu intentionez sa iau, pentru ca inca mai sper desi au trecut 6 luni de atunci! Multumim de incurjari si sa-ti traiasca baietii mari si frumosi!!






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micky2007 spune:

Ioana daca tu spui asta care ai trecut prin multe si esti o specialista atunci numai imi fac probleme.

Sa inteleg ca endometrioza a fost cauza? Nu inteleg de ce nu am rams niciodata, macar sa vad si eu cum arata cele II liniute.

Multumesc frumos.

Bafta si tie.

Elbi felicitari.
Boo succes sa iasa asa cum dorim noi.

Micky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Miky2007 nu sunt o specialista, doar ca am trecut prin multe si cred ca ma asteapta inca multe incercari pina sa reusesc! Asa am obtinut tot ce mi-am dorit cu mult chin si suferinta, dar am reusit, pe celalalt plan sunt implinita. Cat despre cele II liniute, ce folos ca le-am avut dar nu mi-am vazut minunea niciodata. Atunci cand va fi, sa dea Domnul sa fie bine pina la capat, nu ca la mine. Pentru ca la mine totul a inceput cu cele doua liniute si un bebe mic, dar cu multe probleme. Mult noroc sa vezi cat mai repede cele II liniute!!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Buna fetelor! Nu am mai scris de ceva vreme.

Ioana, imi pare tare rau ca nu a fost sa fie de data asta! Dar iti doresc sa poti tine trat prof. Andritoiu si sa fie cu succes de data asta!

Salomea, nu e tirziu sa iei Diphe. Se recomanda chiar si inainte de operatie sau chiar in loc de operatie, in caz ca pacienta refuza interventia. Daca la tine problema e ca nu poti avea bebe, ar trebui sa ajungi la un specialist de infertility, vezi insa ce iti acopera asigurarea, ca e cam scumpicel pe-aici.
Iti scriu pm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micky2007 spune:

Ioana din punctul meu de vedere esti specialista ca a trebuit sa inveti foarte multe si sa citesti foarte mult sa vezi care este cauza. Si cu ocazia asta dai foarte multe sfaturi bune, si experienta ta ne ajuta. Poate unele dintre noi suntem la inceput si nu stim foarte multe despre endometrioza sau alte probleme.

Cred ca ai dreptate, ce sens au cele II liniute. daca sarcina nu poate fi dusa pana la capat, dar macar stii ca poti ramane, eu nu am ramas niciodata.

Eu stiu un doctor care le-a ajutat pe multe fete sa duca sarcinile pana la capat. Se numeste Nicolae Suciu de la Polizu. O prietena dea mea nu putea tine sarcina si dupa doua pierderi a reusit in cele din urma cu acest doctor. Si nu este singura. Este foarte bun dar si foarte ocupat.

danutza_c bine ai venit din nou printre noi. Numai stiu ce probleme ai dar oricum bafta.

Micky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elbi spune:

multumesc, fetelor!

nu stiu daca pauza de 1 an cu contraceptive a fost de vina.
pentru mine a fost un miracol, de fapt 2, ambii copilasi...
si cu primul ne-am chinuit vreun an si ceva.
normal ca decii "specialist" dupa ce citesti f. mult, ca e vorba de tine in primul rand.
si eu si al meu suntem medici, asa ca...eh, am fost si mai stressati si mai pisalogi...
as crede ca e vorba si de stress. dupa ce am terminat cu danazolul, efectiv nu m-am mai gandit la copil, ca acusi e ziua ovulatiei si nu trebuie sa o pierd. nu, poate ca de aceea am fost eu mai relaxata.

stiu bucuria celor 2 liniute,dar trebuie sa ai grija si dupa aceea. mai ales in primul trimestru cauza pierderii sarcinii e de natura genetica, in celelalte trimestre, mai mult de natura mecanica.

uf, sunt atat de multe...

va doresc si voua sa se implineasca dorinta de a strange in brate propriul puiut! si relaxati-va!

maria si baietii(2002, 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

Fetelor, am fost la Dr. Tutunaru, care este recomandat ca mare specialist in endometrioza. Cand a auzit ca la laparoscopia pe care am facut-o acum, in octombrie, doctorita doar a constatat endometrioza si nu a curatat nimic, motivand ca nu putea, ca era ca o "improscare", a zis ca asta e o aberatie, ca doctorii care fac asa ceva sunt niste criminali, si ca ar trebui sa ma operez iar, sa curete tot ce se vede cu ochiul liber, sa ma bage la menopauza 3 luni, si apoi sa fac tratament homeopat ca sa nu mai reapara. Mi-a picat fata instantaneu, mi s-a facut rau. Cum adica, sa mai fac o laparoscopie (de abia am facut-o pe asta, in octombrie, cu mari emotii)???!!! L-am intrebat daca nu pot sa mai astept si a zis ca operatia asta trebuia facuta ieri, si ca pot sa decid ce vreau, el mi-a spus ce trebuie facut ca sa am o sansa sa raman gravida mai incolo, cand o sa decid ca vreau copil.
Sunt disperata!!!! Am moralul la pamant. Nu stiu pe cine sa mai cred, dr. asta se presupune ca e super-tare.Am fost asa socata ca am uitat sa il mai intreb de Cetrorelix... sorry...
Voi ce credeti, chiar sa fi fost doctorita mea asa de ...nici nu stiu cum sa ma exprim... ne-om, incat sa nu curete, daca se putea curata... Bani i-am dat inainte de operatie, si i-am dat suficienti, nu imi vine sa cred ca ar fi putut sa curete si nu a facut-o...Ea a zis ca ar fi perforat peretele vezicii daca ar fi incercat sa curete.
Nu mai pot, psihic, sa mai trec printr-o laparoscopie acum, poate la vara, pana atunci sper sa diger informatiile si sa pot sa am o parere, in clipa asta pur si simplu nu ma mai intereseaza ca am endometrioza.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Alissaa of.. i-mi pare rau sa aud ca esti disperata, dar nu te speria, pentru ca asa e dr. T, uneori mai panicos, dar altfel un medic f. bun. Si eu sunt pacienta lui si uneori si eu m-am speriat de rectiile alarmante ale lui si-mi venea sa zic: "eu la el nu mai merg!" Dar dupa ce m-am gandit mai bine, am realizat ca avea dreptate si ca nu-mi vrea decat binele. Te inteleg perfect, intr-adevar e trist ca nu a curatat endometrioza atunci cand trebuia si acum va mai trebui sa faci una! Am mai auzit de medici care au facut la fel, nu stiu de ce oare nu se gandesc ca nimeni nu e fericit cu mai multe taieturi pe burta, trebuia sa incerce sa stopeze focarul de endometrioza, dar gandeste-te ca poate chiar nu a putut, sau nu era un medic f. bun si atunci nu se baga, decat sa riste vreo hemoragie, sau vreo complicatie. Stai si linisteste-te o perioada si sa alegi cea mai buna solutie pentru tine!!
Micky2007
Elbi ne spui si noua ce fel de medici sunteti, nu de alta, poate avem nevoie de o mana de ajutor!





Mergi la inceput