ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Alina.n pe mine m-au tinut simptomele acestea vreo ora, sau doua, dupa care nu am mai avut nimic, dar nu ma grabesc sa trag concluzii, pentru ca am avut CM si de 29 zile, iar eu sunt abia in z26, asa ca mai am de asteptat putin. Eu iau si Aspenter de 2 saptamani si ma gandesc ca poate de la el am avut pata aceea maro in z20. Oricum maine as face un beta, daca ma trezesc mai devreme si o sa ma conving pina la urma de situtie, pentru ca nu-mi place stresul asta: o fi, sau n-o fi! Multumesc





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Buna fetelor!!
La mine z2 si prin urmare nu am mai ajuns la betaHCG, pentru ca nu am mai avut motive! Am inceput tratamentul prof. Andritoiu din z1 si sper doar sa-l pot tine ca la carte, pentru doua luni.
Boo la tine au venit rushii?? Tin pumnii sa nu vina!!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Buna seara fetele,
ce mai faceti,e cam liniste pe aici in ultima vreme
Ioana imi pare rau ca nu a fost bb dar nu fii suparata, ai speranta si incredere in Dumnezeu si minunea se va intampla .
Fetelor voi cum mai stati cu regimul, eu m-am abatut azi de la el ca am papat niste prajiturele,era ziua unui coleg si a adus numai bunatati, nu am putut rezista si am papat.
Ioana despre ce tartament vorbesti tu?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Alina.n multumesc de incurajari Eu am inceput tratamentul apicol al prof. Andritoiu. La multe fete a facut minuni si m-am gandit sa-l incerc si eu. E plin de miere, tincturi si ceaiuri si se tine in stransa legatura cu regimul despre care vorbeam si noi, cu cateva pagini in urma. Un singur lucru am observat ca schimbare, inca din primele zile de la inceperea lui: am mainile si picioarele fierbinti, eu care le aveam reci si vara. In tratament oricum e specificat si pentru circulatie periferica slaba. Asta inseamna ca lucreaza ceva pe acolo, sper!!!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elbi spune:

buna fetelor!
si eu am avut endometrioza descoperita cand incercam
sa-l avem pe bebe nr. 2. dupa multe "aventuri",caci si mie o somitate imi spusese ca as avea o tumora pe ovar si ca ar dori o interventie in camp deschis, am gasit pe altcinvea, am facut laparoscopie, apoi 6 luni cu danazol, a urmat o luna de "refacere", iar luna urmatoare am ramas gravida.
si acum avem 2 baieti.
asa ca nu disperati!
conteaza f. mult doctorul, cine stie sa interpreteze ecografia
si bineinteles, voi, care trebuie sa aveti cat mai multe informatii
si sa le discutati cu specialistul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salomea spune:

Nu mai stiu daca mi-am facut prezentarea aici, dar vreau sa ma inscriu si eu oficial la "endometrioase".
Incercari de bebe - 2 ani jumatate, nici o explicatie foarte concreta, laparoscopie cu diagnostic endometrioza la sfarsitul lui septembrie. Am inteles ca mi s-a facut si drilling ovarian (nu stiu pt ce) si ca tromplele ar fi ok. Endometrioza ar fi la nivel utero-sacral (nu stiu daca scriu bine) si nu mai stiu cum, trebuie sa caut foaia. Dr care m-a operat (Tutunaru) mi-a recomandat sa fac acele injectii cu Dypherline, dar m-a avertizat ca nu e un tratament garantat. Am hotarat sa nu fac deocamdata tratamentul si am inceput regimul natursit (fata lactate, carne, oua, grau, etc). Intre timp am ajuns in State si astept sa ajung la un specialist in endometrioza de aici, dar o sa mai dureze ceva.
Tot rumegand si citind pe net, mi s-a infiripat si mie gandul de a incerca totusi tratamentul hormonal... Nu stiu ce sa fac, as vrea sa va intreb- credeti ca e tarziu sa ma apuc de el totusi la 2 luni de la laparoscopie? Nu e cam tarziu deja?
Elbi, incurajatoare experienta ta... Spune-mi te rog, tu de cat timp incercai sa ramai insarcinata cand ai facut laparo si ti-au depistat endometrioza? Si de ce fel de ecografie vorbesti, ai si ecografie in urma laparoscopiei sau cum? (eu am un fimulet de 15 minute doar).
Astept parerile voastre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micky2007 spune:

Fetele eu va citesc de mult dar nu am scris la acest subiect.
Am avut si eu doua operatii pentru chisturi endometriozice, una in decembrie 2003 (operatie clasica, dar care mi-a taiat un pic mai mult dintr-un ovar) iar luna asta pe 13 am facut laparoscopic, tot pentru endometrioza.
Nu mi-a dat nici un tratament iar luna viitoare voi incerca IA.
Care dintre voi stiti ce inseamna OD fara activitate foliculara?
Eu interpretez ca ovarul drept nu ovuleaza.
Dupa mai multe ecografii facute, acelasi lucru iese. Unele fete spun ca o luna ovulezi pe un ovar, iar in cealalta luna pe celalalt. Dar intr-un interval de 1 an numai acelasi lucru vad OD fara activitate foliculara. Ma gandesc ca la prima operatie, doctorul a taiat prea mult din ovarul drept. Nici nu stiu ce sa mai cred.
Iar pe ovarul stang care era si bun (zic eu) aveam chistul acesta nesuferit.

Sfatuiti-ma si pe mine pleaseeeeeeee.

Pupici
Micky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Elbi felicitari si multumim ca ne incurajezi cu experienta ta frumoasa! E bine ca ai gasit medicul potrivit la timpul potrivit. Felicitari inca o data si sa-ti creasca puiutii mari si sanatosi!!
Salomeea ai mai scris iubita si ti-am si raspuns, dar nu ai mai intrat pe la noi, dupa aceea. Parerea mea e ca nu e prea tarziu sa faci tratamentul acum, eu stiu ca Tutu recomanda incercari 6 luni dupa care, Difereline, in caz ca nu se intampla minunea. I-mi pare rau ca si tu ai acest diagnostic, dar nu te speria pentru ca un pas ai facut deja, ai fost operata si pina in prezent acesta este cel mai sigur "tratament". Ai vazut ca sunt multe fete care au reusit sa ramana gravi dupa laparo, asa ca inca nu e cazul sa te alarmezi. E important sa se trateze si sotul tau, parca si el avea probleme cu spermograma, nu??? Uite eu am mers doar eu si am facut fel de fel de analize si de fapt mai aveam o problema: spermograma slaba.
Micky2007 eu nu am inteles de fapt de ce vrei sa ovulezi si pe dreapta?? Ai trompita buna acolo, sau pur si simplu te sperii ca nu ovuleaza si ovarul drept. Eu stiu ca de fapt nu e o regula fixa, o luna pe ovarul drept si o luna pe ovarul stang. Sunt femei care ovuleaza mai mult pe unul si mai putin pe celalalt. Si eu de ex. ovulez mai mult pe stangul: 3 luni st., o luna dr., alta luna pe amandoua, asa ca nu e o regula la toate femeile. Daca intr-adevar ai o problema pe stanga si vrei sa ovulezi pe dreapta, exista medicamente de stimulare a ovulatiei si poate asa o sa lucreze si dreptul.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micky2007 spune:

Ioana mie imi este frica ca ovarul drept nu ovuleaza niciodata, fiind foarte mic (din cauza ca a taiat din el la operatie), trompele le am permeabile pe amandoua.

Dar ma gandesc ca daca am ovulatie pe ovarul stang atunci este oke, zic eu si ca nu trebuie sa ma sperii.

Nu am monitorizat luna de luna, dar din cand in cand cand am facut ecografii mi se scria OD fara activitate foliculara.

Merci pentru ajutor.
Pupici
Micky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Ioana, imi pare rau ca nu a fost bebe !!! La mine inca nici un semn. Am zis ca mai astept pana luni si daca tot nimic ma duc la un control la doctor. Si eu sincer as vrea sa nu vina dar macar sa fie si nu altceva. Cu toate ca nu stiu daca ar putea sa fie bebe. Eu cand am ovulat ?? Ultimul CM l-am avut in septembrie si pe urma mi-a mai curs niste sange dupa laparo, dar dr a spus ca ala nu e CM. UFFFFFF, nu mai inteleg nimic . Ma plimb cu fiola de Diphereline dupa mine prin tara ca poate ma apuca pe drumuri

Mergi la inceput