Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (91)
Raspunsuri - Pagina 25
tania-z spune:
FELI, e chiar revoltator! De cand se practica chestia asta? Parca spitalele iesisera din criza financiara.
Apropo, stiti ceva mai multe de ajutorul pentru "trusoul bebeluslui"? Uite ce am citit eu:
Comisia pentru munca a Camerei Deputtilor a aprobat proiectul de lege privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti
Bucuresti, 24 oct /Rompres/ - Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor a aprobat marti proiectul de lege privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti.
Potrivit acestui act normativ, fiecare nou-nascut va beneficia gratuit de un trusou care sa cuprinda haine, lenjerie si produse de îngrijire, în cuantum de 150 lei, la momentul înregistrarii la autoritatea locala. Membrii Comisiei au votat însa un amendament care ridica unele probleme asupra momentului aplicarii acestei legi, prevazut sa fie 1 ianuarie 2007. Amendamentul respectiv prevede ca sursa de finantare sa fie fondurile cu destinatie speciala prevazute în legea bugetului de stat si nu sumele defalcate pentru bugetele locale, asa cum fusese indicat initial.
Presedintele Comisiei pentru munca, deputatul PD Stelian Dutu, a declarat pentru Rompres ca acest amendament nu prea are sanse sa treaca în plen si, în consecinta, aplicarea legii va fi din 2007, în caz contrar existând si posibilitati tehnice si procedurale pentru o aplicare în cursul anului 2007, la o rectificare bugetara.
Daca acest act normativ va fi aplicat de la 1 ianuarie 2007, aproximativ 200.000 de nounascuti vor beneficia de trusoul în valoare de 150 lei, fondurile necesare fiind de 360 milioane lei.
În 2004, aproape 4.000 de nou-nascuti au fost abandonati în maternitati, numarul abandonurilor dublându-se fata de 1989 si survenind în principal la externarea mamelor si a bebelusilor.
Tania & BB Stefan (17.12.2005) Nazdravan
pisi-si-boscu spune:
Or fi iesit din criza financiara, dar nu au iesit inca din criza nesimtirii...
Pisi mamica lui Boscu' mic de aproape 6 ani !!!!
tania-z spune:
Pai PISI e la fel cu analizele gratuite. Cica te amendeaza daca nu le faci, dar, cel putin in Sibiu, daca te duci la clinica ti se spune ca nu mai sunt fonduri decat la anul! Trebuie sa platesti. frumos, nu?
ce ai mai facut cu educatoarea lui Boscu?
Tania & BB Stefan (17.12.2005) Nazdravan
roxisialexia spune:
tania, mai bine le da banii, oricum cine vrea sa il lase acolo o va face si fara acei amarati de 150ron.Vad ca spun ca sunt din bugetele speciale, sper sa nu umble la suma care oricum se da la nasere, atunci cand inregistrezi copilul.
feli, mie nu mi-a cerut nimeni nici un ban pentru laptic, insa acum exista si posibilitatea ca sa fie gratis bebelacul si daca vrei sa ii dai ceva mai bun sa te coste, zic si eu!
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac
felicia74 spune:
Tania eu din articol deduc doar: se vor face alte "licitatii" pentru trusou, alti bani alte interese...![]()
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
pisi-si-boscu spune:
Nu stiu cum patiti voi fazele astea ( ma refer la analize cu bani, etc.), ca noi nu am avut niciodata; adica am facut analize de nu stiu cate ori , dar e adevarat ca noi suntem arondati la casa OPSNAJ unde nu am auzit (inca) de fonduri insuficiente.Pana si medicamentele pentru Sebi, mai putin in cazul in care am avut urgenta, le-am luat gratis. Si sa nu ma intelegeti gresit, dar la j'demilioanele care le dau pe an catre casa de asigurari de sanatate numai eu, e fi bine sa aibe bunul simt sa ma serveasca conform legii!!!! Nu de alta, dar platim corect impozite, si din partea statului primim numai rahat si greatza.
P.S. Eu coninui sa cred ca noi suntem de vina, ca nu stim sa ne cerem drepturile... No offence, dar am vazut si cu faza de ieri cu gradinitza...
Pisi mamica lui Boscu' mic de aproape 6 ani !!!!
loren@ spune:
Roxi mercic...eu nu o las cu bibe in gura dupa ce papa si nici nu mai molfaim suzy de la 3 luni jumate..acum o sa vedem dupa pauza de ceai si am sa o curat oricum cu tifon...ai dreptate, cu cazutul dintilor, dar tocmai am vazut ieri in parc o fetita de 3 ani, care dintii de sus, aproape nu-i mai avea de la carii si o duceau si la stomatolog ca sa-i plombeze maselele sa nu-i pice si astea de acum...ca apoi cu ce mai maninca saracuta?
Asa ca sper sa rezolvam din timp problema sa nu ajungem in situatia asta!![]()
ciresica de pe tort
felicia74 spune:
Lorena si eu stiu 2 cazuri (ambele fetitze) care deja la 2 ani aveau dintii cariati TOTI! Asta pentru ca peste noapte au baut ori ceai indulcit ori suc de fructe din comert![]()
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
cristinamh spune:
nu pot sa cred aia cu laptele!
e bisnita curata. da, hai, pot sa inteleg ca n-au fonduri, te pun sa-ti iei cutie de lapte sau iti dau una, la pret de farmacie... dar sa-ti vanda cu mililitrul lapte pt copil... asta e strigator la cer!!!
pisi, inseamna ca nu te-ai programat de mult la analize la policlinica 10. din cauza fondurilor insuficiente la OPSNAJ, programarile se fac pe 3 luni. ia incearca. vorbesc de analizele de sange mai ales.
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
lavi02 spune:
Fete dragi, intru in pregatiri pt ziua Nataliei, am de facut cumparaturi, mancare, ba mai mergem si la ziua unui copilas maine, asa ca s-ar putea sa nu mai prea intru zilele astea.
Nu va ingrijorati pt noi.
Va pupam.