Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (90)
Raspunsuri - Pagina 26
felicia74 spune:
Mai bine curata bine nasul toata ziua. Daca nu are febra, nu inteleg ce rol are Augmentinul, sau macar putea incepe cu ceva mai usor, gen Ospamox. Desteptii astia chiar prescriu Augmentinul asta nenorocit chiar pt orice ? Eu as zice sa mai consulti un pediatru... daca toate rinitele s-au transforma in sinuzite...
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
silvia_d spune:
negara cristina-augmentin e amoxi si acid clavulanic,are un spectru f larg,e f bun pe sfera orl,si pe caile respiratorii super.(si inferioare,parca,da'mai putin)...deci,rinita ta e infectioasa de vreme ce ti-a dat antib.
tre sa-i dai minim 5 zile...ai grija sa observi daca apar mici bubite pe corp,s-ar putea sa nu fie de la antib,si pur si simplu de la excipientii din sirop(aromatizanti,edulcoranti,etc...)
Morgano spune:
Eu din pacate am auzit de multe alergii urate de la Augumentin, eu n-am sa-i dau Anei. Vba. Silviei, fii atenta la piele cand ii dai.
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
silvia_d spune:
fetele,care n-au primit pm-ul,sau mesajul pe mess,sa ridice mana,ca-l trimit;numai ca l-am trimis cu mici modificari,c-am inteles ca daca trimit la 10 persoane acelasi mesaj se considera SPAM si te baneaza automat,asha ca am facut mici modificari;
tania-z spune:
Moama, s-a deschis in we asta sezonul la discutii serioase, aproape academice
. Nu pot sa spun ca nu-mi place, dimpotriva, asta demonstreaza ce mamici valoroase avem in grup
. Nu vreau sa flatez pe nimeni, dar ce am citit we aceste pe forumul nostru chiar m-a "imbogatit" ca schimb de idei!
- Discutia dintre Silvia si Anda mi-a adus aminte de seminariile mele de gandire critica (de care mi-e atat de dor!!). Excelente argumente, de ambele parti.
- descrierea subiectului "copiii si TV-ul" facuta de Lavi foarte faina, sunt mai mult decat de acord cu cele spuse acolo. Mai ales de faza cu dezvoltarea imaginatiei/creativitatii. Si, pe deasupra, tinand cont ca acesti copii urmeaza sa intre intr-un sistem de invatare (cel scolar) deocamdata prea putin axat pe stimularea creativitatii, cred ca ne revine nou, parintilor, responsabilitatea de a avea grija ca aceasta sa nu se piarda, ca noua generatie sa nu fie o generatie "copy-paste" ci sa ajunga sa creeze valoare adaugata prin propriu "joc al mintii". Nu e atat de greu, daca avem grija sa nu se piarda acest dar cu care ne nastem, capacitatea imaginativa, asadar, lansez sloganul zilei :"mamici, tatici treceti la joaca!
".
Si LAVI, ma bucur ca ai revenit cu decizia privind pagina de urari pt Natiuk!
- Articolele feliciei super bine-venit! Feli, tu esti, daca nu te superi, un "soricel de internet"
cred ca daca este nevoie de un research online poti fi usor consultant!
Cristina Negara imi pare rau ca Elise e bolnavioara. Si noi am fost diagnosticati cu rinita. Dr. noastra a preferat Sumetrolim. DAR aceasta nu este o parere avizata. Sper ca Silvia sa-ti poata raspunde. Pana atunci,
.
Tania & BB Stefan (17.12.2005) Nazdravan
tania-z spune:
Si referitor la nuditate, am gasit si eu urmatorul articolas:
http://www.suntmamica.ro/Va-puteti-arata-nud-in-fata-copilului_qq_.html
Acum sa va spun ce am patit: tratamentul lui Stefan a fost schimbat la farmacie, s-a incurcat substanta activa cu o alta (era diferenta de cateva litere - in loc de cefa-nustiucum, mi s-a dat cefu-nustiucum) si asa a ajuns sa ia Stefan un antibiotic destul de puternic, din fericire, fara efecte secundare, pana acum. Va povestesc asta doar pentru ca m-am gandit ca este folositor, cand mergeti la farmacie sa verificati (nu ca mine!
) daca ceea ce primiti corespunde cu medicamentul prescris.
In legatura cu mesajele privind apelul de ajutor pentru Andreiut, eu sunt tare suparata ca unele persoane carora le-am trimis email (eu zic ca am scris un mail de bun simt si m-am adresat cunoscutilor mei cu o situatie cat de cat OK) m-au cam luat in balon, chiar au fost deranjati! E chiar atat de greu sa dai delete daca te deranjeaza un apel la umanitate, mai trebuie sa scrii si un reply acid? 
Edit: referitor la ceea ce a spus mamica aceea la radio, mie, personal, mi se pare o mare tampenie! Pentru ca activitatea cerebrala se exprima in termeni de unde cerebrale (de diferite tipuri in diferite stari de veghe) si in zone de activare/inhibitie pe cortex. Singura referire pe care o stiu legata de corpul calos - zona anatomica de legatura intre cele doua emisfere - este in legatura cu crizele epileptice. La uni bolnavi de epilepsie se face o interventie de sectionare a acestuia pentru a rezolva crizele. Mi s-ar patea mult mai fezabila o teorie legata de influenta semnalelor transmise de tv/calculator asupra activitatii cerebrale, masurata tomografic sau echivalent, dar chestia cu "legatura intre cele 2 emisfere" suna de-a dreptul hilar.
quote:
Astfel, neuropsihologii constata ca, pe parcursul vizionarii TV, activitatea emisferei stāngi se diminueaza extrem de mult, comunicarea interemisferica slabeste semnificativ, iar procesele mentale superioare sunt inhibate cu putere, creierul trecānd īntr-un ritm predominant alfa - activitate electrica ce indica intrarea īntr-o stare de semi-adormire de tip hipnotic.
Asta este deja altceva, suna mult mai bine din punct de vedere stiintific. Intr-adevar emisfera stanga este cea responsabila cu activitatea noastra "matematiceasca", calcule, logica etc. undele alfa sunt cele pe care le regasim atat in starea de inductie hipnotica, cat si in cea de reverie(cand visam cu ochii deschisi) sau in starea exact dinainte de e adormi. Se pare deci sa stam la Tv intr-un fel de "trandaveala intelectuala", simplu spus, nu ne mai exersam mintea in nici un fel
Tania & BB Stefan (17.12.2005) Nazdravan
dordia2000 spune:
Felicia,Anda ms mult pentru retzeta. Dupa zacusca facuta ieri...ma ocup acu' de catina.
Ma duc sa o prepar si revin!!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
Gandacel spune:
Noki, pentru raguseala e numai bun ceiul de tei. daca vrea, cu lamaie si miere, daca nu gasesti tu o compbinatie sa-i placa.
Cu lista, eu am mai propus ceva mai demult, dar desi tot repet, o fac degeaba. Zic pentru ultima oara si daca nu ma credeti, atunci va rog vootati! Nu este bine sa puneti numele mamei in dreptul datei de nastere!!! Data nasterii e a bebeului! Se intelege (ori macar arata) aiurea. Langa data nasterii trebuie sa stea numele bebeului, iar apoi scrieti cui apartine, carei mamici adica... Cat despre Pisi, eu chiar nu am sa zic nimic pro ori contra, pentru ca intrebarea nu are sens. In dreptul carui bebe si al carei date de nastere o treceti?! Si daca mai intra si alti forumisti sa comenteze vreo idee interesanta, intra frumusel la noi si va fi bine primit, dar nu trecut in lista. pe Pisi lasati-o sa posteze frumusel, fara identitate de mamica de nov-dec!
Referitor la propunerea lui lavi "bebelusi si copilasi"... ai cui sunt bebelusi si ai cui copilasi?! NU sunt toti la fel?!
Apropos de prezenta lui Hildegard la alte subiecte, inseamna ca deocamdata se abtine sa intre din cauza aatmosferei... asta o exclude din LISTA?! S-a exclus singura, temporar, de la discutii, dar toto mamica de nov-dec. ramane. Deci din nou revin la propunerea de a nu scoate pe nimeni din lista, ci EVENTUAl de a le separa de restul mai "active".
Addya, tu de fapt ai dreptate! Poate sa arate lista oricum!
Cred ca au fost ultimele mele propuneri.
Cristina N., mucii galbui si foarte grosi sunt la finalul racelii. Scoate-i si gata. Vitamina C sub forma de sucuri de portocale/lamaie/gref si cam atat. Antibioticul ii slabeste imunitatea. Daca vrei, ii poti lua Mucosolvan pentru copii, sa fii sigura ca nu are secretii din astea si pe caile respiratorii, altele in afara de nas! Dar le va elimina cam la fel: muci grosi si tuse. Daca nu face febra, la ce bun Nurofenul?! Sa faca vreo diaree?!
Scuze, nu am timp sa recitesc. Daca am greseli, sper sa nu fie grave si sa pricepeti ce am vrut sa zic!
Pupici
Gandacel
13+ si Bogdanel (14.11.2005)
anda77 spune:
e anu-stiu-cata zi in care copilul propriu nu vrea sa manance nimic, dar nimic la masa de pranz si se culca nemancat. concluzia: il trec la 4 mese pe zi, ca poate inghite ceva legume, dk ii va fi foame. am evitat pana acum caci imi e frica, ca, per total, cu 4 mese, sa nu manance cantitativ chiar mai putin decat acum. adik este probabil sa faca mofturi si la alea 4, dar n-am de ales. o sa fac 4 mese la distante egale pe parcursul zilei.
gandacel, tu intrebi, tu raspunzi, tu te enervezi....
in lista figureaza numele mamicii prima pentru a facilita cautarea. e mai usor sa cauti in lista cand numele mamicii este mai in fatza(mai la stanga) decat cel al bebelusului. pe unii bebelusii eu, de exemplu, nici nu stiu cum ii cheama, tb sa caut mai intai mamica sa vad cum se numeste progenitura. plus ca aceasta lista a definit, de la bun inceput, lista participantelor la forum, si atunci cand acestea nu aveau copii.
cu inscrierea lui pisi, cineva a pus doar o intrebare, iar raspunsurile de pana acum au clarificat situatia, pisi nu se va afla pe lista, ea este invitata. deci nu stiu de ce te agiti si te enervezi.
cu propunerea "bebelusi si copilasi", ea se refera la aceasta perioada de tranzitie, de 2 luni, cand unii au implinit deja un an si, conform definitiei medicale, nu mai pot fi numiti bebelusi, iar unii nu implinesc pana pe 2 ianuarie si, deci, sunt inca bebelusi. iar te-ai enervat degeaba....
apropos de asta, eu as zice sa lasam denumirea asa cum e in prezent si, dupa ce ultimul bebe din lista implineste un anisor, o schimbam in copii, copilasi, ce vreti voi. De ce sa ne mai complicam cu denumiri provizorii s.a.m.d.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
crissy77 spune:
Silvia, am primit mesajul de la Cristina. Te-ai gandit foarte bine. Cum se procedeaza? Citim informatiile de la link?
Elise intr-adevar e pe final cu raceala, dar daca DF din cauza mucilor rataciti prin gat ajunge sa faca sinuzita? As avea de ce sa ma oftic toata viata. E drept, nu toate rinitele se transforma in sinuzite dar daca tocmai copilul meu are nesansa asta? SI EU SUNT IMPOTRIVA ANTIBIOTICELOR, prefer sa stau bolnava cateva zile in plus decat sa ma tratez. Sincera sa fiu, m-am ingrozit cand am citit prospectul, de fapt m-a atentionat si pediatrul de efectele adverse si mi-a zis sa intrerup tratamentul si sa revin la control daca apare vreun efect nedorit. Alternativa cu parerea altui pediatru nu o am pentru ca asta e cel mai bun din Humor. A, si sa nu va zic ca daca DF trebuie sa mergem la un ORL-ist... o sa merg in alta parte ca Humorul nu are decat unul care mai are de tras doua basini si-si da sufletul, e ocupat numai de politica si nu e atent la ce tratamente da.
Vroiam sa va mai intreb cine a dat pana acum Augmentin la bb? Cum a reactionat? Ceva efecte adverse? Chiar se da inainte de masa, asa pe stomacul gol? Daca ma hotarasc sa-i dau la ora 8, dimineata ar fi chiar pe stomacul gol-gol, inainte de lapte.
Felicia, Ilincuta de la ce antibiotic a facut buba la stomacel?
Sunt cu inima stransa... ca nu stiu ce sa fac.
Cristina Negara cu
Elise-Stefania, 3 Decembrie 2005
Filmulete Elise