Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (90)
Raspunsuri - Pagina 25
silvia_d spune:
anda,sunt convinsa c-au dreptate;dau si sursa,adika pagina de unde-au luat rezultatele studiului;si la rezidentiat am facut si noi "trial-uri"dintr-astea,si da,stiu ca tre-sa fie un nr minim de subiecti,sa iasa corect probabilistic;ca pe carre-l ingeram,sub orice forma,fie ca e supliment,sau medicament(atentie:una e medicament cu ca,alta e supliment nutritiv cu ca!!!!!!!!!),tre'sa se elimine pe undeva;
Ca are un mecanism foarte complicat de absorbite,si excretie-subliniez,FOARTE complicat;e nevoie de un anumit ph,de o anumita cantitatea de vit d,etc,etc...dar de eliminat tre'sa se elimine,daca de absorbit se absoarbe "cu fitze"...
cel mai bun ca-e cel asociat cu lactoza-de-aci,concluzia ca cel mai bun ca de pe piata:ca lactic(si cel mai ieftin),si ca din LACTATE,si anume branzeturile.
suplimentele de ca,contin MAJORITATEA ca carbonic:sau CA Co3-carbonat de ca-vax-se absoarbe exact un 0 impushcat si taiat daca nu e cu lactoza,sau sub forma de sare gluconolactata...
sa nu mai zic ca daca e un defect de eliminare renala,se poate "depune"cum zic babili...cu depunerea o sa scot alt subiect,ca ma-ntinsei cam mult...
deci,MORALA:cel mai bune ca pentru copiii nostri:LAPTE,BRANZA,CASCAVAL,SVAITER..etc...nu stiu ordinea...
lavi02 spune:
Noki nu are sens sa te superi ca nu ti s-a raspuns cu urocultura. Motivul e simplu: mai nimeni de aici n-a facut urocultura la bebite. Eu ti-as fi raspuns cu placere daca as fi stiut ce.
Cu raguseala: Nati a fost de n+ 1 ori ragusita. De n ori i-a trecut repede, 1 data raguseala a fost semnul de debut al bronsiolitei.
Despre copiii si TV-ul.
Facts:
1. E daunator ca un copil sa stea prea mult la TV, pt ca e timp in care:
-nu face exercitiu fizic (copiii fac in mod natural mult mai multa miscare decat noi); ba chiar sta intr-o pozitie care poate fi vicioasa
-nu sta la aer curat (afara)
-nu-si pune imaginatia la contributie (cand i se citeste o poveste isi imagineaza personajele, actiunea, cand se uita la TV le ia de-a gata
-copilul invata prin joc, isi dezvolta propriile abilitati (manuale, intelectuale, chiar si emotionale - sa o vedeti pe Silvia cum mimeaza plansul papusilor, etc); de la TV nu invata mai nimic
-ca sa nu mai vorbim de continutul sub orice critica a 90% din programele TV pt copii.
=> e mult mai bine ca acel timp liber sa si-l ocupe prin joaca decat la TV.
Dar, daca copilul e plictisit, pt parinti e mult mai simplu sa deschida TV decat sa-l antreneze intr-o joaca.
2.Cand intra in colectivitate/contact cu alti copii si ii aude vorbind despre diverse personaje de la TV se simte aiurea daca el nu stie despre ce e vorba.
=>nici interzicerea 100% nu e buna.
3.Daca parintii se uita mult la TV copilul ajunge sa creada ca TV-ul e o activitate fireasca, de baza, asa ca se va uita si el mai mult.
Concluziile mele:
-Noi (adultii) nu ne uitam la TV zilnic, ci doar atunci cand e un film bun sau o emisiune care ne intereseaza (cam de 2-3-4 ori pe saptamana)
-Silvia nu se uita la TV zilnic, si nu mai mult de o ora pe zi. Nu o las sa se uite la orice.
-Nati n-are ce sa vada la televizor. Daca ma uit eu, normal ca o las in camera cu mine, dar nu sta sa se binocleze, isi vede de ale ei.
Eu am tinut-o pe Silvia departe de TV si de desene, pana a fost intr-o vacanta la bunici. La intoarcere stia n personaje de pe Cartoon.
Bunica i-a "introdus" si bomboanele, guma de mestecat, cacao in lapte... 
Pe de alta parte si acum cand a fost la bunici ca noi am renovat, o scotea zilnic 2-3h in parc, plus statea in curte cat cuprinde, dar dupa masa o cam lasa la desene. 
felicia74 spune:
Dordia in caz ca nu e Anda pe faza iti trimit mesajul ei (de anul trecut) ca l-am salvat:
"
mai, sa va donez un pont cum sa nu raciti (eu n-am mai racit de 3-4 ierni cu ajutorul unei plante. mai racesc vara cand nu e sezonul acestei plante: CATINA. Catina, care stim ca este in primul rand o sursa de vitamina C mai mare decat portocala sau lamaia sau bla bla, iar in al doilea rand este anticancerigen. stiti ca sunt homeopati care trateaza cancerul cu catina. Toamna se cumpara una bucata punga mare de bobite rosii (cred ca e fructul plantei) catina din piata obor. Se spala, se pun intr-un borcan curat, se adauga o cescuta mica de miere peste si se pun lasa borcanul la temperatura camerei timp de 2 zile. Dupa aceste 2 zile se baga la frigider si in fiecare dimineata se deschide frigiderul, se ia o lingurita de bobite amestecate cu miere (n-au gust rau, asa acrisor placut din cauza mierii), se pune capacul, se baga la loc in frigider. Dimineata urmatoare si tot restul iernii sau borcanului (in functie de dimensiuni) se repeta procedura. GARANTEZ lipsa de raceala in anul respectiv."
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
anda77 spune:
dordia, ok, repostez reteta: chilu ala de catina pe care l-ai cumparat il speli in jet de apa, dar nu mult, ca pe struguri ca-si pierde proprietatile.pui chilu la scurs intr-o sita. dupa ce s-a scurs apa din ea (nu stai mult cu ea in sita ca se strica dk nu sta la frigider (asa, 10 minute), amesteci catina cu 350 g miere sau chiar mai multa miere. un borcanoi de miere. melanjul il distribui in borcanele (ca pe zacusca:)) si bagi borcanelele la frigider. ele vor sta mereu la frigi, dupa ce-ti iei linguritza de dimineata, nu uita borcanul afara ca e vax. se strica. nu umple borcanelele pana la varf ca mai lasa suc fructele. strange bine dopurile-capacele la borcanele, sa nu respire
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
felicia74 spune:
Despre TV - la "itsy bitsy" (emisiunea de la 10 e super) o mamica a zis ca a citit intr-o carte (dar nu a zis ce carte
) ca s-a demonstrat ca dupa 10 minute de uitat la Tv, undele emise de TV intrerup cooperarea dintre emisfera dreapta a creierului cu stanga (e o explicatie cam improprie, daca citesc lucrarea poate ma voi lamuri), iar creierul are nevoie de 2 ore ca sa-si reia activitatea normal. Astfel s-a dedus ca tv-ul tampeste. Ma rog, e o explicatie data de o mamica la radio, acum as vrea sa stiu daca ati auzit de asa ceva.
Acelasi fenomen s-ar petrece si in cazul calculatorului.
felicia74 spune:
Hai ca am gasit ceva:
II. Efectele televiziunii asupra mintii umane
Caracteristicile activitatii corticale pe parcursul vizionarii TV
Cercetarile efectuate īn ultimele decenii arata ca, indiferent de continutul programului de televiziune urmarit, traseele electroencefalografice ale celor care privesc la televizor se schimba dobāndind, dupa numai doua minute de vizionare, o configuratie noua, specifica, neīntālnita īn nici o alta activitate umana (1). Se īnregistreaza o micsorare a nivelului activitatii corticale. Se constata o scadere a frecventei undelor cerebrale care trec din starea beta īn starea predominant alfa si delta. Emisfera stānga īsi diminueaza extrem de mult activitatea, proces ce se desfasoara concomitent cu īntreruperea partiala a puntii de legatura dintre cele doua emisfere - corpul calos. Īn acelasi timp, ariile cortexului prefrontal (centrii executivi ai creierului) sunt periclitate.
I. Efectele televiziunii asupra mintii umane
Concluzii asupra dezvoltarii si functionarii creierului sub influenta efectelor comunicarii audio-video
Televizionarea este o activitate total improprie functionarii si dezvoltarii creierului. Se pare ca mintea umana se adapteaza doar partial acestui tip de comunicare, si aceasta cu riscuri mari pentru sanatatea cortexului. Creierul uman nu a fost dotat cu un sistem care sa faca posibila perceptia si prelucrarea suficient de rapida a imaginilor īn miscare precum o face, de exemplu, computerul, o masina perfect adaptata acestei functii. Depasit īn capacitatile sale, cortexul renunta partial sau total la o seama de functii si procese dintre cele care caracterizeaza īn mod obisnuit activitatea sa. Astfel, neuropsihologii constata ca, pe parcursul vizionarii TV, activitatea emisferei stāngi se diminueaza extrem de mult, comunicarea interemisferica slabeste semnificativ, iar procesele mentale superioare sunt inhibate cu putere, creierul trecānd īntr-un ritm predominant alfa - activitate electrica ce indica intrarea īntr-o stare de semi-adormire de tip hipnotic.
felicia74 spune:
ups, anda aparu o neconcordanta - melanjul sta 2 zile afara sau il bagam direct la frigi? Doru le-a bagat in frigider, o fi bine? Dar in camara nu fermenteaza?
anda77 spune:
feli, nu e neconcordanta, e vid de informatie in prima reteta:)) am zis ca dupa 2 zile poti sa incepi "tratamentul" si s-a inteles ca in alea 2 zile sta afara. NU! nu sta afara deloc. stiu pe cineva care a lasat catina cu miere peste noapte si a doua zi avea niste mici viermisori albi. ups. am uitat sa subliniez in prima retea ca tb preparata imediat si bagata in frigi, nu in camara. mie nu mi s-a intamplat cu virmisori niciodata.
cantitatea de miere: eu puneam 350g la un chil de catina, in piata , pe tarabele cu catina exista si cartonas cu reteta:)) si acolo zic babele de 500 g de miere. nu cred ca are importanta, cu mai putina miere e mai acrisoara, asta e diferenta.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
silvia_d spune:
anda,tu n-ai pm-ul activat?fetele cu yahoo mess,vedeti ca va trimite cristina h.un mesaj din partea mea;iar celorlalte fete,care n-au yahoo mess,o sa va dau mesajul prin pm...sa fiti pe faza...
crissy77 spune:
Ne-am intors de la pediatru. Diagnostic: rinita. Tratament: Augmentin, 1.7 ml la 12 ore.
Acum vreo 3 sapt. am fost cu ea in policlinica din cauza de nas infundat dar fara nicio secretie, febra sau tuse. Diagnostic rosu in gat, tratament Nurofen 2.5 ml la 8 ore si vit. C. Dupa o saptamana nu am vazut nicio ameliorare sau agravare asa ca am intrerupt tratamentul. Iar la inceputul saptamanii a inceput sa-i curga nasul, muci galbui si foarte grosi. Tot fara febra, doar o usoara tuse, din an in Paste. Daca nu trec mucii dupa 5-6 zile de Augmentin ni s-a recomandat sa mergem la un ORL-ist. Cica poate sa dea in SINUZITA.
Rog din suflet fetele care se pricep sa-mi raspunda: pentru rinita dau Augmentin? Ca dupa ce am citit prospectul m-a luat groaza de cate efecte adverse are... Pe de alta parte ma gandesc ca daca nu-i dau si face sinuzita? O sa aiba toata viata probleme...
Accept orice sfat, pleaseee.
Silvia, nu am primit niciun mes. de la crismh.
Cristina Negara cu
Elise-Stefania, 3 Decembrie 2005
Filmulete Elise