Bebelusi de ianuarie - februarie 2006 (102)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szaboali spune:

Fetelor si apropo de papucei eu i-am luat la Iarina din piele cica sunt ortopedici cu glezna marimea 12 si pentru la iarna avem o pereche de cizmulite faine imblanite,inaltute si sunt si smecheroase pe deasupra mai sunt si albastre ...le asortam noi cu ceva...

Nu mai e nimeni pe aici....

ali
albume IARINA(16.02.2006)
www.dropshots.com/new.php?userid=167280" target="_blank">filmulete Iarina
IARINA la 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinatunza spune:

Ali, mai sunt si eu pe-aici. I-am dat Sabinei laptic cu cereale si a papat tot. Mai voia , dar n-a mai fost, Si degeaba ii mai fac dupa aia, daca nu e dintr-o data nu mai vrea. Cind ii fac mai mult, papa jumate din cantitate, cind ii fac mai putin ar mai vrea. Of!!

Irina si Sabina Maria (23 februarie 2006)
poze Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

hello fetelor!

Irina mi-era o lene sa scriu azi dar trebuie sa raspund la intrebarea ta cu piureul de cartofi - din punctul meu de vedere nu e ok sa manance in fiecare zi. Frate-meu asa a fost crescut si acum parintii mei isi dau palme: e gras, mare si ne luptam de ani de zile sa slabeasca. Trebuie mare, mare atentie la "combustibil" adica mancare, mai ales la copiii mici. Din punctul meu de vedere fara zahar cat se poate de mult, numai cereale/ paine/ paste integrale (nu le consider mofturi, noi de pilda numai asa mancam, nu am mai pus gura pe paine alba de ani de zile). Iar cartofii sunt buni, dar mai rarutz, zic eu de maxim 3 ori pe saptamana si impreuna cu alte legume, eu mai pun dovlecel, morcov, ardei. Stiu ca nu toata lumea o sa fie de acord cu ce spun, sunt obisnuita sa se considere ca exagerez dar vin dintr-o familie cu probleme de greutate, sotul meu la fel si chiar si eu desi cel mai putin dintre toti. Asa ca am avut "ocazia " sa studiez subiectul in profunzime. Si mie imi mai face mofturi la legume Carla dar am un secret: porumbul, ii place la nebunie, cumpara din aceal congelat.
De fapt fetelor sa stiti ca am inceput sa-i mai dau si legume congelate in ultima vreme cand nu am chef sa pazesc mancarea ei (ca mai nou o ard des).

Astery nici eu nu am primit cartea . OK Miri am inteles, nu iti spunem pe nume si trimitem impresiil;e literare pe e-mail! Doar de-ar veni odata cartea!! Spune-mi, au autograf?

March nasoala faza cu tzatza versus bibe, fetele zic bine, trebuie sa-i dea altcineva cu bibe ca de la tine nu va accepta in veci! Si lapte praf! Adevarul e ca cu cat se amana intarcarea cu atat e mai greu... eu de pilda nu am avut probleme si acum a uitat cu totul de san.
Ma intrebai ce-i mai dau sa manance: Dupa cum ziceam mai fac legume congelate amestec (morcov, fas verde, porumb etc) sau piure de cartofi+ alte legume sau pilaf, mai nou pun praz (de la Andiaroro citire). Fructele au ramas la fel, tot mar cu para, banana, piersica - am inteles ca dupa 8 luni le putem da si kiwi, voi ce stiti? dar curatat bine de puful ala care e alergen. Amestecate ba cu cereale (7cereale de la MIlupa) ori cu biscuiti Leibniz diet.
La 6 mai nou mancam soldatei cu almette sau branza topita. Stropit cu iaurt crema, vad ca-i place. Nu de alta dar cereale cu lapte nu mananca de fel iar la mamaliga a inceput sa faca mutre.
Am citit de curand tot pe DC ca se poate face br. topita in casa si cred ca maine o sa incerc si eu. Macar sa stiu ca e naturala.

Giova si CArla face din buze ca un peste, in general asa exerseaza o noua consoana, a facut inainte de mama, tata, dada - le exersa pe muteste, ca un pestisor.

Miri ai culcat bestia? Ca eu am culcat-o pe a mea...

restul fetelor pupici, ma duc sa fac baie si dupa aceea va povestesc impresii de la concert si in detaliu ziua mirabolanta pe acre am avut-o ieri!!!!

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput

Irina asa imi face si mie Iarina cateodata cam cat laptic papa acum la o masa?

ali
IARINA la 8 luni

Mergi la inceput

Sabi papa cam asa :
8.30 : cereale cu lapte (ovaz cu mere) cam 100 de grame. Ii fac din 100 de lapte, dar nu papa tot.
12 : piure cu carnita sau galbenus sau ficatel, cam 100-150 g
16 : mar cu banana si cu cereale (orez), cam 100-150 g
19 : iaurt Danonino gigantino 100 (insa cred ca o sa-i mai dau si unul de 50 ca parca mai casca gura dupa ce se termina )
22-23 : lapte cu o masura de cereale (tot orez) cam 140 (azi insa poftea mai mult).
A si inca vreo 150 ml de suc de mere cu morcov pe parcursul zilei.
Cam asta e programul de masa pe care si l-a facut Sabi de vreo saptamina.
Dupa cum vedeti nu e mare mincacioasa , dar nu ma mai stresez nici eu si nu mai stresez nici copilu.
Daca ar papa mereu asa , as fi multimita . Ma rog, sper ca in timp sa manince mai mult.
Ma bag si eu la somn ca nu mai pot.
Pupicei

poze Sabina

Mergi la inceput

J, mersi mult pentru sfat. Sabi n-are probleme cu greutatea, are abia 7 kile (cel putin sper) la 8 luni. Si nici in familie nu e nimeni cu probleme de greutate. Dar oricum o sa am grija de acu inainte cu cartoful ca poate o sa aiba repercursiuni mai tirziu chiar daca acu e slabuta. Azi i-am pus si morcov fiert si si-a facut greata imediat. Miine o sa-i fac pilaf. Sau supa de rosii cu orez, reteta de la Anymony. Cica Ioana a papat bine si asta.
Ali, in total cam 250 de lapte si 100 de iaurt. E putin , dar n-am ce face. Si eu am incercat sa pun lapte in piure , dar l-a refuzat.

poze Sabina

Mergi la inceput

JG chiar asa de tare ingrasa cartoful? ca ma pun pe macat cartofi...numai ca am auzit ca afecteaza si auzul...e adevarat?
Ti-am trimis un mail...nu l-ai primit?
Irina papa binisor Sabinuta.Noapte buna.

ali
IARINA la 8 luni

Mergi la inceput

Gata, de data asta plec la somnic .
Noapte buna, dragele mele!

poze Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

culcat bestia:)
JG cartile n-au autograf pe motiv ca nu sunt in tara sa le semnez. de aia le trimite mama ca altfel n-ajungeau in veci la voi. in afara de cartea lunei pline toate cartile au plecat deodata spre: asteryro, anasol, JG, szaboali, moni70, giova, ana_m si silvi2005. pt maraki, mirela10, andiaroro,denisam si inca cineva cine-mi scapa acu, cartile pleaca din belgia, dupa ce imi parvine coletul, deci diaspora mai rabda putin.

in plus, cu mancarea eu ma intreb constant care e calea d emijloc. copilul asta al meu are mesele haotic pt ca doarme mult. doctorita a zis ca nu e nimic in neregula cu eldar eu ma gandesc ca e un somnoros:) se trezeste la 8, la 11 cel mult se cere in pat. doarme pana la 2. doua ore juma treaz, iar somn. de la 4juma, 5 pana la 7, iar doua ore, baie, si somn pe la vreo 9 pana dimineata. asa ca daca bea dimineata lapte la 8, mai mananca pe la 1 jUma-doua, si pe la 7 si p-orma dupa baie laptic sau gris in lapte de la nutricia. lichide... ma rog, suc de fructe diluat zdravan cu apa, daca iesim in lume. mananca serios, dar am vazut si ca ar eo burtica destuld e rotunjoara. e dragut el asa da nah... e somnoros. poate sunt eu isterica. dar cand ii e somn ii e somn, si cand ii e foame ii e foame. baga in el ca un spart:) se opreste cand decide el ca nu mai e loc, nici o lingurita mai devreme sau mai tarziu:)
of!
pusici

miri_mik, fericit mamik si bebe bruno, pestisorul auriu (28.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Bestiutza noastra acum a adormit abia (tare a mai tzopait acum seara),noi ne punem sa vedem un film cu Mr.Bean "O dadaca plina de surprize".Sper sa am de ce rade,ca altfel il pe Ghitza.

Apropo de cartofi si mami ii face Dianei cam des,deci aproape zilnic,dar eu mai pun si morcovi,telina etc. in piureu cand ii fac eu. In schimb,ea papa putine cereale,doar un pic dimineatza in piureul de fructe si ,apoi seara din alea instant.In bibe eu nu-i pun Eu nu mananc aproape niciodata cereale,in schimb pap paine ( mai mult neagra in ultimii ani) si doar la sandwiciuri sau la mancare mai ... grasa. Cu zaharul no coment ( ca eu bag cioco la greu si Dianei precis o sa ii placa si ei )
JANINA cred ca ai dreptate cu cartofii si celellate,mai ales la cine e predispus la ingrasare (chiar am vazut azi in tramvai o fetitza de vreo 3 ani obezaaaaa ).Cat despre IRINUTZA si Sabinutza nu cred ca e cazul,dupa cate stiu ea e mai "silueta" ,nu? Si in mine a bagat mami cartofi piure si gris cu lapte si tot degeaba
Si JANI tu chiar nu esti DELOC nici macar plinutza,darmite grasa ,am vazut eu cat de sexy esti

PUSI la toate

ERA SA UIT! DEEA de ce nu se deschide dropshotul tau la mine? ca celellate merg!

MONI de DIANA (01.01.2006),ALBUME DIANA ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> FILMULETZE 2

Mergi la inceput