Piticodromul festiv de sept - oct 2005 (145)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Norina, poze cu Anya am pus pe adresa comuna.
Iar schema de vaccinare este f simpla si este, culmea, aceeasi pt toti copiii. Singura "modificare" pt Romania este vaccinarea antirujeolica in plus care se face la 9 luni. Am auzit si eu la voi tot felul de variante care ma uimesc si nu inteleg de unde au aparut. Dar poate nu le stiu eu pe toate, de aceea prefer sa tac. Eu nu am auzit, de exemplu, ca priorixul trebuie facut la 1 an, iar vaccinul clasic de 1 an mai tarziu. In fine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

meme, felicitari pentru Ana!; sa va bucurati impreuna de copilasi; absolut emotionanta povestea ta; nu stiu ce se intampla azi, am parte doar de momente emotionante sau sunt eu mai sensibila ca de obicei

mi-a povestit dimineata matusa-mea ca Maria spune la "gata" un fel de caca-asa ii iese; si ca s-a dus in parc la un copilas care plangea si ii spunea ca-ca ca- ca. adica gata-ceea ce e exact ce ii spunem noi cand ea plange necontrolat; de unde deduc ca ma aude in momentele alea desi nu pare si mai si retine ce ii spun-mi s-a parut extraordinar; am avut un moment de revelatie; da cred ca trebuie sa ma obisnuiesc cu faptul ca copii nostri au crescut si pana la 4 ani vor dobandi intreaga cantitate de inteligenta de care vor avea parte in viata lor -asa ca incerc sa nu mai mir la evolutiile lor absolut uluitoare

si acum vreau sa o felicit in mod special pe valen pentru samburica pe care o poarta -eram convinsa ca am zis asta, da cred ca am facut-o doar in gand pana acum

Ramona si bebelina Maria (10.09.05)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Dr Alina, daca vrei, si daca nu uit, o intreb pe Calapod unde a invatat schema ei de vaccinare.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Mary,daca ai inceput schema de vaccinare din Romania, ar fi bine sa o continui asa. Mai mult de atat nu stiu ce sa-ti spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo74 spune:

Hello! Vad ca asta-i piticodromul varianta TURBO ca eu una nu mai reusesc sa tin pasul cu voi...si iar ma vad nevoita ca o nesim ce sunt sa urez sarbatoritilor La multi ani la comun , dar sunt multi rau si m-ati dovedit .

Acum am reusit sa termin de citit ce s-a scris din urma si sa stiti ca am vizionat fiecare bucatica de pozica postata si iar ma declar extaziata si iar ma ia cu lesin si iar rade Ioana de mine . Oricum sunt de-a dreptul incantata ca fac parte din acest grup si astfel am ocazia sa-mi delectez ochii cu cei mai frumosi copii care exista ever!

Vad ca subiectele de discutie sunt:

vaccinuri hmm la capitolul asta sunt habarnista total si nu ma bag

ce ce imbracam copii daca ar fi dupa mine, copilul meu ar umbla imbracat intr-un godin sau o sobita ceva, glumesc bineinteles, dar mie mi-e frig rau, ma doare frigul si ma prost dispune ...pana la urma Luca iese pe afara cu strampi, body de piele, un pulovaras, pantaloni, geaca si caciula cosmonaut (ca altceva zboara de pe maretu-i cap in secunda doi) si ma gandesc daca sa-i puna manusele ca vad ca tot stringe pumnisorii ...cred ca daca ar sti ar sufla in ei...de altfel cred ca o sa-l invat

taiatul unghiilor mamaaaa, vorbiti de funie in casa spanzuratului...noroc ca hasbandul se ocupa de organizarea de evenimente artistice si ii face tot felul de efecte de scena ca altfel cred ca ar ajune Lucusorul meu sa zgaraie parchetul cu unghiile nu numai persoanele care sunt in raza lui de actiune...Concluzia? Jale pe vale, dar in acelasi timp burti de ras cu chestiile pe care le inventeaza ta-su

Si trebuie neaparat sa o felicit pe Meme ptr printesa mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Salutare fetelor,

Am revenit acasa ieri dupa-amiaza. In formatie completa. Poate ar mai fi trebuit sa stau o zi la spital, dar era vorba si de Andrei, ca era la vecina si nu puteam sa abuzez prea mult totusi…vecinii amandoi cu servicii, aranjat zile libere, etc, etc…

No, acum nu credeam sa traiesc ce am trait…nici macar nu puteam sa imi inchipui asa ceva…nici in cele mai comice sau ne-comice vise sau filme…

Dar sa incep cu inceputul.
Stiti ca ma tot vaitam ca sper sa astept pana se intoarce sotul…

Ei bine, sambata noaptea am avut ceva contractii dureroase… (sotul plecase de 18 ore si eu deja ma vaitam de contractii)…am vazut eu ca nu ma lasa, am coborat in camera de joaca a lui Andrei si am pus epilatorul in aplicare….ca daca e sa ma apuce, macar sa nu ma duc maimutica in sala de nasteri…
Pana am terminat eu (pandind monitorul ca nu cumva sa-l trezesc pe Andrei), ma mai lasasera…in nici un caz insa nu erau regulate…asa ca nu avea sens sa ma duc sa alertez vecinii…
M-am dus si m-am intins in pat si am adormit, contractiile m-au lasat…Dimineata insa cand m-am trezit, m-am apucat sa impachetez pentru Andrei (bagajul de spital pt mine era deja facut deci n-aveam grija lui) hainute, mancarica, paturici, etc. M-am dus de mi-am facut si un dus, eu pregatita sa ma duc la spital. Pana sa ma duc insa la vecini, ma gandesc…hai totusi sa sun la spital sa vedem ce-mi spun de acolo. Observasem ca parka parka incep sa elimin un pic din dop (la Andrei nu am eliminat din dop deloc, am avut doar contractii). Sun la spital, explic situatia, intreb de dop, mi se spune e roz sau rosu, eu nu, e incolor, contractiile m-au lasat dar oricum erau neregulate, mi se spune…’poate sa dureze de la o zi la o saptamana pana se elimina dopul, iar pana nu aveti contractii regulate la 5 minute, nu are sens sa veniti la spital’. Asa ca ma impac cu ideea.
Am intrat pe mess mai tarziu decat de obicei, iar vecinii, obisnuiti sa ma vada non-stop pe mess, au banuit ceva…asa ca m-am pomenit cu ei la usa…mai in gluma mai in serios le spun ca nu cred ca pot sa ma tin pana se intoarce sotul…ei se uita la mine destul de seriosi si banuiesc ca m-au crezut…le povestesc ca am vorbit deja la spital si ca nu e cazul sa mergem inca, vecinii ma intreaba cum ma simt, eu ii asigur ca bine.Ramane stabilit sa ii anunt daca apare ceva nou.

Trece ziua, era deja pranz cand au venit vecinii pe aici. Pe la 4 imi pun niste cartofi la prajit, mananc de rup. Mai am ceva contractii si in timpul zilei, tot neregulate, destul de dureroase, mai ales cand ma ridic brusc de joss au de pe scaun, sau cand il plimb pe Andrei de manute prin casa….ma imbarbatez spunandu-mi ca or sa dispara. Pe la 6 ma suna vecinii sa trec pe la ei pt masa de seara. Nu pot sa ii refuz, asa ca ma duc spre ei. Vorbisem la telefon cu o amica sa vina sa stea cu mine pana se intoarce sotul si trebuia sa mergem sa o luam in jur de ora 8 seara. Asa ca ma grabesc pana la magazinul din sat sa iau paine si ceva de papa pt Andrei. Pana la magazin (care e la 5 minute de mers pe jos) incasez vreo 2 contractii…Cumpar ce e de cumparat, cand ma intorc parchez caruciorul la vecini si hai la discutii…Nu mi-e foame, ii refuz politicos, ma duc sa ma joc cu bebeii (Andrei si baietelul lor). Ma asez in fund, ma stramb toata…contractia…vecinii se uita la mine, isi dau seama ca nu ma prefac…imi sugereaza sa ma duc sa ma intind pe pat sis a vad daca sunt regulate la 5 minute sau nu. Il las pe Andrei la ei, ma duc fuguta sa ma intind. E 18.40. Stau cumintica in pat si numar contractiile….sunt cam regulate si cam la 5 minute…inseamna ca ar cam trebui sa mergem…dar parka m-au mai lasat…sunt pe punctul de a atipi…Andrei e bine, pot sa motai un pic….simt o izbitura….si ceva cald….oops…cred ca s-a rupt apa….ma salt repede, ma duc la baie….incepe sa ma doara…si doare…..repede dau fuga pe scari, fuga la vecini, le spun din usa ca mergem la spital, urgent….vecina vine cu mine sa ii dau gentile pt andrei, de-abia merg pana acasa, in fata casei ii spun ca banuiesc ca am nevoie de ambulanta, deja ma durea tare de tot…vecina ma crede si nu prea, imi zice ca vine si parcheaza in fata casei si plecam la spital. Intru in casa, ma asez pe canapea….ma doare…. Gata, a venit vecina, punem gentile de spital in masina…de-abia sunt in stare sa ma urc in masina…plecam la drum..simt fiecare pietricica de pe drum…mi se pare o vesnicie (e adevarat ca suntem si la vreo 25 km departare de spital)…ne apropiem de oras…eu icnesc si gem…vecina saraca nu stie cum sa ma ajute (ea saracuta a fost obligata sa faca cezariana, bebelul ei a fost cu capsorul in sus) ca n-a trecut prin faza asta…inainte sa intram in oras…oops…simt ca imi vine sa imping….asta nu e f bine, stiu din experienta anterioara ca nu mai e mult pana sa nasc….ii spun vecinei…tina, sper sa ajungem la timp…nu-I mentionez faza cu impinsul, ca mi-e teama…. Intram in oras….trafic…nu mult, dar ne tine in loc minutele bune…semaforul e rosu, stam la coada…o ia vecina pe niste stradute…iesim bine pana la urma…ne apropiem de maternitate…eu in continuare ma abtin san u imping, dar e mai puternica senzatia decat ambitia, asa ca banuiesc ca totusi imping ceva, mai mult subconstient…
Intram in curtea maternitatii…vecina opreste masina, imi zice hai…ma uit la ea si ii spun ca nu pot sa merg…fuge sa ia un scaun pe rotile…se intorce, dar hai inapoi in masina ca trebuie sa mut masina ca nu incape scaunul langa usa….in sfarsit, vine scaunul, de-abia ma urnesc pe el, intram in spital…sunt intrebata ce simt….sa imping…repede la lift si spre salile de nasteri….ca un facut, toate salile de nastere din apropierea liftului sunt ocupate….capatul coridorului, stanga, iar capatul capatului, uite o sala libera….sunt data jos de pe scaunul cu rotile si hai sa ma dezbrac…ce sa mai apuc sa ma imbrac in lucrurile aduse de acasa…mi se da un sort de la maternitate (cum sunt in filme)….apuc sa ma dezbrac pana la mijloc, imi scot un crac de la pantaloni, raman cu un crac pe mine, ma trage una din moase de celelalt crac, tipa la mine sa ma asez pe pat, eu ca nu pot, ea ca pot, eu ca nu si ii spun ca simt capul copilului…nu ma crede….ma urc in final pe pat, se uita si exclama….pai tu nasti….nu apuc sa ma asez bine pe pat, simt ca trebuie sa imping…imi spune sa imping…nu cred c-am impins de doua ori si am nascut…atat de repede ca n-aveau pregatite de nici unele pt bebe…singura mea grija….e bebe ok? Da, e albastra, acoperita cu o chestie alba…mi-o baga pe sub sort si mi-o pune pe abdomen…asteptam sa iasa placenta…intreb daca m-am rupt…ma verifica si nu, nu m-am rupt deloc…nici nu ma asteptam… iese placenta. Totul ok. O ia pe bebe si o cantareste…3.250 kg…raman acolo pe pat…ma cam doare…si ma doare…mi se explica ca pentru ca s-a intamplat asa repede, sunt mai dureroase contractiile de dupa…pana la urma cer un calmant…raman in sala de nasteri vreo ora si jumatate, cu vecina…vecina pana a parcat masina si s-a intors, eu deja nascusem…nici nu-I venea sa creada…intreb la ce ora am ajuns la maternitate…la 19.50….Ana s-a nascut la 19.55…..cat pe ce sa nasc in masina…

Apuc sa-l sun pe sot sa-I dau vestea…nici nu poate sa creada ca s-a petrecut totul asa repede…sun si la ai mei…apoi sunt rugata sa inchid telefonul in sala de nasteri ca bruiaza aparatele pt bebei…ma conformez.

Cam asta a fost tot…acum suntem acasa, Ana e bine, nu e fff papacioasa momentan, prefera somnicul…chiar sunt un pic ingrijorata ca nu prea a luat in greutate,dar o tinem sub observatie..

Fug acum ca s-a trezit,

Va pupic pe toate

Meme

PS. Si multumiri mii si milioane pt urarile si felicitarile pe care ni le-ati adresat, multumiri si Ioanei ca a postat mesajul pt noi. Revenim mai pe larg cand o sa reusim sa recuperam din urma ce s-a mai postat cat am fost eu plecata..

A, si uitam ce e important…seful sotului a fost asa de impresionat (de fapt banuiesc ca sotia sefului a avut un rol hotarator) incat a aranjat sa-mi aduca sotul inapoi si ieri dimineata la ora 8 sotul era la maternitate…a stat in State de sambata si pana luni….a prins jumatate de zi de serviciu…iar mie mi-au trebuit 36 de ore de la plecarea lui ca sa nasc….Tare grabita bebelusa noastra….

Pupici
Meme

Mergi la inceput

Mai fetelor, am innebunit eu sau ce? Io aud un raset de copil cand sunt logata pe DC! si nu-mi dau seama de unde vine...e vreo reclama noua cu sonor ceva? sau sunt pierduta iremdiabil pentru societate

Mergi la inceput

Oau Meme draga de tine! Ce repede ai nascut...minunat!!! v-am spus eu ca suntem piticodromul turbo Iti doresc toata fericirea din lume alaturi de puiutzii tai dragi Ana si Andrei!

Plang ca proasta in fata monitorului...va dati seama? o mamica de-a noastra are deja doi copilasi de cand am inceput noi odiseea. Superrrrrrrrrrrrr!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Alina multumesc mult, acuma ma simt si mai in ceata.Oare nu am inteles eu bine la telefon ce mi-a zis dr.?
Pot sa fac vacinul clasic(ala cu DTP) si ROR in acelas timp?
Nu stiu cum se face dar eu cu vaccinurile astea sunt in ceata rau.

Casiana si Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Simo, si eu aud chestii pe DC, nu esti numai tu.
Meme, ce frumoasa poveste! Te felicit ca ai reusit sa nasti la spital. Foarte dragut seful sotului, ma bucur ca sinteti toti 4 in aceste momente. Sa creasca usor si repede printesa Ana.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput