Piticlontzi de iulie-august 2004 (200)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

sal!

Carmencita- ce-ti veni cu hepatita C? sper ca nu aveti probleme ...
http://209.85.129.104/search?q=cache:-JZhZUxPjQUJ:curezone.com/dis/1.asp%3FC0%3D177+hepatitis+C%2Bdiet&hl=ro&gl=ro&ct=clnk&cd=3&lr=lang_en|lang_de|lang_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Buna ziua!
Pe fuga, ca astept sa se trezeasca teroristu'... Azi am fost libera, asa ca juma de zi am petrcut-o la coafor si alte cele femeiseti si de juma de zi fac retete. M-ati omorat cu zile!
Crema de tarta a Roxanei e superba, as manca de as crapa, varza a la Cluj e la cuptor, astept sa se dezghete foile de placinta ca iaurt am luat. Cred ca sapt viitoare fac tortul cu cioco...
Cine zicea ca ne mutam la culinare... ??? Mie nu mi se pare ca ar fi cazul
Despre noi: Vicu plange din ce in ce mai putin dimineatza la gradi si bona nu mai uraca cu el la clasa. Il lasa in bratele educatoarei si gata. Ce ma distreaza e ca el se trezeste spunand: nu gadi si sta cuminte la imbracat si cum ajunge afara uita ca nu vrea gradi ...
Va pupu, io mai is prin preajma!

Dana si Victor Mihai (10.07.2004)1, 2, 3, 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Mihaela (bilita28) chiftelele de carne de vitel eu le fac la fel ca alea cu porc, doar ca pentru a suplimenta lipsa de grasime pun ceva mai multa paine muiata (sau cartofi fierti depinde).

Treaba sta cam asa: un castron de carne de vitel (eu imi cumpar carnea si o toc singura, am facut si cu carne tocata gata dar prefer sa vad eu ce pun in ele) pe care o toc impreuna cu 2 cepe mari, 2 legaturi de marar curatate si spalate, evident.

Apoi adaug 2 oua, sare, piper (putin piper), felii de paine/pesmet muiate in apa si stoarse si faramate, amestec tot, fac bilute, le dau prin faina, le turtesc si le prajesc in tigaia de teflon.

Daca stiu sigur ca se mananca toate chiftelele in loc de paine pun 2 cartofi fierti in coaja, curatati si zdrobiti. Asta pentru ca daca le fac cu cartofi, desi ies si mai gustoase cartofii aia fermenteaza si ele nu tin mai mult de o zi.

pe aceeasi reteta am facut cu carne de pui si de curcan, dar la pui mai trebuie si un pic de usturoi.

Va pup si va mai dau amanunte daca e cazul.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Am intrat sa salut gospodinele!
Nu pot intra in astfel de conevrsatii..silueta cere sacrificii..asa ca ne auzim luni!
Un we placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Olivia staaaaaaaaaai!
promit ca nu mai punem nici o reteta in week end!

Mergi la inceput

eu pun in carnea macinata indiferent ca e de vita, porc, pui, curcan sau combinatii din chestiile astea, INTOTDEAUNA usturoi zdrobit, si ca verdeata pun patrunjel tocat marunt, iar cartoful il rad pe razatoarea mica, il storc bine si-l adaug acolo, in cazul in care nu pun paine muiata si stoarsa.

fara usturoi nu se atinge nimeni de ele.
Gata promit ca si io pana luni nu mai zic nimic de mancaruri, oricum mi-e gandul numai la porcosenii.

astaseara am fost la pediatra si mi-a recomandat cu caldura ca imunostimulator, (ca deasta m-am dus s-o intreb, stiindu-l pe Danut de la nastere cu tot ce a avut),.... asa, si mi-a zis sa-i dau zilnic sa suga, mestece o pastiluta de vitamina C, si schema de Ribomunyl, pe 3 luni, despre care io nu-s foarte convinsa ca merita riscul, dar sunt in dilema ca zice ca n-are efecte secundare....asa sa fie? e totusi un vaccin

Mergi la inceput

Eu ti-as fi recomandat cu caldura vaccinul antigripal...aceste imunostimulatoare sint produse bacteriene liofilizate...care nu au efect in racelile firesti pentru acesta perioada a anului (fiind de natura virala). Ce fac aceste imunostimulatoare ?..impiedicA eventuale complicatii gen pneumonii etc...In US nu sint aprobate de FDA deci nefolosite...Si am vazut ca si in Europa incep sa fie retrase de pe piata...Dar asta este doar parerea mea personala.
Cit priveste vit. C..si asta este o problema controversata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Mai, eu vreau sa va spun ca am terminat schema cu Ribomunyl in oct. si sunt super multumita. De ce? Pentru ca asta mica a facut, de cand s-a nascut si pana anul asta in iulie, in fiecare luna cate ceva din sfera ORL. Cele mai nasoale erau amigdalitele(patru la numar) ca facea brusc febra 40 si asa o tinea vreo doua zile. Nu exista sa scape cand state acineva racit pe langa ea. De data asta, de vreo doua sapt. noi doi tragem de niste viroze nasoale, sau ce-or fi, cu tuse de magar si cu febra, iar ea, surpriza! E prima oara cand nu ia de la noi raceala, si pe langa asta, din iulie, cam de pe cand am inceput ribomun., nu a mai facut nimic de genul asta. O fi coincidenta n-o fi, nu stiu, dar eu cred totusi ca i-a mai intarit sist. imunitar. Acum o sa-i dau si ulei de catina si propolis toata iarna.

Olivia, de ce e interzis la voi, pls!!! Oricum, i l-am dat si deocamdata nu-mi pare rau ca am facut-o.

Noi am ajuns asta seara de urgenta la d-na dr. pt. ca Ianca mi-a facut din nou diaree. Nu mai stiu ce sa fac! M-am saturat, pe bune. Deja mi se face rau cand ii vad scutecele cu kk cu mucus. I-am facut si analizele si maine merg sa iau coprocitograma si rotavirus si sa duc proba pt. antigen giardia. Pe urma, trebe sa ajung la Budimex sa-i fac si testul de intolranta la lactoza. Asta zise ca se poate sa aiba intoleranta si sa se manifeste sporadic, cu episoade de constipatie, urmate de diaree. Pe de alta parte, imi vine s-o strang de gat pe bona ca i-a dat ieri un crenvrust nu's de care desi i-am spus clar ca Ianca nu are voie asa ceva, nici fornetti, nici bomboane pe bat, etc. Mereu ii dau chestii interzise! Ce sa mai fac sa priceapa???? Zice ca mine si face ca ea1 imi spune dupa aia exact asa:" sa nu ne bati, mami, azi am papat un crenvrust, ca n-a vrut nimic altceva si murea de foame." Poate ma ajutati cu idei s-o fac sa inteleaga ca nu e doar un moft de-al meu, pur si simplu copilul meu e foarte sensibil si nu-i fac bine prostiile astea.
In fine, ideea e ca m-am saturat de regim, de analize, de tot, si sa nu stiu care e problema. Imi vine sa-mi iau campii.

Ianca Printesica si Super Mamica

Poze strumfesti
Poze mai vechi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

Mergi la inceput

OLIVIA, dar oare de ce sunt retrase de pe piata aceste produse? am citit si eu ca au inceput sa le retraga si in Europa, dar nu am gasit si explicatiile. Si vitamina C de ce e controversata? Nu te supara ca pun asa multe intrebari dar aici la noi in oras a devenit asa o moda sa dai imunostimulatoare de genul Luivac, Robomunyl si alte chestii injectabile incat sunt naucita.

Eu una m-am dus la pediatra cu ideea de a-i cere ceva sfaturi pt cresterea imunitatii pe baza de produse mai putin agresive as zice, de genul Oscilococcinum, propolis, pastura, vitamina C naturala, mai ales ca Danut nu a avut pana in prezent, Slava Domnului, decat viroze care n-au degenerat spre altceva, poate si fiindca a luat antibiotic la fiecare. Deci eu una nu-s impacata cu aceste produse liofilizate ce actiooneaza D-zeu stie cum, nu as vrea sa-i fac rau asa cu mana mea, pe termen lung

Cand ai timp mai detaliaza ca m-ar ajuta, please

DIANA, sanatate Iancai, sper sa descoperiti ce e cu sensibilitatea asta digestiva. I-ai dat Biotics Baby macar asa o vreme ? Cat despre Ribomunyl da, eu pun inca intrebari si sa zic de ce: am citit ca e indicat copiilor ce fac infectii repetate in sfera ORL, cu bronsite, pneumonii....si noi nu ne cam incadram aici, cel putin pana in prezent ne-a ferit Cel de Sus de asa ceva, asa ca de aia as fi luat-o mai usor cu imunostimularea, mai ales ca nu merge in comunitate

Mergi la inceput

Diana nu este interzis..dar nu este aprobat de FDA (food and drug andimistration) ,adica de cei care dau OK la orice medicament care se gaseste pe piata. Si explicatia am dat-o mai sus..pt ca racelile sint 90% virale si aceste imunostimulatoare nu actioneaza pe vurusuri. Te cred ca nu a mai racit Ianca...dar poate fi concidenta..placebo...cine stie? Sanatate si parca ti-as dori sa iasa ceva la analize si sa terminati si voi cu problema asta!

edit ca sa-i raspund Liei...controversata ..in sensul ca nu s-a facut dovada eficientei administrarii vit C preventiv. Am sa caut niste articole si daca gasesc o sa le pun aici. Oricum daca tu vrei sa-i dai nu te gindi ca-i faci rau ..dar s-ar putea sa nu ajute!

Mergi la inceput