Piticlontzi de iulie-august 2004 (200)
Raspunsuri - Pagina 21
carmenp spune:
vorba lu` mitzu, mie dati-mi retete simple sa nu nasc in bucatareala... cu blat gata cumparat nu merje
?
quote:
Originally posted by alice2004
Cred ca in curind mutam subectu la culinare, vaz io !!
Roxi, iti trimit si tie reteta, daca vrei ! Si ca tot sintem la cap. asat, citii "prospectul" tortului de care spuneai, cam cit trebuie tinut blatul la cuptor ?
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
Carmen, Ilinca, Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
alice2004 spune:
Carmen, tz-am trimis reteta ! 
Aia cu blatul n-o stiu, astept sa ne zica Roxi !
Alice si Andrei
carmenp spune:
multu`
, sper sa am cu ec ma lauda luni
quote:
Originally posted by alice2004
Carmen, tz-am trimis reteta !
Aia cu blatul n-o stiu, astept sa ne zica Roxi !
Alice si Andrei
Carmen, Ilinca, Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
alice2004 spune:
quote:
Originally posted by mitzura
Io azi ma duc la o sustinere de doctorat ca sa vaz ce ma asteapta...
Roxi, tortul ala suna tare bine si nu pare greu de facut. faza e ca n-am nici un eveniment in familie si parca nu-mi vine sa-l fac asa...numai pentru mine, ca al meu sot nu serveste dulciuri, daca va puteti imagina.
Pai, petrecere frumoasa, Mitzule !
Si apropo de sotul tau, sa zic "ce norok" sau "ce ghinion" ca nu-i plac dulciurile ???
Alice si Andrei
cristalina spune:
Buna ziua!
Ma luai cu munca de la 9 dimineata, nici sa respir nu apucai.
Raportez, Maria s-a trezit la 7 (cu zgaltzaielile de rigoare). Dpa ce a marait putin pe la 6 eu am ramas treaza...Trebuia sa ma gandesc la ce am de munca la servici!
Alta data nu ma mai vaicaresc pe acilea ca nu merit mila! Ce o fi fost in capul meu?!
Trebuie in vreo luna sa ma duc in Germania si ma apucasem sa-mi fac socotelile ce probe am de pregatit si ce masuratori sa fac acolo...m-au pus unii referent la o revista si ma apucasem dimineata la 6 sa ma gandesc ce scriau aia acolo...in bezna...la 6 dimineata!!!![]()
Pai sa mai zica cineva ca nu mi-au cauzat hormonii la cap!![]()
M-a sunat nenea ca vin sa-mi puna parchetul in balcon...SI pe anul asta pot spune ca am terminat cu santierele!
Nu mai comentez ce ati scris acilea ca ma ia cu foame...:)
Pupam pe toata lumea! Un inceput de weekend excelent!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
roxanaz spune:
heh Alice saru-mana dar io nu vroiam reteta, ci ziceam ca si eu ma gandesc ca Nora la pisicile aristocrate
.
blatul de tort se tine cam 30minute in cuptor. sa dau exemplu: eu il tin la 170grade cuptor electric ventilat maxim 25 de minute. de aia zic la altele cam 30. trebe incercat cu scobitoarea si trebuie sa se desprinda de pe margini, atunci e gata.
Carmen nu stiu daca merge cu blat cumparat - daca te referi la joffr cu portocale - ca din aceeasi compozitie se face si blatul si crema. daca vrei blat cumparat faci doar crema si gata.
Mitzu ce conteaza evenimentul
faci reteta la jumatate si o pui in tava dreptunghiulara si e negresa cu crema si portocale ![]()
g_ioana spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
Mitzu ce conteaza evenimentulfaci reteta la jumatate si o pui in tava dreptunghiulara si e negresa cu crema si portocale
Ceva mai decolorat n-avetzi,ca noi n-avem voi cu cacao sau ciocolata?

Nora,m-am razgandit,trimite-l duminica,ca sotiorul meu ii plecat din localitate,iar daca vrea masaj ii face Maria ca se pricepe si-l da si cu pudra si catina
Hai ca plec acasa,sa ma schimb,ca totusi nu se cade sa merg la intalnilea in blugi

pupici
gorodeii
aripile mele
alice2004 spune:
Ueh, stiam io ca am facut ceva care nu trebuia ! Roxi, credeam ca intelesesem gresit mesajul lui Carmen, dar vaz ca era al tau !!
Deh, neica, batrinetea, bat-o vina !! Si multu mult pentru indicatziuni, ca pina acum avuseram si noi aragaz dala batrinesc si de cind l-am luat pasta nou, cu timer si boton de grade, tre sa ma dumiresc ce si cum si sa caut mereu cit si cum se tine in cuptor prajitura sau placinta respectiva !! Tortul suna suuperbine si am sa incerc si eu sa il fac, ca eu nu am nevoie de okazii, hehehe !!![]()
Si noi vizionam frecvent Pisicile aristocrate, deja il stiu pe de rost, fiece replica, dar tot imi e drag sa il vad, acum insa am mai schimbat putin si l-am descoperit pe Tweety si ne uitam zor nevoie la el si la Silvester si la bunica (asa ii spune Andrei batrinicii aleia din film !).
Cristalinule, uite neshte floricele de la mine, sa treaca gindurile care nu dau pace !!
Si bafta cu parchetarii, sa termine repede !
Ioana, petrecere frumoasa !
Alice si Andrei
Andries spune:
Reteta Balbinei de Krem a la krem este asta:
Prajitura “Krem a la krem”
Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata
Crema:
200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece
200-220 ml lapte rece
1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie
Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 linguri brandy (eu am pus lichior)
100 g ciocolata
100 g unt
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.
Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Andries
Andries spune:
eu in loc de lichior folosesc o fiola de esenta de rom.
pentu situatii in care nu e voie sa papam ciocolata sau cacao eu fac clatite. Clatite cu dulceata, cu branza sau goale. Papa ai mei clatite, mama mama.
Andries