Piticlontzi de iulie-august 2004 (200)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

brei, e sf.Luca?? daca-i pe-ashe atunci la multi ani luca de olivia, luca de blueangel, lucas de Laura Oprescu, luca de anka77, luca de gogomi, luca de maaria! sa cresteti maricei, sanatosi si norocosi!

Carmen, Ilinca, Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

lio, ionut cind era micut facea o alergie la afumatura, in secunda doi era plin de bubute asemanatoare piscaturilor de tintari

Carmen, Ilinca, Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Lume noua....Moatza vizigoata,puuu ce frumoasa este. Pupam frumusetea.

Olivia sanatate multa, sper ca acum dupa antibiotic o sa-ti revi repede. He ar trebui sa-ti iei doua zile sa stai cu Duracell, ca asa ai motiv.

Apropo La multi ani ptr Duracell si toti Luca , caci sunt o multime din cate stiu.

Gabitza am inghetat cand am citit despre patania voastra. Sper ca sunteti bine acum.

Hei unde e Nora, nu a intrat astazi?

Liliana

Poze cu maimutica mea

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neatza dragelor
azi e cald . is 10 grade asa ca-s fericita.
Nicole ptiu sa nu te deochi. mor de drag cand vad ca scrii aproape in fiecare zi.
scuze, eu nu stiu sarbatorile religioase dar zic cu intarziere La multi ani pentru toti Lucasii! sa fie sanatosi si fericiti!
Olivia hihihi ce cool doctoru' in devenire! pupiiici!
Lia si io am facut ieri salamu de biscuiti! gand la gand....iti dorim sa nasti intr-adevar in 5 minute...la fel ca si celorlalte gravidute
Mitzu cum mai e Tudor?
Liliana ce ai rezolvat cu biletele? ai gasit cea mai buna varianta?
pupici tuturor azi sunt cam aglomerata....revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza,neatza,si eu vreau in nordul Californiei!!!bbrrr
Eu habar n-am avut ca ieri a fost Sf.Luca(nu de alta,dar eu nici sarbatorile mari nu prea le stiu,rusinica mie)asa ca urez azi LA MULTI ANI,multa sanatatate si vorba Mariei sa clesteti nalti, voinici!!!Pupici cu dedicatzie speciala pentru Uka ginerica!!!Pai daca o consulta si pe Maria cred ca va fi singurul moment in care nu va urla la doctor!!!
Mai sa nu zica sotiorii nostri ca pierdem timpul pe forum,ete ce harnice si bucatarese devenim noi!!!
Apropo, Lia, mandra mea n-a vazut porc pana la varsta asta decat..viu,ca unul din miile de pitici de pe creierashul meu nu-mi da voie!!Pupici lui Danutz,si poate mai pui o poza cu el,ca ne este dor de ochisorii aia albastri!!
Liliana eu cred ca pe Nora a prins-o shefa!!!
Fetelor sunt o baba veritabila,aseara mi-am blocat spatele,executand niste haltere cu mandra in bratze asa ca nu ma poci apleca sau executa alte miscari!!!Nora,baga mama niste bancuri cu babe poate-mi mai trece din necaz!!!
Carmenp,sanatate mamei tale si pupici tzucureilor!
PS.1. Am pus si eu o poza cu ceferista si trenuletzul ei
http://new.photos.yahoo.com/gorodeii/photo/294928803358041950/1
PS.2.Roxi vreau si eu reteta de salam cu biscuitzi!!!
gorodeii

aripile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Roxi mersi de intrebare...dar din pacate nu am gasit nimic, si tare imi este ca din motive financiare sa nu pot veni in decembrie.
Uff, ce greu imi este, mai ales ca nu are cine ma intelege. A se citi sotul din dotare.
Ioana vazut CFR-ista, scumpa foc.

O zi buna.

Liliana

Poze cu maimutica mea

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Buna, buna !!!
Si sa ma scuzati si pe mine, ca nici io nu prea le am cu sarbatorile religioase (decit cu cele mari, cind nu spal si nu cos), asa ca pupici multi si sanatate pentru toti cei cu numele de Luca !!! Sa creasca mari si cuminti, ca fromosi sint cu totii !!!
Mey, vreau si io la Californiaaaa !! Ca la noi la citi azi dimi era un grad, in casa nu mai spun, ca iara ne-au sarit la datul drumului la caldura in calorifere !!! Zic astia la meteo ca azi or sa fie 15-16 grade afara, asa ca mai imi trece din suparare !!
Lia, mama, am citit si cealalta postare a ta de la nasterea unei stele - io zic sa nu alegi varianta cu cezariana, ca nu o sa te ajute prea mult, mai ales ca acasa o sa te astepte Danutz !! Daca nenea doftoru ti-a promis epidurala - si o sa se si tina de cuvint - parerea mea este ca asa e cel mai bine pentru voi toti ! Si tu stii foarte bine ca ORICE nastere implica un grad de risc, oricum s-ar desfasura ea !! Hai, fii barbata si nu te mai stresa inutil, ca de nascut trebuie s-o faci, ca n-ai sa ramii asa o vesnicie (adicatelea gravida) !![:D[] Si da-i bre copilului sa manince, nu-i bai, ca nu maninca in fiece zi fasole cu afumatura, nu ? Hai sanatate !! Si bafta cu mutatul, sa nu te agiti prea mult, ca nu face bine la burtica !!
Rainule, ma bucur tare ca va merge bine afacerea, cit despre placinta, promit solemn ca data proxima cind mai fac ma infiintez la usa matale cu neshte bucati, ca al meu barbat si-a facut cruce cind a vazut tava si mi-a spus ca o sa noteze in calendar ca m-am apucat de i-am facut placinta pentru el, hehehe, drept urmare a terminat-o rapidmente !! Pupi moatzei steliste !!
Chiar, mey, unde-i Nora ???
Ioana, simpaticaaaaa foc mindrulitza ta, cum sta ea asa la pozat !!! Si noi facem trenuletze din jucarii, doar asa ce se mai joaca cu ele !!
Hai ca scrisei iara o gramada ... ma duc sa m-apuc de muncile mele !
Dar mai trec io pacilea !! Va doresc o zi minunata !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora__ spune:

Neatza!

Liliana....prezent!

Deci...intai LA MULTI ANI! la toti cei cu numele Luca...sa creasca mare,voinici si sanatosi!

Sa nu uit:Andries...asa am patzit cu fata...coji in cap...de au ajuns si in urechi.Am incercat si eu cu de toate si nimic.Si am dat apoi peste un medic dermatolog bun,care mi-a zis ca pot fi de la un streptococ...stafilococ...ceva de genul... din gat.Intr-adevar,avea in gat stafilococ auriu.I-am facut autovaccin si s-au mai ameliorat.Initial mi-a dat tratament pt cap cu Eucerin si inca o solutie...cu Z... (unde e lecitinaaaa).Aflu eu.Dar tu verifica daca n-are ceva in gat,cica astea pot da si asa efecte.Un alt argujment ca e problema interna,era ca nimeni n-a luat din casa,ceea ce ar fi trebuit sa se intample daca era o ciuperca.Acum se spala cu Revalid si se clateste cu ceai din frunze de nuc.Pt ca i-a si cazut mult par de la cojile alea.

Revista cu scubi se terminase ieri la chiosc,dar cica imi retine azi una(sper sa nu uite nenea de la chiosc)

Ioano,babushca,...te pregatesti de bairam pe 30,da?Sa vezi cum iti trece spatele..
Deci baga un ochi la 'un ochi rade...'...io nu mai scriu bancuri.Dar ete,va mai bag o reteta usoara de placinta cu branza:

Placinta creatza (cu branza de vaci)

1 pachet foi de placinta
1-1.5 kg de branza de vaci,nu foarte moale
zahar dupa gust
esente de rom si vanlie (asta pun eu)
stafide...cat de mult va place

Deci nu e o reteta cu cantitati batute in cuie,totul e dupa tava in care faceti.Eu am una ingusta,inalta,cu torti la capete...(asta va zic,ca poate stiti modelul) trebuie mai inalta,sa incapa toate alea

Deci:

In tava unsa cu ulei sau margarina,se pun intai 3 foi de placinta,unse cu margarina sau ulei.Pt ca tava e mai mica decat latimea foilor,atunci foile se strang cu mana,se incretzesc,se aduna pe fundul tavii.(de aici si numele de creatza).Peste cele 3 foi,se presara branza de vaci,cat sa acopere foile,in strat subtire.Peste branza ,se presara zahar,se stropeste cu esente si se pun stafide,pe toata suprafata.Apoi urmeaza alte 2 foi unse si incretite si iar strat de branza cu toate cele...Se face asa pana se termina foile.(io le numar inainte si mi le impart).Ultimul strat e de foi de placinta.
Ca sa iasa inalta,deci sa ai ce manca,io pun cam 1.5 kg branza,sa nu fie saracutza placinta.
Deci nu se amesteca branza cu ou si zahar...ca la alte placinte,ca poate va bate gandul.Pt ca se inmoaie tare branza si se intinde greu.Plus ca....ouale se pun ulterior:

Apoi,separat se bat 4 oua intregi,cu zahar dupa gust si 300-400 grame smantana.Eu le bat cu telul.Amestecul se toarna peste placinta intzepata cu furculitza.Dupa ce se toarna,se mai intzeapa,se face loc,sa intre bine amestecul.Astfel,placinta devine moale si buna.Va mai ramane desupra din amestec,nu intra tot.Dar cand se coace,se face ca o crusta si e foarte buna.
Cand se scoate din cuptor,se acopera cu un prosop,si se lasa la racit.Se taie rece.

Nu va speriati de cat am scris,am dat amanunte multe,dar e simpla de tot.Cum ar veni,pe scurt:pui 2-3 foi...presari branza si zahar...iar foi,iar branza...si tot asa.La sfarsit pui amestecul ala batut rapid si gata..Dar sa incretzitzi foile,ca asa iese mai...aerata,ca sa zic asa,mai umflata.

E foarte buna si placinta asta.Mama ma pune si la Pasti sa o fac,ca e mai buna ca o pasca cu branza,e mai putin aluat.Pofta buna!

alice...vazut placinta,ti-a iesit super.Cat despre Furtunica,sa-l pup io de scump ce iese si concentrat la mesterit.

Kimule....sanatate multa!!Te-ai scos cu Luca,domnul doftor...care trebuie sa invete meserie...deci fundul in sus la injectie

Sa aveti o zi frumoasa!

Nora

Comorile Norei Noi doi Costume carnaval Noutati

-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora__ spune:

Cat am scris io carnatzul ala,voi ati fost harnice.

Ioanoooooooo...a mea e fata...Rares va fi a patra generatie de cfr-isti....deci plimbam fata cu trenul,gratisSi iar m-am uitat cat e de frumoasa moatza si arata bine si tu zici ca-i slaba.
Aaaaaaa...noroc cu voi,ca mi-am masurat si io teroristul.Cica are 90 cm,iar la kg...in jur de 14.Nu era cantar electronic.

alice...a fost pe spate barbatzelul tau ca ai facut placinta...dar daca o mai si repeti,io zic ca il ai pe constiinta

Nora

Comorile Norei Noi doi Costume carnaval Noutati

-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Hihi, Nora, iote ca aparushi !!
Da, chiar ca pe spate fu, acu vaz ca iara te-ai apucat si ai mai postat una bucata reteta, beyyy, ma intreb daca nu o sa-l am pe constiinta, ca de cind cu voi si prajiturile de le postati, am facut mai multe decit in perioada mea de "celibat" !! La rind e krem de la krem si poate dupa bagam si placinta cu brinza de vaci !! Mai scrise aici cineva de salamul de biscuiti - mamaaa, ce de dasta am mincat io in copilarie, maica-mea facea mereu, asa ca il trec si pe el pe lista !!
Norokul meu ca nu ma ingras ...
PS - din ce am vazut in pozele badrianei mi-a ramas pe retina imaginea cu fursecurile acelea sah !! Suuuper, nu stiu insa unde sa gasesc reteta !! Nora, pleasee, stii ceva ??

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput