Copilasi de iunie-iulie 2003 (77)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Ori a decedat DC-ul zilele astea ori nu sunteti in apele voastre. Cum mai, nici un post in doua zile????? Halal!

Despre noi (nu ca ar fi ceva interesant, dar daca tot vorbesc ca televizorul pe aici macar sa bat campii cum vreau eu).
David e bolnev. Am mai zis asta? Avand in vedere ca avem botezul lui Ianis sambata m-am aruncat in antibiotic fara nici o rezerva. Acum cand da semne de mai bine si nu mai face febra ma incearca un regret, dar acum doua zile nu eram deloc asa rationala si relaxata.
Paranteza( ma dispera copilul asta. E in stare sa vada acelasi desen animat de 10 ori la rand fara nici o problema. A vazut toy story deja de doua ori de cand sunt eu acasa, iar eu pe usa am intrat la ora 21. Cred ca pricepe greu si uita repede, ca alta explicatie nu gasesc. Glumeam)

mai vorbim sau, ma rog, ca sa fiu riguros exacta, o sa-mi continui monologul maine. Poate revenitzi la sentimente mai bune

Mergi la inceput

hai ca m-am tacanit de tot. Acum am vazut ca de fapt am bantuit pe aici ultima oara ieri noaptea.
p.s. vezi amabella cam cat de bine ma descurc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Bibi am sa iti pun o intrebare din care fie ti se va parea ca sunt de moda veche sau batuta in cap fie ma vei considera nepoliticoasa. Dar te stiu genul direct asa ca o sa imi permit. Stiu ca pt tine in afara copiilor, si serviciul si toate celelalte sunt foarte importante, dar totusi, nu simti, nu consideri ca petreci prea putin timp cu copiii tai? Din ce zici tu reiese ca mai mult de 2-3 ore seara nu prinzi cu ei. Nu te temi ca nu este suficient? Nu zic acum sa devii mama eroina, dar parca tu esti in extrema cealalta. Si de iubit stiu ca ii iubesti .

Ma bucur sa aud ca Mara si Sofia sunt mai bine .

Eu am avut astazi o zi cu ambii copii pentru ca Stefania tuseste minunat si mai mult de dragul celorlalti de la gradi decat al ei nu am dus-o. Parca a fost ceva mai cooperanta, mai ales ca s-a nimerit sa nu prea fie treaza in acelasi timp cu Sofia si am putut sa ma ocup exclusiv de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

buna.
nu am scris ca n-am avut noutati...nici acum n-am multe de zis...dar m-am enervat la meci!
am vb cu bobi, va transmite salutari.
stef e bine...ii place la nebunie la gradi...si eu nu pot decat sa ma bucur!
pupici tuturor si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Scriu si eu cateva randuri ca sa stiti ca mai supravietuim...De marti dim. e plecat sotul din tara, iar eu is singura cu cei 2 plozi, fara caldura si apa calda(probleme cu o conducta sparta in retea).
In week-end vom avea botezul Alexiei. Sper sa iasa bine, caci nu suntem f.bine organizati(plecarea sotului nu era luata in calcul pt ultima sapt) ! Am ceva emotii!
Multi pupici!

de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Bibi:probabil ii place f mult toy story. Ii doresc sanatate multa si voua petrecere frumoasa sambata. Sa fie intr-un ceas bun!
Martta: la fel ca lui Bibi si voua va doresc petrecere frumoasa si sa fie intr-un ceas bun! Te descurci singurica?

Si noi suntem singurei. Mihai a plecat in Spania, la Madrid sa vada meciul si vine abia sambata noapte.
Sambata ne ducem la teatru, la "motanul incaltat".

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Luca are otita, luni noapte s-a trezit in urlete ca-l doare urechea, am fost la orl si verdictul a fost clar. Deci e si el pe antibiotic, ia Augmentin cu care eu cam am dubii, ptr ca copiii unor colege care au luat Augmentin au facut dupa tratamentul respectiv forme mai virulente de viroza, ambele mi-au zis ca nu le mai dau copiilor asa ceva, dar cum noua doctorita asta ne-a recomandat si a zis ca-i fr. buna ptr afectiunile urechii, asta ii dau. Sint tare amarita ca dupa 3 ani jumate in care am scapat, am ajuns la antibiotic , asta e, sper macar sa-i treaca si sa nu ramina cu urmari, ca inteleg ca boala asta e parsiva si are tendinta de cronicizare. Ce nu inteleg eu, insa, e de ce medicii care recomanda antibiotice nu recomanda si un pansament gastric, ceva care sa le protejeze stomacul copiilor cind ii baga pe antibiotice, daca nu vorbeam ieri cu Magda n-as fi stiut ce sa-i dau in acest sens...si e atit de simplu... Mda, vestea buna e ca Luca dupa ce i-am inceput tratamentul si-a revenit rapid, marti s-a mai plins de durere, dar mai mult daca-l intrebam noi, iar de ieri e super ok, nu mai are nimic, azi l-am dus din nou la gradi sa nu-si iasa din mina

In alta ordine de idei, desi intrebarea ii era adresata lui Bibi, am sa-ti raspund si eu Dana: eu sint mereu in criza de timp petrecut cu copilul, cum stiti muncesc cam mult si nu ajung acasa decit dupa 7, il mai prind treaz pe Luca 2-3 ora, si inca una dimineata in care sintem mai mult pe fuga cu imbracatul, plecatul etc. Incerc sa recuperez in week-end-uri, dar din pacate uneori sint si eu atit de obosita incit desi abia asteptasem w-e sa fac cine-stie-ce minune cu el, ajung sa-l postez la un film la televizor, si eu sa ma ocup de alte lucruri care nu sufera aminare, si regret si am procese de constiinta cum aveam cind mi-a zis asistenta ca n-am lapte. Dar sincer nu stiu cum sa fac, cum sa gasesc o cale de mijloc, numar saptaminile pina la concediu, iar apoi voi incepe sa le numar pe cele pina la concediu de maternitate probabil, ptr ca sint asa ca niste oaze pe care le zaresc la orizont, unde stiu ca ma voi putea odihni, si relaxa, si juca cu Luca. Acum cind ma intreaba cite cineva ce face bebe, ii spun automat despre Luca, iar cind persoana spune "nu, bebele celalalt", dau din umeri si ma gindesc ca bb-le celalalt e cit se poate de bine acolo unde e, inca nu pune probleme, pe cind cu Luca e mereu ceva de facut, de zis, de povestit...Parca sint de multe ori intr-un carusel, care se invirte, se invirte, se invirte, azi e luni si azi e vineri, viata mea trece intre week-end-uri, e greu asa dar nu stiu cum sa fac altfel. Dar imi pun tot mai des intrebarea cum ma voi descurca cu 2 copii, cu nevoi atit de diferite si solicitari atit de diferite, cu personalitati diferite, si, sper, nu antagoniste...Dar, stii cum e: om trai si om vedea!

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

martta, bibi - petrecere frumoasa si pupici micilor crestini!
andra - si stef a avut 2 episoade de otita, prima oara dr ne-a dat augmentin, a 2-a oara l-am tratat doar cu nurofen, panadol si otocalm.
concluzia a fost ca a facut otitele din cauza polipilor. asa ca l-am operat si de atunci nu am mai avut probleme de genul asta. multa sanatate lui luca.
si stef acum e disperat dupa scooby doo, pantera roz si pooh.
pupici tuturor si o zi buna va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

gaby: cum ti-ai dat seama ca Stef are polipi?
Andra: parca ai gandit in locul meu. Adica si eu ma simt tot ca intr-un carusel. Chiar vorbeam cu cineva, zilele trecute, si ii spuneam ca timpul parca trece mai repede pe masura ce inaintez in varsta.
Si nici timpul petrecut cu Alex nu e niciodata de-ajuns. Dimineata 2 ore si apoi 3-4 ore seara. Mi se pare putin, mai ales ca noi doi am sta asa de mult impreuna inainte de a incepe serviciul.
Activitatile mai frumoase le facem la sfarsit de saptamana.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Dana, na am absolut nici un motiv sa ma supar iar intrebarea ta e una corecta.
Starile emotionale prin care trec determinate de timpul petrecut cu copii sunt contradictorii. De cele mai multe ori regret ca nu am mai mult timp si ca nu stiu cum sa fac altfel. De fapt stiu ce as putea sa fac. Sa-mi doresc mai putin in plan profesional, sa-mi stabilesc un program mai lejer care sa-mi asigure mai mult timp liber si venituri bineinteles mai mici. Dar perspectiva asta nu-mi convine pentru ca am o profesie liberala, iar astfel de gandire si de actiune poate sa te duca la faliment in scurt timp. Apoi, datorita sistemului privat de pensii pot sa-ti spun cu mana pe inima ca pensiile avocatilor sunt bataie de joc. ca sa-ti dau un exemplu concret am sa-ti explic cum e cu concediu pre si post natal si cu inde,nizatia CIC.
intre David si Ianis am avut un an complet de activitate. Din 12 luni ale anului, in 8 dintre ele incasarile mele au fost peste plafonul maxim de taxare. Adica- la casa de asigurari a avocatilor fiecare avocat trebuie sa contribuie lunar cu 10% din incasari, dar u mai putin de 85 RON si nu mai mult de 720RON pe luna. Adica daca intr-o luna, doua sau noua nu ai nici o incasare pentru ca nu ai clienti sau nu ai chef obligatoriu platesti taxa de 85RON. daca incasarile tale pe luna depasesc plafonul de 7.200 RON indiferent cu cat platesti doar 720 RON. Ei bine, n conditiile in care eu in anul de care iti vorbeam am platit de 8 ori plafonul maxim prima mea indemnizatie de concediu pre natal a fost de 480 ROn net. Din aceasta fabuloasa suma eu am platit o taxa fixa la barou de 45 ROn si 6,5% contributia la sanatate, deci suma ramadsa mie a fost de 400 RON. Cu indemnizatia CIc e si mai tragic pentru ca asta e de cca. 360 ROn/luna. Deci in conditiile aste chiar nu-mi permit sa stau acasa, daca ma raportez la prezent si viitorul imediat, iar cand privesc in perspectiva urmatorilor 25-30 de ani cu atat mai zrare realizez ca acum e momentul sa muncesc pe branci penzrtru ca la batranete sa nu chitai cu o pensie de cateva milioane in mana.
Din alte considerente, imi place atata de mult ceea ce fac incat cu mana pe inima declar ca timpul petrecut la job e parfum pe langa rutina si monotonia de acasa. Rusine mie, dar asta sunt!

la extrema cealalta e frustrarea si regretul ca piticii mei cresc vazand cu ochii iar timpul inapoi nu-l pot da orice as face. Ma uit la Ianis ca maine poimanine face 3 luni si deja mi-e dor de perioada in care eram insarcinata si exaltata. Si asa ma paste o depresie pentru ca realizez ca nu am sa mai trec prin asta cred ca niciodata si realizez ca momentele aste sunt atat de unice si de nepretzuite ca-mi revizuiesc automat atitudinea si perspectiva de mai sus. dar nu ma tine mult pentru ca realitatea imediata ma trezeste la viata si ma aseaza iar cu picioarele pe pamant.

Mergi la inceput