Copilasi de iunie-iulie 2003 (77)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Anamaria, lui Tudor i-a facut vaccinul antigripal in manuta. Nu stiu daca are vreo importanta... Sper ca nu .

Romana, 28-30 de grade in casa este infiorator de mult. Si crede-ma, io sunt o mare friguroasa. Parerea mea ar fi sa scazi temperatura macar la 23 de grade.

Gio, vorba fetelor, nu mai avem mult. Azi noapte m-a durut un pic burtica asa ca astazi am inceput sa ma preocupe bagajul pentru spital.

Tudor este mult mai bine, de ieri a iesit si afara. Asta e oful meu, ca de cand cu gradinitza, sta mai putin afara. Daca nu stau suficient la aer, imunitatea are de suferit....

Kehleyr, ma gandeam io ca nu e tocmai usor . Iti dai seama cum va fi la mine, cu trecerea dintr-o extrema in alta. Cand am fost racita (acum vreo luna) am facut febra musculara de la incordarea din timpul suflatului nasului. Crima....

Problema mare in casa mea: Bodo e in calduri si ar face felul oricui. Va dati seama ca Tudor e numarul lui . Belea mare!!!!

Pupa Crisa

Crisotexa (31 +) si Tudor (8 iulie 2003)

Mergi la inceput

Pentru gravidutzeele interesate, iata ceva ce pare fain pentru bagajul de spital:
"Aaaa, pot sa va spun ca am descoperit pachetele de vata de la Sensiblue, gata portionata, de o calitate net superioara si minunata odata invelita in fese sterile ;)".

Crisotexa (31 +) si Tudor (8 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Romana, crede-ma ca as fi preferat sa raman blocata in lift! macar acolo bati tare in usa si are ecou, te aude repede careva! eu am stat in buda vreo 20 de minute, de ma apuca pana la urma rasul de cat de idioata era faza ! rasu-plansu, cam asa ceva!
nu am facut cursuri de asistenta medicala, insa fac de multa vreme injectii - e drept ca doar la adulti pana zilele trecute.
m-a invatat tatal meu, pe care il invatase copil fiind unchiul lui care era medic. nu stiu daca se pune dupa atetea generatii, da poti sa zici ca am avut totusi un profesor cu diploma!

Andra - zici ca te ingrijoreaza ce va zice copilul de atatia mosi??? eu le-am explicat mereu ca Mos Cracuin este unul singur, si nu ar avea cum sa ajunga in toate casele, la toti copiii cuminti din lumea asta... asa ca are milioane de ajutoare, carora le da saci cu cadouri si lista cu adresele copiilor, unii din ei vin la gradi la serbari, altii stau prin oraselul copiilor, etc... au acceptat usor ideea.
eu oricum sunt aproape sigura ca de prin clasa a 2-a maxim nu vor mai crede! pt ca e suficint sa scape la o emisiune tv de stiri sau asa ceva, unde in fiecare an am vazut cate un tampit punand intrebari parintilor in magazine: ce le luati la copii sa le puneti sub brad???

Crisa - vaccinul antigripal se poate administra ori subcutanat (in manutza) ori intramuscular (funduletz). mercic de grija, dar asta nu e o problema.
eu nu fac injectii de-alea subcutanate, nu imi place. de-asta am ales sa le fac la funduletz. si dr lor tot asa le face.
singura pb era ca nu ar fi trebuit sa sterg acul cu vata cu spirt, exista pericolul sa ramana pe ac firisoare de vata si atunci face infectie la locul intepaturii. insa se pare ca am avut noroc si cu asta.

nu credeam nici eu ca voi avea forta sa le fac, dar daca s-a intamplat asa, odata scoasa seringa din ambalaj nu as mai fi putut sa astept pana gaseam o asistenta...

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

cat despre cum e cu doi copii in casa... parerea mea: e ca un cataclism natural, repetat sistematic de cel putin 5 ori pe zi!

dar ca sa vedeti si jumatea plina a paharului, uite ce am scris mai devreme la subiectul ala cu 'ce se schimba in viata unei mame'...

nu mai am timp aproape deloc pt mine, nici bani (decat poate foarte rar ), corpul meu arata ca sunt, cu siguranta, mama a doi copii, cu cele XX kg in plus...

ei sunt neascultatori si obraznici, poznasi si pusi pe sotii...

cu iubitul meu (tatal lor) nu reusesc sa vorbesc altceva decat despre copii + cheluieli + gospodarie decat maxim 1 data pe luna, cu care ocazie e destul de probabil sa ne si certam ...

DAR SUNT FERICITA PENTRU TOATE ASTEA SI PENTRU MULT MAI MULTE!

pentru fiecare zambet si manutza murdara pusa pe obrazul meu sa mangaie...

pentru fiecare 'mama!mama!mama!' imperativ ca un strigat de ajutor...

pentru fiecare acadea lipita de haina mea cea noua...

pentru fiecare bucatzica de ciocolata ramasa pe fotoliul alb...

pentru resturi de la ascutitul a 2 cutii intregi de creioane colorate imprastiate care-ncotro pe covor... si pe care le strang in prag de noapte...

pentru fiecare poezie invatata la gradinita...

pentru fiecare desen pictat - pe foi, caiete sau pe canapea...

pentru fiecare moment in care mor de durere de spate in timp ce tin impreuna cu tati cele 4 colturi ale paturii cu care le facem la amandoi copiii odata 'hai la groapa cu furnici/ ba-i aici, ba nu-i aici'....

pentru fiecare 'mami, te iubesc'...

pentru fiecare moment cand ne pupam si ne imbratisam toti 4...

si pentru inca cateva milioane de mici sau mai mari motive la care nu ma pot gandi acum...

PENTRU CA DUMNEZEU MI-A DARUIT 2 MINUNATE DARURI, 2 NAZDRAVANI IUBITI!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Anamaria, foarte frumoase randuri . Mie imi pare rau in fiecare clipa ca nu am suficienta rabdare sa ma bucur si in loc sa ma amuz de sotiile lor, ma enervez... Trebuie sa fac un pic de autoeducatie.

Minivacanta placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

neatza.
stef e mai bine azi. pana luni sper sa-i treaca sa mergem la gradi.
la voi la gradi vine mos niculae? adik vor primi copiii ceva in cizmulitze?
abia astept. cand aveti serbarea de mos????
pupici tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Salut!
Si la noi vine mos nicolae la gradinita si ne-au chemat si pe noi (cred ca am mai scris despre asta). Iar serbarea de Craciun este pe 22 decembrie.
anamaria: mi-ai facut pofta de bb2! Frumoase randuri si chiar ca ele vin din suflet.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Fete dragi,

Nu ma pot abtine sa va spun mai multe despre cartea "Intre parinte si copil" de dr. Haim G. Ginott , aparuta la editura Humanitas (colectia practic - costa 19 RON). Este extraordinara. Este fantastica. Dr. Ginott s-a specializat in psihologia clinica, in psihoterapia copiilor si in instruirea parintilor. A murit in 1974, deci face referire la experienta lui practica de acum 35-60 de ani. Este uimitor sa vezi ca si atunci parintii se confruntau cu problemele care ne macina pe noi acum si mi-am scos din cap parerea ca, copii din zilele noastre's mai rasfatati sau "altfel". Sunt pur si simplu copii pe care trebuie sa-i indrumam. Aptitudinile de comunicare pentru care pledeaza dr. Ginott ii ajuta pe parinti sa patrunda in universul copiilor cu grija si compasiune, ii invata sa devina constienti de sentimentele copiilor si sa le raspunda.

Aveam impresia ca bunul simt si instinctul de parinte sunt suficiente pentru a-ti creste copilul. Citind aceasta carte, scisa pe intelesul tututor si continand o groaza de exemple edificatoare, mi-am dat seama ca foarte multe din parerile mele vis-a-vis e cum trebuie sa ma comport cu copilul, sunt gresite. Aproape ca m-a socat.

Cum spune autorul in introducere " Parintii isi pot invata copilul sa devina om, adica o faptura avand compasiune, daruire si curaj; o perosana a carei viata se ordoneaza in jurul unui nucleu de putere si a al unui cod de fair-play. Ca sa atinga aceste teluri omenesti, parintii trebuie sa invete metode omonesti. Iubirea nu e de ajuns. Intuitia nu e suficienta. Parintii buni au nevoie de calificare. Modul de a obtine si de a folosi aceasta calificare este principala tema a cartii. Parintii vor fi ajutati sa-si transouna idealurile in practica zilnica".

In viata mea, au fost cateva carti care m-au influentat profund. Aceasta este una din ele. V-o recomand cu caldura.

Pupa Crisa

Crisotexa (32 +) si Tudor (8 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Alinuta, felicitari pentru bebe2! O sarcina cit mai usoara in continuare si asteptam vesti!

Madishor, Magdone, macar voi, in Canada, simtiti ca e iarna. La noi, primavara, toamna sau iarna e tot una...ploua . Si pe aici casele sint impodobite. Cred ca e o moda care vine de dincolo de Atlantic pt ca acum 3-4 ani nu era asa mare nebunia. Si in Canada brazii se "fac" la inceputul lunii decembrie?

Anamaria, haioasa faza, adica e nostim atunci cind citesti sau cind povestesti dupa ce-ai scapat, dar in momentul X, blocata in camaruta nu cred ca era prea amuzant.

Aici nu se sarbatoreste Sf Nicolae, sau cel putin nu aici unde sint eu, in centru. In est, in Alsacia si regiunile limitrofe cu Germania, obiceiul exista. Le-am luat cadourile si cred ca pe cele mai mari si mai importante o sa le dau de Sf Nicolae, iar de Craciun o sa fie simbolic din partea noastra, o sa primeasca de la rude.

In rest noi sintem asa si asa...Alex a facut o otita acum 10 zile, ieri am fost cu el la doctor, cica otita i-a trecut dar a facut o bronsita asmatiforma. Incepind de azi de la prinz a inceput din nou sa spuna ca-l doare urechea .

Asta unu! Doi la mina - Julia. Acum 2 saptamini am vazut ca a inceput sa schiopateze, aveam impresia ca s-a lovit la glezna, dupa o zi a trecut. Saptamina trecuta, pe cind aveam treaba cu otita lui Alex, doica mi-a spus ca i se pare ca Julia merge bizar. Ne-am uitat noi la ea, sincer, parea un pic cracanata, dar nimic important. Duminica trecuta ne uitam mai bine pe cind era dezbracata si am constatat cu stupoare ca mergea cu piciorul strimb, cumva intors in interior. Luni dimineata la prima ora s-a infiintat Christophe cu ea la doctorul de familie. Diagnostic: "rhume des hanches" (raceala soldului), denumirea stiintifica fiind sinovita. Doctorul a trimis-o la spital: radiografie, ecografie si...nimic! Caracteristica sinovitei este lichidul in interiorul soldului, ori la ea n-au gasit nimic. I-au spus sotului sa revina cu ea peste 2 zile sa repete analizele. Ceea ce s-a intimplat miercuri si din nou n-au gasit nimic. Clar, nu era sinovita...dar atunci ce? De data asta au oprit-o in spital ca sa-i faca joi o scintigrafie (introducerea unui lichid in organism ca sa arate unde este sediul leziunii- in caz ca ar fi avut vreo fractura ascunsa). Intre timp apar si eu in scena, eram plecata la un training de 3 zile intr-o alta localitate, renunt la ultima zi si ajung la spital sa aflu rezultatul de la scintigrafie. Vad doctorul 3 minute, imi spune ca scintigrafia e buna, adica n-a aratat nimic !!! Si sa-i mai facem inca o data radiografii, fata, profil, etc. Asteptam de la ora 11 la ora 16 sa ne cheme pt radio, se face in 10 min si dupa aceea mai asteptam inca 3 ore ca sa vorbim cu doctorul alte 10 minute. Din nou rezultatul bun!!! De fapt, singurul rezultat care nu era prea bun era cel de singe, care arata o inflamatie. De unde, de la ce, nu se stie. Pina la urma doctorita ne zice ca ne lasa acasa, cu supozitoare anti inflamatorii de 2 ori/zi si sa venim din nou intr-o saptamina sa refacem toate analizele, de singe+radio.

Scuze pt povestea mea lunga si dezlinata...Moralul meu e prin sosete, dar Julia, din fericire, e tot in forma. In afara de schiopatat e la fel de activa ca intotdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Felicitari ALINUTA pentru sarcina si pentru curajul de a mai face inca un copil!

Fetele care mai au putin timp pana la intalnirea cu BB 2 va doresc sarcina usoara in continuare si la termen!

Pufulet e tare dezorientata inca nu se gaseste nimic concret la fetele ei si nu se stie de ce Sofia e asa de micuta, Pufulet spune ca nu a mai crescut de la 8-9 luni, adica a ramas la 8 kg, iar Mara face crizele acelea urate de respiratie. au avut si ele o serie de alte boli de la viroze, viroze digestive, amigdalite, pneumonii si alte boli respiratorii si de digestie.

am vazut ca discutati despre greutatea copiilor, Matei al meu are 18. 500 kg, iar Mara lui pufulet are 20 de kg. de fapt radeam cu Pufulet si spunea ca e a are doua fete una grasa si alta slaba!!! dar Mara nu e grasa, e foarte inalta. Cred ca Mara si Matei au cel putin 115 cm! va pup ca ma streseaza Matei sa il culc! mai revin!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput