PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 28
map spune:
'neata fetelor,
am venit si eu un pic sa va salut ca sa nu ma mai uitati ![]()
Iulenca de acum o sa apar mai des, macar asa de catev ori pe saptamana. Acum mi-au venit si mie rudele, ne vedem o data pe an asa ca le-am acordat tot timpul meu
bine cat a permis si bebele ![]()
buli [pupic] si mieimi este dor sa putem sta mai mult de vorba insa bebeii nu ne lasa in pace. Robert este destul de cumintel trbuie sa recunosc dar cand nu-s cu el este de splat, calcat si alte cele.
cinta Robert am meu face nani singurel de cele mai multe ori. Bine de multe ori, mai ales noaptea adoarme imediat ce s-a saturat, il pun la loc si face nani. Mai maraie, el se mai foieste dar dosrme. Ziua adoarme ori pe pat, ori in patut despinde unde este el. Se joaca ce se josca. oboseste si-l gasim facnd nanii. Mai nou si-a descoperit pumnii si suge atata la ei pana cade frant. Si daca are chef de supt pumni d jos suzeta ai tot la pumnii are treaba.
De kg eu am cam scapat dar acum is cu mare bagare de sema ca au inceput s se puna la loc. Ajunsasem excat la greutatea pe care o avem inainte de sarcina si apoi daca nu am mai avut lapte, m-am si constipat si s-au pus vre-o doua kg
Ii drept ca fiind multi m-am indemnat la mancare si dupa ce au plecact ei si m-am cantarit mi-a cm venit sa plang dar se duc ele cand pleaca si mama ![]()
va pupic si merg sa-i fac lui bebe selectie la haine ca a crescut si multe-i sunt mici, sa opesc numai ce-i mai vine. Restul sus pentru bebe doi ![]()
Monica si bebe Robert
bulinuta27 spune:
Muuh, oona serios ca nu m-am suparat...hai sa va pup ca sa va demonstrez
...faza misto e ca atunci cand am plecat eu tocmai intra in parc mireasa aia deci se pare ca ne-a,m cam intersectat
dar daca nu te stiu oona
nu te-am vazut...data viitoare
fetelor pe mine ma dispera vremea asta...nu-mi arde de nimic si e si frig in casa
dar am dat drumul la aer pe cald si sper sa mai ridic temperatura cu cateva grade ca altfel dardaim pur si simplu...
bebelusul meu doarme dupa ce iar nu a mancat mai nimic
se pare ca el creste din somn si aer 
pe mine ma doare spatele de crap
si azi nu am ajuns la dr ptr ca nu am avut cu cine sa-l las pe Rares..poate maine
l-am botezat pe 1 octombrie...nu mai stiu daca v-am spus... si a fost foarte frumos...s-a dansat la greu de nu-mi venea sa cred iar puiul mic nu a plans deloc de s-a crucit audienta
era doar cam nedumerit ca a durat asa putin baita si s-a enevat cand a vazut ca-l imbrac asa repede 
altfel e super cumintel de ma minunez si eu dar problema noastra e cu mancarea
vroiam sa va intreb voi cand incepeti cu sucurile? ca dr mea mi-a zis de la 2 luni jumate si un alt dr mi-a zis de la 4 luni...si nu stiu ce sa fca...in plus de astadr mi-a zis sa incep cu 1 lingurita de suc amestecata cu 1 de apa , apoi 2 de suc cu 2 de apa etc...io nu am mai auzit pana acum asa...voi cum faceti/ ati facut???
io nu prea scriu dar si cand ma apuc....nu ma mai termin ![]()
va pup si mai scriu
bulinuta cu bulinel
http://pg.photos.yahoo.com/ph/rusanualina/album?.dir=/19c3re2
Consi spune:
Eu m-am gandit sa incep cu diversificarea pe la 3 luni jumate - 4 luni. Momentan Luca ia bine in greutate, face kk o data pe zi si nu da semne ca nu s-ar satura. El mai mult de 120 ml la masa rar mananca. Asa ca mai astept, mai ales ca am vazut ca unele fete incep mai devreme, altele mai tarziu si la ambele categorii bebelusii sunt bine.
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
Luca iubitu'
pozele noastre
larissa_79 spune:
Sarilla, felicitari pentru progresele lui Razvanel. Cam asa face si Alexia...si tot asa se face toata un arc de nu mai pot sa o schimb. Ieri atata s-a sucit ca s-a rasturnat de pe spate pe o parte. Nu imi venea sa cred cand am vazut-o. Plus ca trage tot ce apuca...cand o pun in patut o gasesc cu toata lenjeria in pat...pe patul nostru la fel..trage de toate si le baga in gura si le pune in cap...e durere. Daca vorbesti cu ea cu sunete apropiate de ale ei...vorbeste cu tine...1 sunet tu una ea..si tot asa....si se uita in ochii nostri. Suntele care le scoate sunt diferite....ba chiar face badabdaga..ceva de genul...acum a inceput sa prinda jucaria si o si studiaza...dar inca se plictiseste repede si o scapa....mai mult ii place sa se joace cu mainile. Hai ca eu daca ma apuc sa vb de fi'mea nu ma mai opresc...
Sabana, ce sa zic..cred ca e greu sa auzi asa ceva despre propriul tata. Din pacate asa cum spunea cineva parintii nu ni-i putem alege...si pana la urma trebuie sa ii acceptam asa cum sunt.
Cred ca in timp vei putea trece si peste acest moment si el va ramane pentru tine tot tatal tau. Oricum tu acum ai familia ta....nucleul vostru indistructibil si poate e mai usor sa accepti nazbatiile tatalui tau. In acelasi timp copilul care se naste nu are nici o vina...si va fi sora ta..o sora pe care mai devreme sau mai tarziu vei vrea sa o cunosti si o sa te bucuri de ea.
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
Consi spune:
Fetelor daca va intereseaza am gasit ceva interesant privind www.suntmamica.ro/Dezvoltarea-copilului-de-la-nastere-la-6-luni-tabel.html" target="_blank">grafice de crestere. Macar stim la ce sa ne asteptam de la bebelusii nostri.
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
Luca iubitu'
pozele noastre
Consi spune:
Si v-am copiat si ceva legat de alimentatie:
"Iata care sunt alimentele care ar putea fi periculoase pentru micut intre 4 si 6 luni:
* Citricele: sucul de citrice, dat bebelusilor sub un an, poate provoca reactii alergice, mai ales daca exista persoane in familia ta care au o astfel de alergie
* Albusurile: poti da bebelusului galbenusul, dar pana la un an evita albusul care are un continut mare de proteine
* Mierea: in miere pot exista spori de Clostridium botulinum. Tractul digestiv al unui adult poate anihila sporii, dar in intestinul unui bebelus, acestia pot produce toxine ce pot fi letale
* Untul de arahide: arahidele provoaca destul de des alergii. Decat sa risti o reactie alergica severa, asteapta pana cand copilul are un an pentru a-i da unt de arahide. Daca unul din parinti are alergie la arahide, asteapta pana bebelusul implineste 3 ani
* Produse din grau: majoritatea copiilor digera fara probleme aceste produse cand au intre 6 si 8 luni, dar graul poate produce reactii alergice asa ca daca vrei sa eviti intrutotul alergiile, asteapta pana implineste un an
* Scoicile: pentru ca fac parte dintre alimentele care provoaca frecvent alergii, asa ca nu este indicat sa faca parte din dieta bebelusului pana la un an
* Nuci si alune de padure: daca banuiesti ca bebelusul este supus riscului de a face alergii, va trebui sa astepti pana implineste 3 sau 4 ani, mai mult, daca bebelusul este prea mic, s-ar putea ineca
* Alti potentiali alergeni: daca tu sau partenerul sunteti alergici la alimente cum ar fi: porumbul, soia, ciocolata, trebuie sa eviti sa le dai bebelusului pana acesta va implini 1 an. Daca alaptezi, evita sa mananci alune, oua sau lapte. Substantele care provoaca alergiile pot trece in lapte si pot afecta bebelusul
* Lapte de vaca: bebelusul nu va putea sa digere proteinele din laptele de vaca in primul an si nici nu are toti nutrientii necesari, iar continutul de minerale este indeajuns de mare incat sa-i afecteze rinichii
* Hot dog: in momentul in care incepi sa iti hranesti bebelusul cu carne, trebuie sa fii atenta, pentru ca se poate ineca. Taie-l in bucati mici pentru ca bebelusul sa poata mesteca si inghiti usor
* Bucati mari de fructe, legume sau carne: Incearca sa tai totul in bucati care sa nu depaseasca dimensiunile unui bob de fasole
* Legume nepreparate, cum ar fi morcovii. Acestia trebuie ori rasi, ori fierti, pentru a putea fi inghititi usor
* Branza, pe care trebuie, de asemenea, sa o tai in bucati mici
* Struguri intregi: taie boabele de struguri in sferturi, pentru ca fructul intreg ar putea ramane blocat in gatul bebelusului.
* Bomboane tari, alune, popcorn, bucati de fructe uscate, guma de mestecat, reprezinta potentiale pericole. Trebuie sa eviti si bomboanele moi (jeleuri) care sunt greu de inghitit sau cu care bebelusul se poate ineca. Evita sa lasi bebelusul sa manance in masina orice fel de alimante pentru ca iti va fi mai greu sa il supraveghezi in timp ce conduci."
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
Luca iubitu'
pozele noastre
Sabana spune:
Consi multumim pentru retete.
Larissa multumesc pentru cuvintele frumoase, dar eu nu am decat o singura sora si atat. Chiar daca acel copil nu are nici o vina, si sunt constienta de asta, pur si simplu nu ma intereseaza. Asa sunt eu mai limitata, dar eu astfel de relatii nu tolerez si nici ce rezulta din ele. Eu sunt foarte stricta si tatal meu stie asta. M-a mai calcat o data pe nervi si am stat suparati 3 ani, nu l-am chemat nici macar la nunta. Poate unii ma judeca, nu ma intereseza, numai eu stiu ce e in sufletul meu, dar daca lui nu ii pasa, atunci mie ar trebui sa imi pese si mai putin. Intr-adevar familia mea sunt Alexandra si Silviu. Apoi sora mea, mama si soacra mea.
Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos
larissa_79 spune:
Sabana, nu esti deloc limitata...e normal ceea ce simti. Si eu sunt o persoana cam la fel de transanta cand sunt chestiuni de genul asta..doar ca in timp mai trec cu vederea din ce in ce mai multe celor din afara nucleului..cu cat sunt eu mai fericita sunt si mai ingaduitoare fata de ceilalti. Dar recunosc nici nu am fost pusa in fata unei situatii de genul asta.
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
cinta spune:
buna, mamici si piersicutze!
imi pare rau sa citesc ca unele idntre voi aveti probleme de sanatate si sper sa va refaceti cat mai repede pt ca bebeii vostri scumpi au nevoie de voi in forma maxima
am incercat sa urmez sfaturile voastre si aseara am dat gata jumatate de pepene rosu. dar, dupa cca 1 ora eram rupta de foame, asa ca am ras si un castronel cu cereale si am mai furat si o clatita de la sot
se vede ca nu prea imi iese pasienta. dra asta e si pt ca man anc f dezordonat si nu intotdeauna consistent in timpul zilei.
in schimb, ieri am scos bicicleta la plimbare pt prima oara anul asta
m-a plimbat sotul sa imi arate imprejurimile zonei unde locuim. iar dupa jumatate de ora de pedalat, cand am ajuns acasa acolo era parca revolutie. atat de tare urla Madara in brate la bunica-sa. saraca femeie, parca paralizase. dar nu si-a pierdut curajul desi e a 2-a oara cand o urla si s-a oferit ca dadaca la asta mica in weekenduri. dar mai degraba si-a oferit sotul [socrul] ca dadaca in zilele lucratoare [nu lucreaza pe moment] daca avem nevoie![]()
va pup si sper sa citesc vesti bune de la voi
cinta