Piticlontzi de iulie-august 2004 (198)
Raspunsuri - Pagina 25
cristalina spune:
Dada...si reteta de poienita vreau! Ca uitasem sa cer. Foame mare...![]()
Gabi, succese la credite, terminari de renovari si drum bun si petrecere frumoasa.
Dana, "ciucata" (ciocolata)...foarte buna, te inveseleste.
Ma gandesc ca dupa dureri de cap si iubit cu buda, nu te simti chiar fresh...Sanatate!
Carmen 

La multi ani voinicului!
Sa creasca mare si voios!
(ca poate maine nu te dai pe net)
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
maaria spune:
e deja pranz, cafea vad ca ati baut, si repede repede la varianta hard: sarmale! care face sarmale sa vina si la mine! posed una masina de impachetat...fum:)))
mesaj pt schimbul 3: pe o perioada limitata de timp (sper) nu voi putea participa la discutii din motive de calculator nu acasa:(. dar o rezolv..curand sper! olivia, sper ca n-o s aplangi ff tare dupa mine, am sa incerc sa raman seara mai tz la birou sa te prind.
danule, soarta noastra fuse crunta d-asta data. luca e la valcea, joi va veni iar la capitala pt o perioada nedeterminata in timp si spatiu. poate ramane sau poate sa plece dupa 2 zile...io nu-sh ce ma mai fac...ca is deja depasita! bona n-am ...daca o sa am nevoie incep sa tip p-acilea. tine aproape:)))
am vazut ca moldovencele ne invadara forumul! bun venit Norei si sedere placuta! si lunga!!
vad ca v-ati pus pe cumetrii, hihihi. io nu-mi insor baietu'! punct ![]()
m-ati ametit cu numere la loto, sarmale si vraji! nu mai stiu ce sa scriu!
ah, sanatate la bolnavioarele din filmu' indian:)
Maria si Luca
POZ(n)E
gama spune:
Nora, nu exagera!!!Al meu nu spala vase pe motiv ca nu incape sub dulapul de deasupra chiuvetei!!!!Dar el crede ca eu daca sunt jumatatea inaltimii lui mi-a f.comod sa spal vase???Si acum ziceti-mi si mie ce rost are sa tragi puiu in tzeapa cand poti sa-l faci bucati si sa-l pui intr-o tava????Nu e la fel????
gustul...
POZE MATEI
roberta04 spune:
Helou! Mey, am capul varza a la Ieshi de cate ati scris si nu mai stiu ce sa raspund!![]()
Aha...un neuron spune: LA MULTI ANI, Ionut! Sa fii cuminte, sa nu te mai pedepseasca mama, poate uita si maine sa-ti spuna de petrecere daca nu esti cuminte!
Mancaruri- mare succes am avut si eu cu puiul pe sticla- am bagat la el si o chestie vazuta la TV- l-am spalat, curatat , l-am uns bine cu vegeta si oregano, l-am introdus intr-o punga pe care am legat-o bine si l-am lasat vreo 3 ore in frigider. A iesit o nebunie!
MONICA, puiul spalat si condimentat in ungi un pic cu ulei, ii introduci in partea dorsala o sticla in care este apa (mai urat spus, il tragi in teapa pe o sticla), il asezi in tava de aragaz ( in care pui apa), il lasi acolo in picioare vreo doua ore pana se face rumen si...pofta buna! iese asa de moale, ca a mancat Matei aproape jumate!
OLIVIA- bestiala faza "I want boots"!!
ANDREEA (P), sanatate multa lui Pupi, ce bafta aveti si voi, ba conjunctivita, ba bube, offff!
ROXI, pupam cititorul, sa vezi ca la 3 ani citeste singur la TV!
NORA, ce bine cu asa un sot, eu cand l-am luat pe domnul meu gatea de toate si tare bune ieseau, acum, vorba fetelor, dacaisi pune in chiuveta farfuria murdara e eveniment!
Mai citesc din urma si mai revin, ca nu mai stiu ce voiam sa mai scriu...
carmenp spune:
aia-i, ca nu l-am pedepsit io, doamnele... multu de urari
quote:
Originally posted by roberta04
Helou! Mey, am capul varza a la Ieshi de cate ati scris si nu mai stiu ce sa raspund!
Aha...un neuron spune: LA MULTI ANI, Ionut! Sa fii cuminte, sa nu te mai pedepseasca mama, poate uita si maine sa-ti spuna de petrecere daca nu esti cuminte!
poze
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36243" target="_blank">Povestea nasterii
Carmen, Ilinca, Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
g_ioana spune:
Ma bag si eu,sotziorul meu a prestat la puiul cocotzat pe sticla,si ca sa fie mai parfumat la uns cu mujdei de usturoi si cu mustar,de avea un bronz,de invidiat!!!!
Carmencita cea mai usoara mancare este pizza de la pizzeria Domneasca sau placile incinse de la Cao!Si ai scapat si de pompieri!La capitolul torturi,nu prea-s multumita de ofertele din oras,asa ca pas!!
LA MULTI ANI, VOINICULUI IONUTZ!!!!
Ca maine nu stiu daca mai ajung pe net!
Edit ca sunt uimita:Nora mama, cred ca ai unicat acasa,nu cred ca mai exista sotz in dotare care sa presteze ciorba de burta(care are, sa ma contrazica!)
gorodeii
aripile mele
maaria spune:
avem sarbatoriti azi? La multi ani pentru Ionut! Carmen...gata-i de armata?
Maria si Luca
POZ(n)E
roller025 spune:
Bre, e vineri si n-am kef de munci...
So: ciucalata - trateaza depresia nemaipomenit de bine. Iar de ingurgitat nu ma plang. Doar ma bucur ca nu lucrez in domeniu, ca m-ar da afara dupa prima zi... Deja am consumat un sfert de kil de napolitane cu cacao invelite in cioco si niste chinezarii...
Maria, da' de ce n-ai bona? N-a vrut ea sau n-ai vrut tu? Hai zi-mi!
Io acasa am varza. Seaca. Taare buna era aseara pe la 11... Pui la sticla... poate. Poienitza a fost beton! Au terminat-o in juma de ora...
Despre bucatareala: Monicule si al meu imi aminteste ca atunci cand il cunoscusem il delectam cu tot felul de mancaruri si acu' nika... Da' si el facea trebi... Acu, el mai presteaza spalat de vase si facut de mancare daca il indeamna burta sau urla nevasta... Despre curatat dupa... dupe kef. Cel mai frumos e cu fratello care si-a facut de mik un obicei: nu termina ceva dintr-o oala/borcan/ cutie si lasa ceva pe pereti/fund ca sa nu trebuiasca sa o mute macar in chiuveta. Explicatia lui e intotdeauna: poate mai vrei si tu... Ce????? sa curat o lingura de mancare de pe peretii oalei????
Nora__ spune:
Maria....merci de primire...si clar nu mai scapati de mine,e prea cald si bine la voi
Magda....ete de aia nu-mi pun io dulap deasupra chiuvetei,sa n-aiba motiv de dat cu capul cand presteaza
Si cu puiul...nu e aceeasi treaba.In tava se prajeste in ulei,iar la sticla e doar uns cu ulei sau unt,uleiul se scurge in tava si el ramane rumen si fraged in interior de la aburi.Iar in uleiul ala scurs,daca arunci niste cartofi....ies o nebunie.
Roberta...pai de aia il pun la munci,sa nu uite si sa se invete cu narav.Ideea era ca s-a oferit singurel de data asta.Taaaaarrreeeee-i bine sa fie ziua ta![]()
Acum reteta mea de varza a la Nora ![]()
Intr-o cratita (o pun in aia cu coada,de teflon) se pune cam 1 kg de carne tocata,cu ulei,ceapa taiata marunt si condimente.Se mai adauga ceva apa,sa fiarba carnea si sa se topeasca ceapa.Se fierbe acoperit.In reteta originala se pune si un pic de orez,dar eu m-am invatat fara.
Cand e fiarta carnea si patrunsa de ulei si ceapa topita,se da deoparte si cand se racoreste putin,se adauga 1 ou intreg,batut.
Intr-o cratita (de cucuteni e grozav) se pune jumate dintr-o varza tocata,se toarna compozitia peste varza si apoi iar un strat de varza.Se adauga apa,sa aiba in ce fierbe varza,deci nu plina,dar nici putina.Se da la cuptor.Cand e aproape gata se adauga bulion,sare,piper...sau alte condimente,sa dea gust la varza.Si se mai fierbe nitel.si....gata...pofta buna!!
Acu va dau o reteta GROZAVAAAAAAAA...de placinta,care se face in juma' de ora.Carmen poate a vazut reteta si elogiile pe topicul de Iasi.E a Adrianei.Cu asta va dati pe spate si consortii si copiii ,pana si soacrele![]()
Placinta cu iaurt
10 oua
10 linguri de zahar
1 litru iaurt gras
coaja rasa de la 1 lamaie
esente
1 pachet foi de placinta
Se bat cele 10 oua intregi cu 10 linguri de zahar.Apoi se adauga iaurtul (eu iau la galetusha de 1 l) si se bate in continuare,se adauga esentele si coaja rasa.
Se ia un pachet de foi de placinta (eu folosesc Linco,ca nu sunt lipite una de alta).Se impart foile in doua (ca numar
)
Se unge o tava cu ulei si se pun juma' din foi,unse fiecare cu ulei,una peste alta.Se adauga compozitia.Sa nu va speriati ca e lichida bine.Asa trebuie sa fie.Peste compozitie se aseaza incetisor,restul de foi,la fel,unse cu ulei.Peste ultima se presara zahar tos si se da la cuptor in jur de 40-45 min.Depinde de cutor.Eu las si aproape o ora.Sa nnu va speriati,ca se umfla compozitia si foile se ridica putin.Posibil sa mai curga si ceva ulei din tava.
Cand o scoateti,o acoperiti repede cu un prosop de panza sau bumba,ud.Deci nu sintetic.Prosopul ud inmoaie foile zburlite si le lasa peste restul.
Se taie rece si se mananca.....in 5 min
..asa e de buna.
Apropo de soacre...io am dat-o pe spate pe a mea cu placinta asta,ea care e maestra la dulciuri.
Pofta buna!
Nora
Comorile Norei
Noi doi
Costume carnaval
Noutati
-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!
carmenp spune:
norico, iti vine sa crezi ca am facut-o?
ntzz, cu asta v-am dat gata
confirm, ie buna si da bine
quote:
Originally posted by Nora
Acu va dau o reteta GROZAVAAAAAAAA...de placinta,care se face in juma' de ora.Carmen poate a vazut reteta si elogiile pe topicul de Iasi.E a Adrianei.Cu asta va dati pe spate si consortii si copiii ,pana si soacrele
Placinta cu iaurt
-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!
Carmen, Ilinca, Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3