Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (85)
Raspunsuri - Pagina 27
felicia74 spune:
Gata, am venit de la doctor si sunt cam bulversata:
- mi-a dat sa facem coprocultura+coproparazitologic - normal. Insa unde? Ca peste tot fac doar ptr salmonela + inca vreo 2 bacili. Ne-a zis sa mergem la Cantacuzino - ceea ce e exclus, deoarece e balamuc.
Acum sunam la policlinile private sa vedem ce ne zic.
- cica nu e bine sa faca luam proba daca ii dam Furazolidon - ups, pai noi i-am dat deja o doza, dar nu i-am mai zis.![]()
- ne-a zis sa punem neaparat un praf de sare in mancare ca acum chiti trebuie sa recupereze mineralele pierdute in kk. - ???????????
Sau ar fi bine sa-i dam saruri speciale de la farmacie?
- mentinem regim mult timp (vreo 2 saptamni, cel putin) - asta e corect.
Voi ce ziceti?
PS: nu am fost la "mirific"
ci la dr de familie.
Revin mai incolo ca a adormit chiti.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!
madau spune:
Anca hai nu fi copil zau..uite daca citesti postarea mea de dimineata o sa vezi ca si eu aplic acelasi tratament ca si tine ptr febra. Nu te supara ca doar de asta suntem aici sa dam sfaturi, imparatsim experiente...fiecare zice cum i se pare lui ca-i bine, fiecare mamica alege cum simte sau cum vrea. Ia un
de la mine si hai inapoi!
Miha repet: 2.5 ml de Nurofen e putin....da-i macar 3.5 - 4. Si doar de 2 ori pe zi???? Hmmm, cam ciudat. Supozitorul cu novocalmin trebuie musai intreg, nu algocalmin sau alte nebunii. Dar cel mai important mergi la doctor musai, nu e de gluma.
Pupici. fug sa ma schimb ca acu am intrat pe usa si revin
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 9 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase
bb_alinus spune:
Ola mamici,
Mei dar ce ploua cu bebei bolnaviori pe la noi!
Bianca, oh, deci si voi sunteti cu mucisori. Abia acuma vad!
Laviiiiiiiiiiiiiii ce mai face urechiusa lui Nati??? Ca am citit la subiectul deschis de tine ca e umflata, pana la urma a fost o muscatura de insecta sau ce?
Miha, sanatate multa Iuliei, of ce ti-e si cu doctorii astia.... Sper ca in seara asta sa nu maifaca febra!
Si uite asa aflu si eu ce se face in caz de febra mare....uf.
Ina, pai si Rachelina se aliniaza la start? Saracutele de voi, sper sa nu o tina mult nasucul infundat.
Feli pupici Ilincutei ca vad ca se inscrie si ea pe lista kkciosilor. Acum am vazut ca ati fost la dr si ca aveti investigatii de facut... sper sa nu fie nimic ingrijorator.
Anda e de rasu' plansu' la voi, vad ca poetul e marait rau, voi nu mai puteti de oboseala dar....umoru-ti caracteristic e mereu prezent. Esti o haioasa, ti-am mai spus. Sanatate multa
Tania, asta da veste, bravo pt Stefanelul cel cuminte, pai de cand astepta flacaul tau un astfel de premergator! Deci investitie buna:)
Ela, eu ii dau iaurt doar de fructe, la sfarsitul mesei de pranz, in desert, sau la ora 16h, la gustare daca nu se satura cu piureul de fructe. I-am dat saptamana trecuta si natur si l-a mancat. Dar de ce zici ca voi aveti NUMAI 2 mese diversificate? Pai cate ar trebui? Noi avem dimi si seara laptic, la pranz piure plus iaurt si la 16 fructe cu cereale plus eventual iaurt. Ii mai dau prin oras biscuiti bledina sa roada ca altfel nu ma lasa in pace :)
Felicitari pt pasul UKai!!!!!!!!!!!!!! La mai multi!
Cat despre reteta de spanac, nu stiu ce sa zic ca miss prefera spanacul de la borcan vad. Eu il fierbeam la abur si apoi adaugam un pic de smantanica si un pic de cascaval ras. Poti sa adaugi si putin lapte. Si carnita daca vrei.Cu un ousor fiert e super...dupa gustul meu ![]()
Ripley, faza cu painea veche s-a intamplat si la noi, dar fara urmari. Si eu ii mai tartinez cate o feliuta, dar dulceata nu i-am pus inca, nu pt ca ma feresc ci pt ca nu am avut ocazia.
Cat depre mancarica, noi nu prea variem, adica dovlecelul e sacru, nu ne prea lipseste din piure langa care adaug diverse. Azi am avut piure de dovlecel cu un pic de cartof, morcov, praz si carnita de pui ( fiarta separat). Insa ii dau destul de des si borcanel, cand nu sunt acasa si deci nu pot sa ii fac piure. Mancarea nu o congelez, cand nu am timp ii dau borcan si gata.
Gabitaco, imi pare rau pt bb, n-a fost sa fie acum, va veni el la timpul potrivit. Sanatate multa si pupici Mateei.
Alina si Amalia 17.11.2005
Pozici noi de weekend
Botez Amalia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
migabo spune:
Buna mamici de bebici!
Of Miha
Nu stiu de ce, dar prevad si eu precum Madau: boala copilariei. Dar mai e de asteptat putin pana se va lamuri daca avem dreptate. Si Bianca mea a patit cam tot asa acum vreo 2 luni: a inceput cu febra mare, apoi diaree si dupa vreo 4 zile de-astea... surpriza... pete rosii intai pe fata, seara, apoi dimineata si pe gat, pe umeri, spre brate. M-am speriat, am studiat Capraru si am dat verdictul cu sotul : rubeola. Dar concluzia medicilor a fost mai optimista: atat pediatra fetei cat si o drita de la Centrul medical Unirea ne-au dat acelasi diagnostic: rosa infantum, o boala a copilariei mai noua, am citit de ea doar in DR Spock. E si mai usoara decat rubeola, a trecut in 2 zile. dar sperietura a fost mare.
Din cate ne-a spus pediatra sezonul acestei boli este toamna/primavara, deci n-ar fi exclus sa fie si in cazul bubulinei. oricum febra din senin si asa mare, care sa nu cedeze, arata ca e ceva... o infectioe virala. oricum pana nu apar bubite, diagnosticul va fi probabil de infectie virala in gat.
Gabitaco imi pare rau pt sarcina, sa prinzi puteri, sa scapi de anemie si sa ai grija de Mateea cea frumoasa si cuminte.
Camelia te inteleg cu noptile nedormite si zilele cu ochi incercanati de oboseala la servici. Speram sa treaca si sa fie totul bine. Trebuie sa fim puternice
Ela, Madau felicitari fetitelor curajoase, care stau si merg singurele in picioare. Si noi nu mai avem mult pana atunci...
Ela eu iaurt i-am dat Biancai intai cu fructe (banana, piersica), apoi cu cereale Milupa si mai nou simplu, baut direct din canuta (fara cioc). E perseverenta si ii place mult. de spanac, eu ii dau destul de rar, fiert cu galbenus de ou sau cu branzica. Nu e pe lista de mancaruri favorite, dar din cand in cand nu strica.
sanatate multa la bebei, rabdare la mamici.
Pupici.

anda77 spune:
da, da, gabitaco, si noi vomitam dk nu e mancarea facuta crema de fatza. isi face singur greata, face din gat asa: bleah, bleah. de cateva ori nu m-am prins, adik nu i-am dat importanta, am zis ca se rasfata (ceea ce si face, de altfel) iar la a 2-a lingurita a vomat tot. si s-a terminat cu pranzul in ziua aia. acum dk il vad ca incepe cu bleah-bleah, ma opresc imediat, gata ce-a inghitit e bun inghitit, mai mult nu mai vrea.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
tania-z spune:
Of, mai Miha speram sa deschid calculatorul si sa vad vesti mai bune! Si eu votez pentru spital/cabinet pediatru orice e de vazut, nu se poate sta asa. La noi in Sibiu este un pediatru care pt. 50 de Ron vine acasa la orice ora. Si toata lumea il stie. Ar fi bine daca printre cunostintele tale ar stii cineva o astfel de persoana, ca sa nu trebuiasca sa o scoti afara.
Oricum, dupa ce se termina povestea ar merita sa dai numele doctoritei tale la medici de care sa te feresti!
. Stiti care e problema? Pe vremuri, pe medici, ii invata asa: intr-o casa de doctor nu se inchide/scoate din priza telefonul NICIODATA. Asta e meseria aleasa si astea sunt inconvenientele. Sa se lase naibii de meserie, daca ea isi inchide telefonul! M-am enervat cumplit!
In legatura cu Sumetrolimul, noua ni l-a dat pt rosu in gat, dar cu stare subfebrila. Si mi-a mai spus dr. ca mai nou se fereste si sa prescrie Augmentin, ca cica s-au dezvoltat recent niste tulpini de virusi rezistente FIX la acest antibiotic. De aceea ea incearca mai intai cu Biseptol. Se da 3mg la 12 ore, in cazuri speciale la 8 ore, dar asta trebuie sa spuna medicul.
Sanatate multa! 
Felicia excat cand citeam mesajul tau cu kk asa ca o mamaligutza eu infulecam de zor mamaliga in fata calculatorului! 
. Nu-i bai, ca eu n-am treaba, da' m-am distrat de coincidenta! Ti-am scris si pe mess cu ceaiul de tei ca dr. mea zice sa-l evit pana pe la 1 an cel putin. Bafta multa si sa scapati de kkrezele alea neconsistente!
Ancatrana nu reusesc sa pricep ce vrei sa spui. Poate ne explici.
Tania & BB Stefan (17.12.2005) Nazdravan
anda77 spune:
please, sa traga cineva mesajul prin quotare:
ina, du-te la dr. care ti-a dat progesteron la sarcina cu rachie! unde o fi el, in noua guinee, in orasul vecin etc!!! si stai in pat in orice moment in care iti permite nora-mea. da-i cu cititul ca sa nu te plictisesti. plus o rugaciune, stii tu.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
gabitaco spune:
Fetelor, va multumim ca sunteti alaturi de noi si va pupacim pe toate 

.Intr-adevar poate tot raul spre bine. Cu anemia mea era fff greu de dus sarcina si cred ca era si periculos pt bb. Acum sa ma refac eu, ca Mateea are nevoie de mama sanatoasa pe care sa o calareasca toata ziua, nu?
.
Miha eu in locul tau nu as mai sta pe forum la o asa temperatura. Ia fuga fata si la dr ca nu e de gluma, vezi ca te duci si la dr si tot o mai dai in bara, daramite sa stai acasa. Sanatate multa. 
Gabriela si Mateea Ioana 7.12.2005
Mateea la cules recolta
gabitaco spune:
Mai eu mor cu blenderul de gat. Fata mea nu papa deloc bucatele. Nu stiu ce sa fac. Cum da de o bucatica mai mare isi face greata si vomita tot.Mai sun bb care papa doar la blender?Ea papa doar firmituri de paine si bucatele de banana. Ii mai dau din cand in cand biscuiti si ii papa- musca din ei si ii molfaie pana se topesc si ii inghite. legume bucatele? nici sa nu vada.
Gabriela si Mateea Ioana 7.12.2005
Mateea la cules recolta
mara95 spune:
Salutare!
gabitaco, Flavia mananca acum totul maruntit cu furculita, dar de 2 zile ii apar dintii(al 5 lea
) si refuza mancarea.Pasatul cu furculita la noi inseamna tot un fel de piure.Mai vedem.Bafta!