Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (85)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancatrana spune:

miha, mie mi-a zis dr ca novocalminul e pt copii peste 3 ani si ca juma n-are rost sa-i pun pt ca subst medecamentoasa nu e raspandita uniform: risti sa-i pui jum in care nu e subst medic de loc sau sa-i pui jum cu toata subst medic. eu la 39.7 asa cum am mai scris dar prob nu ai citit i-am facut baie in apa mai rece cu 2 puncte decat temp ei adik la cam 38 grade si am tinut-o cam 3 min, am impachetat-o de vreo 3 ori cu un scutec inmuiat in apa calaie si stors apoiiar dupa ce se incalzea scutecul repetam figura. i-am dat antitermice nurofen_eferalgan alternativ din 4 in 4 ore, i-am dat 1 fenobarbital ca sa fiu sigura ca nu face convulsii, i-am dat si 5 picaturi de algocalmin fiola. toate astea le-am facut fara sa intreb dr, le-am auzit de la prietenele mele care au tot avut probl cu copii si m-am pregatit din timp si uite ca mi-a prins bine. oricum , a doua zi am vb cu dr si m-a felicitat , a zis ca am facut f bine.
sanatate si sper sa-ti fi fost de ajutor
cand a vazut-o dr la control, a doua zi a venit acasa sa o vada, a pus diagnosticul viroza si mi-a zis ca o sa aiba febra cam 3 zile si asa a fost. a zis ca a luat-o de undeva
pupici si sa va scada febra repede si sa nu mai faceti figuri d-astea

anka si carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Nu apa rece!!! Nicaieri!!!
In niciun caz, calaie orice apa cu care taponezi copilul, iar dc ajungi s-o bagi in cadita, apa doar cu cateva grade mai rece decat temperatura corpului, altfel face pneumonie, Dne fereste!!!

Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

mihaela, exact ce a spus si ripley nu apa rece!
Mergi la urgenta cu ea!
Nu uita sa hidratezi copilul.
SAnatate multa!

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancatrana spune:

incearca sa-i scazi febra acasa, dc nu reusesti abia apoi mergi la urgenta ( fara suparare, roxana). dc ajungi acolo mai rau te umpli de nervi. bine, dc nu-i scada febra nu zic sa nu mergi, dar sg cu algocalmin 5 pic o sa-i scada. e probata si de mine si de altii chhiar la copii mai mici
sanatate
anka si carla

Mergi la inceput

Orice compresa, orice impachetare, orice chestie de genul asta carpa uda se aplica EXCLUSIV cu apa sau alt produs la TEMPERATURA CAMEREI.

Sunt povesti-cu-pesti compresele cu apa rece in cazuri din astea. Fac mult mai mult rau decat bine. Se pune gheata sau apa rece pe vanatai, umflaturi, chestii de genul lovituri care nu sunt rani deschise ca sa nu se umfle/invineteasca si mai tare. Dar atat.

Asta e ca povestea cu ceai de musetel la ochi sau cutit rece sau alte aberatii de leacuri babesti care sunt daunatoare. Idem faza cu cartofii cu spirt sau otet mai ales la copii.

Nu am nimic impotriva medicamentelor homeopate, ceaiurilor, plantelor atunci cand nu e ceva grav, ba chiar le prefer, insa cand e vba de un copil de 10 luni.... ideal e sa suni medicul si nu sa faci dupa ureche, sa fii responsabil.

Scuze ca ma revolt, nu atac pe nimeni personal, dar ma sperie genul asta de consultatii online neprofesioniste cand un copil de 10 luni are febra 39.5.

Miha, multa sanatate Iulie, sa ne tii la curent. Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

apropo de ce spunea Ripley cu temperatura camerei, mi-am amintit si eu ceva ce doream sa va spun:

Mi-a spus dr. mea de "n" ori si a insistat: serul fiziologic de baga in nas la temperatura camerei, ideal fiind incalzit putin in palme sau tinut 10 minute intr-un buzunar, inainte de aplicare. Se pare ca explicatia ar fi ca o temperatura mai joasa a serului nu face decat sa inflameze si mai tare mucoasa si sa mareasca astfel obturatia nazala.

In rest, perfect de acord cu Ripley privind "sfaturile" noastre de pe forum. Doctorul ar trebui sa ia o hotarare la asa o temperatura si eu nu as ezita. Miha, tine-ne la curent, cand mai poti. Sper sa vii cu vesti bune.

Tania & BB Stefan (17.12.2005) Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

da ripley, tocmai de asta am si zis sa mearga la doctor( sau sa cheme doctorul), temperatura este prea mare si clar indica o infectie, poate fi debutul unei boli a copilariei sau o bronsita sau mai stiu....numai un doctor se poate pronunta aspura medicamentatiei pe care trebuie sa o urmeze.

anca, nu ma supar, insa nu e de joaca !

mihalea, sa ne dai vesti!

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Persoana cu febra (sau nu) in apa rece = soc termic. Si la adulti!!!

Cuscra emoticon floricele de toate culorile pt. sustinere Miha si mama de anutzache.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Raportam si noi prima raceala nasoala, muci care curg garla si nu o lasa sa doarma/respire, am stat up toata noaptea, am cedat si i-am dat niste picaturi de pe aici si reactia a fost ca si cand i-as fi dat o cafea tare ( scria pe prospect ca sint reactii de "somnolenta sau excitabilitate" ) sint chiauna, o s-o imbrac sa meregem pe-afara ca vremea-i frumoasa . Prevad inca o noapte alba, ce sa facem, trebuia sa intram si noi " in rindul lumii" dar tare nasol este. Ma uit la racheluta si mi-e mila de ea, cu mucii curgandu-i in gurita, cu cearcanea, cu fata congestionata...nu are febra, deci inca sintem "bine" daca asta se poate numi.
lavi felicitari pentru ca ai dat-o pe natiusca pe brazda
ripley cum a fost prima zi a lui anusca cu bona
scriu cu mana stinga - dreapta mi-a acaparat-o rachelina -dar se pare ca o vrea si pe-asta asa ca trebuie sa fug

pupicei si sanatate la toti copilasii,

Rachel (Nov.23,2005) Ina & simburel(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

precizari:
1. cearceaful ud de apa rece, pe pat, este si o recomandare a medicilor, in caz de urgenta la domiciliu, pt. scaderea febrei. Deasemenea compresele reci, pe frunte, nu sunt "din batrani", sau or fi, dar sunt agreate de majoritatea medicilor. trebuie facut orice pentru scaderea febrei. De ce? si aici ajungem la punctul 2 din precizari:
2. convulsiile la sugari (adik copii sub 1 an) pot aparea si de la 38 grade, nu doar de la 40, sorry mama di tutti, cred ca e prima oara cand te contrazic.
io la medicamentatie sunt varza, dar la proceduri de urgenta stau bine, ca am intrebat in stanga si-n dreapta (medici).

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput