Copiluti de mai-iunie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 29
andutzy spune:
ELiiiii, LA MULTI ANI! TOATE BUNE SA SE ADUNE! TOT CE-TI DORESTI SA PRINDA CONTUR!
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
loreen spune:
Cuscra ceaiul de ceapa eu il folosesc la tuse uscata,haraitul sa nu fie si de la mucisori.Pentru raguseala iti recomand cu caldura sa-i dai lui ginerica sodou...
Ceaiul eu il fac si cu nuci verzi...fierb intr-un litru cojile de la 1 kg de ceapa si vreo 2-3 nuci verzi...si las pana scade la jumate de litru ...apoi cu miere...
Incercati si siropul din muguri de pin...face minuni
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
fran spune:
Buna !
LA MULTI ANI ELISOR ! Petrecere frumoasa si asteptam vesti...
Iepu' stanuta si ea
si e un pic mucioasa
. Mancare-pas. Nici mie nu mi-a trecut si cred ca il incearca si pe Paul. Eurespal a luat si Iepu' in vara cand a fost virusata-si ea tusea productiv atunci-prospectul l-am pierdut...
Monu, Andutzy-noua ne-a zis pedi ca pentru tuse e bun si siropul STODAL-indiferent daca e uscata sau productiva. Nu l-am incercat insa. E homeopat, de la Boiron cred, ca si osciloccocinul.
Chiar voi le faceti anul asta vaccin antigripal? Eu nu prea sunt hotarata, mi-e frica sa nu faca o reactie cam naspa, eu am facut o gripa nasoala prima oara dupa vaxigrip, acu' o mie de ani...Poate s-a suprapus cu o viroza deja luata oricum e fost tare rau..ImunoBaby o avea efect?
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
andutzy spune:
Fran, eu ii voi da Imunogrip Junior, e varianta pentru copii a Imunogripului, niste picaturi care contin in special tinctura de Echinaceea, noi luam de cativa ani buni si nu mai stim ce inseamna gripa. Anul asta ii dam si lui Dragos, l-as fi inceput mai devreme, dar nu se da cooncomitent cu vaccinarile, si noi suntem in luna de dupa Varilrix.
Laura, buna ideea cu sodoul. Il voi incerca in seara asta! Mai nasol e ca DRagos nu consulma nimic fierbinte. Cum sa fac?
- 31.05.2005
nelia spune:
Buna! E o zi atit de frumoasa! Si eu inca fac curatenia generala inceputa de ieri, de fapt ieri doar am rasturnat totul cu fundul in jos, daca nu fac astazi nu mai apuc. Si avem musafiri si astazi, si duminica, si marti. Ca daca ar fi dupa noi, am lasa totul asa cum e si am pleca... unde am vedea cu ochii, la cit e de frumos. Bine ca avem macar curtea asta din spate, sint fetele afara, la soare, de vreo doua ore. Cu vecina de sus, care are deja doi ciini mari si acum a primit de ziua ei al treilea, o zgitiie mica, neagra si paroasa, o dragalasenie de catel. Fetele sint pur si simplu indragostite si s-ar juca toata ziua cu piticania si nici aia nu se da inapoi, ca are doar o luna jumatate si e zgubilitica rau de tot.
Omustata, eu fac maioneza dietetica de ani de zile si i-am dat si Tudorei cite un pic. Adica fierb oule foarte tari (nu pun ou crud pentru ca e periculos), iau galbenusurile si le frec cu un pic de sare, mustar si putin ulei de masline. Cind s-au facut ca o crema si au crescut un pic, pun iaurt, din ala mai gras, ce-i drept. Ca sa ai un exemplu de proportii, la doua oua eu pun doua lingurite de mustar, vreo 50 ml de ulei si o doua cutii de 200 g de iaurt. Daca vrei poti pune si un pic de zeama de usturoi, si condimente (piper pentru voi). Iar sosul acesta pe care eu il numesc maioneza il folosesc la tot: ciuperci, maioneza, salata boeuf (daca o fac pentru musafiri atunci fac si un pic de maioneza grasa de pus pe deasupra), oua umplute, salate de tot felul. La conopida mai folosesc un sos de marar pe care il torn peste conopida fierbinte.
[Fac o paranteza aici, legat de mincare... stiti ca eu gateam de spargeam inainte, tot timpul eram in bucatarie, in fiecare zi faceam altceva si astia ai mei mincau tot ce aveau chef. De cind am ajuns la concluzia ca noi trei sintem grasi si trebuie sa slabim (Agata si tati nu sint chiar, dar au sanse de a deveni, iar eu am 68 de kile, mai am doar vreo 10 de dat jos, multumitor zic eu fata de cit aveam acum citeva luni) si Tudora nu maninca nimic supergatit, ei ajung daca sint un pic fierte sau chiar crude... asta cind maninca, ca ea creste cu fructe si cu lapticul meu doar, dar mai ales de cind am inceput scoala, mi-am redus timpul din bucatarie la jumatate. Ceea ce voiam sa va aduc la cunostinta este ca, in afara faptului ca mie imi este mai usor sa gatesc asa, familia mea e mai multumita, am slabit toti si ne simtim parca si mai bine. Fac asa: o supa (de pui, crema de legume) sau o ciorba duminica si joia. Si felul doi: legume la aburi, carne sau peste la gratar si orez/paste/cus-cus integrale. Si mai fac si cite o tocana sau mincarica o data pe saptamina, dar din care se maninca cind nu mai au ce (de varza, de pastai, de conopida, de dovlecel - cu sau fara carne - dar tot asa, foarte simplu gatita, fara prajeala, doar un pic de ceapa usor calita, daca e nevoie, cu sos alb sau rosu). O data pe luna mai fac sarmale/ardei/rosii/dovlecei umpluti ca sint topiti ai mei, cite o pizza sau mai stiu eu ce mincare pretentioasa. Desert le dau doar fructe, iaurt cu fructe sau o prajitura cu fructe pe care o fac saptaminal. Sau nimic!
Si uite asa, intr-o ora am terminat cu gatitul! Va spun si voua pentru ca stiu ca sint fete pe aici care gatesc mult, cum faceam si eu. Ah, nu mai fac piine, am scos-o total din alimentatie, Tudorei oricum nu-i placea si noi nu avem nevoie. Mincam cereale la micul dejun, dar cereale integrale cu fructe uscate, din alea neprelucrate cu iaurt. Si prajiturile cu fructe (in special muffins sau chec) pe care le fac, in care pun miere si faina integrala, in special de ovaz.]
Loreen, imi pare bine ca te mai aud si felicitari pentru mica vorbareata. Nu stiu, ai pus pina la urma poze, ca eu nu m-am prins, ca tare as vrea sa o mai vad. Am vazut poza cu paharul de bere si mi s-a parut tare schimbata Delia, o adevarata dom'soara.
Tudora a ramas tot la cuvintele pe care le spunea la un an, in schimb vorbeste pe limba ei si gesticuleaza, ca un om mare. Si mai trage din cind in cind si cite o da concluziv, sau cite un eii, si e atit de serioasa si isi netezeste pantalonii pe genunchi cind vorbeste... zici ca stau cu o babuta la sfat. Ce o fi in mintisoara aia a ei, ca la gradinita i se vorbeste intr-o limba, acasa in alta si ei i se cere sa le inteleaga pe amindoua si sa reactioneze ca atare. Vad ca da semne ca intelege tot, si acasa si la gradinita. Dar de vorbit mai putin... In engleza zice Hi, By si un fel de guys. Agata imi spune ca ieri i-a zis mine, cind a vrut sa-i ia o jucarie din mina. Dar cred ca e virsta cea mai frumoasa acum cind dau semne clare ca inteleg ceva din ce se intimpla in jur. Si eu sint topita dupa Tudora, pur si simplu imi vine sa o pap cind incepe ea sa vorbeasca si sa gesticuleze.
Ioana, sa stii ca nu esti singura care te intrebi asta. Eu zic ca merita, atita timp cit nu uiti ca in timpul acestei agitatii, viata noastra si a copiilor trece si ea. Adica, ceea ce vreau sa spun este ca nu trebuie sa astepti sa treaca nimic, nici sesiune, nici examen, nici vreo lucrare de predat la servici ca sa traiesti.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
gabitzam spune:
Buna seara, fetelor! Am ajuns si eu in sfarit la calculator pe ziua de azi.
In primul rand, LA MULTI ANI FERICITI, ELISOR! Sa fii sanatoasa si sa ai parte de tot ce-ti trebuie si ce-ti doresti pe lumea asta, familia sanatoasa si aproape de tine si drag de viata!
Azi am fost la Buftea la parintii mei, au facut pomana de un an pentru mamaie. A fost prima data cand am ajuns la ea la cimitir. Totul a fost sa zicem bine pana am ajuns sa impartim vasele si am fost la fosta ei vecina. Cand am ajuns acolo ne-au vazut cei care au cumparat garsoniera bunica-mii si ne-au invitat pe mine si pe sora-mea sa vedem cum au amenajat. Acestia tot vecini acolo pe palier. Cum am intrat in casa ne-a bufnit plansul si pe mine si pe sora-mea. Pastram in minte casa asa cum era cand am vazut-o pe mamaie pentru ultima data. Acum era cu totul si cu totul altceva, nu mai era nici urma din ce-a fost, au renovat total. Am simtit cum mi se pune un nod greu de lacrimi in gat. Toate amintirile noastre de copii, din vacantele noastre, erau acolo. Ar fi trebuit sa nu intram in casa sa o vedem cum e acum, sa fi ramas cu imaginea casei ei asa cum era cand traia.
Offf!
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Cloreta spune:
LA MULTI ANI ELISOR! Sanatate multa, fericire si o viata minunata!
Noi avem un cuvant nou in vocabular: pata = pat:)
De trei zile se trezeste domnisoara in jur de 5 dimineata si plange, se agita pana pe la sapte si doarme pana la nou. Caninul ala nu mai iese odata desi se vede foarte bine, cat o mai chinuie mititica.
Pozele mele
andutzy spune:
Gabitzule, imi pare sincer rau pentru cele traite de tine azi
! Iti ofer un umar virtual pe care sa pui capul daca ai nevoie (nu ma supar daca iti curge rimelul pe bluza mea..
). Ai grija de tine! 
Laura, am reusit si a baut D sodoul! Speram ca va fi cu efect!
Va pupam, noapte buna!
- 31.05.2005
Danelutza spune:
La multi ani, Elisor ! Sanatate, fericire, bucurii si tot ceea ce-ti doreshti sa-tzi dea Dumnezeu in aceeasta zi si nu numai.

robotzica cucului spune:
La multi ani, Elisor!
Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de toti cei pe care ii iubesti!
Berzei chioare ii face Dumnezeu cuib