Nazdravani de aug-sept 2003 (73)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

craita, si noi suntem iar bolnaviori, tuseste si-i curge nasul... si eu m-am saturat, sper sa se termine, acum sper sa n-o ia si iris... ca nu vreau iar 2 copii bolnavi

iuli, si eu vreau sa ajung la santaj cu lucruri "sensibile". dupa noua lui pasiune cu trenul thomas, mi-am propus sa-i iau o www.crazytoys.ro/product.php?prod_code=TO4536" target="_blank">locomotiva fix cu scopul asta... nu asculti, o lovesti pe iris... o punem sus, nu te joci cu thomas.
cat despre pierdut in parc... of... nici nu vreau sa-mi mai amintesc! acum s-a mai linistit. e drept ca am recurs la speriat cu cateii, ca tot umbla astia pe la noi fara lesa. dar nu mai pleaca asa singur.

mos craciun trb sa-i aduca neaparat "ten toas ochi". e mortal cand da el din ochi sa ne arate cum face locomotiva. asa ca o sa-l primeasca, cu toata gaura la buget care se va face. de mos nicolae nu stiu, poate primeste o nuia, asta ca sa nu-l mai pedepseasca si "cashunu" ca n-a fost cuminte.
mai lipseste ziua lui de sf. andrei.

in pana rau de idei sunt la iris. adica ce-as vrea eu, pe piata noastra is la niste preturi de-a dreptul nesimtite...
de ziua ei ii iau carut pt papusa. am pus ochii pe unul in niro, 70 roni... cu husa de ploaie, 3 trepte la spatar, centura in 5 puncte, ce mai, mofturi... de parca i-as lua ei... dar de craciun habar n-am.
ce ziceti de www.crazytoys.ro/product.php?prod_code=TO4566" target="_blank">asta, pentru amandoi?? oare se impaca??

mai am si problema cu gelozia lui andrei, el vrea absolut tot ce "primeste" iris. (daca ar vrea si mancare...) si asa am emotii cu ziua lu iris, ca rupem turta, si nu stiu cum se va simti andrei. doar e prima data cand e ziua sora-sii...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Cristina, de ziua lui Iris e musai sa cumperi ceva si pentru Andrei si viceversa cind o sa inceapa Iris sa compileze ce inseamna cadou.

Si eu ma lupt cu gelozia Emmei, dar ma lupt tare ca nu vrea sa inteleaga deloc si nu vrea pentru ca e incapatinata. Probabil ca va mai dura 2-3 ani. Culmea e ca ccc cu alti copii e f darnica si imparte tot. La drept vorbind, deocamdata Diana e cea dezavantajata:(. Jucarii nu capata ca le avem de la Emma, majoritatea hainutelor sint de la Emma, papucei la fel (care ii vin, ca i-am luat si ei noi ca e mai tapaligoasa decit Emma...Diana poarta 5.5 si Emma 7-7.5 la papuci:)), Emma capata totul nou. Ieri le-am masurat in talie la burtica. Diana e mai mare cu 0.5-1 cm decit Emma, deci nu ma mir de ce ea poarta haine de 2 ani si Emma inca de 3. Daca o sa creasca asa:), in vreo 2 ani va trebui sa le iau haine de aceeasi marime.

Ieri Emma mi-a spus ca are un bebe in burtica si, daca se inneaca, il scoate din burtica. M-am abtinut cit am putut sa nu ma tavalesc de ris.

Craita, imi pare rau ca fetele sint bolnavioare din nou. Daca te ajuta cu ceva, iti spun ca la Diana e deja a doua oara intr-o luna si ceva de cind e cu mucii la briu (a doua oara a venit dupa o saptamina de pauza). Emma numai o data si imi e mai usor cu ea ca sta cit de cit la scos mucii uscati din nas (ii zic ccc ca a facut caca pisica in nasul ei). Cu Diana e un dezastru. Nasoleala e ca o tine 2-3 saptamini. Anul trecut a avut muci de vreo 8-9 ori in sezonul rece si chiar si in timpul verii. Nu am ce sa fac pentru ca virusi aduce Emma de la gradi sau poate ia si ea de la playgroup.

Azi dimineata m-am convins pentru a nu stiu cita oara ca Diana maninca mai mult si mai repede ca Emma:). De multe ori aproape ca nici nu mesteca mincarea cind e rupta de foame, e o lacoma si jumate. Cred ca are peste 12 kg (zilele astea o sa o cintaresc) [Emma avea 12 kg la 2 ani:)] si e mai inaltuta decit Emma. Are un ghiozdan considerabil. Dimineata cind aude ca zic sa mergem la masa, pur si simplu fuge si trage de scaun si urla sa o pun mai repede la masa. Daca pun mincarea pe masa si inca nu sint gata cu totul, trage de farfurie si isi baga labutele. Azi dimineata era 10 si Emma nu isi facuse auzita dorinta de a minca:). Sa vazic ce mincare prefera si la care stiu ca nu fac mofturi (mai mult Emma, ca Diana maninca orice)? Omleta cu cascaval si fasole verde de la conserva, prajita un pic in ulei si cu un pic de vegeta. Diana maninca singurica aproape (cu mina sau furculita) daca ii fac bucatele. Cred ca e stingace ca la mincat (tinut furculita in mina) si scris foloseste mina stinga.

Fetele, ce filmulete pentru copii mai sint? Am dat comanda lui frate-miu sa imi inregistreze Dumbrava Minunata (sint convinsa ca Emmei o sa ii placa), dar altceva nu imi mai vine in minte. Poate aveti voi idei.

Am pus poze http://family.webshots.com/album/554318182MBlgiH?start=48 (si pag 6) si aici http://good-times.webshots.com/album/555115773DZwlyi .

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

poze 1,2,3,4,5,6,7

Mergi la inceput

iuly, ai dreptate.. o sa-i dau locomotiva cea mica de ziua lu' iris. cred ca va fi atat de incantat c-o sa uite de carucior... doar e mare fan.
am facut comanda, sper sa nu dureze 3 sapt sa fiu la limita cu cadourile.

ca tot vorbeam de gelozie, andrei i-a zburat lu sor-sa in cap o masina... de ce, nu stiu, dar in ultimul timp o chinuie, mai ales daca nu sunt atenta

anka, mi-au sosit cartile... mai, citesc cu rasu-plansu... is de-abia la capitolul de bebelusi din "mama perfecta" si mi-e frica sa trec mai departe . dar tanti aia pune acolo o problema... care ma chinuie de ceva vreme... pana cand fac io pe mama eroina si alaptez? ma gandesc s-o intarc, macar peste zi, da' nu ma lasa inima cand o vad cum plange si trage de mine! mi se pare ca cere ceva ce e al ei, i se cuvine, si eu nu vreau sa-i dau... si ma simt cumva vinovata, si datoare...

ma duc la nani ca incep s-o iau pe carari...

www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Eu ma laud ca de cand a inceput gradinita si pana acum ( bat in lemn sa nu cobesc !!!!) Sasha nu mi-a racit decat o data si atunci i-a trecut in 2 zile, mai ales ca eu sunt de 10 zile varzaaaa, saptamana trecuta am fost la spital sa imi fac niste analize si m-au oprit aia sa imi faca perfuzii cu antibiotice pentru raceala, cu obstructie mare pe caile respiratorii, ce sa zic jale mare !! Din fericire Sasha e ok, ma si gandeam ca ii dau si lui. Am observat ca noi doi nu luam unul de altul raceala, e a doua oara cand eu racesc foarte rau si el e ok. Si cred ca asta se datoreaza alaptatului .... Cristina .... asa ca daca mai ai si mai ales daca mai poti nu cred ca ii strica lui Iris lapticul din dotare.

Iuliana - noi am primit un DVD cu "Veronica" mai tineti minte filmul ? Si sa vezi ce se uita Sasha la el ... in fiecare seara il cere, e adevarat ca nu il vede pana la sfarsit ca e lung, dar sta vreo jumate de ora linistit.

In rest s-a linistit la gradinita, pana la urma am aflat ca de fapt nu era el singurul care facea scandal erau 2, el si inca un baiat din clasa, si pe celalalt l-a mutat la alta clasa si de atunci s-au calmat amandoi. Ma bucur ca nu am acceptat sa il mute pe sasha la grupa mare ca si asa la 3 ani si nici 3 luni e la grupa mijlocie, la anu` ce faceau daca acum il mutau la grupa mare, il treceau la grupa pregatitoare si la 5 ani il trimiteau la scoala ???

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Intru in scurt, fiindca am muuulta treaba.

Pup toti copilasii bolnaviori si le doresc sa se faca repede-repede bine.

Oana mea are iarasi probleme cu burtica. Adica de alaltaieri face iar kk moale. Bine ca nu are febra.
Azi n-am mai dus-o la gradi din cauza regimului alimentar. In plus abia-abia mai mananca, n-are deloc pofta de mancare.
M-am saturat !!!!!!!!!!!!!
Din fericire Roxana e bine si atenteaza si la mancarea sora-sii.

Iuliana, ah ! Cum sa fac si eu rost de DUMBRAVA MINUNATA. Ca Oana e mare fan, a vazut-o de cateva ori la televizor si numai de Lizuca si Patrocle vorbeste.

Sasha, si noi avem VERONICA, ambele filme. Mai e si un al doilea film - VERONICA SE INTOARCE (cu greierele si furnica, daca mai tineti minte).
Oana le adora.

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

eu am maria mirabela, amintiri din copilarie...

sasha, pai mai am, dar nu prea ma mai tin nervii... adica ok, dimineata si seara, dar peste zi parca m-am cam saturat.
azi noapte ne-a facut scandal... io eram zombie, cred ca de pe la 5-6 a stat cristi cu ea. reby, pt scoica, ne gandeam la tine de dim, numai cu ea a reusit sa adoarma terorista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Cica azi fetele mele s-au batut in draci cit am fost la scoala. M-a sunat ta-su disperat ca nu stia cum sa le linisteasca. Diana o muscase de picior pe Emma, Emma nu stiu ce i-a facut Dianei. Cica se alergau si bateau de la orice rahat de jucarie:). Cind am vb. cu Emma la tel, plingeau amindoua si Emma a pirit-o pe sor-sa. Bine, mie mi-a zis ca Diana a muscat-o de picior si lui ta-su ii aratase mina si cotul. S-au batut si pe un urs si pina la urma cea care a cistigat a fost Diana:). Sa le vedeti cum incearca disperate sa se muste sau piste:))).

Miine merge Emma la scoala imbracata in printesa. A adormit cu pantofii "cu toc" linga perna:). De facut baie si lasat sa fie cremuita si spalat pe dinti s-a induplecat dupa ce i-am zis ca miine trebuie sa fie frumusica in rochita. Cica si ta-su vrea sa vina sa o vada un pic.

Apropos de spalat pe dinti. Avem scandal cu amindoua...parca le bag nu stiu ce minune in gura. Cu Diana e o lupta nebuna, Emma mai coopereaza, mai mult acum recent dupa ce i-am zis ca scheletul (un afis) de pe usa vecinului de peste strada se ascunde printre dinti si masele. Nu mai stiu ce sa mai inventez. La Diana nu functioneaza asa ceva ca nu intelege. Pe Emma , daca o las sa se spele singura, se spala numai pe dintii din fata. La masele e tragedia:(. Voi cum procedati? Dati-mi niste idei.

Cristina, esti o mama eroina. Eu mai mult de 4 luni de zile nu am rezistat.

Anca, astia mici nu sint rai de unii singuri, ci numai in combinatie cu altii:).

Dana_ene, frate-miu a luat Dumbrava din retea. De abia astept sa il primesc si sa retraiesc si eu unele momente ale copilariei mele. Imi aduc aminte cum asteptam duminica fiecare episod cu sufletul la gura.

Veronica si Maria Mirabela le am si sint tare bucuroasa pentru ca ne-am luat un dvd player care vede si filmele trase pe calculator. Asa ca, Cristina, acum chiar ca vedem toate filmele trase de tine pe ecranul tv-ului. Nu iti spun ce economie mare am facut ca nu mai dau 20$ pe un film.

Cristina, incintarea o sa ii \treaca dupa ce se va plictisi de locomotiva sau dupa ce o sa o vada pe Iris ca se joaca cu altceva. Iti spun din proprie experienta:).

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

poze 1,2,3,4,5,6,7

Mergi la inceput

iuly, hai nu=mi risipi sperantele,.. ca io tot sper sa am liniste si pace, andrei cu locomotiva, si iris cu ale ei... mai tragic e ca fi-mea vrea masinile, tine o mana pe ele si se plimba in 3 labe +una cu roti prin casa.

noi la spalat pe dinti nu avem probleme. nu prea sta sa=l frec eu, ca vrea singur. are 2 periute, une cu "gol" (un fotbalist) si una cu dragon, spune el cu care vrea sa se spele. si-i place sa se gadile singur, atat ca mai mult mesteca periuta.

cu filmele, daca incepi sa le freci, nu stiu la cate citiri rezista. copiaza pe pc pe cele care le folosesti cel mai mult, sa ai oricand varianata buna in caz ca se parleste cd-ul... deh, marfa romaneasca!
eu deja le am pe hard pe toate, sa n-am surprize...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Saluti fetelor! Sunt pe fuga si as vrea sa va intreb: ce le mai dati sa pape seara? Ca m-am saturat eu de cat orez cu lapte sau macaroane cu brinza i-am dat pina acum. Mai diversific cu cate un iaurt, dar cam atit. Vreau sa-l invat si cu altceva....

Va pup si va urmaresc din umbra

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Danat, eu ii dau Oanei sa manance seara mancare gatita (ghiveci de legume, cartofi la cuptor cu branza rasa si smantana, sote-uri, budinci) sau cremwursti sau pizza facuta de mine.

Iuliana, aoleu... ce povestesti tu de fetele tale cu bataile. Cred ca nu mai am mult si-o sa ma astepte si pe mine de-astea.
Vad ca amandoua ale mele au niste ambitii in capsoare de numa-numa !

Oana ne-a spus ce vrea sa-i aduca Mos Craciun: un castel de papusa. Ni l-a si aratat intr-o vitrina. E peste milion.
O sa caut si pe net sa vad ce oferte gasesc.

Trebuie neaparat sa fac si eu rost de Maria Mirabela, Dumbrava minunata si Amintiri din copilarie.

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput