Nazdravani de aug-sept 2003 (73)
Raspunsuri - Pagina 7
iuliana spune:
Eu, personal (si sa nu aruncati cu rosii), sint impotriva biberonului la 3 ani. Consider ca cu cit se amina renuntarea la biberon, cu atit e mai greu. Nasa Dianei are un baietel de 5 ani si jumate...la 5 ani (acum citeva luni, nu stiu cum e acum) inca mai bea lapte cu biberonul dimineata. Mi-a povestit ca au fost la Disneyland si sugea din biberon pe sub masa in restaurant. Astia mici uita destul de repede si se pot dezvata. Nu stiu de ce, in ochii mei mi se pare normal sa vad un copil de 3 ani sugind din biberon. Ma abtin sa mai spun sau sa fac alte comentarii:D.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
liliac1 spune:
carmen Vin si eu sa zic cateceva despre biberon... La fel ca si Anka sustin ideea biberonului pana cand o avea chef copilul, nu de alta dar e placerea lui, asa cum si la mine e tabiet cu cafeluta de dimineata (si stiu ca nu face bine!!) dar...ceea ce mi se pare exagetat e cantitatea de lapte. Pai calciul si-l asimileaza foarte bine din branzeturi, un iaurt, un cas proaspat, un cascaval, ca doar mananca variat de-acum, si aproape de toate...iar seara la culcare un bibe ar fi arhisuficient. Asta e parerea mea. Acum, fiecare face cum crede ca este mai bine. Si noi am patit tot cam ca si tine, i-am scos cam asta vara biberonul, tot asa la indemnul altora care ne tot bazaiau ca e mare si tot suge la bibe (a se intelege ca e vb de bunicutze!!!) si eu ca fraiera, l-am scos, si uite-asa de-atunci nu mai imi bea copkila lapte mai deloc (precizez ca nici Andra n-a supt suzeta). Mai are momente cand ar bea, dar ma nimereste fix fara niciun strop de lapte-n casa la o ora la care n-as gasi nicaieri deschis. Mai pun cate-o rezerva in frigider, dar pana i se face ei pofta, se acreste...
cris mai, tu ai viata grea, se pare!! Unde se mai catara zgatia asta mititica?? Ce super sunt amandoi, colo la pozat ![]()
Despre noi nu e mare lucru de spus pentru ca lucrurile stau la fel: Andra urla in fiecare dimineata, sunt cu nervii la pamant, tat-su a renuntat sa ne mai care pana la gradi, asa ca am ajuns la statutul de lasat masina in parcare si fiecare in drumul lui dimineata cu ce se poate, ca sa-l fereasca Al-de-Sus sa se mai urce in masina si sa-si miste caroseria la serviciu si eu sa alerg dupa maxi-taxi!! Asa ca inevitabil eu intarzii, noroc ca se intampla din 2 in 2 zile ![]()
De la gradi, fii-mea a venit cu un intreg repertoriu: cantecele pentru motricitate, pe care le canta dimineata, cantecele despre toamna, chiar si-o poezie...Ce mai imi place e faptul ca la usa sunt 2 panouri maaari pe care sunt afisate lucrarile copiilor: pictate, colorate sau lipite...asa cum se pricep ei. Si-s mandra de cate ori privesc panoul ala...parca cine stie ce picasso as admira.
In rest, mucii sunt prieenii nostri, picaturi si alte de-astea se servesc la desert...noi sa fim sanatosi!!
Hai sa avem o saptamana buna!!
ankalaura spune:
Despre alimente / lactate:
- Eliza nu mananca telemea (nici desarata), mananca rar smantana, aproape niciodata branza de vaci, rar de tot faragas;
- mananca in schimb Philadelphia sau Almette, branza topita (dar nu cu ierburi sau alte chestii prin ea) si cam la 2 zile iaurt (eu incerc sa ii dau zilnic)
- mananca zilnic morcov, mar, para, dar nu mananca struguri.
- lapte ii dau seara cam 100-130 ml, nu mai mult ca sa nu o apuce pipi peste noapte.
Daca nu i l-as da in bibe, nu l-ar mai bea deloc, asta e clar!
In afara de bibe, mai cere dimineata cereale cu lapte - dar cu putin lapte, si daca ramane lapte dupa ce a mancat cerealele, nu vrea mereu sa il bea.
Ar bea daca i-as da cu Nesquick, dar il vrea colorat, nu o pot pacali cu un varf de lingurita. Si cum toata ziua e la gradi, seara prefer sa ii dau bibe cu lapte simplu, decat cescuta cu Nesquick.
Noi o sa renuntam la bibe cand o vrea ea, sau cand o sa manance suficiente alte lactate cat sa ma faca pe mine sa i-l scot...
Alt aliment cu care ma cam lupt cu ea - este oul! Inainte cerea ou chiar zilnic (ii dadeam de 2 ori pe sapt). Acum abia o conving sa manance juma' de ou sambata sau duminica.
Mananca in schimb de rupe orice ciorbita, orice supa, cartofi sub orice forma, carne de pui sau carnaciori de casa necondimentati, crenwusti, salam (daca s-ar putea mereu salam de sibiu, salam sasesc,... cu sunca presata nu am succes deloc)
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
cristinamh spune:
pai la mine e simplu, lactate, in afara de lapte si iaurt, nu pune gura. o cana cu lapte dimineata, un iaurt mic seara.
biberon... am scapat demult, dar mai trage o gura de apa daca il prinde pe-al fetei.
lili
daca ai sti tu ce nerabdator e tati lunea... parca intra in vacanta, nu merge la munca! asta dupa 2 zile cu piticii ![]()
bogu, bine ati revenit! frumoase poze
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
liliac1 spune:
Eu nu as putea sa zic ce mananca fii-mea ca lista ar fi cam asa: ciocolata, bomboane si suculetz. Dar nu orice fel de suculet!! I-am cumparat Hipp, i-am luat Tedi, aiurea...astea nu-s bune, Fanta e buna!!!
Asa ca in disperare de cauza, am luat vitamie de-alea efervescente si bem in fiecare seara cate o cana de "suc", inainte de culcare. Macar baga niste vitamine in ea.
La capitolul branzeturi macar noi stam mai binisor, nu de alta dar papam (cu scandal si cu amenintari, ce-i drept!) branza proaspata cu smantana, branza topita si cascaval pane. Oul nu-l haleste nici ea asa fiert, dar nici omleta facuta cu untisor. Metoda de bagat ou pe gat e: facut molcelush, dat cu sare, frecat un picut galbenusul ala (cica facem maioneza in coaja
) si varat pe gat cu lingurita de bebelusi ca aperitiv. Eeeee, am capatat o tehnica de indesat mancare in plod de nu mai stiu nici eu de unde-mi vin combinatiile.
Acum, mai nou, de vreo 2 zile a dat raceala si-n mine. Sa ne vedeti cum stam ca babele la un ceai!! A invatat fii-mea sa faca ceaiul, adica ea pune plicul in cana, eu torn apa fierbinte peste dar neaparat sa ma tina ea de mana, apoi vine si pune farfurioarele deasupra sa abureasca bine si tot ea face verificarea de final
cand concluzioneaza: mami, cred ca-i gata!! Apoi cu linguirita scoate plicurile, le pune pe farfuriuta si adauga zaharul si lamaia. E haios tare tot ritualul asta dar ceea ce constientizez eu e ca deja a crescut si poate fi responsabilizata.
Deci, facem ceaiul, il lasam sa se raceasca, intre timp sugem cate-o vitamina C, pregatim paracetamolul, ne asezam la masuta si povestim. Moama, ce-mi mai place!!! Pacat ca suntem "racituri".
cris Imi inchipui cam in ce pas saltat pleaca
dar sa zica saru'mana ca in we esti si tu acasa, doar, nu-l lasi chiar singur cu "zurlubaticii". Sa-i pup eu pe ei de nazdravani!! daca ar fi dupa al meu sot, fii-mea ar trebui sa aiba cusca si sa fie legata cu lant. Si daca pana nu demult fii-mea era cap-taiat tat-su, ei a crescut si a inceput sa semene mai mult cu ma-sa. Si-l vad ca nu prea-i convine cand toata lumea spune: vai ce seamana cu mami!! Asa ca imi mai arunca din cand in cand: "nu vezi ca-i fii-ta?? Cu tine seamana, tu sa te descurci!" Asa ca, ne descurcam noi intr-un fel sau altul ![]()
dana_ene spune:
Sa va spunem si despre noi...
Saptamana trecuta a fost de cosmar.
OANA a facut marti dimineata febra mare si diaree. Ca urmare n-a mai mers la gradi si-a luat antibiotic + regim dintr-acela oribil (covrigi, orez, ceai de menta, banane si mere coapte).
Din fericire acum e bine.
Asistenta de la gradi ne-a spus ca ar fi fost o viroza respiratorie cu manifestari digestive.
Asa o fi ?!?!?!
ROXANA a facut febra inca de luni seara. A venit pediatra si a decretat ca are viroza respiratorie. Ca urmare a luat si ea antibiotic
.
Eu, probabil ca in acelasi ton cu fetele mele, am avut febra + dureri de burta + dureri musculare si... inca iau antibiotic
.
La gradi ii place tare Oanei. Abia astepta sa reia programul. Saptamana asta invata fructele de toamna. Ieri le-au colorat, azi le-au "plastilit" cum spune fii-mea.
Au dus si cate-un fruct de-asta de toamna, sa aiba ce manca.
Oana la capitolul LACTATE sta acceptabil, cu precizarea ca lapte simplu nu bea deloc. Dar mananca branza (tare si sarata !), bea iaurturi de mai multe tipuri si din cand in cand mai primeste branzica cu smantana si mamaligutza.
-------------------
Bogux, am vazut pozele. Frumos foc Matei
.
Iar Mih e superba. (A fost mai frumoasa decat mireasa, parol !)
Poate mai aveti timp si de ceva mesaje.
Giani, sa-ti traiasca puiul mic. Ce spune Alex ?
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
cristinamh spune:
o iau pe campii... fi-mea exerseaza, tipa din ce in ce mai tare pana o ia cineva in brate. si nu tace mai, am lasat-o sa vad cat urla... 20'... ma, da' urla de ma termina!
lili, am "responsabilizat" copilu', l-am trimis sa duca gunoiul. ii era un pic teama sa intre la ghena, da' cand m-a vazut in spatele lui a intrat. o sa mai exersam... macar sa nu-i dau degeaba sa manance, nu
?
oana, tanti de la gradi cred ca are dreptate. si cand am fost noi la dr erau copilasi cu simptome tare ciudate. au trecut si bolile in mileniul 3, se schimba.
mie inca nu mi-0a trecut nenorocenia aia de tuse...asa ca nu mai stiu care ce boala e, ca se combina astea de nu se poate.
am vb cu giani, am si ceva poze, le-am trimis pe mailul comun sa le vedeti (aug_sept_2003@yahoo.com, daca nu mai stiti parola dati un semn). am prins-o si pe roxana la tf, maria are o papusica noua, vrea s-o schimbe, s-o spele
... din ce stiu inca nu l-a dezmembrat pe mihnea.
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
liliac1 spune:
dana_ene Situatia asta cu viroze si cu enterocolite se manifesta peste tot. Aproape ca mi-e ciuda ca inceperea anului gradinicieresc incepe in toamna, atunci cand apar si pb specifice anotimpului. S-or cali ei mititeii, dar si nervii nostri o iau pe aratura. Multa, multa sanatate!
Vin si eu c-o rugaminte, ca stiu ca voi aveti colectii de cantecele pt prichindei. Daca aveti cumva melodia de la "Thomas and friends" v-as ruga frumos sa-mi spuneti si mie. Andra e inebunita dupa cele 10 min de Thomas. Dar ieri, am fost mai lenese si-am pierdut. Iar mandrulitza era tare trista ca nu i-a cantat dimineata "cu thomas". Saru'mana!
Liliana&
Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
craita spune:
N-as vrea sa continui cu vesti proaste, dar fetele mele (si dadaca) au din nou puroi in gat. Nu va mai dau amanunte, ca deja m-am saturat si eu...
Vestile mai bune - azi fac 20 de ani de casatorie. Doar ca si de ziua lor au fost bolnave, acum iar, nu stiu ce sa mai fac. Toata lumea zice ca-i normal cu copii mici, dar mie parca nu mi se pare normal. Mi-e asa mila de ele...
, mama Craitei si Crinei
iuliana spune:
Ieri i-am terminat de micsorat rochia de Halloween a Emmei. Va fi Cenusareasa si are rochie cu paiete sus la piept so tule jos. Le-am luat si pantofi la amindoua cu bareta pe glezna.....Emma zice ca sint pantofii cu toc. Nu va zic ce cucoana era ieri. De abea asteapta sa mearga la gradinite imbracata si sa mearga si trick-or-treating. Diana va fi Alba ca Zapada, iar aseara, dupa ce am incaltt-o si imbracat-o, a facut un scandal monstru cind a vrut sa i le dau jos. Cu rochia pe ea a inceput sa danseze si sa dea din fundulet, iar Emma a stat mai mult serioasa (deh, printesa) si pe scaun cu miinile in poala...de unde o fi stiind copilul asta....Apoi si-a gasit machiajul de plastic si s-a "fardat" la ochi si mergea prin casa f. serioasa.
Saptaminile trecute am fost cu ambele gradinite la Pumpkin Patch si am adus dovlecei mici acasa. De dovlecei mai incintata a fost Diana decit Emma. Ma gindeam ca acum traiesc momentele astea o data cu ele, ca la noi nu sint obiceiurile astea. La un topogan acolo era sa o pierd pe Emma. Nu am vazut-o coborind si m-am dus sa o caut. Nu am gasit-o si mi-a stat inima. Imi venea sa pling. A gasit-o una din educatoare la capul unui topogan (nu coborise) si statea acolo. Nu va zic prin ce am trecut (Cristina stie si ea
).
Emma face figuri la mincare. Aseara am obligat-o la prima si a doua gura sa manince ardei umpluti. De fapt am santajat-o. Nu manincei ardei, arunc pantofii cu toc la gunoi
. Dupa aia a mincat si mi-a spus ca ii place. De cind o stiu eu, la primele guri e scandalul mare Deh, vede carne si automat refuza sa manince.
Duminica a fost ziua lui tati si i-am invitat la noi pe parintii lui Andres, colegul de gradi al Emmei. Cica se joaca f. frumos impreuna. Cu mina pe inima va spun ca a fost prima data cu musafiri (de cind o am pe Diana) cind am putut sa stau si eu la masa si sa imi tihneasca musafireala. Nu ld-am dus grija copiilor, s-au jucat (andres mai are o sora de 6 ani jumate), Diana s-a tinut de eisi, culmea e, nu au facut dezastru in casa, ba, chiar mai mult, era aproape la fel de curat ca atunci cind au venit:). Cu o seara inainte ne-am culcat la 1.30 si am lasat-o pe Emma sa vedem cind se culca. La 1.30 si cred ca daca am fi stat mai mult, ar fi stat si ea
. S-a trezit la ora 10 dimineata :(. Un copil de 3 ani doarme noaptea numai 8.5 ore:(.
Ma duc sa pun niste poze.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7