Nazdravani de aug-sept 2003 (73)
Raspunsuri - Pagina 28
dana_ene spune:
Sasha ma bucur si eu sa mai aflu vesti de la voi. Felicitari micului Giro-Sasha pentru prestatia de la serbare
! Cred si eu ca ai fost mandra, pai aveai si de ce.
Lili, ce bine ca ati scapat de antibiotic la fata. Tie iti doresc multa-multa sanatate
.
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003
Rodica P spune:
Buna
si Stefi se sperie tare rau in utimul timp si nu cred ca o sa se apropie de mos nu mai vrea sa mergem nici la cofetaria pentru copii unde i-am facut si ziua de nastere si unde am fost de foarte multe ori, ca sa nu mai zic de un loc de joaca tare dragut unde am intrat vazut plecat nu stiu ce are, si toate astea dupa ce vara trecuta la mare s-a suit in toate locurile de joaca... nu cred ca se rusineaza dar mai stii... in plus daca cineva pe care nu l-a mai vazut vrea sa ii vorbeasca refuza cu incapatanare se tranteste si se tavaleste scuipa da cu palmele
.
Stau si ma gandesc daca e bine ca nu l-am dus la gradinita mi-a fost frica sa nu se imbolnaveasca si mi-a parut rau sa il trezesc in plus la vremea aia nu renuntasem la pampers iar despartirea dimineata e si asa destul de grea, cu noi nu e rau, se joaca cu copii foarte frumos, e sociabil daca vrea, parca regret ca nu am incercat macar, vedeam cum se poarta.
De Craciun mosul o sa fie mai saracut niste masinute si poate un DVD cu Scooby nu de alta dar jucariile ne vor scoate in curand din casa
si mai e si experienta de anul trecut cind i-am luat jucarii nepotrivite varstei pe care le-a facut praf imediat... inca nu stiu cum sa procedez cu dulciurile ca un brad fara dulciuri e sarac iar unul cu oricum nu va rezista decat o zi mai ales acum ca Stefi e cataratorul nr. 1 iar cind aude de ciocolata nu ii mai trebuie altceva. Are cineva vreo idee..
Apropo pentru tuse am apelat la sirop de patlagina pe care il bea fara probleme simplu nediluat si preventiv pentru pofta de mancare si imunitate sirop de catina.
Na ca m-am intins la taclale dar uite ca zilele astea si eu sunt cam racita si am stat ceva mai mult pe forum.
Inca ceva... pina la urma e liber sau nu intre Craciun si anul nou?
Va pup, multa sanatate tuturor!
dana_ene spune:
Am pus si eu cateva poze noi facute ieri in parc:
http://www.dropshots.com/danae
Oana a trecut in CANDIDOZA din cauza antibioticelor. Are candidoza bucala si intestinala
.
Acum are tratament 10 zile cu stamicina si glicerina boraxata.
Vai de capul meu.
Azi noapte au tusdit amandoua.
Rodica, din prisma experientei mele foarte triste cu virusii luati de la gradi ti-as spune ca nu ai facut rau ca nu l-ai dus de anul asta pe Stef. Mai este timp !
Dar sunt - desigur - subiectiva.
Sanatate tuturor !
ankalaura spune:
Vai de mine ce vesti citim!!!
Pai inseamna ca noi suntem norocosi, doar ceva muci, putina tusa, un singur episod de tuse mai serioasa fix inainte de 1 dec, cand am fost la doctor. Doctorita noastra nu era, ne-a vazut altcineva, care ne-a dat Augmentin - cam usor, dupa parerea mea, dupa cum spunea si Iuliana. Totusi, era joi, iar luni trebuia sa o duc din nou la gradi. Asa ca am inceput tratamentul - pe care l-am platit si m-am umplut de nervi, ca a doua zi era 1 dec, dar Casa de Asig aveau liber de 1 dec, si nu dadeau drumul la bani decat pe 4, adica luni 
, ca la noi trebuie sa iti programezi cand sa te imbolnavesti! Speram sa cumpar reteta pe 30 sau 31 cat era, si sa o iau a doua zi si gratuit, sa mai am un rand in casa. N-a fost chip. Iar reteta nu era valabila decat 24 de ore, alta tampenie! Doar doar te obliga sa o cumperi! Si platim ca idotii atatea milioane lunar la asigurari! Mai, dar puteam sa nu am bani, si apoi... cati nu sunt, care chiar nu au, aia ce fac ma??? In fine. Deci, i-am dat tratament cam 3 zile - ca dupa 3 zile s-a consumat toata licoarea Augmentin, si apoi am continuat cu siropul. Luni am dus-o la gradinita.
Dana, spuneai ca isi duc parintii copiii bolnavi. Mai, imi imaginez ca nu au cu cine sa ii alse. Apoi, noi, de exemplu, la inceput o tineam acasa, si se suia mama in tren sa vina sa stea cu ea. Cand o duceam, erau altii cu tuse si tot tacamul, o lua de la capat. Asa ca, daca nu e de febra sau ceva chiar grav, si eu o duc.
Sa va spun programul de saptamana asta: joi avem, serbare. Nu se face gradinita, doar serbare. Vineri, evident ca se vrea liber. Marti si miercuri, cica au serbare celelalta grupe, si sa luam copiii la 3! pai mai nene! ce e asta??? La fel in noiembrie, am avut o saptamana de vacanta In ianuarie, e inchis pana pa 8 (noi lucram de pe 3). In februarie, iar e o saptamana de vacanta! 
Sa le ia naiba de gradinite de stat!!!!
Marti si miercuri n-am nici o intentie sa o iau la 3, ca nu pot - plus ca Ovidiu pleaca maine dimineata la Poiana Brasov cu firma si revine marti seara
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
dana_ene spune:
Anka, stiu ca sunt parinti care fiind la servicii isi duc copiii bolnavi la gradinitza.
Dar...
Aici sigur ca sunt subiectiva 100%, insa am trecut prin niste experiente urate rau de tot si din pacate uite ca nu am scapat definitiv.
Cand o aud pe Oana cum tuseste la fiecare 5 secunde, credeti-ma ca-mi vine sa-mi dau pumni in cap.
Si imediat o imbolnaveste si pe Roxanica...
Iar cand sunt amandoua bolnave si pe tratament eu simt ca ma lasa curajul, puterea, nervii... si toate cele.
ankalaura spune:
M-am intrerupt scurt, pentru ca tocmai ce zibera Eliza dincolo... Reiau...
Deci pleaca la Brasov, automat luni si marti imi iau fata la 5 jumate, adica cu o ora inainte de a termina programul. Ore pe care trebuie sa le recuperez. Miercuri nu o iau la nici un ora 3. Joi si vineri a trebuit sa imi iau concediu - ultimele zile - ca sa pot sa stau cu ea acasa. In ianuarie o sa o lasam la Cta pana spre mijlocul lunii. In februarie isi ia Ovidiu concediu, ca sa stea cu ea cat are vacanta. Adica... sa 
si alta nu!
Ca sa reiau, sistemul mi se pare imbecil! Nu avem structurile potrivite cat sa protejam copiii astia. Stii, Dana care e problema? Nu atata ca sunt multi in grupa, cel putin, nu peste tot, ci cat nu sunt supravegheati, schimbati cand transpira... La Eliza, arde centrala cu naiba sa le ia, cred ca face peste 30 de grade acolo! Eu ii puneam ciorapei pe dedesubt, ca ii scoate si afara. Nu pot sa nu ii pun, ca nu are nimeni grija sa o imbrace sau dezbrace. Asa ca am de ales: ori sa ii fie frig afara, ori sa ii fie prea cald in interior. Cum naiba sa nu raceasca??? Aici e principala problema, ca ei nu au grija cum trebuie, si apoi, noi, trebuie sa ii tinem acasa sau sa ii luam la pranz! pai ce, nene, io pot??? Si ca mine, la fel, si altii... din pacate.
Anyway, imi schimb serviciul. Ei bine, da, pentru a enshpea mia oara, si sper pentru tot a enshpea mia oara poate nimeresc unii mai putin cretini decat cei de pana acum. Maine imi prezint demisiunea, si sa vedem, poate la mijlocul lui ianuarie ma mut dincolo. Macar voi avea program de 8 ore (ca ore, e tot naspa - de la 10 la 6 jumate, cu pauza de masa la pranz > deci tot dupa 6 jumate plec de la birou, in mod sigur voi sta si peste, dar macar nu ma mai trezesc la 6, si nu imi mai rup gatul sa ajung si cu fata la gradinita, sa ajung si sa pontez pana in 8 jumate, ca altfel iau penalizare. Ma duc sa o culc si revin
Eliza
dana_ene spune:
Anka, pai sa-ti fie mult mai bine la noul job ! Asta-ti doresc
.
Ai dreptate cu gradinitza. Nici eu nu stiu in ce masura au grija de ei daca-s transpirati sau se uda. Insa aici marea problema e faptul ca sunt multi in grupa (30-32, depinde) si copilasii sunt adusi bolnavi.
Pai mama mea s-a intalnit cu o fosta colega care are fetitza in grupa Oanei si aceasta i-a povestit ca Mara ei de peste 2 saptamani tuseste noaptea atat de tare incat se ridica din pat. Ei bine, la scurt timp a inceput si fata mea sa tuseasca. Apoi am descoperit stafilococul nenorocit.
Pai daca femeia aceea a dus fetitza timp de 2 saptamani stiind ca-i atat de bolnava... nu stiu cum sa spun, dar mie nu-mi mai suna bine dusul fetei mele acolo.
La asemenea parinti ma refer. Nu e cazul vostru fiindca stiu ca toate sarim imediat si ii tratam pe nazdravanii nostri.
ankalaura spune:
Am revenit. Am prins si eu un mic pui de somn, ca fata m-a terzit azi dimineata pe la 6 si imi picau ochii in gura. Plus ca toata ziua am calcat si am gatit... Acum ma duc sa curat ikncaltamintea, sa ii pregatesc lui barbatu-miu camasile, si la 6 avem intalnire cu Mos Craciun la firma. Deci...
DANa_ONE - si eu sper sa imi fie bine... Sunt 3 lucruri care conteaza enorm: in primul rand programul de 8 ore (una e sa ai pgm de 8 ore si sa stai 10, si alta e sa ai zece si sa te intrebe de ce nu stai 12, ca cica rupi usa dupa 10 ore!!!), apoi, voi avea, in sfarsit, dupa niste ani buni de munca, salariul trecut real in documente. Chestia asta incepuse sa ma streseze, ca daca vom avea nevoie de un nou credit serios cand o sa ne mutam, cu salariul pe care il aveam, nu as fi optinut cat mi-ar fi trebuit. In al treilea rand, va fi aproape de casa - fix 5 km, masurati de pe bordul masinii. Seara fac 10 minute pana acasa. Posibil ca in traficul de dimineata sa fac o ora. Nici aici unde sunt acum nu e foarte departe (sunt vreo 7 km), dar cand m-am decis sa caut altceva, de distante imi era cel mai frica. Am refuzat niste discutii cu niste firma - una in Otopeni, alta in Ilfov.... Auzi mai Dana, da' si mamica aia, ii tusea copilul de 2 saptamani si nu i-o fi dat tratament ?!? Ca daca i-ar fi dat, trebuie sa se amelioreze totusi. Mda, pariniti inconstienti...
Sa revenim la Eliza - si la ei sunt tot vreo 30 de copii inscrisi, dar de fapt vin maxim 20. E posibil ca ea sa fi fost mai putin bolnava pentru ca e deja al treilea and e gradinita, si noi am tot avut probleme in anii trecuti - anul trecut chiar cu internare in spital...
Ne ducem azi la intalnire cu Mosul, o sa va povestesc apoi cum s-a manifestat. Pupici.
Eliza
mireaf spune:
Dana_ene multa sanatate Oanei! Ai dreptate cu dusul copiiilor bolnavi la gradinita. Pai frate cand copilul tuseste si se mai scoala si noaptea din cauza tusei il duci la gradinita? Eu n-am dus-o macar o zi sa aiba ceva,dupa pneumonii am tinut-o acasa 2 sapt cum mi-a zis doctorul pt ca am alti 2 mici acasa si stiu ce inseamna.Plus ca m-am dat peste cap la servici, da-i invoiri, libere, ca mai au putin si ma dau afara.
Anka, multa bafta la noul job! Sa ai mai mult noroc de data asta, da nu exista job perfect.
Rodica, Sasha pupici la baieti.
Daca vreti sa-i vedeti pe pitici dansand acum 2 luni : www.dropshots.com/marinicab
Numai bine, sanatate multa!
Flori, fetita Alexandra si baietii Mihai si Gabriel
iuliana spune:
Vai de capul vostru si de copiii bolnaviori. La noi, ce sa spun, e boierie. Nu au avut fetele nimic decit raceli cu muci (numai 2 la Diana si una la Emma) de cind a inceput Emma scoala (5 luni). Poate pentru ca sta numai 3 ore pe zi? Oricum, nu sint copii bolnavi, tot timpul educatoarele au maximum de copii prezenti. E adevarat ca e cald aici, dar, uneori sint citeva grade afara si copiii tot nu sint bolnaviori. Antibiotice nu le-am dat decit cite o data la fiecare de cind s-au nascut (cind au avut infectie la ureche), au mai avut diaree, dar rar, dar cea mai grava aia luata din Romania. Ce sa spun, sint norocoasa. La pneumonii nici nu vreau sa ma gindesc, aici chiar ca e ceva f. rar.
Vineri mi-am luat plozii si m-am dus sa ii fac Dianei vaccinul restant. Ma intreaba asistenta daca nu vreau sa le fac si vaccinul antigripal (anul asta am zis ca nu le fac), dar m-am hotarit, asa ca pe Emma a luat-o prin surprindere:). Zice asistenta "Emma first", iar Emma "No, my sister Diana". Nu stia nici ea care e treaba. A tipat citeva secunde si apoi a fost cuminte. Diana a facut 2 vaccinuri, ea chiar a tipat si mai putin decit Emma, dar cind am iesit din cabinet, deja amindoua erau voioase. Diana imi tot arata piciorusul si imi spunea "doaie". Pe Emma au "apucat-o" :) durerile dupa nani-ul de la prinz si s-a plins la ta-su
, iar ieri si-a pus un leucoplast la picior (vaccinul a fost la mina) si "avea" niste dureri de mergea schioapa. "durerile" la buba imaginabila le mai are si acum cind isi mai aduce aminte
. Deh, leucoplastul e cu Barbie. Vad deja o tendinta de a trece de la printese la Barbie, ca vrea sa ii aduca Mosul si o trasura mare cu un cal ce normal ar trage 12 printese Barbie. Am fost cu ea la magazin si nu mai era si i-am zis ca, probabil, Mosul a venit si le-a cumparat
. S-a mai linistit un pic.
Sanatate la copii si sa treaca mai repede iarna asta!!
Ieri am facut un tortulet Barbie (o tentativa, ca pe cel bun pentru ziua Emma - sint sigura ca o sa vrea Barbie Fairytopia sau macar Brbie simplu la 4 ani - il fac cccu fondant pe deasupra). I-a placut mult, dar nu s-a atins de el...de fapt nu se omoara dupa torturi sau prajituri. Oricum, bine ca l-am facut, ca vreau sa ii schimb crema ca nu mi s-a parut extraordinar cum l-am facut acum, cu toate ca blatul a iesit super. O sa pun o poza mai tirziu.
Pentru meniul de Craciun mi-am facut o idee acolo. Am primit de la sotul meu info ca vrea piftie, oua umplute si salata de boeuf. Ma gindesc la faptul ca o sa imi puta casa toata de la piftie, dar ma sacrific si eu o data pe an:). Azi mergem sa cumparam ce trebuie. Tot azi mergem sa le facem poze la plozi. Le-am cumparat rochitele (pe care le-am ascuns ca Diana urla cind i-am scos-o dupa ce a probat-o...se invirtea, dansa sa i se miste rochia pe ea
) si o sa fie tare frumusele. Aoleuuu, amindoua sint tare cochete!!
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7