Nazdravani de aug-sept 2003 (73)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

La multi ani pentru IRIS

Primul anisor sa o gaseasca ca un trandafir, sa fie minuata alaturi de parinti si fratior.

Familia Arnautu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Cristina, sa-ti traiasca comoara mica !
IRIS !

Cand a trecut anul, draga mea ? Parca mai ieri eram cu sufletul la gura ca urmeaza sa nasti... of ! si eram si cu burta la gura... asa-i !
si !

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

fetele, multam' de urari!
ma dana, uite nu stiu cand a trecut anul! azi o pupam de dimineata, ca facea fata un an... ieri ma uitam la ea si ma gandeam ce mica era... brrr... daca nu aveam pozele, nu credeam!

din povestile de la gradi. am ajuns la suspine si ochi impaienjeniti. nu pricep si pace! o zbugheste pe usa dimineata cu ta-su, imi da pupi, pa, ca se duce la gradi, si acolo... nu mai zic cu face cand ne ducem sa-l luam! cum intram pe usa jeleste.
aaa, si mai plange cand se trezeste din somn la 3. sa vedeti faza misto, intr-o zi, ma duc eu sa-l iau , ma vede, plange.. da' ingrijitoarea... "stiti, plange numai dupa tati..." ca sa vezi mai!! dupa mine nu jeleste, deci sunt neimportanta... normal ca du-pa ta-su jeleste, ca doar el se duce sa-l ia, nu?? copilu tine si la mine, nu??

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Fetele, cititi intrebare aici la mine:

Voi va sarutati cu sotiorii vostri de fata cu copiii? (nu doar un pupic pe gurita).
Va scriu mai incolo de ce va intreb asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

La multi ani, Iris mica si scumpa, sa fii fericita si sa ai mult noroc! Cristina, sa-ti traiasca amandoi prichindeii, de-acuma is mari, pe picioarele lor, distractia de-abia incepe!

Io iar dau telegrame, suntem bine, facuram o serie de laringita (mama, ce m-au speriat subiectele de pe forum pe tema asta!), Irinuca a bagat si-o rubeola (la doua luni dupa vaccin ), maine face si ea un an jumate, e o maimutica, imita tot, vorbeste, se spala pe dinti, se strofoaca cu olita, e dementiala.
Eu ma minunez ce de agitatie e la voi cu gradinita, la noi a fost tare simplu, mai naspa e in weekenduri ca ma tot intreaba Miruna de ce nu mergem azi la gradi. Nici ea nu prea mananca (la inceput nu manca deloc, acum s-a mai dat pe brazda), dar macar doarme si se distreaza. Si deja a venit cu un gabarit impresionant de expresii, poezele si cantecele in engleza, mai nasol ca ma tot intreaba pe mine ce inseamna aia-aia-ailalta, si la infinit asa, de o suta saptispe ori acelasi lucru.

Noi trecem printr-o faza usor enervanta, cu "asta e a mea, a mea, a mea!", daca ii zici ceva ce nu-i convine se face ca n-aude, io sunt in stare sa repet de 4-5 ori, da' mai mult nu si-mi sare mustaru' si uite asa ajungem la conflicte. Plus ca se intampla sa nu poata face ceva (de exemplu, sa se desfaca la curea), sau nu-i iese oareshce problema, sau are vreo chestie si in loc sa vorbeasca romaneste incepe sa se smiorcaie. Mama, si intr-o noapte mi-a facut o scena cu plansete isterice, nu pricepeam ce are copilu', nu stiam cum s-o iau sa taca (pana la urma tot amenintarea suprema a functionat "maine nu mergi la gradinita") si am incercat sa scot de la ea motivul supararii... nimic, da' nimic frate! Miau, miau si iarasi miau! Si dupa 10 minute, guess what? A facut pisu in pat! Pentru primasi data si intaia oara cand se intampla (din vina noastra ca am uitat s-o trimitem inainte de culcare), mai da' sa nu zica ea nimica, ma, numa' sa planga cu sughituri???
Si mor de ciuda cu atat mai mult cu cat ea a fost mereu genu' hazos si tupeist si fara mieuneli si acu' parca a intrat in adolescenta, in fiecare seara avem cate-o portie de scandal. Norocu' nostru ca-i trece repede.

No, gata, am scris destul la telegrama, acu' ma duc sa vaz ce mai pot sa misc prin casa inainte sa adorm deampicioarelea. Va pupez si promit solemn poze, atatea cate am.

PS Am reusiiiit! http://family.webshots.com/album/555652333zGPfnl

Mergi la inceput

ma roisinu', da' are irina niste ochi... maaaama, te baga in boala, cum se zice

fetele, pt urari!!

roisinu, noi in we nu ne ducem la gradi pt ca tanti de-acolo face curat... da cu aspiratoru, spala baia... si nu avem loc. e suficient de logic?

io maine am party, azi aveam canal infundat la sanul stang, m-am muls de mi-au dat lacrimile si l-am dres. dar acum pe seara vad ca andrei are nitica febra... am incercat sa-l apas dupa ureche, tipa. dar nu-mi dau seama daca tipa ca-l doare sau ca nu vrea sa-l apas. astept sa-l iau prin surprindere. mor daca maine sunt la spital cu el

gata, ma duc sa mai tai 2 ridichi si ma culc!

www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireaf spune:

iacata si noi, cam rarut ca stam tare prost cu timpul liber

LMA Iris, papusa mica si scumpa, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si ceva noroc in viata!
Scuze ca am intarziat cu urarile, ieri am avut o zi super grea si n-am apucat sa intru/sun.

Deasemena multumim mult de urari si uram si noi cu mare intarziere LMA tuturor sfintisorilor, precum si mamicilor/taticilor care poarta aceste frumoase nume.

Soacra mea e bolnava, internata in spital,dupa cateva crize cu lesin, ameteli, transpiratii. Are niste probleme mai vechi cerebro-vasculare si se pare ca iar au revenit. Alexandra e iar racita si n-a fost ieri la gradi. Din fericire e ceva usor, cica asa o s-o tinem in primul an, desi o tot imunizam.
Ta'su a stat ieri cu toti 3 acasa, in premiera si s-a declarat complet depasit. Baietii nu mai pot fi controlati, o apuca care unde vrea, trag de tot si se cocoata, sunt tare nazdravani.

Alexandra s-a obisnuit la gradi dupa 2 sapt. Cris, nu dispera, ai rabdare si nu ceda. Eu am avut tentative de abandon, pt ca se scula fata noaptea si plangea, zicea ca nu merge la gradi, abia reuseam sa o adormim la loc. Acum e totul ok, ii place si stie ca vine mami sa o ia. Se pare ca asta e problema generala, se simt abandonati si le e frica ca-i lasam acolo.

In rest, acelasi comportament de care vorbiti, cearta cu fratiorii, luat jucarii si eventual plesniti, mai rar ce-i drept. Dar face asa numai cand e obosita si binenteles din gelozie, pt ca ei sunt luati mai mult in brate. I-am explicat cum sta treaba, cum si pe ea o luam cand plangea si era mica si se pare ca a inteles. Asta nu inseamna ca nu o ia de la capat.
S-a mai linistit si cu accesele de furie si nu aplicam decat pedepse, mai scap cateodata o palmuta la fund cand ma infurii rau.

Am vazut pozele cu Miruna si Irina. Au crescut mult, sunt tare frumoase si expresive. Irina iti seamana bine Rosin, mie asa mi se pare.
Cat despre Radulesti, ma declar invinsa de dulceata mica si de tandreturile dintre fratiori.

Cris
, poze cand ne arati?

va pup, numai bine
Flori, fetita Alexandra (22 sept 2003) si baietii Mihai si Gabriel (28 sept 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Salutare fetele!
LA MULTI ANI pentru Iris! - Mi se parea mie ca e ceva de sarbatorit zilele astea, si nu mai stiam ce Cris, sa va traiasca galusca si sa fie sanatoasa!

Noi am fost azi la o aniversare (la un club special pentru organizat aniversari) si maine mai avem una (la un spatiu de joaca). Eliza s-a distrat serios, maine o luam de la capat (si ma uit in acest timp cum creste teancul cu rufe - numai azi am bagat de 4 ori la masina )
Cris, despre gradinita > eu nu iti pot da nici un sfat, pentru ca Eliza era mica si s-a consolat repede ca va ramane acolo (se simtea bine, oricum). La Waldorf insa, apreciez intitiativa lor de a tine cateva zile un parinte sau un bunic acolo, cu copilul, si sa stii ca n-am vazut niciodata pe nimeni plangand. NICIODATA! la unii e nevoie numai de 2 zile, la altii 2 saptamani... dar asta e. Ba chiar educatoarele sunt multumite sa mai fie si parinti acolo, sa vada fiecare cu proprii ochi ce se petrece intr-o zi de gradinita. Ar fi bine ca si la alte gradinite sa se practice asta. (Aici, sa nu imi dai raspuns ca la voi n-ar avea cu cine sta copilul, ca nici noi n-am fi avut variante, dar mi-am luat concediu 3 zile si m-am dus cu ea doar 1, daca mai stii - macar daca s-ar practica si la alte gradinite sistemul).
Cat despre dat in stanga si in dreapta, mai nene, da' stiu ca nimeriti bine! Eu n-am dat absolut nimic nimanui pana acum. Este o ingrijitoare in gradinita, dar nu din cele care umla cu halat - ai spune ca este ajutor de educatoare... La Eliza sunt 2 educatoare si un ajutor (care imi place grozav! e o tipa cu adevarat har de educator) si n-am dat nimanui nimic. Nici nu intentionez. Sigur, de sarbatori ma gandesc sa le fac cate un cadou simbolic, dar nimic mai mult. Si nici alti parinti nu dau, si atitudinea educatoarelor nu e cu nimic ciudata. Din contra, chiar se vede ca sunt dedicate meseriei.
Iuliana76 - sa raspund eu la intrebarea ta. Noi nici macar nu ne giugiulim in fata copilului, ca face scandal si pune bot! Asta vara se intindea sa pupe pe gura (o fi vazut in filme, nu stiu cand, ca nu se uita la TV, dar...) si i-a spus mama ca nu se pupa pe gura, ci pe obrajel. Ea a inteles din asta ca nimeni nu are voie sa se pupe pe gura. Asa ca ne interzice si face scandal. Acuma... poate ca suntem noi defecti... nu e ca ne ferim de ea... dar pur si simplu nu ne "vine" asa, in miezul zilei, hodoronc tronc sa ne sarutam ca in aripile vantului... ne-om fi babit!
Bafta la examenul de soferenie si cu gradinita!

Sa va intreb si eu ceva:
- ati stabilit ce cadouri luati? (in afara de trenul Cristinei, ca il stim cu totii
- ati luat copiilor salopete de iarna?
Eu nu i-am gasit nici o salopeta - vazusem unele super misto in Carrefour, cam scumpe (vreo 800 de mii fara geaca), au disparut complet! Mai erau unele (vreo 800 de mii cu tot cu geaca), dar la limita ca marime (vreau sa ii iau ceva sa ii vina macar iarna asta, nu doar saptamana viitoare!), au disparut si alea complet.
Din lipsa de timp i-am comandat un set din Quelle, pantalon si geaca, impermeabile si matlasate - mi s-a parut misto ca pantalonii au bretele elastice si elastic in talie, iar geaca gluca si arici. Asta e un milion cu totul. Si i-am mai comandat un pantalon fara bretele, tot impermeabil si matlasat, asta mai rezonabil, la vreo 500 de mii. Daca insa nu sosesc la timp???
I-am luat in schimb niste bocani absolut bestiali, si mi-am luat si mie acelasi model - ea nu isi mai incape in piele ca "are la fel ca mami".
Altfel, cu hainele e nenorocire - treningul luat acum 2 saptamani ori a intrat putin la apa, ori a mai crescut ea, ori ambele, cred ca daca la primavara o sa il mai poata imbraca, am ambitie! I-am luat 2 ciorapi, mai bine i-as fi luat 4! Mai avea vreo 5 din primavara, ei iata ca nu sunt suficienti! I-am luat raiatii aia acum 2 saptamani; mai avea 2 perechi de anul trecut. Acuma una din cele doua perechi nu se mai poate imbraca, ii sunt scurti! Avea vreo 2 pijamale, asta toamna ii erau mari, acuma ori s-au largit, ori s-au scurtat, ca arata ca naiba! Nu vad explicatia pentru largire sau altele, ca doar nu le-a imbracat de o suta de ori! Ai vostri cat mai au la picior? Ea are 25. De acum, din toamna. I-am luat niste pantofi de toamna, acum ii intra greu. Bocancii i-am luat 26. Cizmele le are 25 si ii vin bine. Ori astia nu mai respecta marimile! Ori am eu o fixatie cu hainele si cu incaltamintea, ori noi chiar avem o problema!

Bai, si sa vedeti surpriza! Am facut acum 2 zile reclamatie la politie ca se circula ca naiba si ca e inadmisibil sai blabla, ma rog, si enervata ca cu alte 2 zile inainte intrase un cretin in mine fix in bot, ca venea in curba pe contrasens (adica pe banda mea) si nu era decat o banda pe sens si vizibilitate nexam, o tampenie, in fine (nu s-a intamplat nimic nici cu masina nici cu mine - eram cu masina lu' barbatu-miu si fara copil in masina) - in fine o tampenie. Asa ca am facut galagie ma la politie, SI CE CREDETI!!! Ma suna mai ieri un comisar sef de la politie mai! Sa cad pe spate si alta nu!Am fost deosebit de placut impresionata ca s-au sesizat! Nu imi venea sa cred. Era, sigura ca sesizarea mea (mail si pe net) va muri in eter. Ei bine, n-a fost asa. Urmeaza sa ii mai fac omului un mail cu detalii despre zonele unde am suparari, si o sa va tin la curent cu ce se va petrece. Nu imi vine nici acum sa cred! Garcea s-a ridicat in ochii mei! Am mai factu eu niste reclamatii si la OPC si m-au sunat si mi-au comunicat rezolutia, ce amenzi au dat etc, dar asta cu politia le-a intrecut pe toate!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

fetili, is chiauna de oboseala, si totusi nu ma culc! uite stau si ma uit la pozele cu fi-mea... doamneee... are un an!
maine vreau s-o tund nitel. s-o rotunjesc, daca tot am dezmotat-o.

as vrea sa debitez ceva acum cu giugiuleala... da' nu-mi iese. nu pot gandi! va si ma duc la nani. pana nu o iau razna de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireaf spune:

mei Cris, super dulce pitica, s-a deschis, e o frumoasa. Si mi-a placut tortul si turta. Iar tie ti-a stat bine machiata si aranjata.
Vaz ca si tu ai copil materialist, daca se mai marita si cu un doctor chiar ca nu-ti mai faci griji...

Iuliana76, acomodare usoara si multa sanatate la fete! Noi nu ne pupam de fata cu ei (sarutat), pt ca intr-un timp Alexandra incepuse cu hai sa ne pupam pe gura si altele din astea. Plus ca nu ne lasa piticii, vin gramada pe noi.

Va pup, o saptaman usoara!
Flori, fetita Alexandra si baietii Mihai si Gabriel (28 sept 2005)

Mergi la inceput