Nazdravani de aug-sept 2003 (73)
Raspunsuri - Pagina 17
irinuca spune:
Caii sunt la o ferma de cai de langa Rasnov si sunt absolut superbi.Radu a calarit pe ditamai calul cu curaj si fara nici o ezitare.Am fost tare mandra de el si ca o mama dilie ce sunt m-am urcat si eu cu Raluca in port-bebe sa facem "intrecere".
dana_ene spune:
Anka, apropo de subtitrare... ASA E
. Vad eu ce-oi face.
Felicitari pentru poezie
.
Au o memorie fantastica copiii astia, zau asa.
Irinuca, am vazut pozele. Superbi amandoi copilasii tai.
Doamne, iar tu arati de scoala generala, nici nu-mi vine-a crede ca ai 2 copii. 
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
cristinamh spune:
of, hai ca mai scriu si eu... suntem in faza aia de "hai sa nu disperam, ca se poate si mai rau"...
ce ma doare e ca nu mananca, ieri cica i-a dat ingrijitoarea. de plans plange... de-l stiu toti pe-acolo de cal breaz... nu va spun cum face cand intru dupa el! ca m-am dus si io sa-l iau de 2 ori...
a facut si pipi pe el. desi din ce am studiat io pantalonii, cred ca n-a mai putut sa se tina... ca nu era un pipi intreg, era doar putin ud... sa vedem acum, daca se repeta povestea, sau a fost doar un accident... sper sa nu fie un mijloc de protest...
ah, si uitam, la teatru cica a stat lemn, nici n-a miscat! chiar se gandeau ca o sa aiba probleme cu el, da' de unde... i-a placut.
am lipit iepurasi pe dulap. ca na, e dulapul lui... uneori imi mai spune... ca au cantat la gradi... da' am vazut ca invata si trante, ca exerseaza cu sor-sa acasa.
azi dim incepuse ca el vrea sa se joace cu iris. asa ca, desi nu-i frumos, i-am zis ca si iris merge la gradi de bebelusi si mami la servici, nu are cu cine sa ramana el acasa. si alex, vecinu, merge la gradi... si ta-su a recurs la santaj.. plagi la gradi, nu stai seara la calculator. mai, si cica merge... suspina el, da' nu mai urla! azi a inceput doar dupa ce a intrat in clasa. ieri cand l-am luat... o mamica... "puiu, si azi plangi?"
dati-mi idei... ce sa fac? sa pun sistem de recompense?! daca apelez la mos craciun pt plans, mi-e ca ia numai stelute de-alea triste si raman cu trenul thomas in dulap!!
stiu ca a fost jale mare intre nazdravani, cu plansul... dar pana cand au plans?
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
irinuca spune:
Cristinik - Nu stiu daca mai tii tu minte ca Radu plangea si suferea in asa hal ca ii curgea sange din nas.A durat mai putin de 2 saptamani.si acum mai face nazuri dimineata si mai incearca terenul.O mai da pe miorlaiala, pe o lacrima stoarsa dar..acum e bine.
Nu-ti face griji prea mari.Trebuie doar sa intre in rutina si sa fie convins ca la sfarsitul zilei veniti sa-l luati.
Eu insa nu l-am mai lasat sa doarma acolo si a fost mult mai bine.Nu-l poti lua la pranz?
adameasca spune:
Cristina, ma bag si eu ca musca-n lapte p-aci, dar vreau sa-ti impartasesc experinta lui Luk la gradi. Acomodarea lui a durat 3 saptamani, nu credeam ca renunta vreodata la plans. Si citind mesajul tau m-am revazut pe mine acu 2 luni. In prima sapt a plans 3 zile non-stop. A doua sapt am trecut la strategii, adica metoda cu recompensele. Noi am mai recurs la asta prin vara, asa ca aveam deja pe usa "tabelul cu zana". Am facut un tabel mare, i-am explicat ca daca e cuminte si nu plange la gradi zana buna il vede si il recompenseaza. Dupa 3 zile plansetele au scazut simtitor. Cand venea acasa fugea repede la tabelul de la el din camera sa lipim actibild, ca a fost cuminte si apoi sa vada ce i-a adus zana. In prima sapt cadourile au fost mai interesante, evident, masinutze, tramvaie, carticele. Si atata l-am tocat la cap cu zana buna si cadourile ca abia astepta sa ajunga acasa sa vada ce i-a mai adus zana. Cand a inceput sa planga mai putin, am inceput cu cadouri mai mititele, un ou Kinder, o napolitana, chestii de-i fac lui placere. Am rugat-o pe dna educatoare sa-i aduca si dansa aminte de zana buna cand mai plangea in timpul programului si, incet incet, plansetele au incetat. Dar si acum lipim in fiecare zi un actibild pe tabel si ii aduce zana buna in nimic, ceva simbolic.
Nu dispera, rabdare, rabdare. Si bafta multa!
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...
cristinamh spune:
asta cu cioco ma gandeam si eu, sa-i dau ceva bun daca a fost cuminte. dar, cum el nu manca nimic la gradi, sa-i dau cioco pe stomacul gol... iar nu se nimerea.
irinuca, nu-l pot lua la pranz, ca e departe...

adameasca, de cand esti tu ca musca in lapte la noi
?? pai te-am infiat mai, ca doar luca e iubitu lu oana... si na, stii cum e, cand ai doi copii... se fac 4... si-s tot ai tai![]()
asadar, bifez cele 3 zile de plans excesiv. sa vedem ce mai urmeaza
, suntem deja in a doua saptamana de gradi... apoi urmeaza si sf andrei, cand o sa-i facem ziua la gradi... un platou de prajiturele, suc... baloane neaparat pt copii... as vrea sa fiu si eu acolo, daca se potoleste cu plansul ma duc!
intrebare intrebatoare. pe una din educatoare o cheama andreea... un buchet de flori si o cutie de rafaelo... ce ziceti??
si ce sa le iau la ingrijitoare? sunt doua... si fi-miu cam are nevoie de ajutor...
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
dana_ene spune:
Of, mai Cristina, mai.
Hai nu dispera, o sa vezi ca situatia se schimba dupa cateva zile.
Stiu cum e... e greu sa-l stii ca plange si sufera.
Incearca metoda cu recompensatul.
Sa stii ca si eu i-am spus Oanei initial ca ma duc la serviciu si ca nu mai ramane nimeni acasa.
(Off-topic, sa stii ca ai dreptate cu treaba ca pe puii Ilenei ii simt apropiati de parca-ar fi ai mei.)
iuliana76 spune:
Probleme mari cu gradinita asta. Cand le-am inscris pe fete la gradi mama mi-a zis sa am grija sa nu ma inmoi daca plang fetele, ca se vor invata. Ce-am mai plans si eu si frate-meu, zice ea, i se rupea sufletul dar n-avea ce face, si pana la urma ne-am invatat. Din pacate eu nu prea am avut cand sa experimentez prea mult cu gradinita, ca dupa ce am fost o saptamana, un baietel de acolo a facut o enterocolita virala, le-a dat si fetelor mele, Emma a fost bolnavioara chiar de ziua ei de nume, Andreea a doua zi. Prima zi s-a lasat cu voma, a doua zi doar durere usoara de burtica, apoi n-au mai avut nimic. Dar inca nu le-am dus pt ca inca mai sunt cativa bolnavi, asa ca le mai tin si saptamana asta acasa. Sper sa treaca, sa se faca toti bine, sa le pot duce fara grija.
Acasa au inceput din nou cu mofturi dupa aceasta voroza, in schimb ar trebui sa le duc la masa de pranz la Costco (gen Metro, Selgros), unde gasesti pe putin 10 masute de degustari la diverse produse iar fetele mele striga de zor "papa, papa", ar manca acolo cat pentru o masa intreaga.
In rest sper sa ma tina nervii cu ele acasa ca mai am de invatat pentru scoala de soferi, pe 23 avem examenul teoretic si mai am de citit 2 capitole si de facut teste. Chiar trebuie sa citesc ca multwe sunt diferite de legislatia si semnele din Romania si chiar Europa. Permisul nostru e valabil doar 3 luni asa ca nu ne permitem sa nu luam examenul, ca nu mai avem cu ce ne deplasa. Si de la un examen la altul dureaza cam o luna.
Va las, bafta cu piticii la gradinite!
Iuliana
irinuca spune:
Cristina,noi le-am dus educatoarelor un cadouas iar la ingrijitoare (si noi avem 2)le-am dat banuti plasati in buzunarul de la halat.
De Craciun poate le-oi da ceva mai consistent.
Azi am sedinta cu parintii sa discutam despre serbarea de Craciun (mos, brad,cadouri...).
dana_ene spune:
Irinuca misto treaba cu serbarea de Craciun. Eu chiar ma intreb daca la Oana vor organiza ceva. Am inteles ca serbari fac in special grupele mari si cele pregatitoare. Vom vedea!
Iuliana76, bafta la examen si spor in tot
.
La noi inca decurge fantastic de bine mersul la gradinita. Speram s-o tina tot asa.