Nazdravani de aug-sept 2003 (73)
Raspunsuri - Pagina 16
cristinamh spune:
carmen, dau de baut daca iti bati recordul la scris peste asteptari! ![]()
nu ne-a cerut nimic... dar in ce sa-l imbrac? in blugi? roxanica77 mi-a dat un sfat, sa nu-i dau ce-am mai bun la gradi, ca le face praf. asa ca ce sa-i dau!? m-am utilat cu pantaloni si bluze, numai ca bluze am cate una pe zi, dar pantaloni doar 2 de tavaleala. de-asta intreb...
si e exclus ca fi-miu sa manace frumos. dar nu m-am gandit nici la varianta cu sortulet. poate au de-acolo... uite nu stiu!
dana, azi o fi zi de teatru la gradi de stat!!! ca si la andrei vin... abia astept sa povesteasca... daca nu cumva l-o vedea printre lacrimi ![]()
a cumparat cineva din seria de la egmont cartile de povesti cu cd? vreau sa iau pt cadou, si nu stiu daca merita. adica povestea din carte clar e scurtata, dar pe cd ce si cum se aude??
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
liliac1 spune:
anka pai degeaba pregatim hainele de cu seara!!! Ca asa procedam, dar degeaba, ca se trezeste ca dimineata vrea cu...altceva.
Mai, m-am facut smechera...i-am zis ca daca e imbraca cu aia care vreau eu, o sa-i placa mai mult lu' gabitza decat daca se imbraca cu varza care o vrea ea
Si merge!! dar cine stie cat va merge si ulciorul la apa...
Ieri, v-am zis ca am pregatit o cioco pt...cineva special...ei dezamagire, n-a venit baiatul la gradi, asa ca a halit fii-mea si portia lui
!! Azi dimi cica nu-i mai dau una pt Gabitza?? Nuuu, normal ca nu, ca nu mai este ziua lui ![]()
Despre haine murdare...pai si Andra e destul de curatica atunci cand ma duc sa o iau, dar macar stiu ca fii-mea nu mananca fara prosopel, si daca nu se sterge de 20'j de mii de ori in 5 min, atunci n-ar fi fii-mea. La gradi i-am dat o rola de-aia de hartie de bucatarie si am discutat cu ingrijitoarea sa o foloseasca pt fi-mea. O fi facand asa sau nu, chiar nu stiu...
Tot din discutii, am inteles ca fiecare copil refuza sa pape ceva care nu le place. Dar se mai si indeamna, ca la gramada e mai bun ![]()
cris Eu pt camin i-am luat niste izmene de-astea de bumbac, 50 de mii perechea. Are si de-alea de bumbac, bune, elastice, dar albe si roz si nu am riscat inca sa i le dau la purtat la gradi. Bluze de bumbac peste maiou si eventual o bluza de trening peste, pe care are grija ingrijitoarea sa i-o dea jos daca e prea cald... (mai ma dau bine pe langa femeia asta, ca e lacatul in chestii de-astea "organizatorice" gen mancat, schimbat, dus la pipi, sters la sarsit...)
dana_ene Asteptam si noi impresiile Oanei!!! Adicatilea vine teatru la gradi, sau pleaca gradi la teatru?? Si e tare faina chestia cu "domnu' profesor"
ca e altceva sa cante copilul cu acompaniament!! Ma uit la a mea, ca de cantat asa de aiurea prin casa nu prea o face, dar daca baga tat-su orga si-o acompaniaza, e maaare artista! Isi pune si microfonul si "canta" de nu ne mai intelegem prin casa. E fain tare de tot! Plus ca ii prinde mai usor pe copii asa. Ei, poate la anu' vor baga optionale de desen!!
carmen Si la gradi la noi i-a invatat sa fie cat de cat curatei. Si chiar nu prea am observat sa fie murdari copilasii, dar trebuie sa ma uit si eu mai atenta. Si noi avem coarne si figuri de la gradi.
Mai am o problema. Andra a inceput sa se poarte urat cu bunicii, mai mult cu mama mea. Adica daca o vede tipa la ea, o pocneste, ii arata limba, tipa la ea ca n-o iubeste, n-o saluta, nu-i mai da pup. Maica-mea n-a ciocanit-o, n-a tipat la ea, deh, e bunica! Din contra, a alintat-o mai mult decat era necesar...si totusi
I-am explicat ca e bunica ei, ca e mama mea, ca o iubim, ca daca mai da in buni, o sa dau si eu in ea, ca si pe buni o doare, dar ce nu i-am spus?? Nu mai am idei... Ce sa mai fac, fetelor???
Liliana&
Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
irinuca spune:
La noi la gradi ne-a impus sa-i imbracam NUMAI in trening sau pantaloni cu elastic pt. ca saracutii se duc singuri la baie sa faca pipi/caca si nu se pot descheia la pantaloni.Se si sterg singuri si apoi se spala.Eu il gasesc pe Radu invariabil ori fff murdar de mancare (ciorba- pot spune si de care citind harta de pe bluza)ori ud fleasca pe maneci dupa ce se spala pe maini dupa masa.
Noi la activitati suplimentare avem semestrul asta dans si arte plastice si ii place tzacanitului la amandoua.Ma rog...cu dansul n-are nici o treaba dar l-am dat ca sa mai faca miscare ca s-a cam puturosit.si mai ales pt ca...la dans e si Eden...iubirea lui cea mare.
Noi avem in stoc, toalete facute duminica pt. toata saptamana.Adica 5 seturi bluza + pantaloni + inca 1 set de rezerva.
Irinuca,Raducu si Raluca
http://community.webshots.com/user/broscutza
cristinamh spune:
io nu stiu cum se descurca andrei cu pipi... ca acasa merge, face singur, acolo sper ca au wc-uri de copii... kk a facut aseara, era constipat rau... saracu, cred si io, daca de doua zile nu mananca... nu cred ca face la gradi, ca oricum ora lui de facut era seara. pantaloni, da, cu elastic, nu ma risc cu nasturi. in schimb are bretele. acasa l-am vazut ca si le da singur jos, dar nu stiu daca si le pune... si cum nu pot strange elasticul ca pe sac, sa nu cada pantalonii de pe andrei, i-am lasat bretelele. nu ni s-a zis nimic, asa ca mergem inainte.
lili, da buni ce zice?? cred ca mai mare efect ar avea daca ar pedepsi-o ea. adica... nu te iau la mine acasa, ca m-ai lovit.. nu stau cu tine afara, nu ma joc... etc. si chiar parat la mos craciun, ca se poarta urat.
si noi ne pregatim toalele de cu seara, sa-l imbrac repede. dar slava cerului ca n-are fi-miu mania cu asortatul, la sosete si mai stiu eu ce! ca o luam pe aratura...
la optionale inca nu ne-am gandit... intai sa scapam de stresul cu acomodarea. oricum, in nici un caz calculator
. dansuri as vrea, ca doar de multa vreme vreau. nici nu cred ca a intrebat tati...
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
dana_ene spune:
Liliana, a venit trupa de teatru la ei la gradinita. E a doua piesa care vine de la inceputul anului scolar.
I-a placut fii-mii mult de tot. Ne-a povestit ca "greierele era un om... si furnica era un om..." si "uite-asa aduna grauntele..." si "uite a murit saracu' greiere de frig si de foame" si se tranteste pe jos ca sa fie explicita.
Si continuare, inevitabil, a trebuit sa i se citeasca de cateva ori DIN NOU "Balada unui greier mic".
Eu n-am idee ce-o face ea la orele de muzica, dar cred ca-i interesant. Oana nu mi se pare ca are vreun talent muzical. Dar cu microfonul legat la DVD player si ea canta de mama focului toate cantecelele de pe cutiutele muzicale.
Cu hainutele noi ne intelegem bine, in sensul ca pe-alea alese de seara le accepta si dimineata, ca nu se pune cu mine.
-----------
Si... n-are nimeni subtitrarea la DEGETICA
?
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
irinuca spune:
Neatza!
Am schimbat albumul de la semnatura si-am pus cteva poze noi.
Bey, da de Roisin mai stie cineva ceva?
De TAngo stiu io.Ca va avea baietel...![]()
dana_ene spune:
Irinuca, daca mai ai ocazia transmite-i felicitari pentru baietel lui Tango. Ma bucur pentru ea.
Dupa ce am inceput in cea mai mare parte numai cu fetite ca bebe2 (exceptia fiind gemeneii lui Flori
), acum vad ca bebeii2 sunt baietei. 
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
ankalaura spune:
Hop si noi din nou. Salutare
Cris - La noi nu mai e moda cu literele pe haine. La voi asa e?? Sau le-ai cusut tu ca nostalgie a copilariei noastre? La gradi la noi nu dispar hainele, nu se confunda, nu se ratacesc.
Ce ma enerveaza: in caseta de papucei sunt cate 2 copii (pana se va face un suport cu buzunare individuale). Cine e cu noi in caseta, pune talpile murdare ale incaltarilor de exterior peste papucii de interior ai Elizei, desi eu am grija si bunul simt sa pun inaltarile Elizei cu talpa in sus, ca sa nu murdareasca vecinelei de caseta papucii de interior.
Haine - Eliza vine destul de murdara, dar nu de mancare. Aici li se da foarte multa libertate, asa ca imi vine pictata din cap pana in picioare, se mai sterge de creta pe burta, si tot asa... Ma nemultumesta ca mai umbla in picioarele goala - pesemne ii trmite sa isi puna papucii dupa joaca de afara, dar nu ii deranjeaza daca copilul nu reuseste sau daca nu asculta. Imi vine cu ciorapii murdari rau. NU MAI STIU CE CULORI SA II IAU!
Mancare - Eliza mananca foarte curat, si mananca multumitor la masa de pranz. Micul dejun il ia acasa, gustarile la gradi (10.30 si 16.00). Ei bine, daca gustarea de dimineata o mananca cu siguranta, despre cea de dupa amiaza (iaurt, fruct,...) nu mai sunt atat de sigura. Ce ma deranjeaza: Cand o luam la pranz, le ceream, le luam acasa (iaurtul, fructul). Acum, desi le platim in continuare, nu ni le mai da nimeni. Ba azi nu am mai gasit nici laptele. ori sunt parinti nesimtiti care iau mai multe cutii, ori chiar credeti voi ca sunt copii care sa bea un kil de lapte, sa i se permita asta, desi e portia unui alt copil, sau ce sa credem?
Schimburi - Cris, trebuie sa vezi cum merge treaba: il poti lasa in trening daca esti sigura ca cineva se preocupa sa il imbrace cand ies afara. De obicei nu se prea preocupa nimeni. Asa ca eu o duc pe Eliza numai in haine de exterior, si asa sunt toti copiii. Sfat: daca au groapa de nisip. sa ii scuture Cristi incaltarile de exterior inainte de a-l incalta si a-l lua acasa! La gradi - o imbrac in toate hainele, ca si asa ii raman mici. Cele care sunt mai pretentioase, prea albe, prea frumoase, prea elegante sau prea-prea le pastrez pentru weekend. Altfel, avem 3 perechi de blugi (din care o salopeta si 2 pantaloni)si 3 perechi de raiati. Bluze murdareste cate una pe zi - ce ma enerveaza: se uda la maneci > chiuveta e cam sus si nu se preocupa nimeni sa ii suflece manecile, la fel cum nu se preocupa foarte tare sa o stearga bine la fund dupa kk (asta ma scoate din sarite!!!) Oricum, la bluze si bluzoane sta mai mult decat bine - am mai mostenit si de la nepotica mea. Ciorapii - nenorocire! I-au ramas multi scurti. Abia i-am gasit duminica ceva mai bumbac. Sosete... Are de toate culorile, dar alea albe nu ma indur sa i pe pun la gradi.
Teatru: Tot tie Cris > nu e 'zi de teatru' la gradi. Ci periodic, toate gradinitele primesc oferte de la teatru, circ, etc... Daca te-ai duce pe la tandarica, in fiecare zi vei vedea ca e plin de copii in fata. La noi se pune la dispozitia gradinitei un autobuz (a fosta sa si cand au fost la circ, si la Tandarica) - autobuz din ala nenorocit, 'rata', da' merge.... Sfat: cand stii ca merge la teatru sau circ (vei stii pentru ca vi se cer bani), p une-i pachetel. eu o imbrac pe Eliza cu un hanorac cu buzunar pe burta in care ii pun o punguta cu covrigei sau biscuiti. Li se face mereu foame, si personalul nu se preocupa sa le ia gustari... Daca ai cum, da-i si o sticluta de apa. La noi vine si teatrul "Libelula" periodic. E mai fain decat Tandarica din unele puncte de vedere.
Egmont: noi avem ceva din seria Winnie the Pooh. Sunt interesante, dar o singura voce. Se aude brici (Pittis). Inca nu i l-am pus Elizei prea mult, ca e cam aiurea povestea. Incerc sa ii iau Alba ca Zapada, da' niciodata nu prea reusesc sa rezerv 300 de mii pentru asta!
Liliacule - sigur a chiulit baiatuL?? Sau a gasit fie-ta pretext ca sa ii haleasca bunatate de cadou?? :)))
Servetele si prosoape - la noi, in necesarul trimestrial, am avut si servetele si 4 role de hartie. La masa le pune servetele (am vazut eu cu ochii mei) Iar dupa spalat pe maini, se sterg pe prosoape de hartie (de 'bucatarie' cum le zice Liliacul). mi se pare mai ok asa decat cu prosoape de bumbac.
Papa - la noi sunt doua atitudini - la noi la grupa: nici un copil nu e fortat sa manance (putini sunt cei care refuza anumite chestii); la grupa vecina: i-a cam fortat la inceput (nu fizic, ci cu un discurs complex despre vitamine si minerale si etc...) si acum mananca toti, dar aici nu e niciunul sun 4 ani. La noi, mai o vrajeala (de ex se face carnita 'senvis' si toti sunt entuziasmati ca au carnea intre 2 felii de paine - mananca senvis, numai mananca ccc carne - pe mine, personal, asta ma enerveaza, ca Eliza mananca si carne, iar acum se umfla cu paine pe langa carne, ca asa vede si vrea si ea 'senvis')
Liliac - faptul ca o pocneste pe maica-ta. o face pentru ca maica-ta i-a permis. Si Eliza a avut o tentativa cu mama, si i-am taiat-o scurt! Mai precis, am pocnit-o si eu pe ea de nu s-a vazut. A priceput repede. Fireste, tot timpul facem educatie pe cat posibil - in masina, in drum spre si dinspre gradi mai ales. Incerc insa sa evit "nu e frumos, nu e asa si pe dincolo, trebuie asa sau invers". Ci facem mai multa morala cu exemple. O intreb ei cum i-ar place sa... sau ii dau exemple cu natura, cu gandaceii, cu pisicile, etc... Vorbesc la modul general, nu despre pocneala. Eliza nu pocneste pe nimeni, din contra, se retrage cand e de 'inghesuiala' Nici nu impinge. Nu scoate limba decat extrem de rar si cand este extrem de suparata.Eu sunt de parere ca mama ta trebuuie sa puna punct situatiei. Sa fie foarte ferma. De fapt, la orice regula pe care o stabilesti, nu trebuie sa accepti nici o exceptie. Ai sa vezi ca odrasla se va conforma mai repede decat crezi tu.
Treaba cu paratul la Mos Craciun.. s-ar putea sa tina numai pana la Craciun. Si apoi nu e frumos sa parasti!!! Mai bine, daca vrei sa te legi de Mos Craciun, mai bine ii zici ca Mosul are spiridusi peste tot, care vin si asculta pe la usi si ferestre, sau ca trag cu ochiul pe la ferestre (noi avem exemplul cu lupul din capra cu 3 iezi...)
Optionale - la noi e dans sportiv si germana (cu asta ma oftic, as fi vrut engleza, da' asta e, o las in ritmul ei, daca s-o lipi, bine, daca nu, sanatate!) NO WAY calculator! NO WAY nici jocuri (Eliza nu pune mana pe calculator acasa). In plus, nu ii pun nici Scoobdoo si nici multe alte chestii pe care eu nu le suport.
Reguli - noi avem destul de mult succes cu regulile. Nu sunt nici rigide, nici prea flexibile. Suntem insa oarecum corigenti la regula cu mancatul. Poate ar fi trebuit sa impunem regula "mancarea se mananca la masa in bucatarie". Dar am fost comozi (si apoi, si noua ne place sa mai mancam din cand in cand in sufragerie...) Inca o parere a mea: nu pune copilului reguli pe care tu nu le respecti (unde sunt eu personal corigenta > la injuratul la volan - noroc ca fata nu repeta - stie ca asta chiar nu e frumos)
Irinuca - EDEN! neica mare ce nume mai pun parintii astia mai! Nu-i straniu? Cunoasteti pe careva si Paradis ori something???
Dana - mi-a placut cu greierele care era un om :)))
PS - sa ma laud putin, eu care sunt contra poeziilor... M-am trezit ca fi-mea stie "Balada unui greier mic" in totalitate si cu intonatie! Sa mor io daca i-a citit mama mai mult de tre-patru ori asta vara! Cred ca si-a exersat mult memoria cu engleza de la gradi cealalta.
Dumnezeule cat am putut scrie!!!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
irinuca spune:
Anka - bey..nu te lua de nor'mea.E neam de arabete.tasu e cantaret de arabisme(asa am inteles)ca e din Liban.Dar sunt ok iar Eden..zau ca e chiar dragutza si desteapta.Si unde mai pui ca si ei ii place de Radu...
.
In seara asta am ascultat cam de 30 de ori Steaua sus rasare ca i s-a pus pata lu' Radu ca tre sa o invete bine.Am incercat sa mai pun si alte melodii dar..n-a fost posibil.A adormit cantand....
ankalaura spune:
Irinuca - acum am reusit sa vad si eu pozele. Mi-au placut cele de la livada si cu pisica mica in hamac
Si cele cu ponei. Unde erau calutii astia?
Mi-a venit asa o idee, incat cred ca maine dam o fuga la gradina zoologica, poate o dam pe ELiza cu poneiul, daca or fi acuma...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza