Nazdravani de aug-sept 2003 (73)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Noi venim tot de la doctoritza. Am trecut fiindca nu mai scapam odata de mucii astia nesuferiti la Roxanica. Din fericire n-are rosu in gat, dar i-a dat antibiotic fiindca dureaza de atata vreme.

Oana e saptamana asta la bunici, dar nu cred ca mai pupa alta saptamana, fiindca i s-a suit alintatura la cap. Azi am trecut pe la gradi cand a mers tata sa o ia si mi-a facut niste figuri de-mi venea sa urlu. Cica sa nu ma apropii de ea, ca ea vrea cu tataia... de-astea .

Liliana... hi-hi-hi... si Oana are o feblete la gradi. Il cheama Valentin. Si ea ne vorbeste despre el, ne spune ca-i cuminte si frumos . Vorbeste si ea cu el la telefonul de jucarie si-i povesteste de orice prostioara. Haioasa rau fii-mea ! Si fii-ta !

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

radeti voi radeti, mamici de fetite iubarete, da' va vad io cu bata la coltul strazii peste vreo 10 ani

noi.. am relata de la gradi, daca am avea ce. da' copilu' nu vorbeste, nu vrea sa ne spuna nimic... tot ce am scos de la el e ca a mancat "mimi", adica mancare. in traducere, a mancat banana de la desert. cred ca a facut foamea, ca s-a batut cu vecinu alex pe-un pachet de biscuiti si l-a mancat singur intr-un colt. ce a facut de dimineata aflam maine de la educatoare. dar dupa-amiaza a fost relativ cuminte, a dormit, n-a facut pipi in pat!! dar tot l-a gasit tati bocind "ha mami". mi l-a dar la telefon.. si ce credeti ca intreaba zgatia... "mami... IIS?"
deci, in concluzie, i se falfaie lu fi-miu de noi. lui e dor de sor-sa!

asteptam cu interes ziua de maine, ca nu mai e deloc entuziasmat de ideea de mers la gradi... daa maine la 7 auziti ca-si maltrateaza vreunu copilu' pe metrou, sa stiti ca nu-s aia cu colindu la cersit, e andrei in drum spre gradi.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Cris, cica abia pe la 5 ani ne povestesc cu adevarat ce fac ei la gradi.
Pana atunci scoatem cu clestele noutati de la prunci.
Oana, inevitabil, raspunde daca e intrebata ce-a facut la gradi: "m-am jucat, am mancat"
Dar, vorba ta... Dumnezeu stie ce-a mancat. Mai nimic, iti spun eu, ca vine acasa si mananca ciorba, felul 2 si gustarea de la camin.

Intr-o zi ne-a povestit ca ea a vrut sa mai manance ciorba dar i-a luat-o din fata o ingrijitoare si i-a spus "lasa, ca ai mancat destul". Drept revolta, Oana s-a suparat si n-a mai mancat nimic . Si cred ca-i asa, c-o stiu pe fii-mea ce capoasa e. Iar ea e si mare amatoare de ciorba, asa ca daca i-a luat-o din fata, asta s-a bosumflat sigur.

Mergi la inceput

uite ca ne-am trezit de dimineata, si incepem sa felicitam sfintisorii: pt: Alexandru Mihael si DArius GAbriel, pe GAbriela -Emma-calatoarea peste mari, si nu in ultimul rand pe giner-miu arvunit, Gabitza, si normal, si pe fratele lui Mihaita.

si nu-0i uitam nici pe-ai mai mari de chefuiesc azi, Mihaela_s si Mih!

io cred ca o sa ma obisnuiesc cu ora asta de trezire, ca la loc nu mai pot dormi. andrei s-a trezit, cu greeeeeu, ca aseara nu mai voia sa se culce, voia la "papator" si la "ten". a dormit neintors. acum a carait el de dimineata, cum ca nu merge la gradi, dar pana la urma tot a strigat la ta-su ca sa plece la gradinita.
sa-mi ziceti si mie daca gresesc pe undeva. ieri cand a venit, ne-am grabit sa punem o fata vesela pe foaia pt mos craciun. caci, la sf fiecarei zile, in functie de cat a fost de cuminte, lipim una trista sau vesela. si i-o vom trimite lu mosu, daca is mai multe vesele, primeste tren thomas. am zis ieri sa i-o dau cum a venit de la gradi, ca a fost "cuminte", ca tare e fericit cand lipeste una acolo.
azi i-am dat la el o foaie cu trenul thomas. bine, era james, ca era colorat rosu... una alba, de colorat, si o poza cu iris. i-am zis sa le-o arate la copii pe surioara lui. tati sustine sa-i dau jucarie de-acasa, dar stiu ca nu e bine, ca se ataseaza de ea, ca e a LUI, si n-o va imparti cu nimeni, ba chiar iese scandal.

ah, si uitam, se vede prima zi de gradi. ieri a mancat un corn, a mototolit ambalajul si l-a dus singur la gunoi. chestie pe care n-a mai facut-o de f f mult timp!

www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Buna!
Am aparut si eu pe aici, am citit o gramada despre voi, a venit si randul meu sa mai povestesc despre fete.
In general sunt cuminti, mai ales cand sunt odihnite, se joaca impreuna, rad, vorbesc una cu alta, nu stiu cat se inteleg dar e frumos sa le vezi in momentele astea. Se joaca cu papusi/ursuleti sau alte animale de plus, ii culca, ii shimba de pampers, le da sa manance, etc., cu masinute, se joaca cu lego, construiesc diverse, mai mult Andreea iar Emma le desface, deseneaza, are fiecare caiet, le place sa se bage in dulapuri, avem la bucatarie un dulap care e al lor, are si jucarii in el, fac "ordine" prin dulapul cu haine, se urca in pat sau canapea si sar, se uita la poze de cand erau ele mai mici.
Dar asta fac doar jumate din timpul de joaca, cealalta jumate se cearta, se bat pe jucarii, in general Emma e cu initiativa si Andreea vine peste ea si-i ia jucariile. Cand intervin eu stie sa ceara " Emma imi dai si mie te rog", daca nu sunt eu ii smulge jucaria din mana. Cand Emma face ceva ce nu trebuie, Andreea e mereu atenta sa-i zica, "Emma, nu e voie, Emma, stai cuminte", de multe ori vine la mine si-mi spune ca Emma a facut rele. Cand o supara Andreea, vine la mine, o intreb cine a suparat-o si zice cu o voce trista "Dea". La culcare avem ritual, eu ma pun in mijlocul patului si ele pe cate o parte, Andreea ma pune sa-i zic poveste, Emma nu are rabdare sa asculte si incepe ca vrea apa, lapte, tata. Dupa ce adorm le pun la ele in pat si dorm acolo pana dimineata cand se trezesc si ma striga.
La capitolul vorba cu Emma stam foarte bine, la un an jumate vorbeste cam tot ce vorbea Andreea la 2 ani si 3-4 luni. Vocabularul este "imprumutat" de la Andreea, toate cuvintele sunt pronuntate exact ca ea. Ne laudam cu faptul ca Emma de vre-o doua saptamani n-a mai facut kk in pampers, cere mereu la olita. Andreei ii mai pun pampers noaptea pentru ca dimineata ii e lene sa se scoale din pat sa faca pipi si tipa ca vrea pampers. In rest n-am probleme cu ea decat la drum lung (cum a fost cu avionul, sau cand am fost la Ville de Quebec, am mers 250km). Emma mananca binisor, Andreea e mofturoasa ca de obicei. Problema e cu Emma ca nu mai vrea sa-i dau eu, vrea sa se serveasca singura si la toate mesele se murdareste de mancare din cap pana in picioare, plus ca e un chin cand ii dau ciorbica, ca trebuie s-o conving sa ma lase pe mine sa-i dau cu lingura (ii place f mult ciorbica).
Au inceput sa mearga la gradinita (nu e chiar gradinita, e garderie, la 5 ani merg la maternelle), merg amandoua in acelasi loc, sunt 9 copii si 2 educatoare. Prima zi am stat si noi si am plecat la 1, a doua zi am stat jumate de ora si am plecat pe furis, a treia zi ne-am luat larevedere de la Andreea, pentru ca a zis ca ea sta acolo fara mami si tati, doar cu copiii si Manu (educatoarea) Andreei ii place foarte mult, acolo chiar doarme la pranz (acasa nu dormea), mananca mai bine, (i-am facut intr-o zi aceeasi mancare si a zis ca la gradi e mai buna ca mananca cu copiii). Le-am luat mereu la 3, dupa ce s-au trezit, de luni le vom lua la 5. Emma a cam plans dupa mine dar educatoarea a zis ca in 2 saptamani se va obisnui. Sper. Garderia nu costa mult, 7$ canadieni pe zi. (1$=25.ooo). Intr-o zi i-am zis Andreei "viens ici" si ea mi-a zis incantat "aa, ca la gradinita" Sper sa se obisnuiasca cu gradinita si sa invete in timp. Totusi, educatoarea e de origine romana, si le intelege dar le vorbeste in franceza.
cam atat acum, avem si poze de pe aici dar n-am avut deloc timp sa pun ceva pe net, suntem destul de ocupati, sper sa treaca si perioada asta cand nu facem nimic dar facem de toate. O sa povestesc cum vine asta data viitoare.
Pana atunci numai bine, multa sanatate la pitici, succes cu gradinitele.

Iuliana

Mergi la inceput

Alexandru Mihael, Darius Gabriel

Emma Gabriela

Gabitza si Mihaitza

Mihaela si Mih

Si ... tuturor celor dragi care-si serbeaza onomastica astazi !

Mergi la inceput

iuliana citeam si ma minunam, ia uite dom'le, ca se poate, sa vezi ca se cumintesc si copii mei si o sa se joace asa frumos ca fetele tale! pana vii cu a doua jumatate a povestii, si m-am intristat... ca tocmai creasem un puisor de speranta!
ma bucur ca fetele s-au acomodat, si mai ales ca merg impreuna la gradinita. asta ajuta mult!

noi, avem raportul de ieri de la gradi... cica a fost ok, n-a bocit de dimineata, doar ca facea ce facea, se ducea spre usa. daca pleca educatoarea din zona cu pricina, in secunda urmatoare andrei era acolo. azi, cum ziceam, a plecat pe picioare, dar in curte la gradi s-a pus pe plans... nu voia sa intre... el voia pe banca afara... l-a luat pe sus, l-a schimbat... plans tot timpul... apoi dus in clasa... copiii la tv, andrei inchidea usi la dulapioare pe hol. normal, bocit cand a plecat tati, educatoarea ne incuraja ca in maxim 2 sapt vine de drag la gradi.
am inteles ca-i spun razvan acolo, ca mai e un andrei, si sa nu-l incurce. mie imi place si razvan, l-as striga si eu asa, ca macar in parc nu mi-ar mai raspunde inca 5 copii... bine macar ca stie ca-l cheama andrei razvan.
nu stiu ce-a mancat ieri dim, dar daca au avut ceai, asta sigur n-a baut. azi a baut acasa cana cu lapte, inainte de plecare. macar daca nu mananca, nu pot sa zic ca e chiar nemancat. si oricum, nu vreau sa renunt la cana cu lapte... ca nu mai am cand sa i-o dau. seara e tot iaurtul de zi cu zi.
gata, ma duc sa o dau pe fi-mea in leagan. ieri s-a dat o ora jumate... deh, daa nu mai era nimeni s-o dea jos...

Mergi la inceput

Eram aproape sigura ca va plange azi, Cris.
E trecator plansul asta. Poate ca va dura chiar mai putin de 2 saptamani, ia sa vezi.

Si... e bine sa-i dai ceva sa manance inainte de plecare. Acolo, cine stie ce-or manca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

La multi ani si sa traiasca cu numele toti sarbatoritii de astazi!!!!
Mihaitza si Gabitza
Emma Gabriela
Alexandru Mihael, Darius Gabriel
Mihaela si Mih

cris Ai vazut mai, ca a fost bine?? Si ce daca nu vorbeste?? Ai sa ai o surpriza cat de curand, ca o sa-si dea drumul la "ghiers" ca n-are incotro. Despre luat jucarii la gradi...noua ne-a spus asa...ca am putea sa-i dam ceva de-acasa dar sa facem instructajul sa o imparta cu alti copii. Eu n-am putut sa o conving, asa ca i-am lasat-o in manutza dar cand am schimbat-o, am bagat jucaria in sac, sa aiba grija de hainutele ei problema noastra e ca, plecam de-acasa cu parul prins si cand ma duc sa o iau bilele/clamele sunt pe undeva...cica le-a cerut copiii sa se joace cu ele...si ea le da
Cat despre ceai...pai nici Andra nu punea gura pe ceai, oricat ma chinuiam eu sa-i dau. De mica am trecut-o direct pe apa. Si acum, de cand merge la gradi, ce crezi ca-mi cere dimineata (in we sau daca sta acasa)???? Ceai!!!! Capul sus!
dana_ene hai, mai, cum sa-i ia ciorbita din fata?? Ar trebui totusi sa vb cu ingrijitoarele sa le explici ca Oana e ciorbareasa si ar trebui sa o lase sa pape in ritmul ei. Andra a cerut supliment la gradi si i-au dat. Mi-a confirmat copila, chiar daca nu spune ea prea multe. Ai dreptate cu povestitul, si Andra spune numai cand o apuca, ce si cum a facut la gradi, in rest...inventeaza si spune aceleasi povesti de acum o luna-doua in urma.
iuliana76 Ce simpatice sunt fetele tale! Abia asteptam sa ne spui mai multe despre acomodare, despre ce ati reusit sa realizati pana acum. Oricum, fetele fiind micute, isi vor intra rapid in ritm. Mult succes in continuare.

Azi, fiind Mihail si Gavril, i-am explicat ca e ziua de nume a lu' Gabitza. Asa ca i-am dat o ciocolatica pentru prietenul ei O tinea asa de strans in manutza si tot imi spunea ca numai lui o sa i-o dea. Nu stiu daca am procedat corect...dar sper sa fie bine.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Liliana, am vorbit cu ingrijitoarea. I-am spus sa nu-i mai ia mancarea din fata, ca doar o platim. Nu i-a convenit, dar n-aveam cum sa nu-i spun, iti dai seama.

Eu cred ca-i da ciocolata lui Gabitza, ia sa vezi.

Mergi la inceput