Nazdravani de aug-sept 2003 (73)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Am pus si pozele de la prima gradi a Emmei http://community.webshots.com/album/555149154wKNHdT?start=0 .

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

poze 1,2,3,4,5,6,7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Am citit si eu 2 mesaje pe pag 6 si VREAU SI EU DESENUL CU SORICEII SI FETITA!
Seria este "Bernard si Bianca" (soriceii), cel in care salveaza un baietel se numeste "The Rescuers down under" si il avem. N-am gasit insa nici un alt film din seria asta.
O sa va mai spun si eu ce filme mai avem (desene mai noi sau mai rar intalnite) - avem de ex unul foarte frumos, cu un vulpoi si un catel "The Dog and the Hound" iar la romanesti... avem si noi Veronica, ala cu broscutele cu Oachi si cu o fetita, nu mai stiu cum ii spune, avem Dumbrava Minunata... Si am facut rost recent de niste filme noi si tare bine realizate (unele cu actori, altele animatie pe calculator) - Aleodor Imparat, Sarea in bucate, Motanul incaltat, etc.... Trebuie neaparat sa fac o lista, dar barbatu-miu spune adevarat ce spune - si anume ca daca nu am mai deschide TV nici o secunda, am avea in urmatorii 3-4 ani cel putin un film pe zi de vazut. Si nu glumeste
Va pup si mai citesc acasa (daca ajung si eu la o ora rezonabila... acum 2 zile am ajuns la 9 :((((( )

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Fetelor, eu nu mai pot. Nu mai reusesc sa fac fata citeodata. Imi vine sa ma iau de par cind vad ca spal cite o masina de spalat la 2 zile sau chiar la o zi. Asta nu e chiar o mare problema, dar ma omoara cind vad maldarul de camasi si tricouri ale lui Alex care asteapta sa fie calcate, nu mai zic ale fetelor. Si si mai rau e aranjatul pe umerase si impaturit. Mai am si boala sa le calc hainele, chit ca masina de uscat le scoate aproape calcate. Noroc ca eu nu am haine de calcat, ca mi-as pune streangul de git. Luni am test, miercuri examen, Alex pleaca miine la pescuit si sint singura 3 zile acasa. Fetele astea ale mele parca sint o fabrica de facut mizerie. Matur de 3 ori pe zi, curat masa de 3-4 ori, aranjez jucariile de 2 ori, du balaurul mare la scoala, adu-l, hraneste balaurii, schimba chilotii, hainele, etc. M-am saturat. Am intrat intr-o pasa nasoala cind nu ma mai multumeste aproape nimic, nu am chef de nimic, dar nici nu vreau nimic:(. N-am chef nici sa imi cumpar ceva, nu imi doresc nimic in special. Bine ca am copii sanatosi!!

Apropos de jucarii. Fetele mele nu au stricat nimic pina acum. Poate ca au si prea multe jucarii si isi gasesc de treaba cind cu una, cind cu alta. Niciuna nu a stricat nimic. Ma gindesc serios sa nu le mai iau nici o jucarie, decit de Mos Craciun si gata. I-am cumparat Emmei o casuta de papusi pe care am dat o caruta de bani. S-a jucat vreo 2-3 zile si acum nici nu se mai uita la ea. Noroc de Diana ca vad ca ea se joaca in fiecare zi, adica se joaca cu papuselile casutei si darima mobila din casuta:).

Emma de vreo 2 zile maninca mai binisor. Azi chiar am ramas cu gura cascata cit a mincat si fara sa faca mofturi. Cu Diana nu am nici o problema. Intr-o dimineata chiar visa ceva si zicea "papa". Chiar am ris cu Alex ca si in somn viseaza papa:). Mai nou a invatat sa zica NO si ne zice un NOOOOOO lung nasal de ne pipi pe noi de ris. Orice e NO, mai da si citeodata din cap a Da. Ca vrea sau nu vrea ceva, la ea e NO:). Vad ca Emma s-a linistit un pic si nu o mai bate continuu. Acum, daca nu se executa pina numar la 3, ia time out. Si stie. E mai bine asa decit sa imi fac nervi si sa tip etc. Si functioneaza:D ca intelege copilul. Daca doarme la prinz, cum a facut azi, se culca pe la 12. Acum e 00.30 si ea inca nu doarme:(. Ati mai vazut asa copil? Faptul ca merge la gradi e o mare usurare, iar ea e innebunita de placere pur si simplu. Nu stiu cind am sa reusesc sa ma obisnuiesc sa nu mai ramin cu gura cascata si sa ma mai mir de inventivitatea si creativitatea americanilor. Au niste idei de ma lasa pe spate. Nu ii innebunesc pe copii cu memoratul poeziilor. Intr-un an de cind merge la gradinita nu mi-au dat niciodata vreo poezie de memorat. Am inteles ca de abia la kindergaten le va da teme pentru acasa, dar pina atunci mai are Emma inca vreo 2 ani de preschool. Ma uitam ca ea e printre cei mai micuti de inaltime la gradinita. Cred ca are numai vreo 94 cm, iar de cintarit nu stiu cit cintareste. Stiu ca Diana are vreo 12.500 kg, iar Emma cred ca a depasit un pic 14 kg. O sa o cintaresc miine, chiar sint curioasa. Nu arata slaba deloc, probabil ca are si oasele subtirele.

Cristina, tre' sa dai de baut:). Dar nu cind esti la volan :))).

In Romania plecam pe 26 mai si stau o luna. Alex si-a luat deja biletul, noi o sa ni-l luam saptamina asta. Macar acum stiu la ce sa ma astept

poze 1,2,3,4,5,6,7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craita spune:

Ankalaura, iti dau eu filmul si o sa incerc sa fac si o lista cu ce am, poate imi spui si tu ce ai si facem schimb. Doar ca trebuie sa ma bazez pe al meu sot pentru chestia asta, pentru ca el se pricepe. Promit ca il intreb. Cel mai simplu mi se pare de pus pe CD-uri, dar nu stiu cand si cum sa facem asta. Saptamana viitoare plecam din tara pentru 7 zile, dar dupa, promit ca rezolv eu intr-un fel sau altul.
Pupicei la restul fetelor si daca rezist cu bine si apuc sa plec luni la Paris, poate o sa ma intorc cu alt chef de viata si o sa incerc sa va dau si voua putina voie buna. Care mie acum imi lipseste...Tare am obosit.
Te inteleg Iuliana, chiar daca stiu ca nu te ajuta cu nimic, dar te inteleg tare bine...

, mama Craitei si Crinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ma iuli, io am rezolvat-o. nu mai calc. decat la ocazii sau daca mergem la dr. pur si simplu nu mai pot si pe-asta. lu tati daca nu-i convine sa-si calce. sau sa iasa afara cum ambii plozi si sa calc eu.
in rest, si la noi cam la fel

azi n-am nici un chef de iesit afara, dar trb sa merg cu andrei la citit testul pe mana...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Craita, merci de oferta. Daca spui ca sotul tau le da jos de pe DC, zi-mi pe ce hub intra, fixam un moment, si il iau online. Daca nu, gasim noi alta metoda. Cum se cheama, totusi, desenul? Cand am cautat eu bernard si bianca, cel cu baietelul era singurul in rezultate, in toate limbile lumii, dar singurul!
Iuli, si eu te inteleg perfect. Sa nu razi, dar eu calc si sosetele, si chilotii, si prosoapele, calc absolut totul pentru ca nu ma simt bine altfel. Apoi impachetatul... imachetatul trebuie sa fie perfect: toate tricourile sa fie impachetate la aceeasi latime si la aceeasi lungime. Se accepta variatie numai la modelele diferite, dar niciodata unul mai ingust nu va sta sub altu lat, si niciodata unul mai lung, peste altul scurt. Eu chir am o problema!
Ei bine, combina treaba asta cu 12 ore minim de lipsit de acasa, aduna gatitul, aspiratul, ordinea, etc... trebuirile casei... si vezi ce iti da! iti spun eu ce iti da: ingrozitor de des nu mai apuc sa fac nici baie! De multe ori ma spal dimineata in cursa de viteza maxima, si uneori plec cu parul ud. Fac rau, stiu. Am mare noroc cu sotul meu care ma ajuta mult, si cu doamna care o data la doua saptamani ma ajuta la curatenie, ca altfel nu stiu ce as face. Iar teancul de rufe creste cumplit, dar ma fac si eu uneori ca nu il vad.
Nu am reusit sa vad toata pozele, am inceput cu ale Iulianei. Maine sper sa recuperez, intre doua transe de calcat.
Va pup.
PS -Aaa. Iuli, era sa uit: mai adauga la socoteala aia ca azi de exemplu (azi, sambata) am venit de la serviciu la ora 3 jumate, si pana la 5 am facut si cumparaturi. Imi vine sa ma nu alta! Aaa, si ma trezisem la 7 dimineata, si pana la 9 cand am plecat la servici spalasem vasele, terminasem o tura la masina de spalat si intinsesem rufele (si la noi nu le usuca decat vantul!) si a doua tura se invarteau de zor cand am plecat. Sincer, sunt tembela! Si imi vine sa ma iau la palme!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Anka, eu am noroc ccc ca nu spal vase si nu insir rufe la uscat. Eiii, cu spalatul vaselor m-am scos, sa traiasca ala care a inventat masina de spalat vase si cea de uscat rufe. Dar nu calc prosoape, asternuturi si chiloti. Asternuturile le scot imediat din masina de uscat si le impaturesc imediat. Si, da, am si eu boala cu impaturitul la marime

Cristina, eu nu pot sa trimit copii la scoala/playgroup necalcati. Am asa o problema pe creier cu toate ca vad ca aici in America se poarta copiii la scoala necalcati, dar eu mor pur si simplu. Daca nu are dunguta la tricou/bluza, pantaloni calcati si papucii curati nu o las sa iasa din casa. Stiu ca nu e bine (sau e??), dar asta sint eu. Timpenia e ca daca nu le aranjez pe umerase nu vad imediat cu ce sa le imbrac/asortez si pierd o gramada de timp. Si mai am ceva pe bibilica...tre' sa aiba chilotii si sosetele asortate la haine. M-am prostit, unii ar zice ca fac asta din lipsa de ocupatie. Ma gindesc ca daca ele vad ca dau atita importanta la asta, si ele vor da mai tirziu, si mie tare imi plac fetele aranjate si care tin la cum se imbraca/arata.

Mi-am cumparat zilele trecute niste pantofi si Emma s-a infiintat repede sa se incalce cu ei. Dupa ce a vazut ca ii sint mari, mi-a si zis sa ii cumpar si ei cu toc, dar mai mici ca pentru ea:). Aaaa, si vrea sa ii pun si ei unghii cum imi pun eu (i le prind cu scotch:) si sa se dea cu deodorant sub brat si parfum si de n ori pe zi imi spune ca e mare ca mama (se urca pe scaun) si ca nu e bebe ci fetita mare.

poze 1,2,3,4,5,6,7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Treaba cu asortatul de ciorapi( la chiloti n-am ajuns..inca)e boala veche la noi.Si Radu vad ca e atent la asta.mereu tre' sa fie asortat.Si e dezastru daca la bluza portocalie singurii ciorapi curati sunt unii mov...jale..cre ca ii pun atunci unii de-ai mei!
La plecare Radu se uita in oglinda sa vada daca e asortat si ma cearta rau atunci cand nu vede cine cu cine se potriveste.
Cu calcatul..si eu calc prosoape si in primul rand calc hainele copiilor.Nu ca Raluca ar avea neaparata nevoie de body calcat sub costumasul pe care varsa in 5 minute dar...pur si simplu nu pot sa o imbrac sifonata.Nu-mi vine!
Eu am marele noroc ca hainele mai nasoale, pulovere si pantaloni mai ciudati le spala/calca mama ca la ea e loc, are si uscator...

Ca tot veni vorba de imbracat, noi mai avem si alte tzacaneli.De ex. modelul de pe chiloti.Sunt unii chiloti cu spider man pe care radu nu-i sufera si ii refuza mereu
Va pup ca s-a sculat si daca ma vede aici vrea si el sa se joace!!!!
Paaa!

Irinuca,Raducu si Raluca
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Asta cu asortatul si la mine este boala grea . Si pentru ca aveam o adevarat pasiune pentru asta (incepand de la kiloti) ei, am scandal si panarama dimineata. Ce daca o pun de cu seara sa-si aleaga hainele cu care merge la gradi?? Se trezeste ca nu'sh ce chestie nu e asortata cu nu'sh ce alta chestie!! Si da-i si urla, ca poate aia care este fix la aceeasi culoare, ori e nepotrivita vremii/locului ori poate ca este murdara. Si uite-asa o luam de la capat, da jos kilotii, dresuri, maiou cu bretelutze si cu floricele brodate obligatoriu, combina alta costumatie, explica-i ca merge verde cu portocaliu sau mai stiu eu ce alta situatie, explica-i ca NU se poate roz cu rosu (chit ca-s din aceeasi gama coloristica, mi se pare supernashpa) si uite-asa imi mananca diminetile, in timp ce okii ne sunt pe busola! Si cand spun si eu GATA, i se nazare ca nici clamele/bilele din par nu-s nu stiu cum, si da-i si ciufuleste din nou. Ei, speram sa creasca si sa si le faca singura ca mie deja mi se par mofturi. Daaaar, de unde oare o fi toata nebunia asta?? Tat-su are dreptate ca numai din cauza mea!
Cat despre trebaluiala, faceam si eu ca bezmetica dar m-am mai lecuit. Incerc sa fac atat cat pot fara sa am sentimentul culpabilitatii. Asta cu calcatul...pai e lege sa fie imprastiata masa de calcat seara de seara! Ce am de facut in timp ce ma uit la TV?? Calc! Deja m-am obisnuit. Si de cele mai multe ori Andra ma "ajuta" asa ca ea sta cocotata in fata mea, okii mei sunt ca cepele sa nu oparesc copilul dar sa fie si fara cusur calcatura. Dar...azi un pic, maine un pic...pana vineri, ca de sambata pana duminica e program de bucatareala
Hai sa avem o saptamana usoara fetelor, ca vine iarna si-o sa fie o adevarata placere sa bagi fierul de calcat in priza
Zapada de-ar veni mai repede sa trimitem copilasii la saniush

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

mei, de maine ne ducem la gradinita!!!
a dus tati azi fisa medicala, e ok, si gata, maine la 8 sa fim acolo!
partea proasta... ca tati a "retinut" ce are de luat copilu' cu el, dar nu si-a dat silinta sa ceara o lista... maine sper sa vina cu ea in dinti. pana una alta, ii pun prosop, hartie igienica, sapun, pijama si papuci. daca ati sti cu ce placere am brodat HAR pe ele... si bine ca macar stie ca ala e numele lui.
am trecut la depanat amintiri, ne-am uitat impreuna pe pozele si filmuletele de cand a fost el la gradi la bunici, e montat deja ca maine merge la gradi. doamne, sper sa=-l tina nervii pe tati cand se va pune pe plans. zicea ca maine il lasa pana la pranz, apoi il aduce acasa. io as merge pe ideea ca, daca e cuminte, sa=l lase full time... sa nu aiba impresia ca gata, dupa pranz acasa.
sa ne tineti pumnii, ca am niste emotii... de nu mai pot!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput