CIRESE de mai-iunie 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela.f spune:

[quote]Originally posted by carminabulina

[font=Century Gothic

Mihaela nu am inteles chestiA CU alimentara ca a aparut ceva fara sens acolo. Poate recitesti mesajul si imi explici si mie. [/font=Century Gothic]

Vroiau sa fie ghilimele dar a iesit altceva. Era un fel subtil de a spune ca..numai preturi de producator nu sunt acolo. (e un mesaj notat la intrarea in magazin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

Salutare mamici, tatic si ciresici!

Venim si noi cu niste nelamuriri:

Vaccinurile se fix cand implineste bebele 2, 4 sau 6 luni sau exista o perioada de timp cand pot fi facute? va intreb aste pentru noi vaccinul de 4 luni este probabil sa nu il putem face exact cand Ela implineste ce le 4 luni. Ar fi vreo problema daca l-am face cu 1-2 zile inainte? Si apoi trebuie decalate si urmatoarele vaccinuri?

Pupici tuturor!

Cocutica si Elena (4 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

inaioana,please, povesteste mai multe despre excesul de vitamina D, ca noi nu prea ne pricepem la multe si nu vrem sa facem prostii.

Wapi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Salut fetele, pentru cine-si mai aduce aminte de noi, eu cu bebe Cornelia

Cornelia are 3 luni si papa doar la san. Poze pentru cine vrea sa ne vada

In rest, am vazut si eu cireselele frumoase, nu mai pot enumera aici ca nu-mi aduc aminte
Ma mira ce avant aveti cu diversificarea.. Io as sta cu tzatza-n gura pana la 1 an..
Succes si sa nu aveti probleme.

Mami de Codrin, Olguta si Cornelie mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Wapi, uite aici (daca nu citesti in engleza, spune-mi si traduc):

There is a high health risk associated with consuming too much vitamin D. Taking too much vitamin D (more than 1,000 IU daily) can cause a number of adverse effects including excessive thirst, metal taste, poor appetite, weight loss, bone pain, tiredness, sore eyes, itching skin, vomiting, diarrhea or constipation, a need to urinate, and muscle problems. Vitamin D toxicity can cause nausea, vomiting, poor appetite, constipation, weakness, and weight loss. An excess of vitamin D increases the absorption of calcium which leads to high levels of calcium in the blood and result in increased calcium absorption from the intestinal tract. Long-term overconsumption of vitamin D at any dose greater than 1,000 IU day may cause high blood pressure and premature hardening of the arteries. Vitamin D toxicity (hypervitaminosis D) induces abnormally high serum calcium levels (hypercalcemia), which could result in bone loss, kidney stones, and calcification of organs like the heart and kidneys. The hypercalcemia associated with hypervitaminosis D may cause multiple debilitating effects. Anorexia, nausea and vomiting have been observed in hypercalcemic individuals treated with 1,250 to 5,000 micrograms (50,000 to 200,000 IU)/day of vitamin D

Sursa: http://www.vitamins-supplements.org/vitamin-D.php

For reasons just described, it is not possible to get overaccumulation of cholecalciferol (D3) due to sun exposure. Excess vitamin D is toxic, but toxicity can only arise from vitamin supplements; it is not believed that toxicity can arise from ingestion of natural sources of vitamin D.

Toxicity from excess vitamin D supplements arises from overproduction of the active metabolite, calcitriol, and its exaggerated effects. For example, excess calcitriol causes both high rates of calcium (Ca++) absorption and demineralization of bone, releasing calcium and phosphate. Logically, toxicity symptoms include:

1) High plasma calcium levels
2) Weakness, fatigue, nausea, vomiting
3) Deposition of calcium phosphate crystals in soft tissues and joints (known as metastatic calcification)
4) Impaired renal function
5) Growth arrest due to bone demineralization

Sursa (cititi tot articolul, e educativ): http://mywebpages.comcast.net/swaneyj/Netrition/VitD/VDp3.htm

As adauga la astea si anorexia; am auzit de multe cazuri de anorexie la bebelusi din cauza excesului de D si am vazut unul la copilul unei bune prietene careia o proasta de dr ii recomandase 6 pic de vigantol/zi, ca i s-a parut ei nu stiu ce. Astfel, la 7 luni, dupa nici 3 sapt de administrare, copilului i se vedeau realmente coastele. Pur si simplu nu ii mai era foame, manca simbolic si mai mult fortat. Mama a intrerupt imediat si a inceput sa ii dea doar 2 picaturi (era iarna) si bb si-a revenit la normal.

Am gasit si asta in romaneste:

Hipervitaminoza D produce hipercalcemie si se manifesta prin : agitatie, anorexie, sete, greata, mancarimi, diaree, nevoia de a urina des etc. In situatii limita, se poate ajunge la calcinarea ficatului, a vaselor sanguine si a inimii, precum si a plamanilor, rinichilor si stomacului. Dupa cum se vede, sunt suficiente motive ca administrarea acestei vitamine, indeosebi la copii, sa se faca putin mai prudent si numai cu recomandare si supraveghere medicala.

Vitamina D este contraindicata in nefrite, litiaza renala, procese degenerative cardiovasculare si ateroscleroza. Ar mai trebui aratat faptul ca ficatul omului este capabil sa acumuleze o cantitate-considerabila de vitamina D, suficienta pentru a satisface cerintele organismului timp de aproximativ un an.
Sursa:http://www.tratamente-naturiste.ro/multivitamine-suplimente-naturale/calciferol.htm

Alt link interesant: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/uspdi/202597.html#SXX20

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Adriana, bine ai revenit!
De ce te mira avantul cu diversificarea?
Pe aici majhoritatea celor care au inceput au facut-o dupa 4 luni (sau am inteles eu gresit?!) ceea ce e un mare pas inainte fata de multe alte "cluburi" unde de la 6 saptamani (!!!) se incepe!
Mult succes la alaptat in continuare, fete frumoase!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

[red][Adriana/red] bine ai revenit!Sa-ti traiasca grasunica.Super si are niste ochi!!!!Pozele cu toti trei pitici sunt superbe!
Aseara,cupilu meu a dormit de la 21 pana la 5 dimineata,asta dupa ce seara a papat 275 ml lapte cu cereale!!!Nu imi venea sa cred cand m-am uitat la ceas si am vazut cat e.de ar tine-o tot asa!

Dana si Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10717;104/st/20060506/n/Andrei/dt/8/k/e23c/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adib spune:

Am fost anuntat ca Raluca are un dintisor!!!
cum il ingrijim? cum il curatam?

Ela si Adi, mamica si taticul lui Raluca Alexandra
Varsta Raluca
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Multumesc mult inaioana. Nu este nevoie de traducere :)Scrie ceva asemanator si pe prospectul de la Vigantol. Pe noi doctorita ne-a pus sa-i dam cate 4 picaturi ptr ca a crescut prea repede si pana acum n-am avut probleme. Cred ca o sa revenim la 2 picaturi.

Wapi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

DANA super program....oricum ai sansa sa tina macar o bucata sau poti fericita posesoare a unui bebe care se gandeste deja la mamica lui . Pupici lui somnorici si sa-l tina naravul.

ADI eu am inca de la Rares o chestie din silicon care arata ca un degetar si pe o parte are perisori tot din silicon, exact ca o periuta de dinti......in lipsa de asa ceva (la noi se gasesc la farmacie) poti folosi cu succes un pansament steril cu care se va sterge dintisorul....deocamdata doar cu apa. Chestia aia din silicon la noi a avut mai multe intrebuintari....in perioadele cand erupeau dintisorii vroia tot timpul sa ma muste de deget asa ca punem chestia aia pe deget si molfaia fericit la ea ca ii facea si masaj.
Acuma ma gandeam ca Rares m-a "muscat" de san doar pana la 3 luni si jumatate pana i-a dat primul dintisor de atunci pana la 2 ani pana l-am intarcat nu m-a muscat niciodata....eu il mai "amenintam", preventiv ca nu mai capata tzitzi daca ma musca

www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
Poze

Mergi la inceput