PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (4)
Raspunsuri - Pagina 15
andreea25 spune:
quote:
Originally posted by Mia.quote:
bibi esti o fericita! pai io am scos o din maternitate pe bbica cu 3,350 si acum la 7 saptamani are 4,275.asa ca mi se pare ca a luat destul de putin .
Si Corina a avut cam la fel aprox 3300 la ieisre din spital si la 6 sapt 4300 si mi s-a spus ca a luat f bine ingreutate..nici nu ma gindesc sa bag formula inca, la proba suptului a supt 80ml, si mi s-a spus ca e super..In Rom si mie mi-a recomandat repede formula...www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
nici eu nu am vrut sa i bag formula dar nu prea am avut de ales.am cantarit o din sapt in sapt si lua sub 150g atunci cand o alaptam,si dupa ce i am introdus lapte praf a luat 250g intr o sapt.acum intradevar poate m am grabit sa i dau completare dar eram super stresata ca nu ia in greutate si uite asa s a dus si laptele meu si acum abea o mai pacalesc sa mai suga din tzatzi. am toata admiratia ptr fetele care nu se lasa si isi alapteaza puiutii cat mai mult ,eu consider ca nu am luptat suficient.asta e acum degeaba ma lamentez.
andreea25 +ariana-irina
http://photos.yahoo.com/andreeadm2511
mikiion spune:
Sorry pt. ignoranta. Ce e aia Vigantolul? Si cum va dati seama ca e rahitic. Ca tot va aud pe voi si pe fetele de la ciresici si ma sperii. pPe al meu nu-l mai vede nimeni pana pe 10 oct la vaccin. Si atunci cred ca e o infirmiera.Iar pediatru abia pe27 oct.
E scump? Se poate transporta? Ca la Debritat mamei i s-a spus ca e o solutie preparata si nu tine decat 15 zile.
Pot primi mesaje pe privat pt. cine intreaba.
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10717;95/st/20060604/n/Marc-Adrian/k/131a/age.png
adelapop spune:
mooooammaaa amisss nu pot sa cred - nu am mai intrat pe net de cateva saptamani si azi am fost mai odihnita ca s-a jucat tata cateva ore cu scupa mea si am reusit sa citesc vreo *4 pagini si am vazut ca intrebi de mine

acum suntem bine dar in prima luna si julatate am fost cam zombie
mie mi s-a parut fff greu cu bebe si cu epiziotomie
tin sa precizez ca sunt singura singurica si le fac pe toate daaaaaarrr acum sunt bine si am zis sa revin la vechile obiceiuri
saptamana viitoare botezam si noi fetita si chiar ma intrebam ce cadou sa le luam nasilor
mai aveti idei???
de tine am citit ca ai facut mastita - ai mare grija ca e tare periculoasa - am vazut ca incerci sa te mulgi - stiu caasa trebuie sa faci ca sa nu se agraveze
in rest vreau sa pup toate fetele si va sūn cu mana pe inima ca imi pare rau ca nu am mai intrat sa citesc - vad ca gasesc raspuns la multe din intrebarile care ma framanta si nu am citit decat 4 pagini
va pup si bine v-am regasit
o sa pus si eu pze cu bianca maria care are fete tare diferite - acum mi se pare grasanaca la falci, acum fff delicata, acum sasie.....si tot asa :))))
quote:
Originally posted by amiss_zip
mai ce mai face adelapop??? unde esti?www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra
COSMMYR spune:
Buna, gagici!
Azi am facut si noi vaccinul ,iar in seara asta am facut febra 38,5 ,dar dupa 1 ora a scazut la 37,3 cu ajutorul unui supozitor de Novocalmin.
Pe 4 facem si noi 3 luni si vreau sa va intreb ce ati introdus in alimentatia lor
.Noi de la 3 sapt mancam lapte Topfer si ceai Baby Drink intre mese.
Avem 64 cm( 48 cm la nastere) si 6,500 g.
mikiion spune:
Merci pt. lamuriri. Eu oricum sunt obligata sa-i dau vitamina d inca de la nastere.. 1 ml. Asa e aici datorita climei. Mi-a prescris doctorul inca din maternitate.
Am sa fiu mai atenta acum ca m-am lamurit pt. ce e. Ca au mai fost zile cand mai uitam sa-i dau. Nu multe, si era inca soare......Acum gata , a venit iarna..... si nu o sa se mai termine pana in mai.
Mitinu vreau sa fiu sacaitoare si sa dau prea multe sfaturi, dar am citit in trei carti diferite ca nu e bine sa incepi cu suc de portocale. Ca e prea iritant pt. stomacel si poate provoca iritatii si la fundulet. Eu as zice sa incepi cu mere sau mrcov. Sorry ca ma bag.
Fier ti s-a prescris? Ca iar am vreo 2 surse diferite care spun ca ar trebui la prematuri sa se dea fier de la 2 luni. Inclusiv asociatia Canadiana de pediatrie.Si mie nu mi-a dat nimic. Mai ales ca eu alaptez. Tu macar dai formul imbogatita cu fier. Se pare ca in ultimele saptamani din burtica se acumuleaza fierul in organism. Si noua ne lipsesc saptamanile alea.
De fapt e intrebarea pt. toata lumea cu copii nascuti inainte de 37 sapt. Daca mai sunt pe aici.
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10717;95/st/20060604/n/Marc-Adrian/k/131a/age.png
miti2004 spune:
pai sincer nici eu nu stiu daca sa incep cu cel de mere sau cu cel de porocale...azi am vorbit cu matusa mea din Romania care tocmai a iesit la pensie si care a fost asistenta intr-un sat de pe langa Braila ( ea e din Braila ), in fine...si ea de fapt a fost moasa f multi ani, plus ca acolo in sat nu aveau doctor ( doar in comuna aveau ) si ea era omul bun la toate...si mi-a zis ca daca vreau sa-l fac sa faca kk sa-i dau ceai de musetel chiar si 100 ml/zi, daca el vrea, iar cu sucurile cica pot sa incep linistita cu o lingurita inainte de biberonul de lapte ca cica nu pateste nimic, mi-a mai zis sa-i dau doa suc de mere si portocale ( mai dulci sau mandarine daca vreau ) si sa nu-i dau pana pe la 6 luni suc de piersica ca cica poate provoca alergii cand sunt asa mici. Supa cica numai dupa 5 luni...acum nici eu nu mai stiu...
aha, deci vigantolul e Vitamina D, si mie mi-au zis sa-i dau la spital, dar eu dupa 4 saptamani aproape am incept lapte pref si pediatrul a zis sa nu-i mai dau ca e in laptele praf cantitatea care trebuie...de fier nu mi-a zis nimeni nimic. O sa-l intreb data viitoare la controlul de 4 luni ( ultimul a fost la 2 luni, cam rare controalele astea, nu ???? )
pupici
miti, mamica de 
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
miti2004 spune:
pai sincer nici eu nu stiu daca sa incep cu cel de mere sau cu cel de porocale...azi am vorbit cu matusa mea din Romania care tocmai a iesit la pensie si care a fost asistenta intr-un sat de pe langa Braila ( ea e din Braila ), in fine...si ea de fapt a fost moasa f multi ani, plus ca acolo in sat nu aveau doctor ( doar in comuna aveau ) si ea era omul bun la toate...si mi-a zis ca daca vreau sa-l fac sa faca kk sa-i dau ceai de musetel chiar si 100 ml/zi, daca el vrea, iar cu sucurile cica pot sa incep linistita cu o lingurita inainte de biberonul de lapte ca cica nu pateste nimic, mi-a mai zis sa-i dau doa suc de mere si portocale ( mai dulci sau mandarine daca vreau ) si sa nu-i dau pana pe la 6 luni suc de piersica ca cica poate provoca alergii cand sunt asa mici. Supa cica numai dupa 5 luni...acum nici eu nu mai stiu...
aha, deci vigantolul e Vitamina D, si mie mi-au zis sa-i dau la spital, dar eu dupa 4 saptamani aproape am incept lapte pref si pediatrul a zis sa nu-i mai dau ca e in laptele praf cantitatea care trebuie...de fier nu mi-a zis nimeni nimic. O sa-l intreb data viitoare la controlul de 4 luni ( ultimul a fost la 2 luni, cam rare controalele astea, nu ???? )
pupici
miti, mamica de 
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
codritu spune:
Miti, mikiion, vigantolul e dvisolul de aici, tot vit D, eu cam uit sa il dau, dar acum ca s-a cam rarit cu soarele o sa fiu mai atenta. Cat despre fier mie nu mi-a spus nimeni sa-i dau, Tudor al meu a fost prematur(34sapt) si nu i-am dat fier ca nu am stiut ca trebuie si e OK zic eu. Analize nu i-am facut, dar nu i-ar strica numai ca iti trebuie trimitere si nu iti da nimeni. Si Petra e inca la nr 2, noi folosim Huggies. Cu sucurile, nu stiu ce sa spun, eu am inceput cu cel de mere, suntem la 4 lingurite ca nu i-am dat chiar in fiecare zi, noi avem probleme cu kk si am sperat ca ii voi regla tranzitul.Storcator nu am ca la Tudor am inceput diversificarea la 6 luni cu cereale si sucurile le-am introdus tarziu pe cele organice. Miti 500gr e foarte bine zic eu,numai in primelel 3 luni i-au cam un kg pe luna dupa luna a 3a normal trebuie sa ia 500gr intr-o luna pana in luna a 6a dupa care 250gr pe luna, parca scrie in cartea care o primesti de la spital.
Simona, am luat 200gr in 2 saptamani, nu e mult, dar bine ca a luat. Voi cum stati cu papa?
Cristina-Ioana esti o fericita ca Luca a ajuns sa fafa kk singurel, eu nu stiu ce sa ii fac ca vad ca nici cu marul nu merge.
Tudorel
mikiion spune:
Hai ca m-am uitat in carti. In Capraru( tare zapacita mai e cartea asta, se contrazice de la rand la rand dar asta e alta discutie , si cred ca e vina editurii....) pg.145, scrie asa: sucul de portocale poate produce iritare , diaree....... Insa se pare ca asta vrei tu, sa-si dea drumul. In cartile de pe continentul nostru scrie sa incerci cu suc de prune. Vezi ca au aparut ca e sezonul.
Codritu. Am vazut reduceri la Huggies cu 15 cad punga. ( 2 la 30 parca).Nu stiu cate ,sorry. La Metro si la Brunnet. Mi s-a parut buna reucerea avand in vedere ca sunt mai scumpe decat pampers.
Si acum sa revin la Capraru. Mi se pare ultima editie o amestecatura . Adica au pastrat frazele vechi, si au introdus unele noi, asa cum se cere acum. De ex. imi incepe la 3 luni cu 3 pagini de diversificare, intre care introduce asa ca o pastila : ca e bine sa se astepte pana la 6 luni. Dupa ce zice fraza asta revine la introducerea alimetelor.... Si in plus mi se pare ca scoate prea mult din cantitatea de lapte( de care are nevoie copilul acum ) si ii baga apa chioara numit supa. Care are vitamine, dar tesuturile nu cresc numai cu asta. Aici se recomanda mereu , in toate lunile , macar 700 ml de lapte pe zi.Si sa se evite introducerea laptelui de vaca pana la 9 luni. Sa nu credeti ca le iau apararea americanilor. Lasa ca au facut si ei idioteniile lor, de-a lungul timpului. De ex. acum 30 de ani femeile nu erau lasate( in canada vorbesc) sa alapteze, ca e neigienic sau ca o leaga prea mult de casa
.( un fel de feminism idiot) si acum se chinuie sa reconvinga femeile sa alapteze. Apoi la 6 sapt umflau copii cu cereale si le strica stomacelul.... Dar au invatat din greseli si acum au schimbat mult filozofia cresterii copilului.( informatiile de mai sus le am de la cursurile prenatale sau de la prietena mea care a nascut in Alberta si care a vorbit cu persoane de varsta noastra( 30 de ani)). Se pare ca de asta( mai ales ca atunci nu erau asa de bine facute formulele de lapte, copii de aici au f. multe alergii).
Informatii aveti www.inspq.qc.ca/MieuxVivre/Chapitres/MV13_Aliment_Complement.pdf#page=3" target="_blank">aici. Insa e un pdf si s-ar putea sa se descarce mai greu. E cartea care am primit-o de la spital.
Mihaela
mikiion spune:
Codritu spune-ne si noua ce sucuri organice cumparai? Ca eu nu cunosc inca piata .In afara de cele de la Loblows.
Mihaela