CIRESE de MAI -IUNIE 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 17
irinaghita spune:
Buna seara ciresici
Noi am avut o zi mai agitata astazi nu stim exact cauza. A facut si
cam verzui...
Vroiam sa va intreb daca la puiutii vostri li s-a schimbat aspectul vaccinului facut in maternitate?
La Radu i-a inflorit asa, si arata ca un cos gata sa explodeze. E normal?
Nu stiu ce sa fac cu laptele de completare. De multe ori pare ca nu s-a saturat isi baga mainile in gat vrea sa ia bibele si dupa aia se stramba si il da afara. Numai seara il ia chiar cu repeziciune. E posibil sa nu-i mai placa gustul? Sa incerc sa ii schimb laptele?
Si apropo de suptul degetului voi ce parere aveti? Eu l-am incercat cu suzeta nu vrea si pace, dar degetele sunt bune. Mi-a mai zis o doamna la spital: "E tare cuminte copilul daca isi suge degetul!" adica... va dati seama. Ce-o fi vrand de la un copil de 2 luni ca atat avea. Voi ii lasati sa-l suga cand se culca, nu?
Hai pupici si noapte buna!
Irina si Radu Gabriel (5 iunie 2006)
poze Radu http://photos.yahoo.com/irina_v10
abibrinza spune:
Irina, eu il las pe Victor sa-si suga degetele cat pofteste.Laun moment dat va trece de suptul degetelor.
Carmina, lasa ca pe Mihnea l-a votat sotiorul meu.A stat si a cautat un bebe care sa semene cu feciorul lui si ghici pe cine l-a gasit?Pe Mihnea!
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
poze
gicutza spune:
Sunt franta de oboseala, ca-l am si pe Vlad acasa si parca s-au inteles intre ei sa-mi faca capul calendar. Vlad vrea sa "gioace ai-ai-ai" toata ziua (adica sa joace Pizza Frenzy), Ana plange dupa lapte toata ziua, fac kaka amandoi odata si nu stiu pe care sa-l schimb mai repede, bineinteles ca Vlad vrea si el lapte cand papa Ana sau Anei i se face foame cand il hranesc pe Vlad, cand adoarme Vlad se trezeste Ana si invers... iar sotu' ajunge la 9 seara acasa
. Deci dupa prima zi ma declar sfarsita de oboseala si ma gandesc cu groaza ca urmeaza vreo 3 astfel de saptamani. Pentru ca mamaie (adica bona lui Vlad) se muta in apartament nou si are mult de lucru cu renovat, varuit, mutat mobila, etc. si nu vreau sa-i stea Vlad pe cap toata ziua ca sigur nu mai reuseste saraca femeie sa se mute anul asta. Daaaaaar... am sunat-o pe sora-mea si am intrebat-o daca ne primeste la ea cu catel, cu purcel.. si nu numai ca ne primeste, dar ne asteapta cu portile (de la garaj) deschise
. Asa ca in jur de 27 septembrie ne imbarcam si plecam la Iasi, asa incat sa-i fac mamei mele o surpriza de ziua ei ca nu a vazut-o pana acum pe Ana decat in poze. Si daca avem noroc sa nu ploua in perioada aia, ii tin pe copii zi-lumina in curte si scap de stresul ca trebuie sa-i imbrac sa-i scot in parc, sa fiu atenta sa nu-mi fuga Vlad din mana, sa nu cada Ana din wrap, sa nu dea masina peste mine!!!
Noi voiam de fapt sa lasam amandoi copiii la mamaie si sa plecam doar noi doi ca porumbeii undeva, in munte... dar cum mobila lui mamaie e gata doar pe 3 octombrie si zugraveala pe 5, iar concediul sotului pe 10... lasam pe alta data
.
Ana a implinit azi 3 luni si avea 5500g. A crescut ceva mai putin luna asta dar nu ma impacientez... inca
. Ma scoate din minti ca-si baga pumnishorul cu totul in gura si uneori refuza si biberonul doar din placerea sadica de a-si atinge strafundurile guritii cu degeteul mare... suzeta nu vrea de nici o forma si nici o culoare... iar de 2 nopti a inceput sa se trezeasca pe la 3-4 sa pape
!!! Iar dimineata pe la 8 avem program de "galceava" si ras in hohote si "ng-ng" la tata...
Eu de fapt ma apucasem de scris ca sa o trag de urechi pe Dana. Mai mama mai, de ce nu pui mana pe telefon sa ma beepai sa ne mai vedem in fata la biserica (acolo e intrarea in parc fetelor, nu suntem noi bisericoase
) sa-ti mai vad si eu mandretea de Andrei!!! Oi avea eu programul haotic rau de tot dar zau ca m-as stradui sa te mai scot cu moralul de pe fundul butoiului. Eu stiu ca de multe ori vrem sa auzim (loud and clear) aprecieri la adresa bebelinilor nostri dar asta nu schimba faptul ca ei ORICUM sunt frumosi si dragalasi foc. Iar Andrei stii bine ca mi-e tare drag (si cred ca si Anei
, la concurenta cu Petru al lui Luc
). Hai ca saptamana viitoare ne vedem la o cafeluta!
Fug la topicul cu bubite si bubute sa vad ce vesti mai imi da floarea noastra despre bubitzele Catrinei care seamana izbitor de mult cu cele ale lui Vlad!
Mai scriu...
Vlad si Ana
Sa traim bine!
EllaX spune:
Luana, ma bucur ca ti-am "amintit" cum il cheama pe elefantel. Tot ma gandesc: Hora si Ana sunt mici si prostute, de isi inchipuie ca animalele alea vorbesc, sau noi suntem prea indoctrinate, de nu auzim ca animalelele chiar vorbesc?...
Am baut juma' de bere,azi nu mi-a placut!
Carminuto, ce crezi ca am vazut in Billa, in seara asta? Cerealele alea de care tu credeai ca nu se comercializeaza in Romania (eu nici nu auzisem de ele, pana atunci) - cele de la Nestle cu porumb, tapioca si inca ceva, nu ma ajuta memoria acum! A, si pentru fetele care se intrebau de ce mancarea la borcanele are zahar: eu am citit pe borcanelele cu piureuri de fructe de la Nestle - de mere si piersici, banane si mere si de fructe de gradina - si pe nici unul nu era trecut zaharul la ingrediente. Veste buna, nu?
Imi mai explica si mie cineva cum pot sa-mi pun pozele la semnatura? Sau sa-mi dea un link util, daca se poate! Va roog!
EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos
CamiM spune:
Multumim frumos 

pentru raspunsuri la intrebarile cu trezitul peste noapte si cu schimbatul scutecului.. Sofia se trezeste dar nu plange numai se foieste ca stie ca ma trezesc si o bag in seama si primeste si ea.. ceva. De schimbat am intrebat ca nici eu nu o schimb si ma gandeama daca nu cumva e prea mult sa o las asa cu acelasi scutec.. ca ziua ne schimbam cam la 2-3 ore maximum.
Aoleu incep deja durerile de gingiute.. eu tot sper sa mai dureze pana la momentul ala..

desi ultima oara cand am fost la doctor pediatra ne-a zis ca dupa cum isi baga amandoua mainile in gurita sigur ne pregatim de primii dintisori..si ca vorbim de dintisori dupa ce ies impricinatii..cum ramane cu alaptatul la san? Nu fac prapad? Intreb si eu asa ca omul fara experienta in materie . sa nu dati cu rosii si alte legume daca intrebarea e cam de tantaloaica!
Aaa si daca tot m-am pus pe intrebari vad ca sunt doua tipuri de scaune de pus bebeii la masa unele de sine statatoare si altele care se fixeaza la randul lor pe scaune normale..e vreo diferenta? care sunt mai bune? voi de care aveti?
Doroti lasa ca tu faci teaba foarte buna cu listuta.. uite un
de la noi pentru tine si Natalita asta asa sa treaca supararea mai repede.
Cami & Sofia
poze Sofia
ralucis spune:
hai buna dimineata! ar fi trebuit sa mai trag un pui de somn la ora asta, dar ilinca are chef de joaca si nici chip de nani. ellax, multumesc pt sfat, ieri seara i-am plasat si eu in fata ochilor o jucarie noua rosie cu verde si albastru si, nu numai ca a vorbit cu ea, dar a si apucat-o cu ambele maini, drept pt care si eu si tati am fost ff mandri si am filmat-o pt posteritate. iar apoi a ras in hohote cand ne-am jucat cu ea, deci inca un progres.
gicutza, nu stiu de ce, dar si a mea s-a trezit doua nopti consecutive la ora 4, ca sa manance, dar urland, de parca n-ar fi papat aproape o ora inainte de culcare, si asta pe la 23.00. eu cred ca e de la debridatul ala, mai ales ca mititica tipa ingrozitor cand facea caca, ceea ce nu mi s-a mai intamplat pana acum, plus muuulte gaze la stomac, plus caca un pic mirositor, iarasi nu mi s-a intamplat, si mult mai pastos ca inainte. deci, cu de la mine putere, intrerup putin debridatul asta, sa vedem daca de la el e, nu stiu daca fac bine, dar incerc.
ama, eu am tot citit pe net despre banana ca cica nu prea e buna la bb asa mici, ca s-ar recomanda mai tarziu, tot din pricina de alergii, chiar cineva mi-a povestit ca a ajuns cu un copil de 5 luni la spital din cauza bananei, dar alte amanunte n-am primit. uite aici din mami "Pana la 9-10 luni, banana si kiwi nu au ce cauta in alimentatia copilului, pentru ca sunt alergizante. Una din bolile secolului XX a fost alergia (alimentara, respiratorie etc.) care isi gaseste originile in timpul copilariei, inclusiv in alimentele oferite precoce, inainte ca organismul sa fie pregatit pentru aceasta".
si eu ii dau ilincai numai san si cand am fost saptamana asta la dr mi-a zis ca diversificarea s-o incepem la 5 luni jumate din cauza vaccinului de la 6 luni, ca altfel trebuie sa ii dau san inca jumate de luna dupa vaccin sau chiar pana la 7 luni si dr zicea ca e cam mult pt un bb, sa nu mai primeasca nimic altceva in plus, adica. s-ar putea sa fiu un pic incoerenta, dar mai tarziu promit sa fiu mai lucida, deh, somnul e de vina.
ralucis si
ilinca(7 iunie 2006)
Steluta spune:
Andrada mea se scoala o data pe noapte. Ce-i drept ca la noi baita se face la ora 20, si masa de noapte la 2. Apoi urmatoarea masa e pe la ora 7. Am incercat sa-i las baita pe mai tarziu, dar mi s-a intamplat de cateva ori, ca dupa masa de la ora 20, sa se trezeasca abia la ora 1. Si la ora aceea nu mai stateam de baita.
Eu o schimb la fiecare masa, fie inainte, fie dupa. Nu o las cu pampersul prea mult, caci cand si cand ii apare o iritatie la poponeata.
Irina, e o reactie normala a vaccinului facut in maternitate. Scuze, dar eu cu denumirile la vaccin stau mai prost. Am spus ca voi cauta pe net sa ma lamuresc fiecare la ce e bun. Dar inca mai incerc sa gasesc timpul necesar
. Trebuie sa fii atenta insa, daca se sparge acel "cosulet" sa nu cumva sa se ude. Adica atunci cand faci baita la bebe, sa il acoperi cu un plasture, ceva. 
Steluta cu
Andrada Cristina (17 iunie 2006)
puiudana2004 spune:
Buna dimineata!
Si noi ne-am trezit pe la 6,dar hotomanul,dupa ce ma determina sa imi beau cafeaua,adoarme si eu raman cu ochii in tavan si uite asa ma apuc de treaba!
Gicutzasigur ca ne intalnim la o cafea,mai ales ca mi-e dor sa mai stau cu cineva de vb si sa imi beau cafeaua linistita.Eu te-am strigat o data pe aici,dar mi-am inchipuit ca esti super ocupata sau plecata in concediu ca nu mi-ai raspuns.
iu all!We placut!
Dana si
Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10717;104/st/20060506/n/Andrei/dt/8/k/e23c/age.png
carminabulina spune:
Buna ziua!!!
Viviana, corect in legatura cu vigantolul si cu picaturile lui. Nu mi-a spus sa-i dau mai mult vigantol ci sa-i dau calciu 10 zile pe urma 20 pauza si tot asa de 3 ori. Partea proasta e ca aseara m-am chinuit ceva sa-i dau calciul ala cu seringa...imi era o mila de el, ca se stramba si se uita in ochii mei parca ma intreba: "Ce faci mami, ce imi dai tu mie aici? nu vezi ca nu-i bun si nu-mi place?" Bine ca jumatate a dat afara si azi imi este mila sa-i mai dau.
Incepem mai tarziu diversificarea adica pe la 4 luni jumate aproape de 5 din cauza vaccinului de 4 luni. Cum spunea si Raluca diversificarea se incepe, daca esti in preajma vaccinului, cu 2 saptamani inainte sau 2 dupa. La noi sunt 2 dupa vaccin. Ai inteles?
Ella, nici nu stiu daca sa indraznesc sa te rog ceva. Inseamna ca clujul e mai aproape de strainatate decat Bucurestiul
. Ma gandeam sa imi cumperi si mie 2-3 cutii de cereale de la nestle cu taioca, porumb si orz. Tapioca din ce am inteles este ceva in genul orezului dar ca nu constipa ca orezul. Te rog, daca se poate sunt amatoare de astfel de cereale
.
[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc