Copilasi de iunie-iulie 2003 (76)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Scuze ,am scris un mesaj mare si s-a resetat. Nu mai scriu inca o data. Poate maine.

Magda si Alex(3 ani)
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Martta, ce spui tu acolo? ma gandeam sa fie ceva probleme cu restaurantul pana in postul craciunului, dar si dupa?!? ma sinucid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Bibi, poate va orientati sa faceti botezul duminica pentru ca ete mai putina lume si aveti sanse mai mari sa fie singur. In alta ordine de idei, noi botezurile ambelor fete le-am facut la biserica Sf. Spiridon, langa Unirea, si de fiecare data au fost singure, desi noi nu am cerut explicit. Cat despre localuri, eu nu ma bag, noi am vrut ceva cu gradina, dar la voi nu prea mai merge.

Crisa, si eu cred ca ai facut bine ca nu te-ai bagat la amnio. Si eu am caztelul in vizita 2 saptamani si mi-e asa drag cand se duce Stefania sa o mangaie si sa o ia in brate , chit ca potaia mai degraba o tolereaza decat o place.

Carmenutza, mi se pare super ce ati facut voi (adica Maya) pana acum la gradinita. La noi in continuare inclin sa cred ca nu fac nimic. Le mai dau termen vreo 3-4 saptamani si daca nu, cred ca ma duc in alta parte.

Am fost cu ea la stomatolog si nu se poate salva dintele de lapte. Ei m-au intrebat daca a cazut recent, ea tot cade, dar la dinte nu s-a lovit. I-au acut o radiografie (nu va spun cu cate urlete ) si mi-au spus ca se vede radacina de la cel definitiv, intre timp am aflat ca asta nu inseamna nimic, ca se vede si la embrion, deci nu inseamna deloc ca ii va aparea acela. Mi-au recomandat sa ii pun aparat ca sa nu se inghesuie dintii ramasi in locul ramas liber si ca sa nici nuisi mai suga degetul. Teoretic am programare joi sa ii ia mulaj, dar cred ca ma mai duc si la alta clinica poate acolo nu i-o fi asa frica.

Noi ne luptam in continuare la greu cu crizele de plans si de matzaiala. Este de-a dreptul insuportabila si chiar nu stiu cum sa mai gestionez problema. Tot sper sa treaca cu disciplina de la gradi, dar si acolo plange la fel de mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

quote:
Originally posted by bibi

Martta, ce spui tu acolo? ma gandeam sa fie ceva probleme cu restaurantul pana in postul craciunului, dar si dupa?!? ma sinucid

Bibi,David (08.07.2003) si Ianis(14.08.2006)
POZE
CUM A VENIT PE LUME DAVID

Bibi: incepand cu 18 noiembrie gasesti local. Numai ca mie mi se pare deja tarziu(spre decembrie). Botezul se face si in post. Cine stie, daca nu ne grabim, poate avem surprize sa se cam ocupe si locurile pt sf. de nov!

de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Neata fetele,

Si noi tot in vacanta 3 zile, apoi cred ca ne luam o saptamana de concediu si apoi ne intoarcem la gradinita. Si Mariuca e un pic atinsa de raceala, adica ii curge nitel nasul si tuseste o idee, fara febra. Am trecut-o pe sirop de catina si de muguri de brad si vad ca nu se agraveaza.
In rest, sintem OK, merge cu drag la gradi, iar duminica mi-a spus ca-i este dor de doamna Dana si de doamna Marilena.
Au invatat si ei o poezie in care trebuie sa recunoasca culorile (in ce sint ei imbracati), "Ursul doarme" - pe care-l stia din parc si jocul cu "vine ploaia - pic, pic, pic si etc".

Legat de botezuri, ca tot sunt pe dinafara , ii raspund Marttei, ca noi avem experienta la Casa Armatei. Sala Gotica nu stiu exact care este, dar daca este la subsol (noi am fost - tot la subsol la Sala Norvegiana) - spatiile sint mari, adica e loc si de dans si de masa, numai ca trebuie incalzita bine, altfel e cam rece.
Am mai fost tot la CCA la un alt botez la o sala sus (cum intri pe scarile centrale in stanga) - spatiu mai mic, dar mai intim si oarecum mai stilat. Din cate stiu eu, preturile acolo sunt OK, servirea cam ca peste tot, fara prea mari pretentii.

Crisa - bine ca te-ai linistit, ce-mi plac mie doctorii astia care te baga in sperieti fara motiv, am avut si eu parte de cativa cand eram insarcinata si mi s-a luat.

Dana - naspa cu dintisorul, si eu stiu ca trebuie pus ceva ca sa nu ocupe ceilalti dinti spatiul ramas liber.

Gio - si noi am dat bani pentru rechizite si le vor cumpara educatoarele la toti la fel, tocmai ca sa nu bazaie copilu' ca al colegului e mai roz/mov/cu mot...

Sambata am fost la o petrecere la Mc'D, la ziua unui prieten al Mariucai, si vazand ea ca ploua asa tare, s-a dus la geam si am auzit-o zicand: Doamne-Doamne, te rog, fa sa stea ploaia si sa vina soarele, ca vreau sa merg la petrecere la Alex! A auzit-o D-D, dar numai cat am fost noi la petrecere, pt ca a plouat apoi cu galeata.

V-am pupat.

Madi si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Crisa - si eu zic ca e bine ca ai renuntat, oricum rezultatul nu-ti da nici o garantie

Dana - vroiam sa te intreb si pe tine daca ai fost multumita de doctorita ta, ai nascut cu Corina Grigoriu, nu?

Fetelor, azi am fost si eu la medic, am vazut cum ii bate inimioara lui bb, are 6 saptamini si 5 zile , problema e ca nu mi-a placut nici locul nici medicul, si as mai cauta. In plus ar trebui sa nasc la CFR 2, maternitate despre care nu stiu nimic, si nici nu ard de nerabdare sa aflu pe propria-mi piele. Mie la Municipal mi-a placut, mi s-au parut super-ok asistentele, as prefera tot acolo dar cu alt medic. Sa ma iertati ca va bat pe voi la cap cu chestiile astea, dar la gravidele de-o seama nu-mi vine a scrie, asa ca doar pe voi va am Dar ma mai tine maxim o luna, dupa aia imi gasesc un medic si la el ramin, promit! Doctorita asta nu mi-a placut o data ca e in cirdasie cu MedLife-ul, m-a trimis sa-mi fac analize acolo, mi-a zis sa ma duc peste vreo luna sa-mi fac un bi-test (da, exista cica si asa ceva) tot acolo, ca doar ei fac... De ce oare sa-mi fac eu bi-test, ca n-am decit 30 de ani si am un copil normal, n-am antecedente in familie...??? Ori sint eu dereglata hormonal acum si nu-mi intra nimic in voie, ori medicii astia chiar au inebunit...

In rest toate bune, Luca tuseste ca un magarus, nu ne mai trezim decit de 2-3 ori pe noapte din cauza asta, eu sint racita dar inca nu tusesc, vine frigul, a inceput Sommet-ul francofon si eu lucrez dupa piata Victoriei...

pup u,
andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Dana, botez duminica nu as vrea ca stiu cum e. Lumea vine fara chef si stau toti pe picior de plecare ca a doua zi cam toti trag pe la cate un job. Prefer sa ma duc spre decembrie dar sa fie sambata ca sa stea omului sa-i tihneasca mancarea si apoi sa aibe chef si de un dans.

Andra, am retinut recomandarea ta de suflet numai ca sunt cam sceptica caci invitatzii nostri se cam impart in 2 categorii. Unii sunt taranii, adica oameni simpli fara pretentzii care sigur ar face foamea de jena sa-si puna in farfurie, iar ceilaltzi sunt boierii, carora trebuie sa le bagi mancarea sub nas. As merge totusi pe varianta clasica chiar daca ma costa mai mult
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Ma duc aseara la sedinta cu parintii: io, care credeam ca Tudor e cel mai cuminte copil de pe planeta, am descoperit ca planeta aia e Marte . Majoritatea copiilor care au asistat la sedinta au fost Ok numai el alerga, dadea in mine cu un ziar etc. Ma gandeam cum sa procedez: zic, daca intru tare in el, le dau liber la educatoare sa fie dure, daca am incercat cu binisorul, rezultatele nu au fost spectaculoase. Petru e presedinte de comitet de parinti (l-am bagata in fata, ca zic poate o sa am, de acum 8 ani incolo, copii pe acolo). Rechizitele le cumparam noi, dupa lista, fondul clasei e de 500.000 lei/copil, banii de hrana 70.000 lei/zi. Actvitatile propiu-zise o sa inceapa de luni (au spus ca pauza asta de 5 zile, asa la inceput, nu e chiar bine venita) si or sa fie toate sub forma de joc si nu tin mai mult de 10-15 minute, cat se pot concentra ei.
Si ce credeti ca au zis referitor la raceli??? Ca sa nu ne speriem daca au mucisori sau tusesc un pic si sa-i tinem acasa, ca nu e cazul. Pune si asistenta picaturi in nas, da siropele de tuse, sa vina copii cu tratamentul acolo. Numai daca e ceva mai grav, cu febra mare sa-i tinem acasa. Va vine sa credeti???

GIO, si Tudor s-a cam rasfatat de cand sunt si io si bona acasa. Uneori vrea numai cu mine, alteori cu ea (e mult mai rabdatoare si ii cam face poftele). Noroc cu gradinita ca le mai taie din cornite .
Referitor la amniocenteza, in strainatate se recomanda din start daca ai peste 35 de ani (parca sa zic ca in Franta limita e de 37 de ani, unde inca ma incradez ). Vorba lu' socru-meu: copii se fac la tinerete. Dar atunci cine il baga in seama????

ANDRA, greu cu alesul doftorului. Dublul test, masoara doi markeri (cum triplul test masoare trei), dar se face mai devreme. Nu e un test invaziv asa ca nu ai de ce sa iti faci probleme. Intr-adevar iti da rezultatul in probabilitati, dar asta, corelat cu celelalte analize (triplu test, ecografii etc), pot sa ridice sau nu semne de intrebare. Problema e cu profesionalismul cu care se fac aceste analize, interpretarea lor etc. Nu stiu cum sa te sfatuiesc, insa daca nu le faci, tot ramai cu anumite incertitudini, care te pot stressa. S

Sa va zic faza: se duce Petru la spital sa-mi ia un rezultat la o analiza si vede pe hol o gravidutza plangand in hohote. Se gandea: saraca, cine stie ce i-au spus la ecografie etc. Cand colo, care credeti ca era problema??? Avea deja o fetita si a aflat ca in burtica are baietel si ea isi dorea enorm inca o fetita!!!!! Nu credeam ca asta se poate intampla.....

pupa crisa

Crisotexa (22 +) si Tudor (8 iulie 2003)

Mergi la inceput

Cornelia: Maria e la grupa mijlocie sau mare, parca, dar oricum mi se pare prea mult sa ii invete scaderea.
Alex nu prea imi spune ce face acolo, dar il surprind cateodata cantand, sau facand anumite jocuri pe care nu le stia, dar daca il pun sa repete nu vrea.
El, in continuare,plange cand il las la gradinita, dar atat. Pe tot parcursul zilei este f activ, vesel. La inceputul lunii ne vor da evaluarile initiale despre fiecare copil in parte si dosarul cu ce au lucrat.
Crisa: sanatate multa lui Tudor. Si sa stii ca toti copiii pe care-i stiu eu, de varsta lor, s-au schimbat odata cu inceprea gradinitei.
Pe mine ma inebuneste toate serile cu fraza: "mami, eu nu mai vreau la gradinita nici poimaine, nici o luna, nici doua".

Magda si Alex(3 ani)

Mergi la inceput