Mamici de noiembrie - decembrie 2006(37)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Atudor, ce bineeee! de-abia astept, dar mai am :) sanatoase sa fim! eu vreau sa ies in nov de-abia, deci mai e ceva...

Dolores, bine ai venit, scumpa, sa fiti sanatosi amandoi si sa nu te mai doara nimik! ai grija de tine si de bb!

Pupicei, Ingeras 25+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

am si eu o rugaminte pt mamicile care sunt deja in al 3lea trimestru. m-a trimis dr pt secretii vaginale, dar eu, in incantarea mea ca pana la urma e fata, si nu baiat, am uitat sa il rog sa imi spuna exact care sunt analizele. asa ca va rog pe cele care aveti deja facute analizele astea sa imi spuneti si mie ce sa cer, nu sa imi faca dupa cum le taie capul, ca dr meu nu recolteaza si merg in alta parte.

multumesc mult

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Buna dimineata,

Laura,de ce nu ai intrebat-o pe doctorita daca e vreo problema?Stiu ca e ea mai stresata si mai repezita la spital, dar decat sa stai in stres..
Doppler-ul vede vascularizarea placentei, cordonului ombilical dar se face doar in anumite saptamani, nefiind recamandata la inceputul sarcinii. Ecografia Doppler masoara viteza circulatiei sangvine.Eu zic ca nu a putut masura bine cu 2D valorile de care zici tu.
Sa dea Domnul sa fie totul bine.

Dolores, bine ai revenit,ma bucur ca sunteti bine si cu moralul ridicat.

In asteptarea Ramonei cu reteta de croissante eu am gasit una aici:
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=8511

Am fost si eu la o nunta sambata si mi-am pus poze cu rochia imbulinata pe care mi-am facut-o.

Lavinia 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Chris draga mea, singura analiza de acest fel pe care am facut-o si pe care urmeaza sa o mai fac inca o data peste 2 saptamani este cea de CULTURI DE COL pentru STREPTOCOC GRUP B. Eu am facut analiza la Medicover pe Plevnei; sunt extrem de dragute asistentele de acolo. Multa bafta!

Ana 32w3d cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

'neata

iaca vin si eu cu raspunsuri din urma fara sa fi terminat de citit tot de ati mai scris voi...

Dolores - ma bucur foarte tare ca sunteti ok si ca eshti atat de optimista. Bafta cu noua doctorita si sa aveti numai zile frumoase si linistite!

bamboleta - cadita cu forma copilului, daca e cea pe care o stiu eu, o poti folosi pana pe la 6 luni in felul acela si dupa ce sta bb bine in funduletz poti sa continui sa o folosesti punandu-l pe bb invers (in sezut, in partea unde ii ajungeau picioarele cand bb mic statea culcat). Mie nu imi place f tare felul acela pentru ca ma gandesc ca bb nu o sa stea in apa calda decat cu picioarele si sezutul in felul asta si risc sa ii fie rece cum il ud si sa raceasca. De aceea prefer eu o caditza "normala" dar cu scurgere a apei, si am luat deja burete care are forma lui bb si e mai inalt la cap, astfel in cat il pun la orizontala pe bb, sta cu totul in apa, dar are fata si urechile putin mai sus ca sa nu ii intre apa... zic si eu cum ma gandesc...

miro - cu tati si eu am emotii, dar sper sa functioneze argumentul ca sunt mai mare si trebuie sa ma asculte, si in general daca ii dau explicatii logice, e ok, castig razboiul. Acum cu dormitul cu bb-lina e discutabil, am auzit/citit ca pana spre 3 luni nu stiu sa faca mofturi si sa shantajeze ca inca nu fac legatura cauza-efect. Abia apoi invata ca te pot "manevra". Ceea ce se traduce in ceva de genul ca pana spre 3 luni si daca faci ceva "greshit" se poate corecta ushurel. La fel cum am inteles ca daca vrei sa cashtigi razboiul cu adormitul de unul singur trebuie sa incepi la 4 luni. Adica sa incepi sa il anternezi pe bb sa adoarma singura fara sa fie leganat, plimbat... Pe de alta parte ma gandesc daca bb ar putea invata ca are un somn cu tati la amiaza in patul mare dar toate celelalte in patutzul ei... si nu am un raspuns... asa ca BAFTA!
+ sunt de acord cu Donia in ceea ce priveste pudra de talc! nu e nevoie. singurul moment in care eu as folosi-o ar fi daca bb ar face o boala a copilariei cu bubite, si pentru asta as folosi putina pudra mentolata pentru ca atenueaza mancarimile... inca nu stiu sa fie o crema suficient de neutra si ushor mentolata buna pentru asta... Donia?
La fel in ce priveste vata, nu e buna de nimic, raman firishoare agatate peste tot, mai ales in plaga si riscul de infectie creshte f mult. mai bine comprese sterile din fasha. Dar mai stiu ca in spitalele noastre inca te obliga sa foloseshti vata imediat dupa nastere (cica se vede mai bine cantitatea si culoarea lohiilor) asha ca nu stiu cum putem face...
- pentru temperatura din camera lui bb, de fapt din apartament si eu imi propun 20C desi sunt si eu putin mai friguroasa... o sa vedem. Oricum sunt ceva mai linistita pentru ca punand centrala vom putea controla temperatura in apartament sau in fiecare camera separat asa cum o sa vrem.

fetele eu nu ma mai trezesc sa meg la baie... in schimb ma trezesc sa beau apa. De vreo 3-4 nopti ma trezesc de cate 4-5 ori pe noapte, beau doua guri de apa si ma culc la loc... asta, asha cere, asha facem

mai citesc si mai revin

marcela 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

neatza fetelor,
ma chinui cu calculele astea de prenatale ... de ma doare deja capu. Laura - ti-am trimis un PM cu HELP. Sper sa ai timp zilele astea sa ma descurci si pe mine.
Eu zic ca nu e nika rau, nu te stresa- vezi cum e si saptamana viitoare - sigur si pentru circulara te-a chemat - dar cate se mai pot schimba pana la final ... nu dispera.
Marcela si restul fetelor - eu nu am de gand sa-mi pun vata simpla pe "rana" - ci trebuie facute anumite pansamente - adica patrate de vata invelite in pansament. Am fost sfatuita sa-mi fac cate 20-30 de astfel de pansamente. La noi in spital doar asa te lasa sa umblii. in privinta chilotilor si a purtarii lor - nu vreau sa va sperii ... insa la noi in spital umla si rezidenti si dr. si toti mama, dar toti vin si umbla intre cracii tai sa vada ce si cum se scurge - cel mai penibil mi se pare -mirosirea tamponului. Am auzit fff multe astfel de povesti ... eu chiar cred ca voi face niste crize ... dar cica in acele momente nici nu-ti mai pasa. Nu stiu zau ... insa sunt foarte multe chestii penibile prin care tre sa trecem. Si ca sa nu auzi urlete in jurul tau - macar la vizita trebuie sa fi expusa ... fara jena .. .etc.
Sorry daca am fost mai porcoasa.
chris80 eu am facut o lama si o cultura de col. De ce nu il mai suni o data si intrebi exact? Nu cred ca s-ar supara pt un telefon, nu?
roana felicitari pentru casuta si ai mare grija cu finisarile - fara efort, da?
alexandra cum e in conced?
Ana hai ca nu mai ai mult - ultima suta de metrii.

la tema zilei:
- eu ma trezesc de 3-4 ori pe noapte pentru WC - cand ma intorc in pat neaparat trebuie sa si beau putina apa - deci un bun nou inceput pentru urmatoarea escala la baie.
- pentru ca sunt atat de friguroasa - bebe meu va avea temperatura in camera de 21-22 grade. Pentru baie cred ca ajung 25 - nu?
nu am termopan in aceea camera - nici centrala - deci ca umidificator ... e ok si o cana cu apa pe calorifer.

va pupez pe toate si mai revin.

Miro31+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

ziua buna !!!

si eu sunt in ultima saptamana la servici !!! yupiiiiiiiiiiiiiiiiii

imi spuneti si mie de unde v-ati cumparat bureteii de pus in cadita de baie? ca eu n-am vazut in tm... nici nu stiu cum arata, ce sa caut... daca stiti sa fie de vanzare pe un site, ziceti-mi si mie piiiiizzzzz

cat priveste discutia despre vata, la mine iese din discutie, ca-s alergica... asa ca pot asistentele sa stea si in cap, ca eu o sa folosesc numai tampoane si bineinteles, chiloti !

Dia 28+ cu Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

danita - toate cele care poarta ochelari? indiferent de dioptrii? (eu port doar -0.5 cu -0.75 cu astigmatism 80grade)...
- ai grija de tine cu raceala aia, stiu cat de rau poate fi. Urmareshte-ti temperatura.

carliema - care e programul de gimnastica pe Pata, unde e exact chestia asta, cat costa? ce se face? ca eu lucrez pe Pata si cred ca mi-ar fi ushor sa vin acolo...

marcela 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Miro tzuca-te mama de porcoasa
Pup si restul burticoaselor ca de mult n-am mai facut-o.
Eu azi sunt tare morcovita, azi noapte n-am dormit, cred ca m-am intors de 100 de ori cu 3 pernutze , ba la spate, ba intre genunchi, ba sub burtica... noapte alba !
Si ma durut spatele, si inca ma mai deranjeaza, si cred ca am contractii false...am avut, azi dimi... in timp ce conduceam, am inceput sa plang gandindu-ma ca pot naste deja, dar bb e prea mic... cine stie cat o cantari ... vreo 1.300...Acum ma simt mai bine, sunt mai linistitza, dar am o jena jos la burtica... ca si cand as fii in asteptarea ciclului... voi ce credeti ?
Poate vine bb si eu inca nici pijama n-am.
Dolores frumoaso, bine ai revenit.
Dbunny29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

Eu am de gind sa-mi iau la spital si tampoane si o.b si vata facuta cu pansament e mai bine sa le am pe toate.In privinta contolarii si mirosirii tampoanelor anul trecut cind am nascut-o pe Sara nu s-au uitat decit in alea 2 ore dupa nastere in care te supravegheaza mereu, iar apoi te duc in salon si cind vin la control te intreaba daca e abundent sau normal si cam atit.

Sunt si eu curioasa sa vad cum arata buretii aia pt. baita faceti o poza si puneti-o ca eu prin Iasi nu am vazut.

Cleo foarte frumoasa camera si rochitelele - eu pe Sara la botez am imbracat-o in chichita si eram asa de incintata cind o vedeam asa mica si frumusica eram in culmea fericirii.Cu Antonia nu stiu daca o sa se poata ca e frig tare in nov-dec dar mai vedem.
Pa.

Mariana - 29+ cu ANTONIA

Mamicuta de -ANDRA si SARA

Mergi la inceput