Mamici de noiembrie - decembrie 2006(37)
Raspunsuri - Pagina 25
Mirona spune:
na servus fetelor, o duminica placuta in familie va doresc.
Roxana ma bucur ca esti ok. Tot ceea ce simti e normal - tu o stii mai bine. Faza cu scapatul ... poate ar trebui sa maresti norma de exercitii Kegel pe zi - nu e deloc antrenat perineul. Tu cum nasti apropos - cezariana? Daca ai mai spus-o ... sorry, dar nu strica ceva exercitii.
Colegei tale, celei cu ruptu apei -
- si 
celei care sta la panda sa iesi in prenatal. Doamne .... ca sacalii, nu alta.
atudor vrem poze la perdelutze.
Tinem pumnii sa se intoarca BB.
maria_irina DA. este normla sa te mai doara din cand in cand - asa dureri ca la menstra. Daca insista si nu trec nici cu no-spa ... suna medicul.
Alex si Ramona - de maine deschidem capitole zilnic - ce ziceti? La taclale cu voi! 
Alex si pe mine ma doare bazinul cand umblu mult ... ma ia durerea din spate ... e normal - ne schimbam ... sau s-a schimbat deja centrul de greutate ... asta duce la asemenea dureri. plus ca orice muschi din corp te poate durea datorita presiunii sarcinii pe nervul sciatic. DAR - rezistam, nu?
In concediu e bine - doar ca atatea imi propun sa fac ... si nu razbesc .. mai vreau sa si dorm si sa ma odihnesc - si nici asta nu-mi reuseste zilnic ... iar cand vine seara - cu groaza ma gandesc ca iar tre sa ma pun in pat si sa dorm. Mi se pare o pierdere de timp acest somn - cand eu am atatea de facut, de planuit, de cumparat, etc, etc.
Sunt o persoana atat de activa/ca piperu/agitata ... incat nu-mi ajunge timpul nici daca l-as dubla. 
Ramo ce musafiri astepti deseara? Sarbatoriti ceva ... sau doar asa ... musafiri duminicali?
dolores mama - ca de obicei .... ne dai gata cu ochii tai frumosi - vazut pozele. Ce frumosi parinti va avea David ... si ce va potriviti .... iubire pana la adanci batraneti va doresc.
Ma bucur ca te-ai simtit bine la nunta - ca nu te-ai extenuat ... si ai grija in continuare de voi.
P.S. mie nu mi-a lacut mireasa (nici rochia si nici palaria) - parere personala.
danita cum mai te simti? Tu cu statul acasa ... e si normal sa-ti scada imunitatea ... cum ai iesit si tu din barlog ... cum ai racit.
sa-ti treaca mai repede. Tu de ce brasovence vorbeai pe forum? Cum numai 2? Poate aici pe topic ... ca in restul forumului ... sunt multe. Avem si noi la topicul timisoara - una ... dar indragostita de Timisoara - asa ca a venit aici la Master ... si s-a si angajat. Tre sa-ti scriu un mail ... ca am ramas datoare. ![]()
carliema scuzele iti sunt acceptate. Plizzz ... sa nu mai dezvoltam subiectul, oricine are dreptul la
- mai ales noi
. Asa am si luat-o - ca pe un moft/o rabufnire a hormonilor ce se joaca cu nervii nostri.
A durat ceva pana sa ajungem sa ne cunoastem, sa ne imprietenim, fiecareia i-a luat ceva pana s-a simtit integrata, citita, dorita printre noi - trebuia doar sa continui sa scrii ... dar nu trebuie sa renunti. De aceea ne-am strans aici - sa ne intelegem, ajutam si sfatuim impreuna, nu? 
Cleomoni si Donia nu m-am pedepsit singura ... am deschis valizele si mi-am spalat ochii cu lucrusoarele primite - DAR
se vede ca nu sunt lucruri noi
- stiu ca nu am de ce sa ma simt asa ... sigur voi primi si lucrusoare noi - de lasat ... nu sunt lasata sa cumpar hainutze ... adevarul e ca am atat de multe ... ca va trebui sa incep sa mai donez din ele. Cred ca voi merge in maternitate cu inca 2-3 plase cu lucrusoare ... pentru alte mamici care vor avea mai multa nevoie decat mine.
Deci cum spuneam - sunt lucruri multe si frumoase, dar se vede pe ele ca nu sunt noi. Oricum spun un multumesc sora-mii ca mi le-a pastrat si mamei ca mi le-a spalat si calcat si pregatit.
Sunt un mare ajutor - si o mare economie de bani.
Cand o sa fie gata puse in dulap - le fac poze - sa va arat si voua.
dandusa merci oricum. Maine sun la ei si ma interesez -timpul de livrare conteaza - si normal si pretul. Am gasit si aici una ... dar mi-o livreaza intr-o luna si ma costa 1,6 mil.
ruxandra_sb si eu am aruncat un ochi pe acea lista - ma va inspira si pe mine cand voi avea nevoie. Mercic.
hai ca iar am scris romane.
you all
Miro
31+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
ramsan spune:
Maria Irina nu este normal sa te doara burta atata timp... de azi dimineata spui tu... Eu ti-as recomanda ceea ce se ia in Romania pentru astfel de dureri de burtik... adik No-Spa dar ma timp ca in Spania astia nu au asa ceva. Poti sa ceri un antispastic usor de la farmacie (sau chiar un ceai cu acelasi efect).
Atudor fain burtok... si nu-ti face griji ... bebe se poate intoarce in pozitie craniana chiar cu o sapt. inainte de a se naste... Pot sa-ti sugerez sa reeditezi pagina pe care ai postat linkul pentru ca din cauza faptului ca este lung, s-a latit pagina. Poti face un link cu denumire de genul 'pozele mele' in locul lui. Sa nu ma
prea tare 
Alex nu esti singura care se planga de dureri ale bazinului... si eu am aceeasi problema. Mi-am intrebat dr. cum se rezolva si m-a concolat cu gandul ca doar dupa nastere se rezolva de la sine, pentru asta neexistand remedii medicamentoase sau de alta natura. Explicatia este ca progesteronul relaxeaza si ligamentele din zona bazinului, iar greutatea burtokului apasa mai mult pe bazin. Ata ete... nu mai avem mult si ne vom pupaci bebelushii
si scapam si de dureri de bazin.
Va urez o seara frumoasa.
Ramona
31+
Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
ramsan spune:
Miro poate apar niste musafiri duminicali ...dar nu ne suparam daca vom papa doar noi atatea dulciuri
... eu stau deoparte...papa Gabi tot ca lui ii place.
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
Donia spune:
Salutare burticute! Ati iesit azi la plimbare? Cum mai e vremea pe la voi?
Aici ieri a fost urat, a plouat. Azi e soare, desi s-a mai racit putin, asa ca s-ar putea sa dam o tura pana la Niagara, acum ca ne-am mutat facem cam 15-20 de minute pana acolo. Si drumul e foarte fain, daca nu mergem pe autostrada putem sa gasim o varianta printre ferme, pe aici sunt multe vii, iar casele toate parca sunt vile de vacanta, se vede ca vinul e o afacere rentabila...
quote:
Originally posted by asiza
Donia, vorbeai ieri de vata...si mie mi se pare o prostie, insa cica in spital daca te vad alea cu tampoane te cearta de numa' numa'
asiza, stii cum se spune... cainii latra, caravana trece... ce-ti pot face mai mult de atat?
Din punct de vedere medical vata chiar nu are nici o justificare, asa ca sa nu-ti fie frica sa folosesti ceea ce ti se pare potrivit pentru tine. Si daca vata e mai confortabila, vata sa folosesti. Doar ca la mine a fost total nepotrivit, ca am avut lohii in nestire si eram mereu plina de sange, cu toata vata, pana cand am pus linistita tampoane.
Fetelor, mai citisem de purtatul chilotilor. La fel, mi se pare ciudat sa nu porti, sa stai cu tamponul intre picioare, sa risti sa cada cand iti e lumea mai draga. Eu as purta linistita chilot, mai putin atunci cand as merge pentru toaleta epiziotomiei in sala de tratament. Ce Dumnezeu, nu mai suntem pe vremea bunicii! La fel, daca vi se pare normal sa purtati chilot pentru a sustine tamponul faceti exact asa! Nu renuntati la demnitatea voastra de frica vreunei asistente cu chef de scandal. Tot personalul medical ar trebui sa aiba rabdare dupa fiecare pacienta sa se dezbrace, nu sa le faca scandal ca si-au pus chiloti! Si in definitiv, daca au chef de scandal... cum am mai zis, cainii latra, caravana trece! Nu stati in spital decat vreo cateva zile si nu pot sa va oblige sa faceti nimic din ceea ce voi nu vreti.
Hai ca m-am enervat, ca ani de zile in Romania m-am luptat sa schimb mentalitati in sistem! Si e o lupta! Nu stiu ce naiba merge prost cu educatia si cu managementul, dar respectul fata de pacient lispeste de foarte multe ori.
Gata, ca si voi stiti la fel de bine lucrurile astea. Dar nu pot sa stau linistita cand vad ca in sistemul medical romanesc inca se face tratament in virtutea traditiei, nu intra nimic nou, ne ferim de nou ca dracul de tamaie. Cand alte tari au resurse si le cheltuie pe studii si dezvoltare si cercetare... macar am putea profita de asta, daca in Romania nu sunt bani. Dar e in schimb foarte multa mandrie!

Cleomoni, am suportat fara probleme discutiile despre crema de zahar ars, dar cu clatitele m-ai dat gata! Asta e prea de tot, parca deja simt mirosul! Diseara clatite scrie pe mine.
danita, n-am stiut ca si tu esti brasoveanca! Locuiesti in Brasov?
Accidente se mai intampla, la orice operatie exista riscuri... Dar sa speram ca la noi totul va merge snur. O sa faci si tu cezariana? La mine e sigur, ca asa a fost si la prima nastere.
V-am pupat, fug la plimbare.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
alexandra_25 spune:
Buna seara....am revenit.....mai inainte am primit vesti de la Adinutza....i-am trimis un sms si mi-a raspuns....e tot in spital..deja nu mai rezista....uraste spitalul....e mai bine dar s-a racit...maine vine doctoru ei din concediu si spera sa o lase acasa ....
Miro.....cum sa nu stam la taclale....abia astept....vad ca esti harnicutza toata ziua..

..stiu ca nu strica miscarea dar eu nu rezist sa merg mult pe jos....si seara nici mie nu imi vine sa dorm ca incep toate sa ma doara....
Atudor....si eu am vazut burtik....ce frumos...si tu ai ramas slabuta...numai burtika creste...eu am crescut peste tot...![]()
Si eu as iesi acum la plimbare....ma mai gandesc....e cam frigut afara...
alexandra
31 + cu
Mark Andrei
poze
"Exista doar un singur colt din univers pe care poti fi sigura ca il poti imbunatatii, si acela este tu insati."
alexandra_25 spune:
Am uitat sa va multumesc pentru raspunsul la intrebarea cu durerea de bazin....ramsan...miro.......

alexandra
31 + cu
Mark Andrei
poze
"Exista doar un singur colt din univers pe care poti fi sigura ca il poti imbunatatii, si acela este tu insati."
roxana c. spune:
Mirona, tot cu cezariana si acum(a 3-a). Adevarul este ca exercitii Kegel eu n-am facut deloc, ptr ca am zis ca daca nasc prin cezariana, n-am nevoie, dar cred ca nu strica sa fac . Acum nu va ganditi ca fac pe mine, doar ca din cand in cand ma pomenesc cu chilotii umezi. Am patit-o si cand eram gravida cu Ana, dar parca mai tarziu.
Vad ca pe-aici se intra in concediu la greu, nu-i nimic, de-abia am ce citi cand vin de la servici![]()
Roxana
29+
,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
roxana c. spune:
Am uitat sa raspund in legatura cu vata si tampoanele: in maternitatea de aici ai voie si cu chiloti si cu tampoane, atat doar ca atunci cand te duci la spalaturile alea trebuie sa-i dai jos. Si apropos de spalaturi, la inceput le uram, nu puteam sa le sufar, mai tarziu m-am prins ca de fapt fac bine, si incepi sa te obisnuiesti ca tu sa stai cu cracii in sus si cineva sa te spele...in acele locuri
(scuze ptr vocabular, dar n-am cum sa explic altfel)
Atudor, ti-am vazut burta, dar sunt de acord cu Alexandra: tu ai pus numai pe burta, si eu am pus peste tot, asa ca Alexandra, nu esti singura.
Alexandra, spuneai de dureri de bazin, pe mine ma doare cand stau mai mult in pat sau pe scaun, trebuie sa ma indrept cand ma ridic si n-ar fi rau daca as avea o macara, mai ales dimineata si peste noapte cand ma dau jos din pat![]()
Roxana
29+
,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
atudor spune:
Ramsan, cum fac sa schimb denumirea linkului? ![]()

O sa fac poze la perdelute, dar deocamdata nu le-am montat; mai trebuie luate galerii, taiate, cusute...
. O sa le fac niste poze doar asa, sa le vedeti ca idee - sursa, magazinul Cocor, et 3.

Ana
32w2d cu 
aka spune:
Buna seara. Ne-am intors de la targul de mobila. Am vazut destul de putine modele de patuturi pentru bebelusi, unele foarte frumoase, dar destul de scumpe. Am facut si un pic de mancare, iar acum ma doare bazinul. Alexandra
, si eu am aceeasi problema. Iar ca remediu nu am decat statul in pat. Dolores bine ai revenit. De acum sa fii cuminte
. Ma duc sa vad pozele lui Cleomoni.
Va pupic 
Monica
26+