Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (79)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:

Mai intai LA MULTI ANI!!!!! la toate Mariucile si la toti Marianii si multi pupicoi de la noi. Citesc si mai zic.

Uauuuu, acu' ma uitam la poze, supeerrrr!!!!!!

Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

FELI....eu pun cimbru si o bag la cuptor....yammmiiiiiii
aproape toate mancarurile mele intra si la cuptor.

cateodata mai pun si usturoi...asta invatata de la cumnatu meu

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

GANDACEL, s-ar putea sa fie o noua forma de cerut atentie, care apare la copiii care, in mod obisnuit, s-au bucurat de atentie neconditionata. Chiar daca ti-e greu, incearca sa-l ignori cand face lucrurile astea, astfel incat sa nu i se mai para interesante. S-ar putea sa vrea sa obtina chiar reactia ta, acel "tipat" de care spui.

Tania & BB Stefan (17.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

quote:
Originally posted by joy04

FELI....eu pun cimbru si o bag la cuptor....yammmiiiiiii
aproape toate mancarurile mele intra si la cuptor.

cateodata mai pun si usturoi...asta invatata de la cumnatu meu

ardeiasul meu umplut

Daaa, si usturoi, cu siguranta!
Apropo, lavi am luat de la favisan condimente fara glutamat de sodiu numai legume deshidratate si ierburi. Cam scumputze - 3,5 roni o cutiuta, dar sa vedem ce treaba fac.

Voi ce mirodenii puneti la mancaruri? Eu in afara de dafin nu prea folosesc mare lucru.

PS: Gandacel sa stii ca in saptamanile ce urmeaza (poate in octombrie) vreau sa organizam o alta intalnire, dar in Botanica, ca sa poti veni si tu. Am discutat pana acum doar cu Ilenutza si a fost de acord. Mai vorbim!

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:

Grozavi toti bebelacii din Bucuresti. Da' lasa ca nici cu cei din Iasi nu ma plang.

Ioana
mersi mult de poze ca acu le vazui si eu. Intreba cineva care cine e. Pai Maria mea (si Alexandra) e cea cu palariuta roz iar eu - in dreptul plodului aferent.

Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Gandacel, si io zic la fel ca Tania. Nu cred ca e cazul sa tzipi la el, fiinca e prea mic, totushi. Nu are o coordonare atat de buna a mainilor incat sa crezi ca face intentionat. Nu are notiuni de curatzenie, pt. el e doar ceva amuzant sa arunce pe jos. Si Dara-mi rastoarna mancarea si da din picioare haotic cand nu-i convine ceva, insa io o ignor. M-am obisnuit sa spal dupa ea si s-o bag direct la dush dupa masa. Asta e! O sa mai creasca si o sa invetze sa manance si ea curat. In nici un caz n-o sa fac o tragedie fiindca mananca urāt in faza asta. Si daca se face ca porcu', ce? Nu-i pot cere chestii de care ea nu e in stare, in faza asta a existentei ei.

In privintza statului acasa, ce sa zic....e supar nashpa ca in RO. nu prea exista joburi part-time. Astea sunt perfecte pt. mamele cu copii mici. Io incerc sa profit de faptul ca stiu sa cant la pian si sa incerc sa traiesc din asta (evident, veniturile vor fi mici, insa tot is mai bune decat deloc). Am trait cu cheia la gāt si pot sa spun ca nu mi-a placut cine stie ce. La varste mici, eram chiar geloasa pe copiii care aveau mame casnice, fiindca stiam ca pe ei ii asteapta cineva acasa, pe cand pe mine..... abia seara pe la 6 o vedeam pe mama.
Io cred in varianta mama casnica pana pe la 4-5 ani dupa care mama cu program part-time pana ha-haaa...cand s-o face copilul mare.
Copilul are nevoie de supraveghere si de mult timp petrecut cu parintii sai (mama sa, mai ales). Chiar si in faza de adolescent are nevoie de asta, chiar daca lui i se pare de neconceput. Cred ca toate problemele aparute la copii/tineri-viitori adulti apar din prea putzinul timp petrecut cu parintii lor. Nu numai calitatea conteaza, ci si cantitatea.

Mergi la inceput

mai, si eu cam strig la vladut cand ma nervozez si-mi vine sa ma strang de gat exact in secunda urmatoare.

ca-mi dau seama ca nu am ce-i cere la aceasta varsta.
si inca ceva timp de aici incolo trebuie sa avem nervi de otel.

si la chestia cu mama statatoare acasa..e cu dus si intors. adica daca nu sti cat de cat cum sa te comporti cu copilul, risti sa cazi in extrema cealalta, adica sa ai odreasla super rasfatata, cu mult prea mult tupeu, (dar din cela nesimtit) care te considera "carpa" lui, sau in momentele "bune" persoana care traieste numai pt a-i satisface anumite nevoi.

am exemplu o vecina la mine in bloc, care are fata de 13 ani, a stat acasa sa o creasca si acum este intr-un fel bataia de joc...daca ati auzi ce-i poate raspunde...sau daca ati vedea cum umbla imbracata, ce vocabular are si ce poate face la scoala....si nu invata..
si asta numai si numai de la atentia exagerata, i s-au facut toate poftele si a fost rasfatata casei.

nu stiu CUM este CORECT sa-ti cresti copilul, pt ca nu am citit nicio carte, recunosc.

si voi face si eu greseli. doar ca sper sa nu fie din cele mari, sau macar sa invat din ele.

daca as putea, si eu as opta tot pt un part-time job, intradevar este ideal.
dar mai..dupa 2,5-3 ani.

ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Fetele ,io-mi prind urechile prin contul comun ,asa ca pozele de la intilnire le gasiti la semnatura ,nu's multe ca aparatu' meu n-a mers o buna parte de timp ..
Azi am avut la ,,cazan'' ciorba de vacutza ,a mincat fi'miu ditamai castronu ,sint tare multumita cum a papatpe ziua de azi!
Feli ,vin si eu la Botanica ,oricind stabiliti si cu siguranta voi sta mai mult ,mai ales ca azi luam alt scaun de masina ,pt ,,bebei mari'':),sper sa stea in el!
Sa nu uit ,sint tare mindra de fi'miu ,azi a stat de citeva ori singurel in piciorushe ,cam un minut ,nu mai mult dar e bine si asa ,sper sa mearga cat mai repede!
Acu' plec la cumparaturi ,ne auzit mai tirziu.

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

POZE SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

un exemplu ar fi ca nu-l pot lasa sa planga inpatutul lui pana adoarme.......

mai ales cand stiu ce-i este foame.

adica nu mananca fructe prea mmult, doar cam:
3/4 banana + jumate mar copt + 1 biscuite
dupa care....150 ml lapte, dar la 1 - 1 1/2 h.

legumele asa si asa,dar dupa ele iarasi lapte...dupa iaurt seara nu prea mai vrea lapte. dar mananca 2 iaurturi cu 2 biscuiti...

asadar, am hotarat ca daca el asa vrea, asa o sa-i dau. pt ca mai tarziu o sa ma rog de el sa bea o jumate de cana de lapte si nu va vrea.

SAU GRESESC????
heeelpppppp sa-l las infometat???? ca sa manance mancare????

inainte se raceala asta, avea doar 3 mese la lapte pe zi, in total vreo 450-500 ml...restul mancarica.
poate-si revine. sper

ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Joy, potzi sa ai un copil nasol si daca te intorci la serviciu. Totul e sa stii sa-l disciplinezi, indiferent ca stai acasa sau esti la job. Te-ash sfatui sa nu te lashi doar la māna instinctului matern si sa te informezi in cat mai multe locuri. Ai sa vezi ca parerile psihologilor sunt, de multe ori, contradictorii, insa tot ajungi sa-ti faci o imagine corecta asupra starii de lucru.
Intrebare: tu mai alaptezi? Caci, daca da, io zic sa nu-ti faci prea mari probleme in privintza frecventzei suptului. Eu ii dau, inca, la cerere si te asigur ca cererea e destul de mare. Cu mancarea nu se omoara insa e ok dupa parerea mea: dimineatza o banana sau alt fruct, la pranz un borcanas de mancare (gatita de mine, borcanashul d-ala de la Hipp e doar pe post de recipient) iar dupa amiaza un borcanas de iaurt + cereale. Seara, mai roade castraveti in tandem cu tata-su'. In rest, lapte, ori de cate ori vrea ea (dat fiind ca suge de la sān, habar n-am cat bea zilnic).

Mergi la inceput