Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (79)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

quote:
Originally posted by maria_alexia

Tot despre noi: m-am hotarat sa incep serviciul de la 1 oct, 6 ore pe zi deocamdata. M-am tot gandit si rasgandit, cred ca sunt evidente argumentele de ambele parti. Sper sa fi luat decizia buna.
Daca va pricepeti sa descalciti legile astea, ati putea sa-mi spuneti si mie, va rog:
1. cum e cu pauza de alaptat si programul de 6 ore/zi? Pana cand se acorda - pana la 1 an sau la 2 ai copilului? Am inteles ca in cazul asta si vechimea se considera completa, iar salariul ramane si el intreg.
Eu inca n-am discutat "detaliul" asta cu sefu' (neamtz, nu cunoaste legea asta a noastra si nici alte cazuri n-a mai avut in firma).
2. daca nu e de acord cu varianta 1 si ma intorc cu 6 ore in cartea de munca, afecteaza asta cele 3M stimulent sau alte drepturi?

Maria_alexia, si eu am trecut prin dilemele astea ... Nu m-a ajutat si pe mine nimeni sa-mi spuna sa mai stau acasa!!!!
1. Eu am inceput in iulie munca cu program de 6 ore si imi iau salariul intreg si vechimea completa(stau 6 ore legate, mi se pare mai bine asa, plec la ora 2 de la birou!) Nu stiu daca e pana la 1 an sau pana la 2
2. Nu cred ca afecteaza stimulentul ... parerea mea!

Camy & Daria
Poze de la
Varsta Dariucai
Camy si Daria (02.01.2006)
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

VIN CU O ADAUGIRE, poate nu s-a inteles:

TREBUIE SA COBORATI LA STATIA DE METROU TINERETULUI, SI-N DIAGONALA EI ESTE PARCUL

nu de alta, dar daca coboriti la brancoveanu sau oltenitei (statia de metrou este piata sudului) mergeti pe jos de nu va mai trebuie plimbare.

pup

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

super indicatii, joy .. tu nu vii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria suc de struguri i-am dat la recomandarea pediatrei, nu de capul meu. A zis 4-5 lingurite pe zi. Eu ii mai dau si 6, zicand ca s-a mai varsat. Din struguri albi, scoti boabele, le speli, le pui intr-o sita si cu o lingura le zdrobesti sa iasa sucul. Ii place. Normal, ca e dulce. Bineinteles, in prima zi 1-2 lgrt.

Noki aoleu! cu bautul apei din cadita

meems felicitari pentru adaptarea la cresa!
-------

Propunere: ca sa nu apara frustrari propun sa se editeze atatea diplome cati bebelusi vin la intalnire, si titulatura sa se completeze la fata locului, dupa inspiratie: cel mai somnoros, plangacios, mancacios, cacacios....

Asa fiecare va castiga la o categorie. Si va primi un premiu.

Pt premii, propun sa facem atatea biletele cate jucarii, si sa-si aleaga fiecare cate un biletel. La biletele, preferintele nu cred sa coincida, pe cand daca am pune gramada de jucarii si fiecare sa-si aleaga, sigur se vor gasi 2 sa vrea aceeasi jucarie.

Rugaminte: obiectele aduse sa fie noi.
------------
Despre Nati:
Azi dimineata am gasit un pieptanel de-al ei in sertar si am pieptanat-o, dupa care l-a luat ea si l-a intins spre parul meu.

Despre mesteri:
Aseara i-au zis lui Virgil ca nu pot sa promita ca vin joi. Asa ca.. e f posibil sa vin la intalnire bine merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mama di tutti, etee, bine ca te-ai gasit sa ne strici surpriza ca deja asa ne gandisem cu diplomele (adica mai mult madau, decat mine, ea e cu munca io cu indicatiile )

dienutza, io, drept sa-ti spun as avea nevoie de un fier de calcat ca mi s-a stricat precedentul. deci nu ma supar dk aduci drept jucarie de bebe:) fac io o manarie cumva sa-l castige fiu-meu la tombola, hi, hi

noki, dar apa din castronul pisicii a servit fi-ta? dk nu, sa vina la nichita sa-i explice cum sta procedura

maria alexia, legea il obliga pe neamtul tau sa-ti dea prg. de 6 ore, fara diminuarea salariului si fara modificari la vechime in cartea de munca. obligativitatea este pana cand implineste copilul 2 (doi) ani. dk se face nu intelege da si tu o anonima pe e-mail catre autoritatea competenta. imi spui cand te intorci la serv. si te ajut sa-ti redactezi cererea de prg de 6 ore, adik nu-i mare scofala tb. sa stii 2 articole de lege.
nu stiu dk afecteaza stimulentul ca nu stiu formularea din norma si n-am program Legis aici acasa. este posibil ca articolul cu stimulentul sa precizeze "dk mama se intoarce la serviciu cu norma intreaga" sau e posibil sa nu se precizeze forma, caz in care tot poti sa iei tzeapa ca ti-o interpreteaza negativ alea de la directia muncii ca niste vaci ce sunt. In orice caz nu este legal sa te treaca in cartea de munca cu 6 ore in loc de 8, chiar dk tu stai doar 6 la serv., cf. prevederilor legale ajutatoare de mamici:) dk iti propune asemenea magarie, spune-mi mie ca-i fac o reclamatie de nu se vede. vin alea de la munca si protectie peste el, il obliga sa procedeze legala si-l si sanctioneaza.
apropos de vacile respective, de la protectia sociala, nu mi-au dat stimulentul de cand am inceput munca, ci din luna in care s-a finalizat dosarul, desi in lege spune ca se da de la momentul revenirii la serv, nu de la momentul in care vacile puturoase proceseaza dosarul...nesimtite, scroafe, .....adik m-au furat cu vreo 3 milioane ori 4 luni!!!!!ce sa fac, sa chem directia in instanta? as avea castig de cauza dupa ce as innebuni un an cu ele d3e gat....m-am lipsit...traim in romania si asta ne ocupa tot timpul, dupa cum toata lumea il citeaza pe mircea badea...

mey, stiti ce bine este sa mai stai in concediu de odihna, dar bonei sa i se fi terminat concediul de odihna? hi, hi, hi, he, he, he, ho, ho, ho

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Mai fetelor...eu...neinfricata in d-ale copiilor si usor inconstienta cum ma stitzi...la mare i-am dat copilului urlator de pofta o coaja de paine inmuiata in ciorbitza de restaurant. Noaptea pe la 1.00 pana pe la 2.30 uralt de durere de burtica. Tratat cu ceai de sunatoare dupa care a tras vanturi la greu iar dimineatza a facut un kk cat china..pe ta-su,pat,cearceafuri ...inclusiv salteaua relaxa din camera. de atunci am grija si nu ii mai dau chiar orice.

Dar nici nu ma dau cu curu de pamant daca mananca scame de pe covor sau daca isi roade sandaua dupa ce amers pe jos. Dar cu produsele preparate in alte partzi...sunt mai precauta!

Despre intalnire: abia astept sa vin si sa ne intalnim!!!

Joy eu eram cu confuziile dar acum m-am lamurit!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

MARIA ALEXIA, TE POTI INTOARCE LA SERVICI CU 6 ORE FARA PROBLEME.
adica nu-ti trece 6 ore in cartea de munca ci 8 si te platesti ca pt 8.
su stimulentul...normal mi se pare sa ti se acorde, dar nici eu nu stiu exact.

DORDIA, eu am venit cu precizari pt ca mi s-a intamplat sa ma indrume cineva gresit intr-un loc si sa stau sa bananai ore intregi.
Stefanelul e mai bine??
ANDA a zis totul corect, mai putin faza cu oltenitei.

DIENUTZA, vroiam sa merg pe burta ca sa zic asa. adica sa nu ma anunt dar sa vin.
decat sa zic ca vin si sa nu ajung....
problema care mi-o pun acuma e ca vladutul mai are mucisori, mai tuseste - dar pt ca se infunda in nasuc - si nu vreau sa transmita vreun varcolac bblacilor.

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

joy, da-te bine pe langa madau, ca fata aduce diplome pt. cati bebei sunt pe lista, asa ca dk vrei sa fii pe lista de "optional":))tratezi cu madau:))

mami de poet(09.12.2005)
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Fetele ,sa inteleg ca tre' sa cumpar niste jucarii?Cite la numar ?Si cam de care sa fie ,hai Anda ca tu esti cu indicatiile ,zi-mi si mie ca sa fiu in rindul lumii!

I-am facut lui Orlando pentru prinz ,un fel de ghiveci la cuptor cu niste carne de pui tocata si orez ,o fi buna combinatia asta sau are ceva daca fierbe carnea cu legumele???

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

POZE SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

madutza, nu "niste" jucarii, ci doar un obiect de bebe. eu zic ca sunt haioase tombolele si toata lumea are de castigat. de exemplu nichita are 2 bluze aproape la fel (primite cadou), uneia nu i-am rupt etichetele ca nu i-am dat-o la purtat si atunci as putea sa o aduc cadou si lui o sa-i "cada" drept cadou, altceva, un mic maimutoi de la altcineva, de exemplu, bluzita primind-o alt bebeu (e unisex tricoul:)). nu e dragut?

mama, fetelor, dar ce chestii elaborate gatiti voi bebelusilor, auzi ghiveci la cuptor! cu pui tocat si orez...pai dk m-ati vedea ce "gatesc" io pt. poet, cred ca m-ati repudia din grupul vostru

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput