CIRESE de mai-iunie 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelica_g spune:

Dariana pai de ce sa-i lasi?! Eu am stat cu toata gashca la petrecere!!!

Irina, cu Robert (apr '97),Razvan (oct '03)si Sara 9 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Hai mai Viviana, ca de la pranz voiam sa-ti raspund. Eu sunt experta in materie de bebe mofturos.
In primul rand Milumil 2 este u lapte mai bogat decat 1 si este posibil sa se sature mai repede si cu putin.
2. Zici ca scoate bibe in sila din gura catodata, dar plange dupa el? Adica mananca sa zicem 70 ml si gata pare ca nu-i mai trebuie. Daca nu l-ar manaca pt. ca nu-i place atunci ar trebui sa urle ca din gura de sarpe de foame...crede-ma. Daca ea nu plange inseamna ca s-a saturat cu cat a baut.
3. Trecerea trebuia sa o faci un pic mai lent ca sa te asiguri ca se obisnuieste bebe cu gustul Sa zicem ca ea manca 5 masuri, atunci ar fi trebuit sa pui prima zi o masura milumil 2 si 4 milumil 1. A doua zi 2 mil.2 si 2 mil. 1 si tot asa pana inlocuiai tot biberonul. O prietena de-a mea a schimbat humana1 si a trecut la 2 iar bebe a facut o "frumoasa" diaree. Deci se pare ca niste efecte secundare exista chiar daca firma este aceiasi. Si e normal. Pana la urma sunt compozitii diferite, altfel de ce s-ar schimba formula la 4, respectiv la 6 luni?!
Daca nu intelegi ceva din explicatia mea sa ma intrebi.

[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea

uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

In alta ordine de idei eu am ajuns la concluzia ca diversificarea asta e toata un "bulshit". Am sesizat ca tine mai mult de obiceiurile culinare ale fiecarei tari in parte si de nevoile zilnice ale cetateanului aferent si in nici un caz de chestii mai adanci . Cu alte cuvinte, aci morcov la greu si dovlecel la 6 luni, la americani dovlecel la greu si morcovi mai la toamna, aci peste dupa 10 luni in coreea e foarte bun si acum, am citit ceva si pe la italieni si acolo rosia e in floare aici nu si tot asa. Asa ca diversificarea se face cum vrei si e buna oricum. No ofence dar cam asa reiese. Cunosc 2 bebei hraniti, unul la san altul la bibe, si s-a inceput deja diversificarea de pe la 3 luni. Si ce credeti ca au vreo problema? Ba din contra arata foarte bine, grasi si frumosi, veseli si sanatosi...
Stiu ca veti spune, "bine bine, acum sunt asa, dar mai tarziu?"...Mai tarziu ce? Eu sunt un fost bebe hranit la san pana la 4 luni dupa care l-am refuzat cu desavarsire si mi-au dat lapte....de vaca+niste gris acolo sa fie mai hranitor. Credeti ca am vre-o problema cu stomacul? cu bila? ficatul? colecistul sau mai stiu eu ce? NADA...sunt sanatoasa tun. Poate nu sunt eu reprezentativa dar sa fim serioase, ne uitam in jurul nostru si cam toti suntem tot pe acolo. iar problemele pe care unii le au totusi, pot fi genetice sau din cauza greselilor ulterioare, facute cand au devenit adulti, fumat, alcool, nopti nedormite, sarituri peste mese, stres, probleme...Vreau sa spun ca mi-am prins urechile de atata documentare privind diversificarea si am ajuns cu Brio la concluzi asta. Asa ca eu cred ca putem da si morcov si dovlecel si marar si patrunjel atat timp cat respectam regula de baza: un aliment o data si treptat.

[poze carmina

uite cum cresc

Mergi la inceput

Multumesc pt rabdare Larissa_79, Irinaghita, Luana, Adriana, Doroti

... ca de obicei, ma coplesiti cu atentzia voastra!!! Ma asteptam sa aud fluieraturi, sa ma goneasca lumea la o revista, ca acolo se scrie mult pt cine are timp sa citeasca, ..., dar sa si cititi in aceeasi zi!... Sa-mi si raspundeti frumos! Ma-tzi inmuiat de tot!

Pai sigur, e si Stelian!

Uitati si cele 3 variante de invitatii pe care mami a tinut cu tot dinadinsul sa le scrie pt steaua ei norocoasa:
1):
Născută din lumină, sperantă si tristeti,
O stea pe cer luceste, la lume surâzând
Si asteptând venirea acelei dimineti
În care va primi un nume pe Pamânt.

Fiti martorii credintei că viaţa biruieste,
Veniti să lăudati divinele minuni!
Păsiti cu ea alături pe drumul ce-si croieste
Alături de părinti, de nasi, de mosi si amici buni!

Răzvan – Stelian

2)
Din genunchi la Ceruri, o rugă-am înăltat.
El, ascultând chemarea, de noi s-a îndurat
Si a desprins din salba-I o stea strălucitoare,
Lăsând-o mărturie credintei roditoare.

Ca orice pământean, un nume si-a ales:
Un simbol al sperantei, miracol-nenteles!
Fiti martori biruintei – botezului cel sfânt
Când Cerului divin promite legământ!

Răzvan – Stelian

3)
O lacrimă fierbinte în stea s-a transformat
Când rugile rostite pe Domnul au chemat.
Si cum lumina Sa Pământul a atins,
În vraja ei o lume-ntreagă a cuprins.

Veniti acum! Fiti martori miracolului sfânt
Când prin botez un nume îsi ia pe-acest Pământ.
Alături de părinti, de nasi, de mosi – si voi
Poftiti de închinati în cinstea vietii celei noi!

Răzvan – Stelian

P.S.1 Nu aruncati cu rosii! N-am timp de zacusca!

P.S.2: Razvan a fost dat din nepasare! Povesteam despre primul copil, cand una am stabilit, si alta a scris tati pe hartie (alt) si tot ne-ncerca talentul cu Rafael, Eric, Emanuel... si tati a zis:
Bine!!! Atunci Razvan!
V-atzi prins???! Nici eu!!!!

Mergi la inceput

Na!!! k m-a kinuit talentul si am creat www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83962" target="_blank">subiect nou!

Ce ti-e si cu "bagarea asta in seama"! Ti se urca la cap!!!

... maine am o zi f f plina la scarbi; joi mai am de facut unele cumparaturi pt baieti; vineri Rob incepe clasa a 4-a si Ravz primul an de gradi!!!

... asa ca... rasuflati usurate, mai iau o pauza cu scrisul!!!

Insa voi sa scrieti toate, da' cate putzin! Ca sa nu-mi ia prea mult timp sa recuperez!

Spor la papa, k k, nani, dintzi pt cireshele si voua ... multa pace si odihna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gicutza spune:

quote:
Originally posted by carminabulina

In alta ordine de idei eu am ajuns la concluzia ca diversificarea asta e toata un "bulshit". Am sesizat ca tine mai mult de obiceiurile culinare ale fiecarei tari in parte si de nevoile zilnice ale cetateanului aferent si in nici un caz de chestii mai adanci . Cu alte cuvinte, aci morcov la greu si dovlecel la 6 luni, la americani dovlecel la greu si morcovi mai la toamna, aci peste dupa 10 luni in coreea e foarte bun si acum, am citit ceva si pe la italieni si acolo rosia e in floare aici nu si tot asa. Asa ca diversificarea se face cum vrei si e buna oricum. No ofence dar cam asa reiese. Cunosc 2 bebei hraniti, unul la san altul la bibe, si s-a inceput deja diversificarea de pe la 3 luni. Si ce credeti ca au vreo problema? Ba din contra arata foarte bine, grasi si frumosi, veseli si sanatosi...
Stiu ca veti spune, "bine bine, acum sunt asa, dar mai tarziu?"...Mai tarziu ce? Eu sunt un fost bebe hranit la san pana la 4 luni dupa care l-am refuzat cu desavarsire si mi-au dat lapte....de vaca+niste gris acolo sa fie mai hranitor. Credeti ca am vre-o problema cu stomacul? cu bila? ficatul? colecistul sau mai stiu eu ce? NADA...sunt sanatoasa tun. Poate nu sunt eu reprezentativa dar sa fim serioase, ne uitam in jurul nostru si cam toti suntem tot pe acolo. iar problemele pe care unii le au totusi, pot fi genetice sau din cauza greselilor ulterioare, facute cand au devenit adulti, fumat, alcool, nopti nedormite, sarituri peste mese, stres, probleme...Vreau sa spun ca mi-am prins urechile de atata documentare privind diversificarea si am ajuns cu Brio la concluzi asta. Asa ca eu cred ca putem da si morcov si dovlecel si marar si patrunjel atat timp cat respectam regula de baza: un aliment o data si treptat.

[poze carmina

uite cum cresc

carmina tare ma bucur ca ai ajuns la concluzia asta. Din cate am observat eu, mai toate mamicile sunt speriate, obsedate, terifiate de-a dreptul de capitolul "diversificare". Pe cand mie mi se pare o chestie de "common sense" daca pot spune asa (si iata ca pot ).
Eu am crescut 3 nepoti de la sora mea si de la fratele meu. Si pe vremea aia... haha.. prin 82-83... nu exista Nan, nu exista Humana.. de fapt ele existau dar pe alte meleaguri! Nici sora-mea, nici cumnata-mea nu au alaptat. Studente fiind, nush cum se facea ca nasteau fix inainte de sesiuni . Asa ca-mi pasau copiii mie si mamei. Si cresteau cu lapte din comert (nici nush cata grasime avea laptele respectiv), cu mucilagiu de orez, cu supa de morcov, telina si alte radacinoase, ficatei (eh! de la o varsta mai mare ce-i drept), si GRIIIIIIIS la greu!!!
Nepotii mei au acum 24, 23, respectiv 17 ani. Nepoata de 24 e jurista, nepotul de 23 tocmai a absolvit Facultatea in State iar cel de 17 inca se lupta cu sistemul de invatamant romanesc. Trecand peste astea, singurul moment mai dificil din viata lor, din punct de vedere clinic, a fost cand cea mica (de fapt cea mai mare) a baut clor ambalat din neglijenta de catre mama ei intr-o sticla de suc!!! Si nici macar nu a ramas cu sechele . Copii crescuti cu nitritii din morcov, cu orez, cu gris si cu lapte din comert care habar nu au ce-i aia durere de stomac, anemie sau lipsa de calciu!!! Nu fumeaza pt. ca s-au saturat de fumul din jurul lor (noi suntem 3 frati fumatori din 4 , si culmea, cel nefumator e idolul lor), beau alcool cu moderatie de Paste si de Anul Nou (si de ziua lor ), dar mai pun gura si pe nitica bere la un pahar de vorba cu parintiii lor sau cu matusa lor (in speta eu)... si, in general, ACUM, duc o viata f. sanatoasa. In special nepotul meu preferat care locuieste in State de vreo 3 ani si care, contrar asteptarilor, s-a adaptat f. bine vietii nebune, nebune, nebune din Washington, dar si-a pastrat regulile de bun simt pe care am incercat sa i le "bag in cap" de mic, mai ales in ceea ce priveste alimentatia.
Deci... regula de baza e "bunul simt": ceea ce tie iti face rau, copilului tau ii va face si mai rau!!!

Mai scriu...

Vlad si Ana
Sa traim bine!

Mergi la inceput

De ieri am inceput cura de slabire... vreau sa dau jos 10 kg.. macar... Am inceput o cura disociata, nu f. grea.. cu ajutorul careia sora mea a slabit 20 de kg!!!!
As vrea sa incep si cu ceva sport.. am voie abdomene la 3 luni de la cezariana? Eu oricum le incep incetul cu incetul... ca nu ma grabeste nimeni, doar oglinda !!!
Mi-am trasat teluri: 1 pereche de pantaloni in care sa incap saptamana viitoare.. o rochie in care sa incap peste 2 saptamani... 1 fustita peste 3 saptamani... daca ajung pana la pantalonii de acum 3 ani 1/2, cand a murit tata si am crezut ca mor si eu, deja ma declar "bunaciune" cum spune Luana pe care o si-i multumesc aici, de fata cu toate mamicile (si taticul de rigoare), pt. aerul de optimism pe care mi-l inspira de fiecare data!

Vlad si Ana
Sa traim bine!

Mergi la inceput

Copila mea tocmai s-a trezit si a "ras" 100 de ml de lapte. Nici nu stiu ce sa fac: sa ma bucur ca a papat mai mult decat de obicei, sa ma ingijorez ca s-a trezit la ora asta... dupa ce de 1 luna m-a obisnuit sa doarma pana la 5.30-6.00???

Vlad si Ana
Sa traim bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Asaa am recuperat cat de cat, zic asa pentru ca atat am citit si atatea poze frumoase am vazut ca e varza in capul meu dar ma lamuresc eu curand si mai trag cu ochiul la ciresici iar zilele care urmeaza sa le vad mai bine.
oricum am ramas cel mai frumos grup de copilasi si mi-e teama ca bietii ceilalti copiluti care intra la concurs nu o sa mai aiba sanse reale cu asa bebei dragalasi ca ai nostrii..
Si a propos de copilasi frumosi Camelia.t, Arabela,Angelica.g, Virgi, Doroti, Carmina multumim frumos pentru aprecieri! cat de dragalasi sunt puisorii vostri nu are rost sa mai insist, sunt convinsa ca v-ati saturat de cate laude primesc !!

Virgi vreau sa zic ca daca Luana arata numai buna de mancat asa de dulce si adorabila nici tu nu esti mai prejos. Arati super pentru o proaspata mamica,,, felicitari!! Dupa cum arati in poze ai scapat deja de orice ai fi pus in plus in timpul sarcinii si in cazul asta ...jos palaria!!
de ce ziceai cu romanii aici e cam adevarat: sunt foarte bine vazuti cel putin la universitate unde a fost sotul meu si acum unde preda sunt foarte incantati de romani si daca romanii aplica pentru burse au din start sanse bune.

Doroti merci mult pentru adaugarea datelor pe listuta!!cat priveste numele intr-adevar si eu stiam ca Sofia vine din greaca si inseamna intelepciune dar noi am ales asa pt ca eu am o bunica pe care o cheama Alexandra si imi place mult numele asta iar sotul meu a avut o bunica pe care o chema Sofia si uite asa am ajuns la Sofia Alexandra. Si mie imi placea numele dinainte sa ne hotaram dupa ce am aflat de bunica lui a fost doar mai usor sa ne hotaram.

Despre legume aici spun ca sunt sigure majoritatea in afara unora precum morcovii care trebuie testati pentru cantitatea de nitriti pe care o contin de asta doctorii recomanda sa nu le dam bebeilor piure de morcov decat de la borcanel ca firmele producatoare testeaza si aleg morcovi fara nitriti. A si in aceeasi categorie intra si sfecla rosie si inca ceva ce acum imi scapa.

Vivighe noua doctorita ne-a recomnadat sa incepem asa: la masa de dimineata si cea de seara ii dam intai doua linguri de cereale amestecate cu lapte si dupa completare cu san/ formula pana se satura. Dupa ce invata bebe sa inghita dai ceva mai mult si dupa vreo doua saptamani de cereale incepi cu piure de legume la pranz si tot asa..dar mereu se da completare cu lapte la sfarsitul mesei.

Ama_ kaly felicitari lui Seby pentru primul dintisor.. se pare ca sparge gheata la ciresici!! si pentru al doilea!!

mama, mama cat am mai scris gata va pup pe toate si buna dimineata in curand!!

Cami & Sofia
poze Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Buna ziua!!!

Am asteptat sa adoarma copilul sa ma pot aseza comod...sa pot citit cu atentie descrierea angelicai, pe care am zarit-o de ieri, dar ma intorsesem prea obosita de la o petrecere de "ramas bun" a unei prietene.
Mi-e greu sa spun ce simt acum...dar te felicit pentru puterea pe care ai avut-o in momentele alea si mai ales pentru decizia pe care ai luat-o...sa lupti pana la capat, fara sa stii ca sfarsitul sarcinii urma sa-ti aduca cel mai sanatos si frumos bebelus.

Cami - multumesc frumos. " you made my day ". Am slabit foarte repede...desi imi doream sa raman o idee mai plinuta...dar se pare ca asta e felul meu..si n-am ce face. Am si un avantaj ca pot purta tot ce aveam inainte de sarcina.
printesa mica

Luana - frumoase fotografiile, iar Hora este o fetita tare dragalasa si dulce.

Adriana
- eu aici gasesc doar peste oceanic...si am sa incep sa-i dau macrou proaspat..dar voi aveti acolo pastrav, stiuca etc.....
am sa-i dau toate tipurile de peste din fotografia de mai jos pe care am facut-o in piata.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/virginiavasilache/detail?.dir=/e4fdscd&.dnm=3ad9scd.jpg&.src=ph

Ama - felicitari pentru cei doi dintisori ai lui Sebica.

,

Mergi la inceput