CIRESE de mai-iunie 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Daryana, cum sa rezolvi? Cu tupeu!!!
Eu am avut probleme cu multa lume inclusiv cu draga soacra. Dupa cateva tentative de a-l lua pe piti fara sa se spele pe maini (sta la casa si venea dintre straturi direct la copil)i-am zis : pe copilul meu nu se pune mana cu pamant sub unghii.....iti dai seama ce a urmat ...dar, acum, cand vor sa-l ia (oricare dintre neamuri - ca iti dai seama ca s-a dus vestea cu mania mea) tin sa mentioneze ca s-au spalat pe maini. Prefer sa le ascult replicile rautacioase decat sa-mi tratez copilul de hepatita A sau mai stiu eu ce. Nici eu nu sunt obsedata de igiena, nici pe primul nu l-am crescut sub clopot de sticla, dar toate au o limita. De la a fi maniac pana la a fi indiferent la capitolul igiena, e cale luuuunga!
Deci, zi pe fata ce crezi!

adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)

Baieteii lui mami AICI
Varsta Fineas

Varsta Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

camelia, sarumana, bine v-am gasit! ce bine e acasa!!!
daryana, cred ca mi-ar fi fost si mie foarte greu sa nu o iau de par! cum adica ai ramas fara replica, trebuia sa o intrebi, pur si simplu, "cum va permiteti sa puneti mainile alea, de gara, pe copilul meu, fara sa cereti voie?!!" cred ca s-ar fi rusinat singura, probabil ca n-a gandit ce face (da asta NU E O SCUZA)..

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)

Mergi la inceput

... oricum, daca vrei sa iti treaca supararea, fa cum te sfatuie camelia, iar daca vrei sa vezi jumatatea plina, ei bine, bucura-te, caci carmina a patit-o mai rau, cum si-a luat ochii de la mihnea, cum i-a umblat medicul la putza, ceea ce e muuult mai...

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)

Mergi la inceput

carmina, am fost astazi la masurat si avem 6900 gr, iar lungime....69 cm!!! de-aia parea asa lunga...

Hora Lucia
io tot cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salutare ciresici!! Iata revenim si noi dupa ceva absenta din peisaj. Am avut muult de lucru ne-am botezat, ne-am mutat in alt oras, mamica a facut 30 de ani si eu... ciresica familiei - 4 luni ce mai.. agitatie mare. Acum incercam sa ne aranjam in noua casa pe care dupa vreo doua zile de marait ca nu prea o cunosteam se pare ca o aprob..
Acum ma duc sa citesc din urma si revin cu poze ..

Pupici la toate si sper ca sunteti toate/ toti la fel de rumene/i si infloritoare/ori

Cami & Sofia
poze Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Pana nu uit rog sa ne puneti si noua la listuta:5.850kg si 60 cm la 4 luni.. aproape atat aveam la ultimul control cand ne-au facut si vaccinurile. Nu suntem prea mari dar lasa ca recuperam noi.. ( intre noi fie vorba am aflat ca mamica imi cauta deja un scaun special pentru masa si mi-a luat lingurite,castronele si canite si ne pregatim sa incepem curand cu cereale de orez.)

Multumim..

Am pus si cateva poze de la botez : Sofia botez

Cami & Sofia
poze Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare ciresici!!!

Luana - bine ai revenit!!! dupa asa o vacanta..cred ca ti-ai incarcat bateriile la maxim. Nimic nu mi s-a parut necunoscut din experienta prin care ai trecut..mai ales cea cu conationalii nostri.Eu cred ca acelasi tablou se poate viziona cam in toata Europa...nici nu vreau sa-mi imaginez cum e in Italia sau Spania.
Noi cand venim spre casa...aerul de civilizatie il simtim pana la FRankfurt..de acolo..din momentul in care ajungem la poarta cu destinatia Otopeni..se rupe filmul. Poti vedea acea categorie de romani..cu sacose de rafie..cu batice pe cap...iar in avion...ii vad cum comanda..cat nu pot consuma...am vazut cum si-au bagat cutia de bere in geanta..iar dupa 2 minutele au comandat alta. Anyway...fac parte din traditia si cultura poporului nostru. Sa nu uitam ca romania are si multi oameni cu care ne putem mandri. Un coleg de-al sotului (american), ne-a povestit ca a avut in grupa la facultate 2 studenti romani. pe mine m-a impresionat cat de frumos si admirativ a vorbit la adresa lor.
In korea in ultimele luni au venit multi romani..cu joburi calificate, foarte bine platite. acum pot sa spun ca sunt si aici romani cu care ne putem mandri.
Off..gata ca m-am intis off topic.

Despre diversificarea lui Choy.
Pana la 5 luni..doar lapte
Intre 5 - 6 luni...piure de orez. Se fierbe o lingura de orez..in 1/2 de l de apa..pana se face o pasta. Eu la inceput am sa-l dau si prin robot sa fiu sigura...ca e doar pasta. Daca este prea groasa se mai adauga putin lapte. SE incepe cu o pasta mai apoasa...apoi in functie de cum inghite bb..o faci din ce in ce mai groasa..pana ajungi sa-i dai boabe de orez. Asa il inveti pe bb sa inghita..iar orezul este cel mai consistent aliment pentru oamenii de aici. Mai nou si pentru mine
Dupa 6 luni..choy recomanda legumele, pestele alb si fructele. Sub forma de piure.
legume : se incepe cu cartoful dulce, dovleacul verde ( cel care arata ca un castravete), zucchini. Morcovul...nu mai devreme de 8 luni. Mai sunt si altele..ei consuma foarte multe plante care cresc in ocean..care mie personal nu-mi plac si n-am sa i le dau.
Dupa 6 luni..nicio zi fara peste si tofu. Recomanda el pestele alb.
Fructe: pere, mere, piersici pentru inceput..apoi zice el..pot sa le incerc pe toate care le gasesc..mai putin portocalele.

Carnea de pui dupa 7 luni, iar cea de porc dupa 3 ani. Interzis ficatul de pasare. Nici ei nu-l consuma...il considera foarte toxic.

Cam astea sunt alimentele de inceput..apoi treptat pana la un an copilul trebuie sa papa cam ce papa un om mare..mai putin carne de porc. Tot de la un an ii pot introduce mancarea spicy ( ardeiul iute )

Interzice mancarea la borcanele, conserve, pliculete..ca tot intreba cineva pe aici. El spune ca nu sunt naturale. Sunt alimente comerciale..care nu sunt naturale...si el ca pediatru are datoria sa spuna acest lucru. Deci fara borcanele, fara supe la cutie...doar mancare pregatita in casa.

Eu am sa respect in mare schema lui..doar ca am sa incep cu orezul de la 4 luni...si cu legumele si fructele de la 5 luni.

wow cat am scris.....

Mergi la inceput

virgi, cand mai mergi la choy sa ii spui ca are admiratoare la capatul pamantului. schema e fff pe gustul meu!! aveam oaresce retineri fata de unele alimente prezente in toate schemele pe locul 1, adica portocale, ce intelesesem ca pot sensibiliza stomacul, morcovi, ce contin nitrati, nu bun, nu bun...
e minunat. iar diversificarea voi incerca sa o incep de la 6 luni, din mai multe motive: in primul rand as vrea sa stea in fund hora, mi se pare un lucru necesar legat de mancare solida; apoi, nu ma grabesc, stiu ca multe persoane din jurul meu au inceput diversificarea de nerabdare sa isi vada copilul mancand (cred ca si cateva fete de aici, de la noi..); ei bine, eu am speranta sa o vad pe hora mancand fo'40 de ani de acum incolo, cel putin, asa ca nu ma chinuie nerabdarea, mai ales ca imi imaginez cum lucrurile vor deveni din ce in ce mai complicate, odata cu mancarea. asa-i?
cu borcanelele te aprob suta la suta. probabil ca vom folosi uneori, rareori, cand vom fi departe de casa si fara alternative, pentru asta trebuie sa recunosc, imi par extrem de practice. dar atat. va manca nesanatos tot restul vietii ei (noi aici..la romania, nu koreea..), macar startul sa il ia bine.
am luat si eu alge, imi tot propun sa gatesc si nu ajung. o sa incerc. lui mihai ii plac peste poate cele murate, impreuna cu bambus, daca se poate. mie nu
in ultima vreme am inceput sa gatesc chinese intr-o veselie; e mult mai rapid, mai usor si infinit mai gustos. am gasit o zana buna, pe care o mai pup odata, pe aceasta cale - PUPAM ZANA VOICHITA - ce m-a trimis la un chinese shop, cu ingrediente pentru chinezii din romania. de la urechi de lemn la pasta de curry cu usturoi, de la orez negru la alge murate, vin de orez, flori de crin, ulei de susan si alte minuni. asa ca si hora va beneficia de papa chinese cu prima ocazie. stiu, e de plans faptul ca imi voi chinui copilul, cu ardei iute si balarii ciudate, cand pe scara blocului te imbie traditionalul rantash, mirosul de gogoshi saturate de grasime si merdenelele slinoase te striga la fiecare colt... da tot e un copil traumatizat, fara caciulita, macar sa il chinui pana la capat, nu?!

cu romanii... cand am venit din suedia m-am oprit in amsterdam, iar la plecarea de acolo... ajung la terminalul catre romania, de fapt nu ajung ci ma apropii. dupa tot acel impecabil aeroport, shiphol, unde evident nu se fuma nicaieri, doar la un bar, pe masura ce ma apropiam de sala noastra de asteptare vedeam pe jos chistoace... iar langa intrare era o scuipatoare tarata de nu stiu unde, plina de chistoace, pusa chiar sub semnul cu va rugam nu fumati, inconjurata de trei baieti frumoshi ce fumau tigara de la tigara. no comment. a, conversatiile celor care se credeau in tara straina neintelesi de nimeni... nu le pot reda, stupefiante, oricum!

Hora Lucia
io tot cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

'Neata.
Brrrr ce frig e la noi! Abia 6-7 grade dimineata.Si un miros de iarna. Sper sa se mai inmoaie vremea si sa ne mai bucuram de toamna.Si eu sunt nascuta toamna si tare imi plac toamnele lungi si caldutze.

adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)

Baieteii lui mami AICI
Varsta Fineas

Varsta Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

luana, welcome back! cred ca ti-a fost greu fara hora, dar barem te-ai mai odihnit un pic, nu? si eu am fost cu ilinca la mare si a fost super ok pt ca a dormit mult si ne-a lasat si pe noi sa ne simtim putin in vacanta, am fi vrut la balcic si nu ne-am incumetat sa plecam pana acolo cu cea mica, asa ca am ramas pana la urma la litoralul nostru cu hoteluri in paragina sau inchise. oricum, noi suntem hotarati, nu mai calcam decat ca turisti de week-end la noi, si numai la mamaia, in rest afara din tara, ca pe bune ca nu merita! pai se poate ca la hotel de 3 stele in jupiter sa fie baia jegoasa??? si eu am cam multe fixuri cu baile... nu spun cum a fost la un hotel tot de 3 stele in germania.

Mergi la inceput