Prichindei martie-aprilie 2005 (109)
Raspunsuri - Pagina 21
andira spune:
In primul rand, MULTUMESC lui Rrox - ai avut o super idee cu tetina la fel ca suzeta, a functionat ieri, si am asteptat sa vad daca merge si azi, sa nu ma bucur degeaba. A marait nitel azi, dar tot a papat din biberon laptic de la mine. Maine il pun pe tati sa-i dea, si incepem iar cu laptele praf. Rrox - ai un camp de
de la mine!
In al doilea rand, va multumesc tuturor pt urarile pt examen
, inca nu stiu daca le-am luat, ca nu ne-au dat rezultatele, dar eu sper ca da ![]()
Am fost ieri cu Nati la controlul de 3 luni, dr a dat pe spate ca ea la 3 a luni are mai mult decat dublul greutatii de la nastere, are 6600g. A zis ca arata exceptional (va dati seama ce mandra am fost
), si ca n-are nimic sa-mi spuna, ca arata prea bine. Dar am intrebat-o de vitamine si a zis sa le las in pace, si pe Irina si pe Nati, ca sunt grasune amandoua, si ca nu e nevoie. In schimb, o sa-i dau din nou Irinei Vigantol.
Voi ati auzit cumva ca Vigantolul se scoate de pe piata? Mie asa mi-a spus o farmacista, si dr mi-a zis ca pot sa le dau Vigantolette (parca asa se scrie, nu sunt sigura).
In rest, Irina ne da desteptarea la 6.30-7.00, iar Nai doarme de la 10 la 9, cu o intrerupere pe la 5-6 cand ii dau sa manance. Deci va dati seama frustrare pe mine, ca nu doarme piscotzel mai mult, cand o vad pe Nati cum doarme imperturbabila pana la 9 -9.30 dimineata.![]()
Saptamana asta s-a si trezit Irina de 2 ori la 4 dimineata, prima data am stat eu cu ea pana la 6, ca nu vroia sa adoarma, dupa care i-am pasat-o lui Ionut, ca se trezise si Nati pt masa de dimineata.
Azi noapte insa l-am lasat pe Ionut sa se duca la ea, pt ca mie de oboseala ieri mi s-a facut rau. Nu puteam sta in picioare de ameteli, iar cand m-am fortat sa ma ridic (ramasesem doar eu cu ele si trenuia sa-i fac laptele Irinei), mi s-a facut si mai rau, imi venea sa-mi vars tot stomacul. In cursul zilei am si iesit, am luat metroul, si de chiauna ce eram am mers o statie in plus, a trebuit sa iau metroul inapoi...
Ma duc sa vad ce fac si revin
Iri si Nati
andira spune:
Irina doarme, si pe Nati am luat-o sa tropaie pe langa mine...![]()
Mamacita, sa nu razi, dar mi-ai adus aminte de mai noua mea pasiune, untul de arahide. Si stii cum mi-am descoperit-o? Mi-au facut pofta aia din "Lost", nu stiu daca te-ai uitat, era o gravida care vroia unt de arahide. Si il savura cu atata pofta, ca am luat si eu de la faimosul "Gima", si am tot halit vreo saptamana
.
Si apropo de Gima, stit nervii mei de data trecuta. Vreau sa va spun ca am mai avut de 2 ori reclamatii la ei. Prima data, saptamana trecuta, am luat niste paste, si cand am deschis cutia, erau mucegaite. Mi-au spus ca au mai avut o reclamatie, si or sa verifice,sa nu fie toate asa.
Iar ieri, cand i-am luat tetina de latex, cand am ajuns acasa si am desigilat-o, am vazut-o ca e crapata intr-o parte. Am zis ca nu e adevarat, prea mi se intampla mie toate. Am fugit intr-un suflet sa o schimb, si stupoare, tot lotul de tetine de la Nuk e asa, mi-au si aratat, au zis ca probabil o sa le scoata de la vanzare...
Am ajuns sa verific fiecare cutie pe care o iau de la ei, o sa dau in paranoia...
Iri si Nati
andira spune:
Am vazut ca tot discutati despre analize.
Va intreb si eu ceva: as vrea sa le fac fetelor, mai intai Irinei, ca e mai mare, grupa de sange. Am un stres cu asta, pt ca si eu si Ionut avem Rh-ul negativ (DanutaT, parca si voi sunteti la fel, nu?), dar Ionut are 0 neg, adica cea mai naspa grupa de sange posibila. Si vreau sa stiu daca cumva au luat grupa lui, nu ca pun raul inainte, dar as vrea sa fiu prevazatoare.
Trebuie luat sange din vena, nu merge intepat in deget, din cate stiu, si atunci cam pe la ce varsta ar sta un pitic sa-l chinui asa?
Iri si Nati
pisicuta si matei spune:
Andira dar daca ai Rh negativ cand ai nascut nu s-a facut Rh-ului bb ca sa vada daca trebuie sa iti faca vaccinul?Ca si eu am Rh negativ si lu Matei i-au facut Rh-ul si are si el tot negativ.Mie cand mi-au facut Rh-ul mi-au luat din vena dar stiam ca se ia din deget.Pai cred ca orice varsta ii poti lua,ca si pt analize li se recolteaza sange de la orice varsta.Parerea mea este ca nu trebuie sa le chinui,ca oricum nu veo putea schimba nimic,si cum nu au nevoie de transfuzii de sange(doamne fereste) poti sa stai linisita
.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
rrox3 spune:
Andira daca astepti pana sta piticul sa-i ia sange... o sa astepti cam multi ani
Poate sa-i ia oricand, Ioanei la analizele de la 9 luni i-a luat. A urlat, s-a luptat, a tacut imediat ce s-a vazut la mami in brate in siguranta
Dar iti propun sa-i faci si grupa sanguina cand ii faci un set complet de analize, n-o chinui numai pentru asta.
Ma bucur foarte mult ca ti-am fost de ajutor.
Multi
frumoaselor tale si multa putere tie! 
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
ninocikap spune:
La multi ani tututor sarbatoritilor de azi. 

incerc sa revin mai tarzior cu detalii. sper sa reusesc. ![]()
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
mamacita spune:
andira,esti de coma cu peripetiile tale la Gima!
In schimb,eu abia astept sa povestesti de cele doua grasune,felicitari,ai tipar bun
si pupici bucalatelor!Numai o data se scoala Nati?!Bey,dar tu esti baftoasa rau!Ce-ai mancat in sarcina?![]()
In legatura cu grupa,se poate lua si din deget,iar Rh-ul sigur e negativ.De aceea nici nu se face vaccin la mama cu sot cu rh identic,negativ,ca n-are cum sa se izoimunizeze,asa ca stai linistita.Iar in caz de Doamne fereste,sa-ti explic ceva:grupa si Rh-ul se determina imediat,in orice spital mare exista o rezerva de minim 2 unitati de sange O negativ,iar ulterior sunteti "citati'sa strangeti donatori.Deci oricum nu te ajuta cu nimic informatia acum,asa ca parerea mea este sa astepti pana la primele analize ce necesita prelevare venoasa.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
andira spune:
Pisicuta, ti-a explicat Mamacita exact cum e cu RHul, de ce nu fac vaccin - nu e nevoie, Ionut avand acelasi RH (medicul de familie ne-a intrebat cum ne-am gasit
).
Mamacita, multumesc frumos, stiam ca fetele vor avea automat acelasi RH cu noi. Altfel, le-au incurcat in maternitate, da' noi oricum le tinem
. Dar, intr-adevar, stresul meu e legat de transfuzii. Mai stiti ca acum vreo cateva luni circula un mail cu un baietel de 10 luni de la Emilia Irzea care avea nevoie de transfuzie, cu 0 neg, si in spital nu mai erau unitati. Si au mai fost situatii (la Arad spuneau de un spital care avea nevoie disperata de donatori), de-asta vreau sa stiu daca are grupa lui Ionut. In fine, poate imi fac prea multe probleme, dar prefer sa stiu, sa nu alerg Doamne Fereste dupa donatori de 0 neg, ca nu stiu prea multa lume (si pe aia pe care ii stiu i-am pus la catastif
)
Rrox - multumesc si tie de raspuns!
Ies nitel
Iri si Nati
rrox3 spune:
Andira n-are rost sa-ti faci probleme d-astea!
Nu-s prea dese ocaziile in care cineva, in special un copilas, sa aiba nevoie de transfuzii si, in plus, daca ar avea 0 negativ, ai donatorul langa tine, nu? Si probabil ca mai are sotul tau prin familie si alti posesori de 0 negativ... asa ca stai linistita. Mie nu mi-a trecut niciodata prin cap sa ma gandesc la ce grupa or avea fetele mele si la posibili donatori.
Sper sa n-ajung sa-mi dau palme gandindu-ma "ce bine facea Andira!!!" ![]()
Cand ne mai arati frumoasele?
Mamacita stii unde as putea sa citesc exact ce grupe de sange pot rezulta la copii in functie de grupele parintilor? 
Rp ce mai faci?
iar ai uitat sa mai dai pe la noi! Te asteptam 
Nino Bine ai venit si multumim de urare (in numele Mariucai) 
...hmm... cu fetele in deplasare m-am cam instalat aici pe forum si tot trancan... las' ca vin ele duminica si mai scapati de mine...![]()
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
andira spune:
Rrox - asa e, poate imi fac un stres inutil, dar de cand ma stiu cand spuneam medicului (indiferent de care) ca am RH neg, devenea mai atent si mi se spunea sa am grija, mai ales la sarcina (aici n-a fost cazul) etc. Asa ca a fost nitel indus....![]()
Ttt, nu mai sunt prin famile posesori de 0 neg, Ionut e singurul
(a iesit dintr-o combinatie de B neg cu A poz).
Dar, vorba ta, am donatorul langa mine![]()
Pai, la cererea publicului
, incerc zilele astea sa mai pun poze.
Ah, trebuie sa ma duc sa culc copilu' mare, consortul a renuntat la lupta...
Iri si Nati