PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arcenciel spune:

Crissa 71 Si eu ii dau lui Lucas sa pape in pat noaptea si adoarme la san, dar cel putin o jumatate de ora il stimulez: il mangai, ii misc piciorusele. La inceput chiar ma opream in timpul mesei si il schimbam, asa se mai trezea. Mi se pare ca sa pui ceasul sa sune n-o sa te ajute, daca bebe doarme profund, nu stiu cum vei face sa il trezesti.
In timpul zilei il sterg pe fata pe bebe cu apa de la chiuveta. Nici la baita nu il spal cu altceva, sapun adica. Dupa baita ii dau cu o cream cu "coldcream" speciala pentru bebei.
Am avut la un moment dat niste cosulete pe gat si am dat cu "eosine aqueuse", o solutie rosie, fara alcool, care usuca si cicatrizeaza (am folosit-o si la buricel).
Alfel, daca e nitel iritat dau cu Bepanthene, pe care il folosesc preventiv si la poponet. Pana acum nu am avut probeleme (doar cateva pete mai rosii care au disparut pana la urmatorul schimb).
Aici se mai foloseste si o crema pe baza de ulei de masline si vitamina E, "linement oleo-calcaire", eu il folosesc si la masajul de dupa baita.
Eu voiam sa va spun ca il alaptez exclusiv la san, si ca a facut de cateva ori cacalica mai verde. Stiti oare ce inseamna?
In plus as vrea ca peste vreo luna sa trag lapte ca sa ii dau si la biberon (asta daca vreau sa plec mai mult de acasa). Voi cum procedati. Credeti ca pot sa trag fara sa am aparat? Si cum sa il pastrez? in biberon. cat pot sa il tin?

Fotografii cu Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Cristina_Ioana la multi ani

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Avem si noi cateva modificari pentru listuzta.

DN mele 29 mai
Petra a avut 47 cm si scor Apgar 9.

Multumim

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

La cat timp dupa cezariana se paote face baie in cada?

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Mia eu am asteptat sa treaca lohiile,asta a durat vreo 3 sapt.
La controlul de 1 luna m-a intrebat doctorul daca am intrat in cada ,intrasem de 2 ori si a spus ca e OK,pot sa intru fara griji.

Stefania,mamica de 2 ingerasi
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Arcenciel eu pastrez laptele muls in congelator,sunt pungulite speciale.
Daca nu ai o pompa se poate si cu mana insa scoti mai putin.
Cu pastratul in biberoane sau in frigider eu nu sunt de acord,daca laptele praf trebuie aruncat dupa maxim o ora si nu se pastreaza ce ramane,nu vad de ce nu trebuie facut la fel si cu laptele matern.Parere personala.

Stefania,mamica de 2 ingerasi
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Arcenciel, eu am laptele la congelator in pungi speciale de la Gerber. Se poate pastra si in frigider 2 zile cred, dar eu nu am facut-o. De muls eu zic ca e mai bine cu o pompa decat cu mana, cu mana poti sa-ti ranesti muschii, pompa trage uniform, ia-ti una manuala. Si a mea e la san si mai face caca verde, dar nu stiu daca are vreo semnificatie.

Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

La multi ani cristina_ioana pentru ziua ieri! Sa-ti traiasca minunea si sa fiti fericiti toti 3!
Noi suntem cuminti cuminti..se pare ca doar marti a vrut plimbata de atunci i-a trecut. Acum doarme...papa vorbeste cu papitoii de la carusel, doarme la ea in patut. Noaptea se trezeste la 4 sau 4:30 papa si in 20 de min maxim doarme tun. Se mai trezeste la 7 7:30 si atunci o i-au la mine in pat ii dau san si motaim amandoua pana la 9. Dat fiind ca am copil cuminte m-am apucat si eu de curatenie de miercuri...asa ca azi duminica ma pot mandri ca am o casa super curata, mancare facuta in frigider..rufe spalate, calcate....si nu treburi asa pe fuga. Tare bine mai e sa poti face cate ceva si sa fie bebe cuminte. Acum vreau sa i-au si bouncer.
Eu inca nu am inceput.. ma duc luni la control sa vad daca mi se da ok-ul. Eu am avut probleme mari cu episiotomia si am avut si colul cusut...asa ca abia de o saptamana ma simt si eu mai bine.
Tare mi-e dor si mie de o baie in cadaaa..sper sa primesc de la medic ok-ul si pentru asta. In rest toate bune si frumoase...doar ca nu am mai dat nici un gram jos de vreo 7 saptamani. Nici nu ma ingras nici nu slabesc asa ca mai am 6 kg la purtator.
Nu prea am cu ce sa ma imbrac si vine frigul si nici sa imi i-au pe actualele dimensiuni nu imi comvine...sper sa imi dea voie medicul sa fac si putina gimnastica ca mi se atrofiaza muschii nu alta.
Voi ce mai faceti fetelor?....mare liniste pe aici.

Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;54;131;1;1/c/67/t/60/s/77/k/0a68/weight.png
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

Cristina_Ioana si Romaniaau LA MULTI ANI! sa fiti fericite alaturi de puiuti si de cei dragi!
si galusca mea e cuminte si intradevar ma simt mai odihnita mai pot sa misc si io ceva.e tare bine cand e liniste si doarme.noi tot ne cam luptam la papa ,la sani imi papa bine noaptea adika fara sa se enerveze dar ziua e jale mare se smuceste de parca ar pleca cu el.si cu bibe dupa suge bine la inceput si apoi nu prea mai are chef ca se uita la mine,mai adoarme ,si io o schimb ca sa se trezeasca si ii mai dau dupa dar mie nu mi mananca mai mult de 60 ml+ ce o mai scoate din tzatzi dar mi se pare mult prea putin .
bb ii vostri cat papa la bibe?sau la 5 saptamani cat papau? am citit si in capraru si in spock ca ar trebui sa pape la varsta ei cam 600-850 ml /24 h adika aprox. 110-150ml /masa in functie de cate mese are 6-7.si pitika mea nu papa atat de mult
offf ca tare greu e si cu mancarea asta.dc acum ma chinui cu ea cand o sa treaca la alimente cine stie ce ma asteapta!
spuneti mi si mie o parere ceva,sa o las sa pape cat vrea ea?
pupici la feteandreea25 +ariana-irina
http://photos.yahoo.com/andreeadm2511

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

salutic la mamicite,

am mai aparut si eu un pic.

Cristina_Ioana La Multi Ani pentru ieri, multa sanatate, sa ai parte numai de bucurii si lucruri bune!

Mia la controlul final pe care l-am avut la externarea din spital mi s-a spus si mi s-au dat si instructiuni acasa sa nu fac baie in casa 6 pana la 8 saptamani dupa cezariana. Si-s terminata fara baie dar joi se fac patru saptamani si doua apoi mai rezist eu cumva. FAc zilnic dus dar nu este ca baia

Arcenciel legat de laptele muls ni s-au dat intructiuni de la spital: laptele de mama rezista afara fara a fi pus la frigider intre 6 si 8 ore. Pus la frigider in sticlute sau biberon rezista 6 zile si la congelator rezista 6 luni. In spital se practica pastrarea laptelui la frigider si asa fac si eu acasa. Oricum la mine care abia mulg cat papa bebe la masa urmatoare asa ca mai mult de 2-3 ore eu nu trebuie sa-l tin.

Nu-s comparabile, dupa parerea mea, conditiile de pastrare ale laptelui de mama cu laptele praf, laptele praf trebuie aruncat daca nu este consumat in doua ore si nu trebuie reincalzit.

Monica si bebe Robert

Mergi la inceput