CIRESE de mai-iunie 2006 (8)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

LUANA
Botez frumos iti doresc si sa decurga asa cum ti-ai propus!!! Explicati-mi si mie cum e cu chestia ca mama sta de fapt de florile marului in ziua botezului si ca nasa ar fi actorul principal!!!??? Asa am citit pe undeva. Ce se intampla in timpul botezului? Noi avem botezul pe 16 septembrie si i-am pus nasi pe cumnatul si cumnata mea amandoi Olandezi...poate se sperie de ceea ce trebuie sa faca acolo in biserica. Eu nu stiu.
Si mai e ceva dupa botez, adica a doua zi, ce anume se face. Ceva cu o baita in apa de flori sau asa ceva si se face ceva cu niste obiecte...sau asta e mai la tara?

(pozeKailan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

vivighe, ne bagam si noi, ca medicul meu stomatolog tocmai a nascut si ea, asa ca suntem.. "young, free and single". pe unde ai cabinet?
ramona, eu is la fel de pe dinafara. stiu ca a doua zi vine nasha si ii face o baie cu petale de trandafir si alte zarzavaturi, dar nu stiu exact cu ce. iar la botez.. stiu ca, teoretic, mama nici n-are voie sa stea in biserica, asta pentru ca, la tara, se face f iute botezul (multi copii mureau in primele luni de viata si era bine sa fie botezati/protejati de DD), iar in primele luni mama e lauza, in consecinta spurcata in fata lui DD ca are lohii si nema biserica pentru ea (in mintea mea asta suna a "si... si cu banii luati", adica dupa ce te chinui sa nasti de vai mama ta, ca cezariene si epidurale in lumea satului n-ai sa vezi, mai stai si la colt, iti povestesc vecinii cum fuse, ca matale esti spurcata..) nu vreau sa supar pe nimeni cu descrierea mai personala a acestei situatiuni, e doar propria mea viziune. respect botezul ca semnificatie, de-aia ne-am si hotarat sa il facem, insa ma dispera "tzatzismele" astea. asa cum mi-e neclar de ce o femeie in fusta se roaga mai eficient si mai placut Domnului decat aceeasi femeie in pantaloni. deh, n-oi fi ajuns eu la finetzuri.

aseara am avut doua momente placute. primo, cand m-am apucat sa sap dupa costumele de baie, in vederea impachetatului... dragele mele, eram ca in filmele cu prosti, eu reprezentand toata distributia! adica aveam un teanc de costume de baie pentru 63-65 kile plus una bucata vaca de lapte la ..87 kile. stiu, e de necrezut, da nu se potrivesc!! am tanjit dupa un extraveral, dupa ce m-am admirat in oglinda in singurul care ma incapea.. daca e stramt arat ca ceva din galantarul de la angst, legat cu sfoara, daca e larg se vede, din profil, bucla pe care o face operatia.. mai sa nu mai plec. pana la urma am decis ca am noroc, arat intr-atat de nashpa incat nu mai conteaza, daca aratam doar prost era mai rau..
segundo, ca erau doua, remember? ma duc jos cu cainele si.. tot liftul plin de moloz, toata scara plina de moloz, dare, dare de la saci, te simteai in Haensel si Gretel, cu urmele lor lasate pentru a gasi drumul inapoi... am venit sus intr-atat de enervata incat le-am scris un bilet pe care l-am pus pe geamul de la scara, in care i-am facut nesimtiti si romani. stiu ca n-ajuta, da..

gata. mergem sa ne pregatim, abia astept. imi dau seama ca e o zi importanta pentru Hora si am tremurici! pun poze, promit!!

ce-i aia "sigilat dintii"??? ziceti si la o mama prostutza, bitte!!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

quote:
Originally posted by 26octombrie
[br ramona, eu is la fel de pe dinafara. stiu ca a doua zi vine nasha si ii face o baie cu petale de trandafir si alte zarzavaturi, dar nu stiu exact cu ce. iar la botez.. stiu ca, teoretic, mama nici n-are voie sa stea in biserica, asta pentru ca, la tara, se face f iute botezul (multi copii mureau in primele luni de viata si era bine sa fie botezati/protejati de DD), iar in primele luni mama e lauza, in consecinta spurcata in fata lui DD ca are lohii si nema biserica pentru ea (in mintea mea asta suna a "si... si cu banii luati", adica dupa ce te chinui sa nasti de vai mama ta, ca cezariene si epidurale in lumea satului n-ai sa vezi, mai stai si la colt, iti povestesc vecinii cum fuse, ca matale esti spurcata..) nu vreau sa supar pe nimeni cu descrierea mai personala a acestei situatiuni, e doar propria mea viziune. respect botezul ca semnificatie, de-aia ne-am si hotarat sa il facem, insa ma dispera "tzatzismele" astea. asa cum mi-e neclar de ce o femeie in fusta se roaga mai eficient si mai placut Domnului decat aceeasi femeie in pantaloni. deh, n-oi fi ajuns eu la finetzuri.

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)

Susbscriu si eu la faza asta...aberanta de altfel. Am inteles ca nici pe mine nu o sa malase in biserica ca nu mi-am facut molifta, ce-o mai fi si aia??

Luana, o zi frumoasa si de neuitat iti urez, Hora sa fii cuminte cand te baga tata popa in ligheanul ala, sa nu te sperii ca trece repede si pana te mariti uiti .
Luana si Hora

[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea

uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Salutare la mamici si tatic!
Si io apar cam rarutz pe aici din cauza inepuizabilelor si interminabilelor activitati zilnice. Dar sunt constiincioasa si citesc cuminte tot ce se scrie asa ca sunt la curent cu tot ce misca pe aici.
Luana si io iti doresc o zi superba si te asteptam cu poze.

Virgi, io ii dau Anei Similac dar fara fier ca imi este teama ca se poate constipa. Eu la un moment dat am vrut s-o trec pe Humana ca tot auzeam pe aici de el ca ar fi cel mai bun dar dr mea mi-a spus ca Similacul este la fel bun ca si Humana si ca este greu sa alegi intre cele doua si ca nu vede de ce as schimba ... Cat priveste dizolvarea, io il pun in apa plata la temperatura camerei, il agit cateva secunde si gata. Spuma nu ma deranjeaza deloc si nu mi se pare multa ... Asa ca dai inainte cu Similac ca-i ok.

Noi suntem bine, la trei luni fix aveam 5300 g si 60 cm. Suntem mai prichindele se pare dar io sunt multumita ptr ca Ana arata f bine, este vesela, frumoasa si fericita. Am avut si noi perioada proasta cu papa putina si cu regurcitarile mai abundente dar a trecut. Se pare ca sunt inerente problemele astea la bebelusi si ca din fericire nu tin mult.
Pe 9 sept de Sf Ana avem si noi botezul si sper sa fie cald si frumos ca sa facem petrecerea afara.

Carmina ma bucur ca te-ai mai calmat draga de tine ... am tot vrut sa-ti spun ca si Ana mea a avut doua saptamani cu 4 mese pe zi si ca de abia am reusit sa-i reintroduc a cincea masa. La cele patru mese manca in jur de 140-180 si dr mea m-a calmat ca nu-i problema, daca 4 mese ii trebuie ei, 4 papa si gata, nu-i motiv de stres ... si recunosc ca a avut dreptate ... Asa ca am incetat sa-mi mai fac griji ... este clar ca ei au salturi si ca papa atat cat le trebuie si ca uneori ne panicam inutil ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Carmina si Luana trebuie sa va multumesc ptr portia de ras pe care am avut-o pe la 2 dimineatza cand am citit faza cu bancul Era sa trezesc si copilu' si barbatu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Gicutza...da...sigur ca va primesc ca pacientzi de indata ce am sa reintru in circuit(deocamdata mai stau cu bebe acasa,mai ales ca al meu cabinet este "in chinurile facerii",pt ca abia acum imi deschid cabinetul meu.Sper ca in cel mult 2 luni sa fie gata).Sigilari in mod sigur am sa fac.

Luana cabinetul meu va fi cam la "mama supararii",mai precis in militari,cum te duci spre carrefour,treci de metro...si oarecum vis-a-vis de sediul peugeot e un liceu"grupul scolar Iuliu Maniu".Eh...acolo in incinta liceului o sa fie cabinetul meu(nu e cabinet de stat,de scoala...e cabinet particular...am inchiriat spatiul de la ei tocmai pt ca imi place sa lucrez la tinerei si copilasi.
Petrecere frumoasa azi la botez!

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos

Mergi la inceput

Carmina...molifta aia inseamna sa-ti citeasca poapa oareshce ca sa te nu stiu ce.Mie popa mi-a explicat ca nu e sa te curetze de pacatul nasterii cum zice toata lumea ca nu e deloc un pacat ca ai nascut,ci din contra.Si chiar in tot ce zice el acolo nu pomeneste nimik de spurcat sau mai stiu io ce chestii d-astea.Poti sa te duci la biserica mai devreme de botez intr-o zi cand ai tu chef sa-ti citeasca astea( nu dureaza mult) si asa poti si tu sa participi la botez.Ar fi pacat sa nu fii si tu acolo.Io mi-am facut chestia asta o data cand am fost la socrii si au chemat ei preotul din sat.
Cat despre chestia cu lohiile sau cu intratul in biserica atunci cand esti la menstruatie...io in ziua nuntzii eram "fericita" rau din cauza asta.Si la-m intrebat pe taica parinte cu o zi inainte...io ce fac nene...nu ma mai marit?si mi-a zis ca astea sunt canoane vechi...facute acush o gramada de ani cand ...deh femeile nu prea purtau chilotzi si era nashpa sa intre asa in biserica.Ca acush...in zilele noastre nu se mai pune problema asa.acu'...nu stiu ce sa zic.oi fi dat io peste unu mai modern.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Carmina si Luanasunteti.M-am distrat pe cinste.

Hora
- sa ai parte de cel mai frumos botez. Asteptam poze.

Liana - Luana mea mica si-a revenit si a inceput sa pape iarasi bine..si ne-am intors la laptele korean, se pare ca tot asta ii place cel mai mult. Speram sa recuperam cu greutatea...in 3 sapt. a luat doar 300 grame.
Eu luasem Similac intr-o zi de disperare..in care nu mai stiam ce sa-i dau...l-am luat pentru ca scria pe cutie in engleza. Nu stiu cat costa o cutie in romania, eu am platit pe el 28 USD...mult mai ieftin decat costa o cutie de lapte korean..si m-am tot gandit in ziua aia..pana sa primesc raspunsurile voatre daca am facut o alegere buna. Oricum am sa-l tin de rezerva in caz ca vom intampina iarasi greutati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daryana spune:

Buna cireshici,
Am ramas cam in urma cu cititul ca de, tot pe drumuri, suntem la bunici unde asa ne rasfata toata lumea si avem un adevarat fan-club asa ca o sa intram in depresie, cred, cand o sa ne intoarcem la capitala... Luana si Cristina va tinem pumnisorii.... sa aveti un botez minunat, asteptam pozele... si cred ca trebuie sa ne facem si noi curaj sa ne botezam ca se duce vremea buna a cireshelelor noastre...Inteleg ca asteptam o Luana mai bronzee si mai tonica decat de obicei... drum bun si sa te distrezi!... eu tot nu inteleg cum faceti voi cu laptele de plecati fara copchii ca ma gandeam si eu cu iubitul sa fugim... dar cand am facut socotele ca trebuia sa las cam o galeata de lapte mi-a cam trecut cheful, asa ca fugim in trei mai bine...
Amiss, atata vreme cat paracetamol dam si la bebiti cand fac febra nu vad nimic rau daca luam noi si li se transmite prin lapte...
Si inca ceva... am declansat o adevarata revolutie a caciulitelor... am primit vreo 6-7 observatii binevoitoare in parc aseara cu si despre caciulite...am devenit o problema a urbei acilea... de am ajuns in pana de replici inteligente... daca aveti idei, va astept...
Eu dupa ce m-am consultat cu mai multi medici stomatologi si cu pediatra am hotarat sa ii dau fluor, de fapt ii dau o pastiluta cu vitamina d si fluor... cat despre intreruperea o zi, am inteles ca nu ar fi asa de grav cat intreruperea completa... In Germania unde am locuit noi o vreme se da fluor decat pana la un an, dupa care se continua cu pasta de dinti fluorizata... mai studiem problema pana atunci, dar dintisorii nostri sunt cei mai importanti si meita orice efort pana la urma...

mamica de bb David (18 iun 2006)
pozici [ url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriantugui/album?.dir=a96cre2" ]foto[ /url ]

Mergi la inceput

Daryana...eu am putut sa plec fara copchil pt ca nu-l mai alaptez...iar Luana are provizii intregi de laptic in congelator.
Cat despre fluor...la noi se recomanda sa speli copilul cu pasta de dinti in momentul in care stie sa scuipe,ca sa nu inghita pasta de dinti(ceea ce zice-se ca se intampla pe la 3 ani),si chiar si atunci cu o cantitate mica de pasta speciala pt. copii(are mai putin fluor.Pana atunci se spala cu periuta fara pasta dintele fiind curatzat de depuneri,iar pana treci la periutza se sterge bine cu o compresa).Daca uiti sa dai o zi in cei 12 ani nu e nici o nenorocire...da saptamana asta o zi...peste doua inca o zi...mai lasi copilul la bunici...mai uita si ei 2-3 zile sau hoatarasc sa nu indoape copilul cu pastile si tot asa.Si daca e s-o luam ca la carte ar trebui administrat din luna a 4-a de sarcina(atunci incepe mineralizarea primului dinte de lapte si continuat pana la 12 ani cand isi termina mineralizarea molarul de minte).Daca ii dai numai un an...doar dintii de lapte beneficiaza integral de efectele fluorului ...iar dintre dintii definitivi doar cativa si nici unul integral ci doar pe o portiune de coroana.Am mai intrebat si eu prin facultate profii si cu totii erau de parere ca asta ori il dai pana la 12 ani zi de zi(daca chiar vrei sa faci o treaba ca lumea),ori nu-l mai dai deloc.Faci foarte bine ca-i dai si chiar te sfatuiesc sa-i dai pana la 12 ani,dozele prescrise de medic(nu cumva mai mult),dar ai mare grija cu pasta de dintzi,cand vei incepe sa o folosesti,sa nu o inghita,pt ca practic creste concentratia de fluor(pastila+pasta inghitita) si face fluoroza dentara(http://images.google.ro/images?hl=ro&q=dental%20fluorosis&btnG=C%C4%83utare+Google&lr=lang_en&sa=N&tab=wi) care e o chestie destul de nasoala,ireversibila,prin care dintele ,in loc sa fie mai puternic,devine casant si se pateaza da la alb la brun.Plus ca fluorul in exces afecteaza oasele,rinichii...
Deci e foarte bine sa dai fluor copilului,dar e bine sa te ti de treaba(cu asta chiar nu e de joaca) si chiar ii vei face un mare bine.Io nu-i dau ca sunt uituca...o mai las ba pe la parinti ba pe la socrii si pt ca sunt stomatolog si o sa stau non stop cu ochii in gura ei.

Mergi la inceput