CIRESE de mai-iunie 2006 (8)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

Buna ziua!
Iata ca veniram si noi de la pediatra.Am fost un cuminte la vaccin,am dat sa plangem cand s-a treminat totul,dar ne-am potolit imediat.Asa ca raportam:la 4 luni=8000g si 64 cm.Suntem niste grasani.Mi-a zis pediatra sa incerc sa nu ii mai dau peste noapte sa manance sau sa-i dau un lapte diluat din ce in ce mai mult pana nu o sa mai vrea sau sa ii dau apa.Sa vedem daca ne descurcam.De sapt viitoare trecem pe piure si supa de legume la masa de pranz.
iu all si un we placut!

Dana si Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10717;104/st/20060506/n/Andrei/dt/8/k/e23c/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1702 spune:

luana nu m-am suparat deloc...doar ca mie mi s-a spus clar ca vantul este mai pacatos decat frigul...carmina zice ca la ea in carut e ferit de vant...la mine nu, ca asa s-a ales cu nasul infundat la o luna si jumatate si tot in carut o aveam...
oricum nu cred ca e important ca suntem in august daca afara sun 15 grade sau chiar mai putin...aseara la mine in camera chiar erau 19 grade...
cat despre vitamine c...asa ii dau si eu...mi-a zis de data trecuta pediatra...multumesc mult!

tu cum ai scapat de mirosul husei de ploaie? ca eu am intins-o de ieri la aerisit...dar miroase inca...

andreea tare draguta petra...ma bucur ca sunteti bine! si mie imi place ca am trecut la haine noi...ca pe alea de vara le tot rulasem...sunt insa un pic trista in ceea ce priveste botezul...eu ii luasem o rochita foarte frumoasa (simpla si gingasa)...si nu cred ca o mai pot folosi...pe vremea asta nu chinui copilul in rochie...chit ca o sa comenteze mama ca nu e imbracata ca o fetita...
noi doua nu ne-am mai vazut...si mi-a fost rusine sa te sun...am ramas in formula initiala (de jena)...dar am apreciat (mai mult...m-am bucurat de-a dreptul...am fost incantata...) si iti multumesc foarte mult inca odata...va multumesc pt ca amandoi ati vrut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Buna fetelor,

Ieri am avut o zi plina de alergatura. Am ajuns pana la urma la birou sa-mi rezolv cu actele pentru dosarul de CIC. In sfarsit l-am depus. Sper sa il ia in considerare ca fiind depus in luna august. Tipele aveau program pana la ora 18, dar cele de la registratura, nu. Asa ca depinde de bunavointa altora, daca primesc banii in octombrie sau noiembrie. Pe la sf. lui septembrie cica sa ma duc pe Str. Parintele Galeriu, daca vreau sa imi fie virata in cont.

Legat de imbracat, eu in casa pe Andrada am tinut-o numai in body cu maneca scurta, si cand si cand ii pun niste botosei lucrati. Ea isi agita tare mult picioarele, care uneori sunt umede si ajunge sa le aiba tare, tare reci.

Ieri nu am apucat s-o scot afara decat dupa amiaza, pe la ora 16. Dar tot asa am scos-o doar in body cu maneca scurta. Si am acoperit-o la picioare (cand reuseam sa i le acopar, ca nu sufera nici ea nimic peste) cu o paturica lucrata de mama din bumbac. Ah, si fara caciulita. De precizat, ca eu am landou si cat de cat ii tine adapost de vant. Soacra mea imi recomanda calduros caciulita si pantalonasii. Dar vorba Luanei, eram inca in august. La lift insa m-am intalnit cu un vecin pensionar, care a simtit nevoia sa-mi spuna ca era cazul sa o imbrac mai gros.

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Cristina sa fie intr-un ceas bun botezul! Eu cred ca poti sa o imbraci in rochita. Exista dres pentru copii mici, si gasesti chiar si grosut de tot. Rochita poate fi cu bretele late si ii pui pe dedesubt o bluzita cu maneca lunga, iar in picioare botosei. Oricum La botez veti merge cu masinile si nu va sta pe afara ...Daca in biserica e foarte frig ii mai pui o gecuta pe ea, desi nu cred ca va fi chiar asa.
De ce ti-a fost rusine? Chiar m-ai suparat . Ar fi fost o mare bucurie pentru noi !

Mult succes!

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

e, uite, mai scriu si eu, asa saraca si inculta cum is..
am iesit si noi pe afara, singurele fete din parc, a fost tare frumos, horei ii place cum se prelinge ploaia pe husa, fericire mare!
ne pregatim de botez, maine, abia astept. ne trebuie ceva anume? am luat cadouri pentru nashi, le-am si dat, ca nu mai aveam rabdare..
astazi ma duc si la biserica, ma inteles ca trebe sa-mi zica popa oarece, sa ma dezlege de ..murdaria nashterii. altceva mai e cazul sa stiu, sa iau maine la mine? ma recunosc pe dinafara la capitolul asta, luminati-ma, pliz

laptele dat copilului la temperatura mai mare decat cea a corpului (ma rog, peste 40 grade) da niste dureri de burta atroce. spre deosebire de cel rece, pe care capraru, care, zic io, nu e ultimul tampit, il recomanda chiar de la frigider. eu i-am dat horei lapte de la frigider toata vara si n-am avut nici o umbra de colici sau varsaturi. o fi copilu meu din plastic si de-aia...
cristina, am scos-o din husa si s-a mai dus din aroma aceea de vulcanizare. mai mult, in timp...
ildi, tu intrebai de decalotare. s-a tot discutat, NU II FACE NIMIC!! stai sa vina ioana, ca te lamureste ea si, fetelor, mai are cineva linkurile ce s-au dat atunci?? ca sa nu-ti mai spun ca o decalotare facuta aiurea ii poate aduce muuulte ponoase (intelegi unde bat!)

ioana, tu nu ne mai iubesti deloc deloc? pai uite aici, am ajuns la caciulite si preputzuri, nu ma ajuti deloc?!
betty, virgi, miraje, angelica, stati pitite?! pai e frumos?!
ia ca ma supar, imi iau si eu jucariile si plec (ma duc sa ma colorez, ca numai colorata nu eram..)

quote:
Originally posted by simina2005

"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."

Buna fetelor!
Vad ca au venit zile reci si posomorate in toata tara...
Citesc cum va bucurati ca copilasii vostri inca rezista la frigul de afara...si-mi aduc aminte de mine ce viteaza eram prin fata blocului cu Andrei acum 5 ani...toate bunicile erau de moda veche iar celalte mame depasite rau...nimic nu ma putea convinge ca copilul face mult mai putina miscare ca mine, tesutul adipos al lui este f redus ...iar capsorul lui are nevoie de caldura ( ca si puiutul ocrotit de closca...capsorul lui sta cel mai aproape de corpul mamicii si printre pene...)
Mai tarziu mi-am dat seama ca Andrei are un inceput de sinuzita si mi s-a recomandat sa-i acopar toamna si iarna capsorul dar mai ales sa am grija de urechiuse (am ajuns pana in Bucuresti cu medicii...la profesori universitari)
La fel regurgita si Andrei (ii racisem stomacelul)dar eu credeamn ca are intoleranta la lactoza si i-am tot schimbat laptele praf...pana am ramas sa-l hranesc tot cu lapte matern dar de acum stors si pus in biberon (daduse deja de gustul si rapiditatea biberonului)

Noroc ca copii mai cresc si am reusit sa-l bag pe mancare ...asa ca in timp am redus cantitatea de lapte...acum nici nu vrea sa-l vada...doar daca-l pacalesc si-l amestec cu ciocolata calda sau alte variante...

La Diana si Teo nu am mai repetat greselile...au ei timp sa se caleasca toata viata...nu trebuie sa-i fortez eu inca din leagan doar nu suntem atat de saraci sau inculti (ca unii colorati...) incat sa nu avem haine pt copii sau sa nu ne pese de sanatatea lor pe viitor...

Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...

Simina cu Teo ,Diana si Andrei

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

cristina, da, recunosc, al meu carut e o hardughie, e bine protejat de vant interiorul. cand faci botezul? si eu zic precum andreea, ca poti pune linistita rochita, mai ales ca va plimbati din casa in masina, in biserica si inapoi, nu stai cu ea in camp. iar daca mai ai cateva zile pana la botez, cheer up ca se incalzeste!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Simina, bine ai venit!
Noi ne stim de la "Nasterea unei stele" inca de cand iti faceai probleme privind a treia cezariana. si de atunci imi aduc aminte ca doctorii iti faceau scandal ca mai faci si al treilea copil si te-au supus la un stres enorm si tratamente inutile...in niste moduri pe care numai cand mi le amintesc ma umplu de nervi. Asa ca, sincer, in locul tau nu as pune mare pret pe dr din Suceava/Iasi si recomandarile lor. Ca par ne update-ati cam de multisor.
In al doilea rand , pentru ca esti mai noua pe forum, trebuie sa-ti spun ca referirile rasiste nu sunt permise, asa ca poate ar fi bine sa te abtii de la comentarii cu si despre "colorati".
In al treilea rand, noi am discutat indelung si cu multe argumente logice si rationale despre modul de a imbraca copiii inca de mult. Prin urmare te invitam sa ni te alaturi in dezbateri dar argumentele de genul celor cu gaina , personal o sa le iau in considerare cand o sa-mi creasca pene si o sa fac oua.
In al patrulea rand, pe mine personal ma deranjeaza tonul condescendent de genul "eheei, fata mosului, eram si io ca voi , da' m-am desteptat"; aici suntem toate egale si chiar daca ne sfatuim una pe alta cu diferite lucruri o facem cu spirit de prietenie, nu in felul asta.
Cat despre sfaturile medicale privind decalotarea sau, Doamne fereste, taierea arbitrara si mutilanta a frenulumului baietelului din motive care imi scapa, eu zic sa te mai informezi, spre exempl citeste aici:http://www.circumcizia.org/decalotarea.html
Apropo, dar frenulumul sublingual ce are, de ce nu-l taiati? Ca daca e taiat sigur te poti spala mai bine sub limba...

Scuze..plange Serghei..revin ca mai am!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

iarta-ma, te rog!

dar asa cum ti-am povestit la mine situatia e incerta...in orice clipa se poate intampla ceva... azi avem , maine nu... am inteles insa ca au comandat lumanarea (mai demult...) si ne-au spus asta ca sa intelegem ca vor (doar ana e pus de ei)... nu am prea avut loc de intors... dar asa cum ii spuneam si sotului tau, am renuntat sa mai am cine stie ce asteptari... o sa o facem si gata...

te rog din suflet sa ma ierti! o mie de pt tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Mai fetelor mie mi-e asa sa scriu din experientele mele personale cu bebe ca poate ziceti ca nu sunt eleocvente dar va scriu aici ce zice un nene, Dr, Spock, poate ati auzit de el.
el zice asa despre imbracat si temperaturi:

"O temperatura ambientala de 20-25 grade este potrivita pt un copil care mananca si se joaca daca acesta cantareste peste 2,5 kg. pt. copilul mai mic (mai mic de 2,5 kg)care isi regleaza mai greu temp. corporala, acesta trebuie imbracat ceva mai bine pt. a se mentine calzi."

"...Problema asigurari unei cantitati suficiente de aer rece pentru copil este complicata si mai mult de anxietatea si tendinta naturala de a-si proteja copilul a parintilor fara experienta. Acestia tins sa-si tina copiii mult prea imbracati intr-o camera mult prea incalzita. Supraincalzirea creste riscul de moarte subita infantila..."

"Un copil normal are un termostat intern la fel de bun ca cel al unui adult atat timp cat nu este imbracat sau acoperit excesiv astfel incat termostatul sa nu poata functiona corespunzator"....

Ei na si ma apucat lenea sa mai scriu ca mai era si din Capraru care interzice caciula in casa, dar o interzice cu desavarsire si Simina, fara suparare, conform teoriei tale cum ca bebe ar trebui sa poarte o bluza in plus fata de mama, asta ar fi insemnat ca pe cele 50 de mii de grade care au fost afara eu sa fi umblat in tztzele goale ca el sa poata purta un amarat de body maieu, sau cealalta varianata care sincer mi se pare aberant (adica sa mai pun ceva pe el pe langa body).

[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea

uite cum cresc

Mergi la inceput

andreea si luana niste dulci ca intotdeauna... multumesc pt sfaturi! si o sa ma duc sa caut ciorapei... si bluzita care sa mearga... clar!

inteleg ca ai testat deja husa...eu nu am incercat-o pe carut dar presupun ca merge... ce ma bucur ca hora a fost incantata...mi-era putin teama sa nu se simta ciudat sigilate acolo...abia astept sa o incerc...

eu am botezul pe 9..si da pe net scrie ca o sa fie soare...dar la ce vreme e, iti marturisesc ca nu am crezut...

unde faci? la biserica asta de aproape de mine (sectia 13)?

eu fac de sf. ana la biserica la care m-am cununat (sf.gheorghe vechi)...e in spate la cocor intr-o zona mai ciudata dar ne place preotul... noi am cautat un preot cu care sa nu negociem ca la piata cat ne cere sa platim ca sa fie de acord sa ne casatoreasca...si l-am gasit! sa nu crezi ca am facut asta din motive financiare si pur si simplu pt ca nu-mi place ideea ... el nu percepe nici o taxa si daca il intrebi ce si cum iti spune ca poti dona daca vrei bisericii cat vrei tu... am fost si la o slujba sa-l vedem (au un cor superb) si e tare apropiat de oameni... si sunt multi copii la slujbele lui ...el spunea ca stie ca parintilor le e greu sa vina altfel si a amenajat o camera pt copii...avea de gand sa faca si in gradina lor un loc de joaca...si evident nu-i streseaza pe copii sa fie muti ca sa nu deranjeze...eu cand am fost la "dezlegare" care se numeste molifta, m-a chemat cu madalina in biserica desi se auzea de afara ca urla ca din gura de sarpe...nu a fost stresat deloc...am stat acolo cu ea si ne-a spus toate cele, timp in care el nu se mai auzea de urletul lui... era foarte calm si la sfarsit a incercat sa vorbeasca cu ea, sa o mai linisteasca...nu a mers! si ne-a lasat sa plecam... oricum e foarte cald...
acum iti marturisesc ca nu prea le am cu biserica...deci nu stiu ce-ti trebuie...si mie mi-au dat niste prieteni ce trebuie si difera tare cele spuse de ei...asa ca am primit si eu un sfat si ti-l spun si tie: fiecare preot are alte "pretentii"...cel mai bine e sa suni la biserica respectiva sa afli cum se face la ei...ca asa esti sugra ca o sa te duci cu tot ce trebuie...altfel poti avea surprize...

pupici

Mergi la inceput