*Bebei de Martie - Aprilie 2006(14)*

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

Catrinel Onutza este o scumpete cu ratushca aia pe frunte!! I se potriveste galbenul!!

Catrinutza am auzit si eu de supa devarza...chiar am si incercat-o mai demult dar nu m-am putut tine de ea.In schimb mai demult am scris eu pe forum o reteta de slabit care a dat roade (cel putin la mine).Imi vin iar blugii de dinainte de a ramane insarcinata.Dar cu ceai chinezesc ai incercat?Eu beau si sunt multumita (cel putin ma ajuta la ).

adar multumesc pt sfat.

aalina2003 am stat 3 ore la masa cu piureul de fructe pt ca a fost prima data cand a gustat acru si apoi am facut si multe pauze.Azi i-am dat iar dar nu a papat tot si nu l-am fortat.I-am luat si niste biscuiti de la Nutricia (Biskotti) speciali pt copii si ma gandesc maine sa-i bag 1 biscuite in piure.Zahar nu vreau sa ii dau.
Intrebare pt toate mamicile:Din cate fructe pregatiti piureul?(cand ati inceput cu piureul de fructe;eu i-am pus 1 mar si 1 para..oare e prea mult pt inceput?).
He heee sa-l fi vazut la cremita de vanilie (faina de orez) ce placere...in 10 minute a terminat tot castronelul
Azi dimineata Nick a fost constipat si a facut kk f inchis la culoare (aproape negru) si tare.Saracutu ce s-a mai scremut!A fost dupa masa de dimineata care e lapte (pe la ora 7.30-8).Eu ii dau si lapte care cica are plus de fier si pediatrul mi-a zis sa-i pun si 3 ml de fier in lapte in fiecare zi.Sa fi fost oare de la fier?
Apoi la ora 11.00 i-am dat piureul de fructe.Sa fie oare de la fructe?Constipa marul si para?Oricum i-am dat ceai de musetel si si-a mai revenit.

Programul nostru de masa este urmatorul:dimineata pe la 7-8 laptic (cu picaturile de fier),la ora 11 piureul de fructe (1 mar si 1 para),la ora 15 laptic(fara fier), la ora 19 crema de vanilie (faina de orez),la ora 22 (daca se trezeste ca intre timp adoarme) laptic(fara fier).

Am pus si pozicile cu strambaturile de la masa :
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gpoli_ro/album?.dir=/d214re2&urlhint=actn,ren%3as,6%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

fetele, pana la ce varsta se poate folosi marsupiul, immm??? ca eu nu l-am folosit niciodata pe al meu, e materialul gros si a fost prea cald, oare sta in el la 5 luni fara sa fie obisnuit pana acum?

Alina si bb Marc Alexandru(28.03.2006)

http://ph.photos.yahoo.com/ph/alinaschmidt_74/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinaschmidt_74/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina spune:

Mihaser, Harris ar sta toata ziua numai in marsupiu. Ii place sa vada tot, si afara adoarme dupa ce si-a facut plinul la vazut lucruri noi.

Alinalex, cred ca ii va placea, si marsupiul il poti folosi pana la 90 cm (asa e al meu) sau mai bine zis pana cand te tine spatele. ca e tot mai greu piticul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Fetelor, intru si eu in clubul mamicilor nocturne...se pare ca e a treia sau a patra noapte in care nu dorm decat, asa, cate 5 minute...plange in somn, se zbate, se zvarcoleste si se linisteste numai daca ii bag suzeta, dar nu pt mult timp...
Azi noapte am observat ca plansetele au fost insotite si de partunei... Or fi revenit colicii????

Ciuf, nu as vrea sa ii dau zahar...ci vreau sa o invat ca anumite alimente sunt ca "desert"... de ex. grisul in mintea mea e asociat asa ca "dulce", ca desert...eu as fi vrut sa ii dau miere de albine pt ca e superbun pt sistemul imunitar..eu una cica am mancat de la 6 luni, la fel si fratele si am fost strong...la noi in casa zaharul era numai pt dulceata si compoturile pt iarna, in rest miere de albine la greu...si a dat roade...dar am sa mai astept un pic...
Despre banana...doua pediatre diferite mi-au zis chestia asta... iar acum o luna am fost internata in spital cu gogoasa pt ca a facut o reactie alergica la ceva...plus ca eu o "fire" alergica, asa ca a mostenit si ea cate ceva de la mine...

----------------------------------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Pozuci cu Mariuci www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu fetitze
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are
limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaMIZZI spune:

Buna dimineata fetelor!
Am vazut ce spuneati de mierea de albine, eu sincer nu stiu ce sa spun, din cate am inteles poate produce botulism, chiar daca in Romania nu s-au inregistrat cazuri de multa vreme. Nu stiu exact cum e mai bine, dar sunt de parere ca atunci cand bebele este predispus la alergii s-ar putea ca mierea sa fie pt el un alergen in plus. Sarea in alimentatia bb nu este indicata la varste fragede pt ca structura renala nu este indeajuns dezvoltata pt a filtra sarea si astfel poate duce la retentie de apa.
Daca toate astea si multe altele sunt adevarate sau nu parerile sunt foarte impartite, de la medic la medic si cu atat mai mult de la o tara la alta. Eu ca mamica am ales sa nu le folosesc, bb mananca foarte bine si fara ele, accepta diversificarea cu placere, eu nu ma simt in masura sa-mi asum responsabilitatea de a lua decizii care poate pe termen lung ar putea in vreun fel sa-l afecteze. Meseria de mama e foarte grea si fiecare ia decizii cum crede de cuviinta, nici o mamica nu vrea sa-i faca bb rau cu buna stiinta.

Pupici la toata lumea
Alina- mama de bebe Keane-Peterhttp://www.fotothing.com/alinaMIZZI/

Mergi la inceput

Gata am revenit...foame mare...dimineata nu i-am mai dat nici un fel de suc, in meniu am introdus iaurtul si i-am mai dat putina branzica si lapte; din cereale nu a vrut decat cateva linguritze...ii era fff somn, asa ca am lasat-o in pace...

Pt regurgitari - am gasit un mini-articol in care un medic pediatru spune ca este normala regurgitarea (adica scurgeri mici de lapte pe la colturile gurii) pana cand copilul incepe sa stea in fundulet. Tot pediatra asta spune ca, chiar daca copilul ia in greutate, dar regurgiteaza sau vomita in mod frecvent trebuie discutat cu medicul copilului care va face investigatii.
La noi intradevar au disparut de cand a inceput sa stea in doua labe (noi am sarit etapa lui stat in fund)...dar ea varsa papica pt ca imediat dupa masa incepea tumbele si mi se parea normal sa faca asa...

Delia....intra pe www.dropshots.com si acolo ai tot ce iti trebuie sa pui filmulete pe net...vezi ca trebuie sa iti instaleze si pe calculator ceva (dropbox).

Simona, branza calcica se face asa: cand pui laptele la fiert si vezi ca incepe sa se unduiasca (deci nu apuca sa dea in clocot), pui la jumatate de kil de lapte 4 pastilute de calciu lactic pisate si amesteci pana vezi ca se aduna branza...o scurgi de zer si gata...

----------------------------------------------------------------------------------------------------
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Pozuci cu Mariuci www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu fetitze
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loranda spune:

Nu pot sa scriu foarte mult deoarece Anda e treaza.Deocamdata misuna prin pat si e preocupata sa-si traga sosetele jos din picioare dar in curand o sa ceara atentie.
Simona Toma,si eu am avut o sarcina super usoara,ma asteptam sa am un copil mic,dar tot 3600 a avut la nastere ca si al tau,nici colici nu a avut si sper sa-i iasa si dintisorii in liniste,dar deocamdata doar saliveaza mult si roade tot ce prinde inclusiv pe mami.Se aseamana si in ceea ce priveste suptul la san.Nici Anda nu a vrut/putut sa suga la san.Am avut sfarcurile plate,canalele infundate si in spital sanii mi s-au umplut de lapte asa ca sfarcurile mi s-au sters si mai tare iar ea nu putea sa le prinda, se enerva si incepea sa urle si nici nu mai vroia sa incerce,iar mameloanele de silicon nu m-au ajutat deloc astfel incat mi-a scazut in greutate 500 g.Cand am ajuns acasa ,de stres ca a scazut atat, nici nu am mai insistat foarte mult cu alaptatul la san asa ca eu de 5 luni de zile ma tot mulg si ii dau laptele meu din sticluta.
Catrinutza,eu de 2 sapt. sunt in clubul mamicilor nocturne.Desi mananca bine la 22(200 ml de lapte cu 4 linguri de fulgi de orez),de pe la 1 incepe sa misune,se intoarce pe toate partile si ajunge in cele mai ciudate pozitii prin toate colturile patului(azinoapte chiar i-am facut poze dar deocamdata nu stiu sa le pun pe net)si tot ma ridic din pat sa-i corectez pozitia si sa-i dau ceai/suzeta, asta pana la 3-3 jumate cand ii pregatesc o sticla de lapte si am liniste pana pe la vreo 5-5 jumate cand iarasi incepe.Eu tot sper sa fie doar o faza.
Alinaalex Anda e nascuta in aceeasi zi cu Marc Alexandru si noi folosim marsupiul la greu.Practic il am tot timpul cu mine in carucior pentru ca dupa somnul de rigoare din timpul plimbarii ,la trezire nu mai vrea sa stea in carucior si trebuie sa o iau in marsupiu.Ieri de exemplu,cum a plouat toata ziua,am pus-o in marsupiu si am iesit la plimbare sub umbrela(cam o ora pana nu am mai putut de spate).Incearca intai sa-l plimbi prin casa sa vezi cum reactioneaza.Eu nu stiu de copii carora sa nu le placa in marsupiu.
Va las acum,ma duc sa-i pregatesc sucul de fructe cu cereale ,sa papam si sa iesim afara ca vad ca incearca soarele sa se arate.

Mergi la inceput

Mihaser...nici bondocel al meu nu da mancarea afara din guritza...stie sa "mestece" bine mancarea...pb noastra e ca manaca ce manaca la linguritza si pe urma, gata, o refuza ca si cum s-ar fi saturat. eu mai incerc cat mai incerc, dar cand incepe sa se supere rau si sa planga, o las, nu vreau so fortez si pe urma sa asocieze linguritza si mancarea cu "regimul" asta de fortare...ma gandesc ca are o viata intreaga sa manance cu linguritza, nu???
Cand il vede pe d-nul bibe gafaie dupa el, intinde mainile si-l apuca cu asa un elan si tot la fel si-l vara singura in gura de zici ce e aia...nu vrea sa renunte usor la laptic si cred ca nici nu e cazul, are doar 6 luni...

Alinalaex...io ma men...sau woman si eu pun un pic de sare la supica...asa cat sa am eu senzatia ca nu e fara...noroc ca eu sunt invatata sa mananc putin sarata mancarea, asa incat si mie ajunge sa imi placa supica...mai astept un pic si o sa ii dau miere...e pacat sa piarda un lucru atat de bun pt sanatatea ei...plus ca nu am auzit pana acum de cazuri de botulism din cauza mierii de albine...
Si sa stii ca si eu i-am mai dat intre mese fructele...mi se pare mai ok asa...noi ca adulti nu amestecam fructele cu lapte ca ne apuca, vorba aia...lor de ce sa le dam asa???? O sa incerc sa gasesc o noua formula a meselor...ceva de genul ca fructele sa fie gustari intre mese (in cantitati mai mici)

??????Mai fetelor...mamici cu vechime mai mare in diversificare... voua vi s-a sau vi se intampla ca bebi azi sa pape bine dintr-un aliment iar maine din acelasi sa manance ffff putin???? ca de obicei, atunci cand ii dau ceva nou, Mariuca papa tot...poate sa manace si un castronel intreg, insa a doua zi, ia doua trei guri si gata...asa ca eu trebuie sa fiu mereu cu ceva nou pt ea...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Ciuf, prima zi de gradinita? Cred ca te intrebi si tu de multe ori cum de trece timpul asa de repede. Nu mai e mult si-l duci in prima zi de scoala. Sunt tare curioasa ce traznai o sa mai faca Luca pe la gradi, deja mi-e mila de bietele educatoare . Sa ne tii la curent.
Cosmina, si noi tot asa ajungem acasa dupa plimbarea in marsupiu .
alinaalex, nu mai ai instructiunile de la marsupiu? Cred ca sunt diferite, la fel ca si scaunele de masina. Al meu e de la Chicco si e pana la 9 kg. Imediat renuntam la el, am ajuns deja la 8 kg . Cand e frig afara si trebuie sa o imbrac mai grosut nu mai incape in marsupiu .
catrinutza, sa stii ca si eu am observat asta la Iulia. Plange cateodata-n somn si se chinuie sa traga parturi si mai nou, am observat ca iarasi isi freaca calcaiele. Pediatrul mi-a zis ca atunci cand are colici isi freaca calcaiele . Sper si eu sa nu-i fi revenit colicii acuma ca avem val mare cu dintisorii.

Fetelor care dati la bebei biscuiti, ce marca folositi? Care sunt cei fara gluten? Ca eu am intrebat incolo-ncoace si toata lumea se uita la mine de zici ca cine stie ce am scos pe gura. Eu i-as pune putin biscuite in pireul de fructe ...
a fost prima noapte cand m-a trezit pitica doar de 3 ori. Eu sunt super multumita desi sunt convinsa ca pentru majoritatea dintre voi ar fi un cosmar lucrul asta .

Pozele mele

Anamaria lui Iulia (23.03.2006)

Mergi la inceput