Copiluti de mai-iunie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 23
monu spune:
Andra, felicitari!
Alexia iar si-a pus mancarea in cap! Si pedi ce a spus? Aaaaa dar lasati copilu in pace. Nu mananca luati mancarea si nu ii mai dati nimik pan ala urmatoarea masa! Care ? Ca nu mananca nici la 19! Asa ca fii-mea traieste cu 2 bibe de lapte si unul de suc si gata mancarea.

15+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
lucas spune:
Adina eu am inceput sa iau pentru ca asa a zis tanti nutritionista. iau 2 pe zi, dimineata si seara. arde grasimi si elimina depozitele de grasime. si pe bune chiar asta face.ti-am zis ca la kg. sunt cam in stationare dupa 8 date jos dar la cm se vede.
sa va mai zic ca si sutienele sunt cam mari acum!!!
scuze dimineata si la prinz
Aurasa spune:
Monu - si Catalin a inceput sa faca circ la masa. Azi la pranz ii dadeam ciorbita de pui si, fericita ca in sfarsit mananca, incep sa ii povestesc ca vom merge la plimbare , dar intai ne spalam , ne punem hainute curate etc. Cum a auzit cuvantul spalat a infipt manuta in castronel si a inceput sa se spele pe fata cu ciorbita. Iti inchipui cum arata. Daca ii pun babetica, si-o pune pe cap si nu mai reusesc sa il hranesc. In plus, vrea sa manance singur; se descurca la alimente gen branza si rosii (asta ar manca toata ziua), piure, pilaf sau carnita fiarta sau la gratar, dar la supite si ciorbite....
In rest, copil cumintel. Doarme 3-4 ore ziua si seara la 21.30 cel tarziu e in pat si nu mai stiu ca am copil mic in casa pana dimineata la 6.30-7(uneori chiar 8). Se joaca si singur si cu jucaria lui preferata: mami.
La oala face cand il pun eu, mai cere cateodata 'oaua' si cand il pun avem "rezultate". Nu spune ce face sau cand face. Mai nou daca am observat ca daca sta ghemuit mai mult de 2 minute si rade cu toata dantura lui mica la mine, sigur a umplut pampersul.
Eu nu am mai scris de multa vreme ca - la fel ca si vara trecuta - am plecat in vacanta la parinti la tara. Catalin s-a simtit minunat, alaturi de toate animalele din ograda, a invatat o multime de lucruri noi pe care daca nu stie sa le pronunte, imita sau arata cu manuta. Eu... nu pot zice ca a fost rau (pun'te masa, ridica-te masa, m-am odihnit si m-am ocupat doar de baiat), dar tati venea doar in week-end (se pare ca a fost cu folos
, dovada este ca BB 2 are aproape 11 saptamani) si mi-era dor de el de parca era la capatul lumii (uite asa au crescut incasarile la telefonia mobila).
Hai ca am scris sa recuperez o jumatate de an. Catalin tocmai il hraneste pe tati cu o lamaie (ca eu mai consum asa ceva cand ma incolteste cate o greatza, dar tati tocmai a venit de la serviciu si l-a pus pe baiat langa el sa doarma, el, da, Catalin il escaladeaza si face toate goangele lumii). Intre noi fie vorba: daca baiatul se trezeste peste noapte, sotzul il linisteste si asta decand era Catalin mic-mic, asa ca il las sa doarma, ca nu stiu ce masele ii mai apar si iar urla noaptea.
Pupici si sper sa mai intru pe aici
Aurasa
10+ si
Catalin (3.06.2005)
gabitzam spune:
Andutzy, unde esti sa ne zici de traseu, sala, alea-alea, ca sint curioasa [:D[
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni | Poze noi cu maimutzica ![]()
Ruxel spune:
Adina, da eu i-am luat lui Bia topogan micut, cu 3 trepte, pentru acasa. A invatat sa se urce si sa se dea singura si cateodata se distreaza asa si cate 30 de minute. Eu zic ca merita.
Ruxel
Bianca
andutzy spune:
Multumesc mamici!Azi am fost si cu Dragosu la doctor si din pacate pentru prima data am simtit ca la o intrevedere cu doctorul nostru renumit am plecat bou si am venit vaca. Mai exact el a fost convins ca sunt ciupituri de insecte,exact ce sunt eu aproape sigura ca nu este cazul de asa ceva si am argumentele mele...Din pacate dl doctor nu a fost prea receptiv la ele, mai ales ca nu ne auzeam prea bine, Dragoselu urland de cand l-a vazut pana am plecat de la spital. Nici de deparazitare nu am fost prea multumita, pe motiv ca a insistat pe Zentel si eu vroiam sa aplic tratamentul lui Loreenn
.
Nici vaccinul nu l-am facut, a ramas pe saptamana viitoare(varirlix-ul). In fine, mai vedem cu toate. Va lasam, ca sunt extenuata!
Noapte buna!
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
ioanailincam spune:
Hello! Ne mai tineti minte? Ne-am intors si noi acasa si dupa lupte seculare am reusit sa intru si eu; de fapt am recuperat azi cu cititul, nu cumva sa ratez ceva
(aoleu, slabut tare, doar cateva pagini in aproape 10 zile, vorba cuiva, pana fac puii 2 ani o sa mai fim doar o mana de mamici; salut insa reintoarcerea unor fete: Aurasa, Nefertari, Lucas, Fran, Ruxel,Denisa). Culmea e ca si eu ma voi da la fund cat de curand, caci urmeaza o perioada de groaza si mister.
Dar sa nu anticipam si sa o luam cu inceputul:
Pana la urma la mare a fost bine, dupa ce v-am scris m-am mai relaxat si pana sa ma relaxez de tot s-a terminat sejurul
. Din fericire am avut o vreme superba si am incercat sa profit cat mai mult de plaja, in detrimentul somnului, evident. Drept pentru care nici nu m-am odihnit cat as fi vrut, nici nu m-am bronzat cat as fi vrut ca pigmentul numai atat a putut in 6 zile (dat fiind ca a saptea, ieri, nu a mai fost de plaja si am zorit acasa sa recuperam plodul). Care plod e relativ bine, in sensul ca e gras si mare, dar cam racit - si fix ieri mi-a racit ca au stat sub o magazie si era cam curent acolo. Ii curge putin nasul - evident ca nu poate dormi, traiasca Karvolul -, e cam haraita in piept (ca de fapt asta ma ingrijoreaza cel mai tare) si a avut si un pic de febra. Daca vad ca nu ii trece cu Nurofen, poate chem si dr sau dam o fuga pana la ea. In rest vorbeste mult pe limba ei, ma crucesc cand aud la voi cate stiu, ea e mai aeriana de fel, dar are timp sa le invete, ma gandesc eu. Trebuie neaparat sa imi fac timp sa o invat diverse lucruri, dar exact asta imi va lipsi o vreme pentru ca... ma mut cu serviciul!!! Azi am fost la al doilea interviu si ma asteapta cat de repede pot veni. Astept cu nerabdare sa vad mutra sefei cand o anunt, traiesc pentru clipa asta de ceva vreme
Dar ca sa incep in bune conditii, va trebui sa studiez ceva, ceva, in acelasi timp este imperativ sa ma apuc de invatat pentru examenul din noiembrie. Toate astea in conditiile unei noi slujbe, cu alte obiceiuri si alt stil de
lucru, presimt ca iar ma ia depresia. Pentru ca am ajuns la concluzia ca sufar o depresie (oare mai poate fi vorba de depresie postnatala acum?
); nu stiu daca va trece de la sine, mai ales cu ce ma asteapta, dar daca vad ca se adanceste s-ar putea sa ajung si eu la psiholog.
Cam astea ar fi noutatile, ma rog, sa nu uitam ca m-am intors acasa cu fratiorul - care vorbeste incontinuu de nici nu ma pot concentra la ce zic aici si mi-a provocat si o inundatie pentru ca a uitat sa puna la loc scurgerea in WC dupa ce a folosit toaleta: nu este nevoie sa precizez ca m-am trezit cu vecinii de jos, aia de au renovat 3 luni, de ne-au capiat, crizati la culme, asa ca se pare ca in curand ii vom ajuta si pe altii sa renoveze, ca nu va fi suficient la noi si la ai mei
. SI sa nu uit cireasa de pe tort: maine vine cumnatelul pentru o saptamana ca are restanta; asta in conditiile in care barbatul i-a zis clar anul trecut dupa ce mi-a stat pe cap 3 saptamani (eu eram acasa pe atunci cu ANa de 3 luni) sa nu aiba restante ca nu il mai primeste; dar probabil soacra-mea considera ca i se cuvine si lui sa stea pe nervii mei (ca doar mai am 3 zile de concediu, nu?) daca tot fi-su ala mare este locatar.
Numai ca pentru a-mi pastra intreaga ratiunea am deci sa nu ma stresez pentru toate tampeniile ca altfel va scriu de la Balaceanca.
Si cateva vorbe pentru voi:
Aurasa - felicitari pentru bb2; sa ne vizitezi mai des!
Denisa- ma bucur sa aud ca in sfarsit ai o speranta de bine!
ANdutzy - felicitari pentru carnet si pentru primii pasi!
OlgaM - felicitari pentru ridicatul Maiei; nu-ti face griji ca pentru noi pare un progres de mult trecut, ne bucuram pentru fiecare, indiferent de momentul in care apare.
Babygirl - al naibii tobogan, fix ala imi lipseste din casa
. Deja ma enerveaza casuta ca nici macar nu se joaca cu ea, unde sa mai pun si dracovenia asta? Plus ca ar fi mereu o tentatie pentru ea sa se urce singura si nu cred ca e bine sa faca singuri asta inca. Am uitat sa va spun ca am desfacut si noi patutul si l-am dus la tara, m-a apucat nostalgia ca eram burtoasa cand l-am montat si uite acum ce mare s-a facut copila!
Cu olita situatia cred ca va fi trista pentru ca am uitat sa i-o iau la tara; bona probabil va fi disperata ca si-a pierdut bunul obicei sa stea si sa si faca din cand in cand in ea si ne va boscorodi amarnic. Chiar sunt curioasa cum va reactiona ca eu clar nu am de gand sa o pun pe oala zilele astea.![]()
Ca ziceati de problemele cu mancarea: ai mei efectiv au indopat-o cu pompa cat au stat cu ea. In loc ei sa stea la masa si ea sa manance mancarea ei si ei pe-a lor, se asezau la masa, manca de la ei, apoi nu prea mai putea de-a ei, dar tot baga ceva. Drept pentru care acum cere de mancare mai ceva ca un bb, tot la vreo 2 ore. Nu vreau sa ma bata Dumnezeu ca sunteti atatea care trageti cu lipsa poftei de mancare, dar mi se pare ca mananca cam mult; nu mai zic ca face nazuri la piureul ei, trage la de-astea de oameni mari.
Nu va zic ca a fost si o incercare de a o trece pe lapte de vaca pentru c a a ramas fara lapte praf in ultimele zile; nu i-a placut neam, iar mama nu a fost inspirata sa inceapa sa i-l introduca treptat, pe masura ce se termina cel praf. Asa ca ramanem pe Bebelac deocamdata, faza e ca se termina rezervele strategice acumulate de cand sugea la san si va trebui sa incepem sa cumparam
. Si bineinteles, baga si portia de noapte, azi-noapte la 4 batea din buze si nu cerea apa; dar ma resemnez cu gandul ca laptele e bun pentru ei.
Ei, cam astea ar fi vestile, v-am facut capul calendar, sa va saturati de mine. Ma duc sa halesc ceva si apoi sa ma culc, poate mai recuperez ceva la capitolul asta pana nu ma intorc la munca. Noapte buna, copii!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
nelia spune:
Va scrisesem un mesaj luuung si s-a dus... Asta e, nu am timp sa-l reiau, poate la noapte, desi ma indoiesc, ca sint rupta de oboseala.
Olita - eu nu ma stresez pina la doi ani, pentru ca abia in primavara viitoare, cind se va face cald ii scot pampersul de zi si pina in toamna pe cel de noapte. Pina atunci, doar cochetam cu ideea, daca vrea si cere atunci o pun, daca face bine, daca nu tot bine...
Jucarii - Tudora a ramas fidela cartilor, e topita dupa ele... Sta si cite o jumatate de ora si se rasteste la poze pe limba ei. Inventeaza jocuri, aseara luase niste piese dintr-un puzzle de-al Agatei si le punea pe fetele unor copilasi dintr-o carte de-a ei, spunea cu (cucu) si apoi le lua si spunea ba (bau), o distra jocul si ridea nu mai putea de una singura. Face corturi din carti, si baga papusi sau jucarii micute si tot asa le face cu-bau. Le intinde prin casa, una linga alta, apoi ia o masinuta si face bum-bum peste ele. Sau pur si simplu le rasfoieste, le citeste pe limba ei, baga degetelul in gura si da pagina, ride, chiuie si face ca toate animalele pe care le vede acolo, se mira (oau!), le cearta (pe alea care nu-i plac) etc. Apoi se joaca cu bebelussii si cu carutul. Ii inveleste, ii pune in carut si ii cara peste tot prin casa. Are si un patut si ii culca si duce mina la buza si zice ssss (adica dorm). Ii mai baga si cu capul in olita, ii arunca peste balcon, ii coloreaza pe fata... Si ii place sa scrie si sa coloreze, daca ar fi dupa ea as avea toata casa numai pasteluri. Face cercuri peste cercuri cu orice instrument de scris si pe orice suport... cica e de bine, inseamna ca se simte in siguranta. Adina, are si ea o casuta asemanatoare cu tot felul de mobile si figurine, se joaca si cu ea, dar mai mult le izbeste, nu prea o las pentru ca si asa vecinii de jos sint cred in pragul sinuciderii din cauza gradinitei de la mine. Am vazut astazi un covor de burete, foarte viu colorat, destul de grosut ca sa tina de cald, era la reducere si nu foarte scump, cred ca le voi lua unul ca sa se poata juca fetele in voie cu jucariile galagioase. In rest, ale mele nu prea au jucarii, ca nu prea le-am luat, dar vad ca sint inventive si isi gasesc singure ocupatii, nu prea se joaca nici cu alea pe care le au. Am hotarit totusi, adica i-am comunicat sotului, ca din bursa pe care o voi avea, macar 50$ pe luna se vor duce pe jucarii sau carti sau chestii de bricolaj pentru fete, ca asa nu se mai poate!
Vitamine - nici eu nu prea sint de acord cu ele, adica prefer sa le ia din alimente decit sa le dau eu, dar cind nu se mai poate, mai recurgem si la asa ceva. Eu i-am dat Tudorei doar o saptamina din 6 luni prescrise, dar ne-au ajutat in sensul ca i-a deblocat un pic pofta de mincare. Si eu cred ca luate pe termen lung deregleaza metabolismul si da, cred ca pot duce si la obezitate.
Ioana, esti prea tinara pentru depresii! Glumesc, dar cred ca este vorba mai degraba de oboseala si stres, ca ai acumulat ceva cu cite ai avut si ai pe cap. Si poate lipsa de magneziu...![]()
Andutzy, felicitari!!! Bravo, poate asa ma stimuleaza si pe mine. LA mine este urmatorul pas dupa inceperea scolii, as vrea sa-i fac o surpriza sotului si cit va fi el plecat in Romania as vrea sa iau examenul teoretic. Sa vad daca voi avea si timp sa invat, ca intentiile mele sint mereu bune si laudabile, dar ajung sa fac doar 30 la suta din ce imi propun. Sper sa gasesti solutii pentru bube si paraziti, imi imaginez ce stresata esti din cauza asta.
Astazi Agata a inceput scoala!!! Era atit de emotionata si de curioasa ca s-a comportat ca o adevarata scolarita! A fost foarte cuminte, a vorbit foarte frumos in franceza, cred a facut impresie buna! Apoi am fost impreuna la gradinita Tudorei si au mincat amindoua acolo de prinz. La felul in care se lauda ca ea e deja la scoala, se pare ca e incintata de schimbare, sper sa se adapteze repede. Am fost la cumparaturi, i-am luat rucsac cu printese, rechizite, si strampi si tricou alb la fusta-pantolon bleumarin pe care o avea... Nu am stiut ca va avea nevoie de un fel de uniforma (bleumarin si alb) si nu i-am luat, iar pe unde am fost astazi nu am gasit nimic numarul ei. Si vazusem mai de mult ceva foarte frumos, camasuta de poplin alb si sarafan bleumarin din tergal, fustite cu pliuri, pantaloni... si chiar ma intrebam cine poarta uniforme, ca eu credeam ca aici nu au asa ceva, vazusem doar pe la particulare. Asta e, va merge acum cu ce are si asteptam sa bage marfa, sper ca mai baga. Apoi am alergat dupa ele prin parcuri, ca a fost o zi foarte frumoasa. Si acum trebuie sa le spal si culc, apoi sa mai fac cite ceva prin casa si de mincare.
Noi tot nu am rezolvat cu calculatorul si netul, am putut intimplator sa intru si v-am scris, dar nu garantez si ca ma lasa sa-l trimit. Pentru cine vrea sa ne mai vada, am mai pus citeva poze www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">aici facute in ultimele zile. Dar nu mai am instalate programe de prelucrat pozele, ca sa le fi deschis un pic, asa ca sint cum sint. Va pup si va doresc sanatate!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA