Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (75)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Bulucelu' super-misto! Deci cu o cutie de Barilla fac 2 lasagne. Tava.... pai mi-as cumpara una de Jena dreptunghiulara, ca am doar 2 ovale si pt anumite mancaruri e mai potrivita asa. Tava aragazului e cam scunda si mi-e ca va curge pe dinafara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Salut!

Mandy, si eu as vrea sa iau mai multi bani, da' cred ca cel care a scris articolul nu era informat bine.Si eu stiam ca si tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Ola de dimineata!!!

Mai, dar ce limbarnita pe voi si Feli tocmai imi zice ca nu ploua in Bucuresti.:)
Lavi, bine ai revenit din concediu, tare fain e la munte, racoare, aer curat, hmmmm, eu ma uit in fiecare zi la poze si visez.
Catutza, cu intarziere, La multi Ani si de la mine, na, mai bine mai tarziu decat niciodata.
Bubumara, ce bine ca ai mai scris, chiar ma intrebam ce mai faceti de nu mai dati nicun semn. Bravo cu legumele, le-ati biruit pana la urma.
Bulucelu', Maria papa tzitzi inca la greu, adica ii dau pranzul cu legume si carne, dar de multe ori a doua masa diversificata o cam sarim, respectiv branza cu fructe. Nu i-am dat niciodata trei mese diversificate. Drak sa-l ia de iaurt, nici mie nu mi-a mai iesit, cred ca e prea cald, sta laptele ala in borcan o zi jumate si abia de se prinde putin. Miama, miam ce lasagna buna, am copiat reteta, abia astept sa o fac. Simonelul e un pufosel frumos si ochios, pupic de la Maria pt el, speram ca Rianna sa nu se supere

Ioana si Maria (29.11.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Mamici,vreau si eu un sfat : al meu bb nu maninca nici un fruct asaca avem doar 2 mese diversificate ,ce-i pot da la masa de 11?Mai e vreun bb care nu papa fructe ?Daca da ce-i dati?Mercic

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

POZE 8 LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Bic si Lavi, nu vreau sa il alaptez in continuare din mai multe motive: unul e ca nu mai are chef, dupa cum v-am zis s-a intarcat singur...

Lavi, referitor la cate mese avea inainte de a trece la 0, povestea e asa: Imediat la 2 zile dupa ce a implinit 8 luni a renuntat la doua mese (aveam 5 pe zi, numai ziua, noaptea nu a mai mancat de la o luna jumate). A supt asa inca 5 zile, dupa care a renuntat la inca una (cea de la pranz). Asa ca la 8 luni si o saptamana Bogdan avea mese de san numai dimineata si seara. Cu figuri mari de tot si alea! Adica sugea cu dintii, se agita rau de tot... Il puneam cateodata cu forta la san, mai ales seara, ca el n-avea chef sa manance, voia direct la culcare dupa baie. Se trantea pe burta, dadea mainile si picioarele in parti si inchidea ochii! treptat s-a redus productia si daca am vazut ca tot n-are chef de supt, l-am trecut eu la o singura masa, de care cat de cat mai avea chef. Asa ca am ramas doar cu masa de dimineata. Deci am trecut de la o masa la 0, sau mai bine zis la una la doua-trei zile!

Alt motiv ar fi ca nu am avut deloc probleme la inceputul alaptarii, in afara de rani si dureri de la supt, insa acum sunt obisnuiti sanii, nu cred ca voi mai trece prin asta. L-am alaptat la o ora jumate de la nastere, atat de bine a supt haplea incat se minunau doamnele pe acolo, ca nu puteau sa-l smulga de la san, asa de tare tragea din el. A venit tanti aia de trei ori sa-l ia si l-a lasat, ca avea puiul de facut o treaba si nu putea fi deranjat! Am avut exact trei nopti de nesomn complet, si tot am avut lapte. Asa ca... Plus necazurile de dupa. A fost ok. Ce-o fi la a doua, cum o vrea Dumnezeu! Insa ce am eu in cap suna cam asa: daca ii dau lapte lui Bogdan asa, rarut dar tot ii dau, cand va veni pe lume urmatorul in loc sa aiba si el parte de colostru, ca orice bebe sanatos, va avea direct lapte. Si in nici un caz nu vreau sa fie asa. Colostrul are si el rolul lui. Iar dumnealui Bogdan adica) nu vrea san, decat asa, ca sa-mi faca mie pe plac. De ce sa-l tot fortez? Mananca tot cand il pun, dar foarte bine poate trai fara. Ma mai chinui putin si sper ca gata.

Ce bunatati bucatariti voi, mai! Mi-ati facut pofta... de o inghetata mare de tot.

Sunt cam ametita si cam obosita... As sta sa dorm si n-am cum.

In Bucuresti nu numai ca nu ploua, dar e si soare, iar in apartamentul asta ca o sera deja nu se mai poate sta. Cred ca plecam la piata, incetisor, pe la umbra, ca-i mai placut afara.

Bianca, daca are doar un scaun diareic iar restul sunt normale, nu o fi de la ceva ce mananca la o anumita masa? identifica si tu (cum poti) ce este. Poate fi chiar laptele.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Lavi, tare m-am mai amuzat cu perlele Silviei.I-am tradus si sotzului, si ne-am hotarit ca la anul sa mai producem sau reproducem si noi ceva!
Si io am vas de jena oval, si acum imi pare rau ca am cumparat asa,nu prea ii gasesc utilitate decit la citeva feluri!L-am cumparat imediat dupa nunta, deh..eram si io mai nestiutoare, adica

Madutza, daca nu maninca fructe fresh, de ce nu incerci un compot scazut, apoi le blendaruiesti!

Ioana, mai dar tu esti kiar Fulga!Felicitari!Eu , am abandonat ideea cu iaurtul de casa, irosesc o groaza de lapte si tot nu iese!

Cami, pe drak arat mortal, imi las sprincenele sa creasca la loc , zici ca-s Albulescu,vreau sa le dau o alta forma, cred ca se va speria cosmeticiana cind le-o vedea!

Fetelor, sotul meu imi pregateste o surpriza de ziua mea si a lui Simon(cred ca va amintiti ca suntem nascuti la o zi distanta, adica io de Craciun si Simon pe 26, si tot pe 26 dec aniversam 2 ani de la casatorie).Daca vrea Dumnezeu,de Craciun vom merge in Suedia la mama lui, concediu de o luna!O sa fie tare frig acolo, dar macar vad si io Stockolmul!

Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Dragele mele, daca tot suntem la ora de povesti hai sa va zic si eu una de groaza, ca sa va avertizez ca sfaturile de pe forum nu sunt intotdeauna cele mai intelepte (dar cred ca multe dintre voi stiati asta deja).
Daca tot mi-a facut Noki pofta cu epilatul ei inghinal, am incercat si eu duminica, dar cu epilatorul. No problem, a durut dar ce nu fac eu cand ma duc la mare! Dar la sfarsit... am dat cu aspirina pisata asa cum am citit eu pe DC.
Rezultatul: sunt iritata de nu stiu cum voi pune slipul pe mine! E plaga rosietica deja, noroc, cu Silvioara (multumesc mult) care mi-a recomandat un spray cu panthenol si vaz ca e mult mai bine.
Plus ca pe maini m-am iritat la fel ca altadata, praful a fost vax (sau trebuia aspirina saracului si nu mi-am dat eu seama?).
Doru zice ca sunt nebuna, ca doar d-aia ii zice acid acetilsalicilic, dar deh! Prea tarziu!
Asa ca cine face ca mine, asa sa pateasca

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Buluci ,merci pentru sfat ,am incercat si asa dar am avut acelasi rezultat .

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

POZE 8 LUNI

Mergi la inceput

Buluci ,merci pentru sfat ,am incercat si asa dar am avut acelasi rezultat .

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

POZE 8 LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Feli nasol! Pai si eu mai de mult, cand citeam si raspundeam de zor la Parintii intreaba ma tot minunam ce tampenii pot sa zica unele. De-aia m-am si lasat de intrat pe acolo.

Gandacel qed! Eu zic ca ai dreptate sa-l intarci acum. 1 supt la 2-3 zile, cand nu mai poti e OK, dar trebuie sa-l faci tot mai rar. Sau mai bine mulgi tu cu pompa, f putin. Daca ramane putin lapte in sani nu-i problema, se resoarbe, dar sa nu ramana mult, sa simti tu ca-ti pocnesc.

Eu inainte de Nati m-am dat cateva saptamani cu Garmastan seara si n-am avut nici o rana/durere, nimic. Ca pe Silvia am alaptat-o cu silicoane, si e cu aproape 4 ani mai mare.

Gata! S-a terzit Silvia! La ora asta! Dar a adormit Nati. Cand iesim si noi pe afara?

Mergi la inceput