Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (75)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

'neata!

Nici nu stiu cui sa raspund mai intai. O iau asa, pe idei, cum imi amintesc, ca sunt taaaare obosita!

Abia azi noapte am reusit sa dorm cateva ore, ca la noi in ap. au fost 32 grade noaptea, in ultima saptamana si nu am putut dormi nici unii.
Monet, inseamna ca si noi ne vom descurca, asa-i? Bogdan e destul de solicitant in perioada asta, insa e si intelegator si cuminte. Am inceput sa-i explic deja ca el va fi baiatul mare si ca va mai veni un fratior sau surioara mai mititel.

Vorbeam cu tati aseara ca va trebuie sa fim constienti ca sunt insarcinata, nu doar ca avem un copil, sa il tratam cu aceeasi atentie in burtica si pe cel care vine. Mangaiat, vorbit cu el, ca sa ne recunoasca la fel de usor cand va veni pe lume, cum a facut-o Bogdan, care s-a oprit din plans cand i-a auzit vocea lui tati dupa ce s-a nascut!

Eu eram una dintre cele care zicea ca se teme ca nu-l va iubi la fel de mult pe al doilea... Pot sa zic acum ca deja il iubesc, fie el cu ce sex o fi! Tati zice ca el crede ca va fi fata, dar el asa a zis si la prima sarcina! Revin: nu numai ca deja il iubesc, dar (atentie fetele cu doi copii!!!) ieri ma gandeam ca o sa iau masuri definitive de contraceptie dupa al doilea, azi deja ma gandesc DE CE?! Trei or fi prea multi?

Am emotii la fel ca la Bogdan in sarcina... Am luat iar cartea viitoarei mame in mana, sa urmaresc iar evolutia pas cu pas, plus ca am emotii din nou sa nu pierd sarcina... Cu toate astea, simt in adancul meu ca totul e si va fi in regula! Am inceput sa ma masor iar, ca si la prima sarcina, o voi face lunar, ca si la Bogdan. Incep deja sa ma distrez.

Lavi, cu intarcatul, este un succes complet, Bogdan oricum a cerut sa se intarce. Eu insa ieri scoteam lapte pe 4-5 canale, la distanta de min. 50 cm!!! NU prea stiu cum am sa fac. Mai ales ca tinctura asta pe care o iau are alcool la greu, care nu cred ca e grozav pentru bebe din burtica! Cred ca voi incepe cu varza din frigider pe sani. Macar cat stau in casa. Oare daca ramane lapte pe canale o fi rau? Fac noduli, ori altceva?

Ma bate gandul sa-i mai dau lui Bogdan la 3-4 zile, cand plesnesc sanii, sa-i suport plini intre timp. El nu cere deloc san, cand i-l dau il ia ca de obicei... n-as avea probleme ca ar dori din nou. Insa stiu ca babele m-ar condamna. Eu ma gandesc ca daca raresc asa tare alaptatul, pana dispare laptele de la sine, n-o fi bai, nu e ca si cum il intorc la san, doar ii dau mai rar... Pe de alta parte, daca incepe corpul sa produca lapte pentru a doua sarcina, inseamna ca mereu voi avea sanii plini! Si n-are rost sa-i mai dau lui Bogdan. Sau oare ce se intampla cu corpul meu acum? Zau daca stiu. Noi experiente, ce sa zic...???

M-am cam lungit. Scuze. Dar n-am cu cine sa ma sfatuiesc, ca prietenii si familia nu trebuie sa stie inca.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Am uitat: Ina si Madutza si cine mai vrea un copil! Va tin pumnii si sa dati vestea buna cat mai curand! Sau cand vreti voi, ori cand o vrea Dumnezeu, ca la noi!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Am intrat rapid in pic pe seara sa-i spun LA Multi ANi lui Noki

Ina, Jee, da' doarme fata ta nu gluma. A mea doarme maximum 13 ore pe zi, adica vreo 11 noaptea si numa' cite 2 maximum ziua. Azi i-am taiat al treilea somn de dupa-amiaza, adica cel de la 6.30 si am culcat-o ceva mai devreme, adica la 8.30. Sper ca nu se trezeste la 6.30 a.m.

Monet, lasa ma ca le vezi pe fete in curind. Dar te inteleg. Eu cred ca m-am timpit de tot. Imi culc copila la 8-9 si apoi pe la 10.30 ce crezi ca fac??? Ma uita la poze si filmulete cu ea.

Gandacel, unele femei, mai ales cele care au avut experienta proaste la inceput de alaptare, prefera sa-si mentina fluxul de lapte ca sa nu mai treaca inca o data prin acelasi lucru.

Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati, alaptati, alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Mara, eu stiam ca de la 1 ianuarie 2007 alocatia va creste la 200 RON pt copii pana la doi ani iar stimulentul va fi doar de 100 RON-in total deci 300 RON. In articolul citat de tine-daca bine am inteles-scrie de alocatie de 200 RON plus stimulent de 300 RON?? Care e varianta buna oare?

Madutza si tu o urmezi pe Gandacel?

Lavi, bine ai revenit.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

Buna dimineata, fetelor dragelor!

Mi-a fost dor de voi, mi-a lipsit tare mult lectura zilnica a scutecului! Sper sa ne facem abonament la net cat mai repede, ca asta de acum ma omoara!

Recunosc ca nu am citit din urma (inca), am de recuperat o gramada, poze si alte cele.

Vreau sa-i transmit lui gandacel numai ganduri frumoase, sa aiba o sarcina cat mai usoara si sa gandeasca pozitiv tot timpul!

Despre noi: ne ridicam in picioare cu ajutorul zabrelelor de la pat, am inceput sa facem timid cate un pas, tre sa ne iasa dintosii de sus, mancam, slava Domnului si legume asa ca suntem ok. De abia astept sa plecam si noi in concediu, sa vedem marea anul asta.

Sper sa va scriu mai des acum.

Inchei cu urari de "La multi ani!" pentru mamici si bebici de octombrie/noiembrie/decembrie/ianuarie 2005-2006.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca_mo spune:

buna dimineata!
sper sa fie buna si pt noi ca il duc pe Serban la dr dupa ce, de 3 zile are o ora pe zi 4-5 scaune diareice cu mucus si in rest face kk normal, nu are febra, mananca, evident mai mult san, e bine dispus, dar nu inteleg ce e cu scaunele astea... suspectez ca a ramas cu deranjamentul de dupa antibiotic, ca ni l-a prescris fara ecoflorina sau altceva pt flora intestinala si eu am zis ca nu ii dau daca dr nu ne-a prescris...
in alta ordine de idei,Serban a inceput sa paseasca ,e asa simpatic ca parca e grabit cum incearca sa mearga...
va doresc sanatate la cei mici si la cei mari...

Bianca, mama lui Serban

10 decembrie 2005
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=551231989&security=bIObPb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Ina, iaca reteta de Lasagna:
Ptr sosul de carne:
300-400 g carne tocata (fara grasime) de vitzel, 1 ceapa,1 morcov,2 linguri de bulion,(eu nu am pus bulion, ci vreo 5 rosii proaspete date pe razatoare),1 pahar mic de vin rosu sau alb,patrunjel,mazare din conserva,Maggi,piper negru.
Ptr sosul bechamel:
500 ml lapte,50 g unt,2 linguri rase de faina, nucsoara macinata(eu nu am avut, si am pus piper negru)
+ cam 12-14 foi de lasagna( eu am avut Barilla without precooking,dar totusi, le-am scufundat citeva secunde in apa fiarta)
Cum procedezi ptr sosul de carne:
Calesti ceapa , morcovul ras,adaugi carnea tocata si o lasi sa se rumeneasca cam 10 15 min. Pui apoi vinul si bulionul(sau rosiile), Maggi,mazarea, patrunjelul tocat si mai fierbi sosul inca 10 min!
Ptr sosul bechamel: topesti untul, adaugi faina, amesteci energic sa nu se formeze cocoloase, apoi torni laptele firbinte si potrivesti de sare.Se fierbe cam 10 -15 min, tre sa iasa ca o smintina subtire.
Asezi in tava un strat de sos de carne,sos bechamel,foi de lasagna,sos de carne sos bechamel si tot asa...pina termini cu foi de lasagna peste care pui sos bechamel si cascaval ras din belsug!
o pui la cuptor ptr 25 min!
Sper sa va placa!

Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mai Gandacioaico dar tu ai lactatie ca lumea!
Cum ai facut tu intarcarea? De la cate mese pe zi ai auns la 0?
Ca bine era sa faci cum au facut celelalte fete, de la 1 masa pe zi si aia cu completare sa ajungi la 0.

Tu totdeauna ai avut lapte garla.

Eu in locul tau n-as mai lua tinctura pt ca (pe langa ca e alcool) totusi e planta concentrata, iar plantele medicinale sunt totusi medicament iar tu esti gravi, chiar in trim I cand trebuie sa fii cel mai precauta.

Pana la 4 luni de sarcina ai mai putea alapta daca ai vrea. Dar daca te-ai decis sa intarci...

Asta cu 3 copii ma mai bantuie si pe mine dar noroc cu sotul .

Feli am citit in urma ce ziceai de sora ta: nu-ti fa probleme, fiecare are steaua lui in viata.

catutza am fost pe valea Cernei in sus, e f frumos intr-adevar.

Monet in loc sa te bucuri si tu de o tara de libertate si independenta prin Ohio....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Uau Bulucelu super reteta de Lasagna!!!! mai ales ca eu ma dau in vant.

Cum e cu foile alea Barilla, ca m-au tentat si pe mine in magazin? ma gandesc ca nu au suprafata cat tava, lepui una langa alta, nu? Si cam cate straturi ti-au iesit din compozitia asta? Si cata mazare ai pus?

Ia sa ma uit eu si la poza!

Editez:

M-am uitat! Yummy rau de tot lasagna, vreau si eu!
Si Simonelul a mai crescut de cand l-am vazut la Bucuresti si e mai pletos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

quote:
Originally posted by stefanalex

Gandacel , felicitari si sa sa dea Domnul sa ai o sarcina usoara.

Madutza10 Nu-ti fa griji pentru al doilea copil. La fel am si eu rh. negativ, iar sotul pozitiv, si cu vaccinul facut. Dr. mi-a zis sa fac o pauza de 3 ani si apoi sa ma gandesc la bebe. Am avut o sarcina usoara, am mers la seviciu pana in luna a 8 a , am nascut normal, si multumesc lui Dumnezeu am un copil sanatos, fara probleme.

STEFAN si ALEX

Stefanalex, si eu am RH negativ, dar mie fr nu mi-a zis ca tre sa fac o pauza de 3 ani pana la al 2-lea bb. Eu ma gandeam ca deja la anu' sa trec la "treaba". Oare sa fie vreo problema? Si eu am facut vaccin dupa ce am nascut-o pe Daria. Slava Domnului ca ea are RH pozitiv!

Camy & Daria
POZE DE LA MARE
Varsta Dariucai
Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~

Mergi la inceput