Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (75)
Raspunsuri - Pagina 25
cristinamh spune:
cristina baku, pai sa raspund daca ma iei asa tare...
demult o buna prietena mi-a zis ca la a doua nastere, dragostea de mama nu se imparte, se dubleaza. si cu mana pe inima, a avut mare dreptate! nici vorba de diferente intre copii, sau ca pe unul mai mult, pe altul mai putin... ii iubesc la nebunie pe amandoi!
am citit fragmentul ala de articol, de mai sus... dar din ce-mi amintesc din lege, daca alocatia se face 2 mil, stimulentul ramane un milion... asa ca nici vorba de 2+3 mil... poate 2+1+3 mil tichetele de cresa. dar alea din ce-am inteles se dau de catre angajator, din fondurile lui... de s-or da ca salariul bonus pt nastere...
acum sa revin si la motivul pt care am intrat. fi-mea a pus luna asta pe ea 700g. purcelusha lu mama, a paralizat si doctorul. nici gand sa mancam si altceva, o tinem tot asa. numa' bine trece si caldura, pe racoare se diversifica mai usor.
aaaa, si sa n-o fortez sa manance, tot din cauza caniculei, s-o las in voia ei.
AR-ul... cica mai sunt 4 copiii la ei, pe care nu i-au vaccinat. hi hi, si a zis ca s-ar putea sa nu ne mai vaccineze... mai ales ca o sa facem 10 luni... facem direct priorixul... am scris pe fisa, ca am luat cunostinta ca trb vaccinat copilu', da' ca momentan nu e in bucuresti
. dar mi-a zis si ca, de cand cu epidemia, n-au avut nici un caz... ca mai apar asa, unu-doi pe la spital, dar doar atat.
of, s-a trezit...![]()
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
simona dragusin spune:
NOKI LA MULTI ANI !
GINDACELfelicitari pt sarcina
Buluci ai un baiat foarte frumos.Azi cind ma uitam la poze s-a trezit fata mea si i-am zis "uite mami,bebe mai mai"si ea a inceput sa bata din palme.(sper sa nu sara vreo cuscra infuriata
,ca noi doar il admiram !)
Fetelor cum va descurcati cu plimbarile?
Mai stau bb-i in carucioare? Ca Patricia m-a exasperat! Nu sta mai mult de un sfert de ora si apoi plinge si tipa sa o iau in brate.Dar nici in brate nu vrea,pe jos doreste domnisoara !
Sau sa impinga ea de carut din brate de la mine.
Intru in casa frinta .
Si ma uit la alte mamici ce relaxate se plimba pe cind eu ma lupt de-a dreptul cu ea.
SIMONA si PATRICIA
meems spune:
Nu am mai intrat pe forum de cateva zile si azi am zis sa recuperez putin. Cand intru, ce citesc?? "Bomba" lui Gandacel! FELICITARI si multa sanatate si putere! Ai spart gheata, sunt curioasa cine va fi urmatoarea.
Multumim tuturor fetelor care ne-au urat bun venit acasa. Incet-incet ne intram in rutina, desi primele zile au fost tare grele. Azi-noapte mi-a dormit Rianna fara sa se mai trezeasca, prima noapte intreaga de cand ne-am intors.
Simona, eu sunt cuscra lui Buluci, dar nu o sa sar pe tine - poate doar asa un pic
Simonel e intr-adevar un dulce si Rianna ii transmite insanatosire deplina si pupici dulci.
Bic, felicitari pentru reusitele Smarandei. Nu am citit cartea mentionata de tine, dar eu n-as putea s-o pun pe Rianna la culcare de la 6:30 p.m. nici in ruptul capului. Nu atat pentru ea, cat pentru mine. Noi de multe ori nici nu ajungem acasa inainte de 9 seara si oricum nu mi-ar conveni sa se trezeasca Rianna asa devreme dimineata, asa ca pt. noi e perfect ok s-o pun la culcare dupa 9 seara si sa mi se trezeasca pe la 8 dimineata.
Anamari, tare ma bucur ca ai mai postat si tu. Cum e inapoi la lucru? Cum se descurca babysitter-a cu copiii? Si eu ma gandesc serios sa-mi caut servici, parca nu mai am rabdare acasa si cred ca Rianna a trecut de varsta cand sa fie complet dependenta de mine. Om vedea.
Destul pentru acum, sper sa mai revin si sa postez mai des.
lavi02 spune:
Nu ma mai satur citindu-va din urma, ce atmosfera faina in lipsa mea
!
Pisi felicitari pentru achizitie! Sa o stapaniti sanatosi!
La Herculane a fost super, mi-am mai satisfacut din dorul de munte. Silvia mai sa planga la plecare, asa mult i-a placut.
Am facut si o drumetie, in cheile Tesnei, Nati in port bb la Virgil si Silvia a urcat/coborat pe picioruse proprii.
La Herculane Silvia a varsat intr-o noapte, apoi 1 scaun diareic, apoi febra... pana la urma credem ca febra a fost de la deshidratare, ca ceai de menta NU, Smecta NU, solutie de rehidratare NU
.. mai bea cate o gura de apa, dar atat.
Aaaa, perlute de-ale Silviei
Azi la masa, mananca Silvia cat mananca apoi o sterge la joaca.
-Silvia, unde pleci, termina-ti legumele!
-N-am timp!
Are Silvia o trusa de doctor si a luat-o la consultatie pe Nati. Care din fericire era amuzata de toata treaba. La final, ma ia Silvia cu un ton f profesionist:
-Sa-i dati Vigantol, si picaturi in nas... paine ii dati?
-Nu-i dau paine.
-Dati-i putina!
Nu stiu daca pe voi va amuza dar mie mi-e tare drag de ea.
---------------
Silvia ai fost super simpatica cu gatitul si mancarea.
Si Natalia exact la fel, dependenta de mine. Asta e etapa, o sa treaca. Ii si ies vreo 4 dinti (incisivii de sus) asa ca...
La Herculane ma cam toca in sensul ca se scula de 1-2 ori noaptea pt supt. Asta e, zic mersi ca adoarme imediat la loc. Ieri, prima noapte acasa, s-a trezit doar la 7, supt apoi somn pana la 8.
Pe drumul de intors (400km) a atipit f putin la plecare si apoi n-a mai dormit neam. Nu voia nici sa manance de oboseala, nici sa doarma.. horror. De prea multa oboseala nici acasa nu adormea. Chin! Asa ca va inteleg perfect, e f important sa adoarma inainte de a fi prea obositi.
Anda apropo de epilari, tu cum mai stai cu venele varicoase, te-au parasit? Eu am folosit benzi de ceara rece si mi s-a facut un ditai hematomul cam la radacina venelor varicoase din timpul graviduteniei, fix inainte sa merg la ginecolog
.
Ina chiar daca al doilea o sa fie tot fata sigur o sa-i mai cumperi si ei o gramada de chestii noi, ma bazez pe tine in chestia asta!!
Si va avea cantitate dubla. Vei putea sa pui masina de spalat
doar cand iti aduci aminte, asa, sa nu rugineasca de nefolosire.
--------------
Acuma sa revin la dragostea bb1/bb2 + gelozie, etc.
Un pic de gelozie e normal sa existe, trebuie tot timpul sa fii in garda si sa le acorzi ambilor copii atentie. Gelozia se exacerbeaza din vina parintilor, cand ii acorda atentie si alintari preponderent celui mic.
Si nu mi se pare normal sa ii pasezi fratelui mai mare mereu responsabilitatea de a avea grija de cel mic; responsabilitatea e a parintelui. Din cand in cand se simte important in rolul de "frate mai mare", dar e doar o joaca.
Anda asa frumos ai zis, parca ma revedeam cu Nati in maternitate.
lavi02 spune:
Tot eu, ca in loc de
, citesc din urma, ca tare-mi place atmosfera.
Ma uit si la poze... Feli frumos a fost la Sambata! si Anda ce a mai crescut Nichita, sa nu-l recunosc.
Nati, care era ragaitoare sefa, nu mai prea ragaie.
Ce zici tu: burta proeminenta, fontanela mare, dintii tarzii sunt cam semne de rahitism. Mai e ceva pe la coaste (evazate) si ceva pe la incheieturi.
Fontanela trebuie sa fie nici prea-prea nici foarte-foarte.
Eu zic sa te cam duci pe la pediatru.
Leea
!!!
Hildegard, Fee si Monet nu va apucati sa va simtiti neglijate!!! 
Am si eu o intrebare:
-inainte de prima nastere; in prima zi a CM ma durea burta vreo 2-3 h de simteam ca mor, nu puteam face nimic, nici asezata, nici culcata, nici in picioare, etc.
-dupa prima nastere mi-a disparut durerea in schimb am inceput sa simt in prima zi ca o apasare pe col
-cand luam pilule in prima zi ma durea capul
-dupa a doua nastere (doar 2 CM-uri) apasarea aia pe col a devenit mai a dracu', enervanta rau.
Mai are cineva asa ceva? (chestia cu senzatia de apasaea pe col)?
monet spune:
gindacel! felicitari din toata inima! ce ma bucur, mai ales ca asa mi s-a intimplat si mie cu maya, cind lia avea noua luni.... si uita-ne acum, pe toti, fericiti. si fetele se inteleg de minune. si eu le iubesc de-nnebunesc!!
felicitari, fata draga!sa fie-ntr-un ceas bun.
bic, ce grozava-i smaranduca! ce frumos a invatat, desteapta mica, scumpa! uite ca imi da peste cap teoriile ca un copilas nu stie invata sa faca pe olita mai devreme de doi ani si ceva..... asta-i exceptia care sa-ntareasca regula, nu?![]()
felicitari pentru statu-n picioare. si maya la fel! sta bine daca se tine cu minutele de ceva. mege frumos daca o tin de palmutze, a si stat singura citeva secunde - moare de placere. de tirit, nici vorba.......
fetelor, sint trista de nu mai pot. sint in ohio la un simpozion (in interes de servici) si am un dor imens de copiii mei. pling aproximativ la cite doua, trei ore, mai ales cind vad cite-un copilas, cite-un bebelus, cite-un parc in care-mi imaginez ce bine s-ar juca copiii mei....... of, ce plutita-s...... abia joi seara ajung acasa. mi-e doooooooooooooooooooooooooooooooooor.......
va mai prind eu. si, mai ales, poate o sa am vreme sa va citesc din spate.
lavi02, silvia e mortala!!! 
mona,
lia (24.04.2004) si
maya (28.10.2005)
POZE MEXICO 2006
MAYA DE IULIE 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA
Ina869 spune:
Ura!!! Bravo Gandacico! FELICITARI!

O sa aiba Bogdanel un fratior (…asa vad eu in globul meu stralucitor!) Sa ai o sarcina usoara si un bb care sa ajunga sanatos la termen!
Taniutza, pupicei lui Stefan-aventurierul.
Bicule, ce Sma silitoare ai, cum isi face “ lectiile” ca o eleva constiincioasa …se vede ca are un pedagog bun. Da-mi si mie “reteta”.
In ceea ce priveste programul pe care vrei sa i-l faci, nu-i atit de greu. Pai ai invatat-o tu cu olitza, programul va fi bagatela. Eu una, imi pot regla ceasul dupa programul lui Rachel,doarme ziua intre 4-6 ore ( vreo doua pina in pranz si vreo 3-4 dupa pranz , dupa caz) ii dau 5 mese/zi si la ora 22 este in pat pina a doua zi, la 8-9. Are program fix de papi, joaca, nani, cantat, activitati, etc.
Cristina , Lavi bine ati revenit!!!
Lavi, pe mine una ma amuza ( si induioseaza ) teribil perlutele Silviucai. 
Noki LA MULTI ANI!!!! Mi-este dor de tine! Probabil acum esti pe faleza cu dragii tai si bei o cupa de sampanica. La cat mai multe!
Buluci, mi-a plouat in gura
(si nu sint, inca ! gravi) cand am vazut lasagna ta, vreau si eu reteta, pls.!
Simona, ce scumpa este Patricia ta, o papusica vie cu rochite de printesa.

Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
meems spune:
Monet draga - apropos, vezi ca eu iti citesc toate postarile cu mare drag
- sper sa treaca repede zilele astea si sa fi inapoi cu printesele tale cat mai curand. Pupici!
Morgano spune:
Neata fetele.
Ce bine ca s-a mai racorit..... cel putin afara.
A ajuns tati la 5 din germania, avem la borcanele acum de pot deschide magazin. Sunt vo 68 :)) mai precis, cu 10 care le aveam.... e clar. AS luat prea multe, ca io i-am zis 2 din fiecare fel, asta dupa capu' meu erau vo 30.... asta e, desi imi va fi dor sa-i fac papica, ca doar trebuie consumate borcanelele. M-a suparat cumva faptul ca pt Europa de Vest sunt niste feluri bestiale la borcanele, la noi sunt putine feluri si nimic tentant. Sunt atatea feluri de mie mi-e pofta de ele. De fructe n-a luat numa vo 15, sunt mai mari, cam ca cele pt 12 luni si au niste combinatii.... un deliciu.
A adus si scutece Mamia, sper sa se simta Ana bine in ele, pt ca la primul studiu de pipaire mie mi se par fte faine. Sunt mai subtirele ca libero, dar tot neimpregnate si cu un elastic mai tzapan.
Mor de somn, am dormit in reprize, cu stres ca tati a venit 1200km prin furtuni si mai ales dupa ce vazusem la stiri la Budapesta, numa somn n-am avut.
Mie dra mea cand am fost la control mi-a zis ca m-am refacut super dupa cezariana, si ca pot ramane oricand gravida. Dar eu mai stau vo 2 luni cu fereli, as prefera dc e posibil aceeasi perioada de sarcina, in primul rand pt toatele legumele si fructele din cele 3 anotimpuri. Acuma cum o iesi, nu planuiesc. Sa scap prima oara de micoza asta, mai am 2 zile de tratament si nu ma simt mai bine, din contra :(( Sper sa fie doar o reactie de pH pozitiva la medicamente si sa se rezolve.
Cristina, am mai studiat pozele voastre de la mare, sunt fte faine. Lavi, bine ai revenit, mortala Silvia cu replicile ei, clar ca ii umbla mintea cu viteza luminii :)
Ina, io i-am spus ei lu' Gandacelu' nostru ca va avea o fetita cu ochii albastri :) Sa vedem care are globu lucitor mai clar :)) Important e sa fie sanatos si ea sa se simta bine, restu nu conteaza.
Eu referitor la bb2 nu-mi pun probleme de a imparti iubirea, nu cred ca o mama normala poate face foarte mari diferente. Desi stiu cazuri, din pacate.
Merg sa mai beau o cafea, ca altfel am sa dorm cu capul pe birou.
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Morgano spune:
Monet, las' ca trec cumva inca 2 zile si mergi la printesele tale. Trebuie sa-ti fie fte greu asa apropiate ca varsta cum sunt, insa scapi de pene rele - cum se zice - cam deodata, iar ele vor fi fte apropiate si bune prietene, mai ales dc dau asa de timpuriu semne de intelegere.
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)