Bebe la 3 luni si jumatate nu mananca!!!
Raspunsuri - Pagina 6
oanamada spune:
Dupa absolut fiecare vaccin, Catinca afacut febra mare in noaptea respectiva! Dupa fiecare vaccinvreo 2-3 zile nu manca...ca lumea (ca ea de mancat a mancat si la 39.3!!!). Manca cate putin din fiecare, reducea cantitatea de lapte uneori chiar la mai putin de jumatate! TRECE! Nu va panicati! Asteptati si fiti rabdatoare cu ei ca isi revin. Noi acum tocmai am scapat de o serie de 3 viroze!!! Una dupa alta! La a doua viroza, din cauza febrei, antibioticului si in general a pumnului de medicamente pe care le lua....nu mai vroia sa manance (si de frica ca ii mai dau ceva medicamente prin macare!!!). Slabise de zicea ca e ogarel! Acum am scapat (traiasca isoprinosine!!!!!) si la o saptamana dupa ce am terminat cu febra si mucii avem deja falcute si mancam cu ambele maiini si cerem papa non-stop ca sa recuperam!
Asa ca rabdare, nu indopati copiii cu vitamine si suplimente ca nu are rost! Organismul lor reactioneaza la unii mai repede la altii mai incet (in cazul vostru o luna!!!)...si cand isi revine mananca si ei bine!!!
perdy. spune:
Oana, sunt mai linistita. Am scapat de antibiotic. A fost medicul Azi la noi. L-a vazut si a spus sa ne oprim cu medicatia. Mi-a dat in schimb biotics baby(asa cum m-ai sfatuit si tu Dar mi-a spus sa-l dizolv in ceai de musetel 100 ml si sa il bea in doua reprize. Nu stiu daca o sa-l bea tinand cont ca abia il pacalesc cu lapticul meu. Am reusit sa papam mai bine dar pacalit in somn. Cand vad ca-i timpul de masa (cam 3 ore) si il prind dormind zbang biberonul in gurita si bea mai bine decat la san sau cand este treaz. A papat asa 100 - 110 chiar 120 !!!!! oaaaaaaa. Asa ca ...ma gandeam ar merge oare sa-i dizolv biotics-ul ala in laptele meu???? . si atunci il ia bebe. Sa nu il mai indop cu ceai. Pe langa asta mi-a spus sa-i mai dau intre mese si supa de morcov cateva lingurite. (pentru ca are inca diaree) Am zapacit de tot copilul asta. Este bine ce zic???
creem spune:
Cred ca poti pune bioticsul si in laptic. Si eu ii dadeam sa suga in somn in perioadele de greva extrema a foamei.
Ma bucur ca sunteti mai bine!
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)
Poze Maria Sofia
www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu
oanamada spune:
Biotics merge dizolvat in absolut orice, inclusiv in laptic!Ma bucur ca sunteti mai bine si papati!!! Insanatosire grabnica!!! Pupici
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui perdy. A fost medicul Azi la noi. Perdy |
Si te-ai BUCURAT? Scuza-ma, dar atat de tare m-a amuzat doctorul asta, am ras de una singura
Eu n-as mai chinui copilul cu gusturi noi, nici morcov, nici menta... diareea ar trebui sa treaca de la sine daca ai oprit antibioticul, cu ajutorul lui Biotics.
Si nu-i mai da suculet de morcovi, tubul lui digestiv inca nu e pregatit. Eu am alaptat si am diversificat ambii copii la 6 luni si a fost foarte bine asa.
Poti sa intri la "Prieteni dintotdeauna" si sa cauti subiectul fetelor din Brasov, poate ele iti pot recomanda un pediatru mai bun.
Pentru poze poti sa iti faci un cont pe un site care gazduieste poze (mie imi place cel mai mult picasa) si apoi sa pui linkul la semnatura ta.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
oanamada spune:
Avand in vedere ca nu i-ai inceput diversificarea....lasa-l naibii de morcov...ma repet si repet ce au zis si alte mamici...se dau alimente noi cand copilul este sanatos...nu ca morcovul i-ar face ceva sau ceva rau, dar vorba ta il chinui aiurea....ceiut poti sa incerci sa-i dai asa cate putin desi fata mea nici acum la un an si 3 luni daca este bolnavioara nu prea vrea ceai. Nu nu am avut colici decat de doua ori cand eram bebe mici...asa ca nu suntem obisnuite cu ceaiul...noi am sarit direct la apa.
Diversificarea eu i-am inceput-o devreme catincai (la 3 luni si jumatate), dar nici lapte nu am avut si pe langa asta catinca a fost grasuna si lunga pentru varsta ei si ii trebuia mai mult...asa ca medicul ne-a bagat la diversificare devreme...daca ai ai lapte suficient...nu te grabi..incepi la 6 luni.Nu sunt de acord ca morcovul nu poate fi ok la vasta asta...cum zicea Donia. Diversificarea dupa noile obiceiuri instalate pe la toate congresele mondiale poate incepe de la 3luni si jumatate- 4 in fucntie de copil si de nevoile lui. La acestea varste tubul digestiv nu tolereaza decat anumite alimente printre care se numara si morcovul, marul, banana. Deci...nu-ti face probleme ca i-ai face vreun rau, doar ca nu este momentul fiind si bb bolnavior si stresat de medicamente...
Va pup
oanamada spune:
Avantajele sclerozei...in fiecare minut iiti aduci aminte lucruri noi!!!!
Ca sa vezi cat de ciudati sunt bb-ii la unele faze: de doua zile catinca imi refuza felul 2 de mancare -chiar si pestele favoritul ei...in schimb o apuca foamea pe la 5-6. De 4 zile imi tot face un 37.8 pana pe la 38....de 3 zile mi se trezeste noaptea.....maraie si se culca singura la loc..de vreo 3-4 ori pe noapte! Mi-am spus ca e iar o perioada din aia ciudatica...ca doar ce i-a iesit o masea acum o saptamna! Asta-seara mi-a cerut bala (banana) si mi-a mancat 2...accidental m-a muscat de deget si mi s-a parut ca simt ceva nou in zona!!!!! I-A IESIT UN CANIN! De aia facea nazurele si ciudatenii!!! Si culmea, tocmai la canin de care toata lumea se plange ca sunt cei mai nasoi si dau diaree si febra mare...ea a reactionat mai bine decat la ceilalti dinti sau la masele!!! Asa ca...zi si tu! Fiecare este unic!
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanamada Nu sunt de acord ca morcovul nu poate fi ok la vasta asta...cum zicea Donia. |
Eu asta n-o zic pentru ca am visat-o azi noapte, dar o zice chiar Organizatia Mondiala a Sanatatii de ceva timp, plus medicii care mai sunt la curent cu noutatile.
Si o mai spun nu mamicile care au diversificat copiii la 2-3-4 luni si n-au avut nici o problema (niciodata sau deocamdata), ci mamicile care au inceput prea devreme, la sfatul unor medici zelosi, si s-au chinuit apoi cu copiii, chiar aici la subiect sunt exemple.
Dar despre diversificare exista deja subiect separat, sper ca perdy va citi si acolo.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
oanamada spune:
Donia draga,
Nici eu nu-mi permit sa dau sfaturi privind lucruri pe care le visez noaptea...intamplator am profesor pediatru in familie, unul din cei mai cunoscuti, care intamplator sau nu frecventeaza absolut toate congresele de pediatrie si a ajuns si la varsta si experienta la care sa scrie muuulte carti dupa care invata studentii la facultate....in fine..fiecare face cum crede ca este mai bine...sincer, eu sunt undeva la mijlocul celor doua extreme...am mai scris-o si la subiectul "diversificarea"...nu sunt nici mamica din aia inconstienta care ii da copilului de cateva luni, un an pufuleti, sunca, cremvursti sau cubulete knorr, dar nici la extrema cu sa nu-i dam morcov ca nu are tubul digestiv pregatit. Cat despre mamicile care au avut probleme la diversificarea timpurie...nu stiu ce sa zic....sincer, eu cred ca daca copilul este sa aiba sensibilitati alimentare le are la orice varsta ai incepe diversificarea. Cat despre maturitatea tubului digestiv in ceea ce priveste morcovul hai sa o luam altfel ...logic. Laptele matern sau chiar si cel formul este gras, contine o gramada de chestii...morcovul este absolut inofensiv din punct de vedere - grasimi sau altceva...este tolerat absolut de orice stomac, este dat ca medicament, pansament gastric etc...sincer...acum si tu exagerezi!Cat despre ce zice OMS...o sa caut niste aberatii ale OMS care au trezit mulllte discutii de-alungul vremii...cand le gasesc iti trimit linkurile (apropo...aberatiile alea le-au retractat dupa aceea!!!!)