Bebe la 3 luni si jumatate nu mananca!!!
Raspunsuri - Pagina 4
Donia spune:
Sau e posibil ca raceala sa se fi complicat cu o otita si il dor urechiusele cand suge. Eu am trecut prin asa ceva cu fetita mea si facea exact la fel, plangea de foame si apoi plangea in timpul suptului, ca mai apoi sa refuze sa manance.
Sfatul meu e sa il vada din nou un medic, si asta cat mai repede.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
perdy. spune:
Da...cred ca nasucul infundat este vinovatul. Poate si in gat sa-l deranjeze. Desi de 3 zile asta fac: desfund, pun ser fiziologic, Sterimar...degeaba. Nu ii mai trece odata cu tot cu antibioticul pe care il ia la recomandarea a doi pediatrii (eu nu eram de acord), Nurofen o data pe zi. Batista bebelusului intr-adevar este mana cereasca. Nu stiu ce ne faceam fara ea. Totusi in seara asta am observat niste firicele de sange cand l-am aspirat. Oare am cam exagerat ( de trei ori pe zi)? Mi-a spus o prietena ca ar favoriza polimpii.
oanamada spune:
Mai mult ca sigur este nasucul. Si fetita mea a facut pe la 3 luni o raceala/viroza si din cauza nasului infundat nu-mi prea manca! Nu te panica, o sa treaca. Ce te sfatuiesc:
1. te duci cu bebe la un control ORL ca sa excluzi otita
2. Foloseste batista bebelusului chiar si mai des de 3 ori pe zi pentru ca este extrem de important sa aiba nasul curat si sa nu se duca mucisorii la urechi (la aceasta varsta canalul de legatura nas-ureche este extrem de scurt si poate face foarte repede otita).
3. Cauta la o farmacie care are laborator picaturile care se numesc "COLARGOL"...mie mi-au fost recomandate prima data atunci cand avea trei luni de catre medic pediatru ORL si dupa aia de fiecare data de catre un pediatru (de fiecare data altn pediatru).Crede-ma, nu exista medica care sa zica NU la picaturile astea. Intreaba-l si tu pe al tau! Sunt absolut senzationale...doar ca este si o problema...pateaza groaznic si nu le scoti decat "cu zeama de foarfeca"!!!
4. Firisoarele de sange apar din cazul mucisorilor pe care ii tot trage si iar curg si iar ii trage si poate, din cauza ca l-ai zgariat putin cu pipeta de la batista bebelusului...nu te impacienta, decat daca apar scurgeri de sange insemnate....atunci ia legatura cu medicul!
perdy. spune:
Doina, abia acum am vazut sfatul tau. Multumesc mult fetelor! Imi era frica sa nu-i fac rau folosind batista prea des. Adevarul este ca scot binisor cu ea. Dar dupa tot harcaie. Are deja 3 zile de antibiotic. Chiar nu am specificat. Se numeste Cefaklor. Ati folosit la bebelusi asa ceva? Ma gandesc la stomacelul lui asa de firav....Nu ii distruge oare flora intestinala? Am tinut foarte mut sa-l alimentez la san pentru ca am inteles ca-l imunizeaza si uite: tot nu scapam. Astazi vine pediatrul sa il vada din nou si o sa-l intreb si de o posibila trimitere la ORL. Doamne...sper sa nu se fi complicat cu otita. Il intreb si de picaturile alea Colargol.
perdy. spune:
Off! Cum nu ii ajungeau acum mi-a facut si diaree. De la antibiotic sau de la suculetul de morcov pe care de ieri l-am luat pentru prima data...asta tot la recomandarea pediatrului. Mi-a mai spus sa-i dau fiertura de morcov in completarea a doua mese, doua zile. Dar Alex nu mananca lapticul dar sa mai vrea si supa aia sau ce-o fi ea. NU a vrut si basta.
alice_is spune:
Dar pe langa antibiotic nu-i dai si ceva pt protejarea florei intestinale? Noi am folosit biotics si e foarte bun. Orice antibiotic este puternic pt stomacelul lor si de aceea se recomanda si ceva pt protectie gastrica. si insanatosire grabnica
Alina mami de Alexia Ioana
alice_is spune:
Perdy e pacat sa incepi diversificarea daca alaptezi exclusiv. Si mai ales, ca e si bolnavior mititelul. Stie el ce stie. Bravo lui ca nu a papat. Insista cu lapticul tau ca e cel mai bun. Si schimba pediatrul, gaseste unul care sa fie pro alaptare pana la 6 luni, exclusiv. Si eu m-am luat dupa un dr care m-a sfatuit prost, s-a intarcat copilul si acum e alergica la multe alimente, nu ia in greutate bine si dam o gramada de bani pe laptic (pregomin). Colargolul este f bun, eu i-am pus la indicatia pediatrului cate o picatura in fiecare nara de trei ori pe zi si s-a vazut efectul dupa prima administrare.
Multa sanatate si sa ne dai vesti bune
alice_is spune:
Si inca ceva. Scrie repede 10 mesaje pt ca esti moderata si nu le vedem in timp real
alice_is spune:
I-am dat antibiotic prima oara la o luna jumate. Am fost in spital si i-am desfundat canalul lacrimal si a facut brosiolita. O zi intreaga nu a papat nimic, doar ceai. Insa dupa a doua doza de antibiotic s-a vazut o ameliorare si a inceput sa pape.