Bebe la 3 luni si jumatate nu mananca!!!
Raspunsuri - Pagina 3
nusicasiely spune:
stai linistita ca fata papa bine lapte
a mea nu oappa nici atata.citeste mai sus pe pagina asta si o sa vezi ce am scris la o intrebare asemanatoare.
poti inceepo cu cereale de la firma laptelui,ca sunt bune si hranitoare.fata mea le-a primit cu placere pe cele de la milupa.si incearca cu suc de morcovi ca place bebelusilor.
mie pediatra mi-a zis ca ei prefera acrisor,asa ca poti pune si cateva picaturi de lamaie sau portocala,doar cateva de gust.
ai sa vezi ca o sa pape,nu te impacienta.
miti2004 spune:
refuzul laptelui poate avea diverse cauze:
- rosu in gat
- dureri de burtica ( colici )
- unor copii le ies primii dinti incepand cu 4 luni si gingia poate sa-i doara chiar si cu cateva saptamani inainte sa apara dintele
- poate vrea sa isi scoata singur una din mese ( al meu a trecut de la 8 mese la 7 mese tot pe la 3 luni jumate )
- poate ii merge mai bine pe alt lapte ( la noi nu a functionat )
- simte stresul mamei !!!
- si ce au mai zis fetele mai sus...
Eu la 3 luni jumate am inceput sa-i dau suc de portocala si morcov pt ca avea de 2 luni deja colici rau de tot, si in 3-4 zile am scapat de colici. La 4 luni am inceput cu cereale in lapte cu biberonul si la 5 luni cu piure de legume.
E cam devreme, dupa parerea mea, pt biscuiti cu lapte.
miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex
miti2004 spune:
hai ca asta e chiar f tare : am raspuns la un mesaj scris acum vreo 10 luni :)))
miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex
conchita spune:
quote:
Originally posted by dienutagraviduta
de la 4 luni are nevoie de vitamine, minerale, etc, ce nu se gasesc in laptele praf.
eu stiam ca laptele praf contine toate vitaminele si mineralele necesare bebelusului...cum e, pana la urma?
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
dodo spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by dienutagraviduta
de la 4 luni are nevoie de vitamine, minerale, etc, ce nu se gasesc in laptele praf.
eu stiam ca laptele praf contine toate vitaminele si mineralele necesare bebelusului...cum e, pana la urma?
Unii bebei au nevoie de suplimente, de ex. prematurii, dar asta numai la indicatia dr. Baietelul meu cel mic ia pentavitamine pina la 1 an, asa are recomandare in urma analizelor de singe. Ceilalti 2 nu au luat niciodata vitamine si au papat formula la greu.
Nu stiu daca mai e de actualitate intrebarea pusa de initiatoarea subiectului, insa parerea mea e ca bb sa nu fie trecuti la iversificare inainte de 6 luni, indiferent ca sint pe formula sau lapte matern. De ce? Sistemul digestiv nu e suficient de dezvoltat sa suporte noile alimente, indeosebi sucurile, cu care vad ca mamicile incep inca de la virste fragede, ele sint cele mai agresive pt stomacul bb de 3,5-4 luni, uitati-va numai cite subiecte sint deschise de mamici cu copii cu probleme gastrige si digestive in general...Asta e parerea mea desprinsa si in urma experientei pe copiii personali: cel mare a inceput sa manince divers de la 4 luni, mijlocia de la 6 luni; cel mare e sensibil la mincaruri, nu agreeaza orice mincare, daca il fac totusi sa manince, se vaita ca il doare burtica dupa, cea mica maninca la 2 ani castraveti murati la greu, haleste orice si n-are nika. E drept ca fiecare copil e diferit, si totusi...Nu va grabiti cu diversificarea, e sfatul meu, au o viata intreaga la dispozitie sa manince...
Iar referitor la cantitatea de lapte zilnica, uneori bb sint mai fomisti, alteori nu. O pauza mai mare intre mese ar putea spori apetitul, ca si unele activitati "sportive": un pic de gimnastica, o baie, o plimbare la aer..
conchita spune:
dodo, multumesc, am inteles acum.
andora spune:
Eu as putea trasa vreo trei idei din proprie experienta:
1 trebuie refacuta orice analiza care ar putea identifica motivul refuzului
2 trebuie luat in calcul in cazul alaptatului exclusiv modificarea consistentei laptelui matern (revenirea ciclului mamei, alimentatie doiferita, stres etc) si introducerea altui tip de lapte
3 in cazul diversificarii - repetarea tentativelor la 1-2 sapt. in cazd de refuz initial
Sanatate!
site , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
Ajutor pt Dan
Sheannamp spune:
Autor: pako
Subiect: bb nu mai papa milumil
Trimis la: 09/05/2007 11:48:52
...ma gandesc ca nu-i mai place si sa i-l schimb....abia papa la 4-5 ore 100 ml...si asta in doua randuri...of,of.
duminica noapte la 3 dim .i-am dat ca de obicei biberonul cu lapte si nici nu l-a terminat bine ca a varsat in jet foarte mult laptic.A doua zi a avut febra(nu prea mare), era molatic si marait.De atunci abia imi papa 400ml/zi.Ma gandesc si la un rosu in gat...dar vad ca ceiuletul in primeste bine.Temperatura crescuta nu a avut decat o zi...l-am tratat cu nurofen.
Imi spune-ti si mie cele care ati schimbat formula(m-ar interesa milumilul)ce alta maarca ati ales....si daca a acceptat puiul laptele nou?
multumesc
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: roxanaz
Raspuns la: 09/05/2007 12:04:26
Felicia nu are rost sa schimbi formula de lapte acum. probabil are o problema Liviu, o mica enteroviroza luata de la voi sau un deranjament stomcala. suna medicul si poate iti recomanda pentru o perioada scurta un lapte fara lactoza, daca apar si scaunele apoase. de mancat manancat putin pentru ca nu se simte bine.
sanatate multa!
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: pako
Raspuns la: 09/05/2007 12:16:03
M-am gandit si la o enterocolita dar bb Liviu nu face kk moale, nu e nimic schimbat aici.Nu mai are febra, rade, e vioi...dar nu papa mult
...adica papa la jumate
Autor: Mik
Raspuns la: 09/05/2007 12:21:28
Felicia, daca l-ai hranit la sin atunci de la asta i se trage !
Ai mei hraniti putin (intre 3 si 7 luni) la sin au fost foarte mofturosi la marca de lapte praf. Mai ales cel mijlociu avea niste gusturi ...
Suna totusi pediatrul si spune-i ce si cum, poate te sfatuieste spre alt lapte.
Autor: oprescuflore
Raspuns la: 09/05/2007 14:28:26
a mea bebelusa pe la 4 -5 luni a facut la fel cu milumilul si i-am dat humana pe care l-a acceptat mai bine ,poate fi doar o pasa dar daca e de durata vb cu pediatrul sau incearca cu altceva.
Autor: nusicasiely
Raspuns la: 09/05/2007 22:33:12
noi am inceupt cu bebelac,apoi luna a doua cu nan,nu a mai vrut,am trecut la milumil,pana acus la 6 luni cand am revenit la vechea prietenie cu nan.,ca nu mai papa asa de bine lapticul.dar oricum noi suntem diversificste total,adica avem o masa de cereale cu alpte,una de piure de legume cu ceva fulgi de orez si carnita,si una de piure de furcte cu ceva cereale sau orez+un bibe de suc.pe langa asa mai papam si doua mese de lapte.
Autor: Elise
Raspuns la: 09/05/2007 22:49:24
Poate 1 nu mai e suficient, nu-l mai satura....
perdy. spune:
fetelor! bebelusul meu are 3 luni si jumatate. Este oare posibil ca din cauza racelii cu care ne chinuim de trei zile sa isi piarda pofta de manacare? Este hranit exclusiv la san(de fapt muls si dat cu biberonul. De la 150 ml la o masa a trecut la 40- 60 ml. Plange de foame, incerc sa-l hranesc, papa putin apoi incepe sa planga cu bibi in gurita. . Sau ar mai fi ceva ...mi-a venit si ciclul de 4 zile. Poate laptele meu este cu pobleme? Nu stiu ce sa mai fac. De luat in greutate a luat f bine pana acum de la 2,850 scos din maternitate are 6,300kg. A patit cineva similar?
alice_is spune:
Salutare
Perdy se poate ca bebelusul sa-si piarda pofta de mancare din cauza asta. Insa posibil din cauza nasucului infundat sa nu poata papa. Desfundai bine nasucul( batista bebelusului face minuni) si apoi dai sa pape.
Alina mami de Alexia Ioana