Bebelusi de iulie-august 2005 (127) -La multi ani!
Raspunsuri - Pagina 23
Laura25 spune:
Buna seara!
imi cer scuze ca intru in subiectdirect, dar nu am timp sa stau pe net. De dimineata la 6, cand s-a trezit, Rares mi-a vomat laptele, apoi tot ceaiul ... apoi spuma ... pana pe la 9 cand a reusit printre reprize de vomat sa doarma si s-a linistit. a mancat pe la 11 cereale cu banana, a baut ceai si apa multa, pe la pranz a inceput diareea. Scaune multe, moi, foarte urat misrositoare si cu mucus prin ele. Dupa masa nu a vrut sa manance deloc, pe la 19 a mancat o banana cu branza de vaci. La 21 a vomat to, jet ... a adormit cu 50ml de ceai de menta in care am dizolvat un metacloparmid. Ajutati-ma, va rog cu un sfat! Ce poate fi? ce-i pot face in afara de un regim alimentar? Nu are febra, e destul de vesel si jucaus.
Multumesc mult!
Medicul de familie de aici e in concediu, mi-e mai greu sa ajung la un doctor.
Laura
de shtrumphi,
Rares si
Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
delia grozav spune:
Daniascuze dar cred ca nu mai apucam din pacate sa fim foarte prompte cu raspunsurile la cat ne solicita mai mult sau mai putin atomicii nostrii.
Profilactic eu ii dau doar Vigantol 2-3 picaturi acuma vara dar doza e individualizata dupa copil si trebuie sa ti-o spuna medicul.
Daca e un copil absolut fara probleme poti sista vigantolul lunile de vara dar eu stiu ca toata familia noastra asimilam mai greu calciul si de aceea ii dau si vara. dar calciu nu ii dau pentru ca papa 500 ml de lapte pe zi plus iaurt sau cereale cu lapte deci isi ia portia.
Deocamdata altceva nu ii dau, am vrut sa ii dau gel de aloe vera dar astept pana la 2 ani.
Medeea spune tot mai multe cuvinte...bine, in felul ei adica ffff inseamna flori, hou-hou catel, face ca un calut cand vede unul, ca o masina cand o aude, tai tai, papa spun de mult, baba e papusa, si trimite pupicuri seara la culcare cand o pun in pat si plec(fericita de mine). Daca rastoarna sticluta de ceai o ridica in picioare, ii place la nebunie sa puna si sa scoata capace de pe orice.
Papa binisor acum ca nu avem dintisori e drum. In cateva zile trecem pe lapte UHT treptat, treptat si de cand il dau amestecat cu formula scaunele sunt mai bune (pai si scrie pe cutia de Milumil ca da scaune mai moi).
Poze
www.dropshots.com/deliameda" target="_blank"> filmulete
dede, Adi 5ani si Medeea 1 an
delia grozav spune:
Andreea febra asta trebuie sa aiba o cauza, s-au uitat la gatulet? L-au ascultat la palmani? Un sumar de urina ar mai fi indicat. E drept ca cel mai des e vorba de o viroza. Cat despre vaccin ar trebui amanat dupa parerea mea. Si eu l-am amanat pentru ca Medeea a avut o enteroviroza cu 3 zile inainte de data programata.
Dania Nicol nasucul galben nu are nici o legatura cu anemia. Ar putea fi cauzat de morcovii din papa. Uite-te mai bine la ochhisori tragandu-i usor in jos pleoapa de jos si compara cu culoarea care o ai tu sau altcineva.
O hemograma la 1 an insa nu strica sa ii faci dupa parerea mea. Incearca la un laborator privat unde nu ai nevoie de trimitere de la medicul de famile.
Poze
Dianami spune:
Laura, ti-am trimis un PM cu niste informatii. 
La multi ani, Andrei Tudor!
Sa cresti mare, sanatos si frumos
!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
delia grozav spune:
Diana Mirela felicitari pentru dintisori!
Emanuela , la fel felicitari si pentru ca nu mai vrea pasat de asemenea felicitari. Eu zic sa ai rabdare ca in cateva zile, (saptamani
) o sa pape bine. Eu cu Adi am avut probleme ca a papat pasat pana la 1 an jumate si apoi greu a inceput sa pape bucatele si ii place si acuma sa ii bage cineva in gura
.
Cu Medeea nu vrea sa patesc asa.
Poze
delia grozav spune:
Laura, am citit ce ai scris si mi se pare foarte distractiv sa vezi cat de diferiti sunt. Eu ma minunez de diferentele intre Adi si Medeea si realizez ca unele lucururi care eu am crezut ca sunt datorita educatiei sunt de fapt din cauza personalitatii lor si eu nu am nici o contributie (sau vina
).
Poze
delia grozav spune:
Mamini si Medeea a ales papiota si pensula plus lingura de lemn
ca eu am uitat sa ii pun bijuterii, am pus doar un lantisor de aur subtire si nu l-a vazut, dar mi-a spus cineva ca la leoaice le plac bijuteriile.
Poze
delia grozav spune:
Ica, v-am vazut pozele
, si legat de dimensiuni, voi parinti sunteti inalti?
Am uitat sa va dau diensiunile fetei la 1 an. 9100 grame deci chiar ca creste fata bine (cate 4-500 pe luna) si 78 de cm.
Poze
delia grozav spune:
Laura, daca accepta lichidele si vomeaza mai rar si scaunele nu sunt mai des poti sa incerci sa il tratezi acasa, daca nu trebuie internat ca se deshidrateaza repede.
Trebuie sa ii dai solutie de rehidratare ELECTROLYT din care ii dai cate o lingurita doua la fiecare 5 minute.
Ii dai Smecta in ceai de menta 2 plicuri pe zi tot asa cate putin.
Din experienta iti spun ca e foarte bun si laptele HN de la Humana sau Milupa, daca il accepta, Medeea l-a acceptat bine. Asta incepi sa il dai dupa cam 6 ore dupa ce vezi ca nu mai varsa.
Apoi a doua zi poti sa ii dai orez pasat cu morcov si apoi cu branza de vaca si ziua urmatoare putina carne de pui in orezul cu morcovi si banana cu orez.
Insa eu cred ca cel mai bine ar fi sa il vada un medic. Pana atunci ai grija sa il hidratezi corespuzator si dai Smecta.
Dupa ce ii trece fa-i o cura de 10 zile de Biotics pentru refacerea florei intestinale.
Multa sanatate la baietelul bolnavior.
Poze
Dianami spune:
Ha ha, Dede, i-am trimis si eu Laurei un mesaj privat, cam aceleasi indicatii si inca ceva recomandari in plus. La examenul practic de pediatrie mi-a dat proful un bebe pe care l-am diagnosticat cu BDA, infectie urinara si convulsii febrile
. Proful m-a terorizat cu intrebarile despre BDA, dar invatasem f. bine...ce-i drept imi era o frica de examenul ala...
In alta ordine de idei, eu m-am hotarat sa o scot pe Iulia din Bucuresti, plecam la parintii mei in provincie, poate si o fuga pe la tara, la bunica, sa se joace cu puii si sa bage pisicile in sperieti
. Tati va ramane acasa
, sa invete pt. doctorat, iar dupa examen vom pleca toti 3 la mare sau la munte, depinde cum va fi vremea.
Daca ii va placea mandrei la tara, vom sta 4-5 zile. Singura ei problema, cand plecam undeva, este ca nu doarme daca nu cunoaste locul si nu are patutul ei
. In privinta asta nu stiu cum o sa fac.
Asa ca ne revedem peste cateva zile, daca mandra este cuminte si doarme, daca nu...mai devreme.
Oricum vad ca pe aici se cam sparge gasca, sa zic asa...ma tem ca in curand clubul nostru se va destrama
, scriu din ce in ce mai putine mamici.
Va pupam pe toti si uram "La multi ani!" copilasilor ce se vor aniversa zilele urmatoare
!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)