Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (74)
Raspunsuri - Pagina 20
catutza spune:
Salutare ! Multumim de urari de bun venit
, poze nu am apucat sa pun, abia acum am reusit sa le descarc in calculator.Nu am reusit sa citesc nimic din urma inca...maine plec la bunicii mei ca nu i-am mai vazut de anu trecut din iunie si-mi e tare dor de ei , asa ca nu stiu cand si daca o sa recuperez.
Sa va spun de Bulgaria : am fost in Pomorie , e o statiune la 230km de granita - pe la vama veche am iesit-statiunea este putin cunoscuta de romani, sau chiar deloc, noi nu am intanlit niciun roman in 9 zile acolo.
Am fost fara bilet, cand am ajuns in statiune am fost la o agentie si am gasit acolo loc de cazare , la localnici , 15euro pe noapte, am avut in camera 2 paturi de o persoana si un fotoliu pat. Aveam grupul sanitar pe hol, imediat langa camera, il foloseam numai noi. Doamna la care am stat avea o singura camera de inchiriat si 3 ale ei. Casa era o vila de vacanta (ea statea in Sofia si doar vara venea in Pomorie). Bucataria era la demisol si aveam si noi acces la ea, dar nu am folosit-o decat pentru frigider.
Noi dimineata nu mancam defel, asa ca la pranz mancam pe balcon (aveam o masa cu 3 scaune), ne luam pui la rotisor si alte minuni, iar la cina mergeam la restaurant.
Pomorie e o statiune unde vin turisti bulgari,familisti, peste tot vezi numai copii. Au multe restaurante cu specific sarbesc.
Au pizza foarte buna, gogosi mici, rotunde servite cu topping , clatite mari
, inghetata si alte minuni.
Cam atat , daca mai vreti info mai va raspund.
Ripley , ma bucur ca ai inceput sa postezi iar pe forum.
Catutza si Bianca-Maria(2.11.2005)
catutza spune:
Tot eu...ma fetelor, eu nu mai sunt intreaga la cap
, nu mai stiu sa intru in contul comun, fie-va mila de mine si dati-mi si mie un link , ca parola o stiu eu.
Vreau sa vad si eu pozele noi.
Catutza si Bianca-Maria
dordia2000 spune:
Eu calc de zor pt la maaare!!
Madau si eu m-am uitat de dim pe prognoza si....am vazut sooooare plin pana duminica viitoare ca pana atunci era data prognoza. abia astept sa ajung duminica.
Ripley sa-ti traiasca anutzache dulce foc.
Catutza frumos cred ca a fost din ce povestesti. Si eu abia astept sa plec si sa ma lafai la mare.
Acu' va pup ca plec la calcat!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
Bic spune:
stefanalex, daca ai cu cine sa-ti lasi copilul e foaaarte simplu sa te intorci la lucru. Eu te poftesc sa vii sa stai aici unde nu ai nici un fel de ruda si apoi mai vorbim.
Noki, m-am tot gindit la funduletu' lu' Sarah, mai ales ca si Smaranda a facut acum iar iritatie (yeast infection de data asta). Bine ca ati scapat.
Sint doua feluri de iritatii: clasica iritatie de scutec si acea candidoza. Noi am facut candidoza acum. Iritatia de la alimente se vede la popou, in jurul anusului. Pe cind candidoza se face pe pasa si apar niste bubite rosii mici tare nasoale. Candidoza se trateaza cu un unguent anti-ciuperca, pe linga tratamentul clasic de iritatie. Ahhh, sper sa ne treaca in citeva zile si noua.
Ah, si in legatura cu Adila, si oe mine m-a lasat al meu de multe ori cu ochii in soare fara echipament de bebeu.
Barbati cascati, e sa-i faci.
felicia si Ripley, care este motivul pentru care doctorii nu recomanda sa lasi copilul sa stea in picioare daca asa vrea? De ce sa impiedici o dezvoltare fireasca??? Eu n-am auzit de asa ceva pina acum. Ceea ce recomanda, insa, medicii de aici si in Romania recomanda exact pe dos, este ca pina cind nu incep efectiv sa mearga singuri sa nu le pui incaltaminte. Daca ii lasi cu piciorul gol isi vor dezvolta muschii mai bine si pentru ca simt suprafata pe care merg, isi vor forma echilibrul mai repede.
Smaranda se ridica demult in picioare in patut si mai nou se plimba de-a lungul canapelei, tinundu-se cu o mina, ceea ce tocmai am citit ca e normal pentru virsta ei. Cred ca si ceilalti bebelusi fac la fel.
Meems, drum bun si n-ai frica. O sa ajungeti cu bine. Te inteleg perfect in legatura cu reluarea rutinei.
dordia in california sint interzise premergatoarele exact din motivele pe care le-ai descris tu. Plus ca au mai fost si cazuri in care copii lasati nesupravegheati in premergator au cazut pe scari cu el si si-au rupt gitul. La propriu. Fiti atente cu premergatoarele astea, mai ales daca aveti scari!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Smaranda, 03.11.2005
dordia2000 spune:
Bic ai perfecta dreptate. O sa il pun in premergator doar daca stau cu ochii pe el. Dar daca tot stau langa el si cu ochii pe el la fel de bine pot sa il las pe jos fara premergator si cu coaziia asat merge de-a busilea toata casa.Deocamdata in premergator numai cu mine langa el.
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by Bic
felicia si Ripley, care este motivul pentru care doctorii nu recomanda sa lasi copilul sa stea in picioare daca asa vrea? De ce sa impiedici o dezvoltare fireasca??? Eu n-am auzit de asa ceva pina acum. Ceea ce recomanda, insa, medicii de aici si in Romania recomanda exact pe dos, este ca pina cind nu incep efectiv sa mearga singuri sa nu le pui incaltaminte. Daca ii lasi cu piciorul gol isi vor dezvolta muschii mai bine si pentru ca simt suprafata pe care merg, isi vor forma echilibrul mai repede.
dordia in california sint interzise premergatoarele exact din motivele pe care le-ai descris tu. Plus ca au mai fost si cazuri in care copii lasati nesupravegheati in premergator au cazut pe scari cu el si si-au rupt gitul. La propriu. Fiti atente cu premergatoarele astea, mai ales daca aveti scari!www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Smaranda, 03.11.2005
Biculet, trebuie sa te contrazic, pediatra mea mi-a zis acelasi lucru, incaltaminte dupa 1 an si 2 luni cand merge bine. Cu acordul ei am luat totusi o pereche pt la Herculane unde nu pot sa o las desculta nici in camera de hotel si vom sta mult pe afara si poate vrea sa umble. Dar le-am incercat si nu se prea simte bine in el.
Cu premergatorul v-am mai tot zis si eu ca e inutil si daunator. Cre'ca dijaba, da' va mai zic. Cred ca o sa-mi pun la semnatura: "premergatorul e inutil si poate fi daunator".

-----------------
M-am pus sa forumizez un pic pt ca NU MAI PUTEAM. Astea 2 au scos UNTUL din mine. In clipa asta a intrat sotul pe usa!
La ora astaaaaa....Vacanta placuta celor in vacanta si pupici.
P.S.1. Acu merge si Nati de-a busilea, pana la obiectivul fixat, acolo se ridica in picioare, etc. => unt scos din mami.
2. Cand se trezeste din somn si baga alarma, o gasesc direct in picioare.
P.S. 3. Dordia ce frumos ai spus ce bine va intelegeti voi 3 surorile. M-ai emotionat.
dordia2000 spune:
Lavi asa e. Suntem 3 surori cu dif destul de mare intre noi adica..eu am 30,cea mare 39 iar cea mijlocie 36. Dar ne intzelegem perfect. Acu' la mare mergen impreuna, de pasti am fost impreuna, de caraciun la fel si e taaare frumos. Pe muntzi tot impreuna colindam. E tare frumos si linistitor sa sti ca ai pe cine conta in viatza si cu cine te sfatui. De aceea sora mea cea mare imi e si nasa de cununie si mi-a botezat si baiatul. Si daca ai sti cat ne ajutam reciproc.....
D'aia mai vreau sa mai fac cel putin un copil. as face si trei dar cu cezariana...cred ca e riscant. Om vedea. Sa ma vad cu 2 mai intai si apoi ma gandesc si la al treilea!
Va pup ca ma duc sa ii dau papa lu' Stefan si sa il culc, apoi revin.!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
maria_alexia spune:
Lavi, Dordia, Madau, concediu placut si bebelaci cumintei!
Noi n-avem curaj de plecat in concediu anul asta, bebele nu rezista mai mult de o ora (= ora lui de somn) pe masina, restul e cam scandal. Daca ar putea, ar tzopai toata ziua... Si mi se pare si mie complicat sa plecam cu toata casa dupa noi (probabil n-o sa avem nevoie chiar de toate, dar... nu m-as risca
). Asa ca... Ocna si Paltinis scrie pe vacanta noastra. Ceea ce nu e chiar rau, descopar
.
Mandy, si serviciul meu e tot cam asa, plec inainte de 8 si cu ceva noroc ma intorc inainte de 18... Uff, sa vedem cum facem.
Voi stiti exact cum e cu pauza aia de alaptat de 2 ore (care ar reduce programul de lucru la 6 ore)? Pana cand se aplica, pana la 1 an sau pana la 2? As incerca asa, desi am inteles ca multi angajatori prefera sa ignore chestia asta ("atunci mai bine stai acasa si te plateste statul, nu eu").
Daca-mi amintesc bine, parca interesa pe cineva cum e cu crema de galbenele... Noi folosim zilnic, din primele zile, Epitelin (nu cremele alea unsuroase la cutiute mici, desi pediatra pe acelea ni le-a recomandat). Pana acum n-am avut nici o problema.
Maria &
Cristian (22 dec 2005)
Morgano spune:
Bicule si Lavi, raman la parerea mea initiala, nu imi dau mie reply with post :)) NU sunt de acord cu premergatorul pt. ca il consider DOAR un mijloc comod de ajutat copilul sa mearga. Il am mostenire de la vara-mea, a stat pe dulap in dressing luni de zile, l-am probat - se vede in poza - dar sincer nu ii vad in primul rand utilitatea si in al doilea rand il consider periculos pt bazinul copilului si pt. singuranta lui. Eu am destul parchet si mozaic venetian de care sa nu se impiedice.... dar prefer s-o tin pe Ana de manute decat sa suga ea marginile rotobilului sau sa mearga cu el cu spatele.
Iar la faza cu mersul cu piciorutele goale: perfect de acord. Ana paseste instant dc o pun desculta pe jos, in papucei are ezitari, ii studiaza, suge, linge :) la munte a fost pt. ea o mare placere sa stea desculta in iarba, asa a facut primii pasi. Doar ca sunt de acord ca o glenza sustinuta la inceput e mai sigura decat una libera. Insa ma intreb - oare de ce ne complicam existenta atat de mult cand de mii de ani oamenii au mers desculti si fara premergator? Nu zic sa ne intoarcem in evul mediu, ci sa luam naturalul ca pe ceva firesc, fara a ne ingradi in chestii moderne vandabile... iar am ucis lba. romana... priceptei voi ce am vrut sa zic.
Mie mi-e tare dor de postarile Siminei. Sper sa revina si ea.
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Madutza10 spune:
Buna seara la toata lumea!
Fetele ,sint suparata rau ,mi-a cazut bb in cap asta seara ,credeam ca mie nu mi se intimpla dar uite ca am intrat in ,,club'',l-am lasat pe pat o secunda si am luat ceva de pe noptiera ,atunci s-a si aruncat dar l-am prins cat de cat la timp ,saracu' mai mult s-a speriat de tipatul meu ,abia l-am potolit din plins!Are un cucui de toata frumusetea ,cred ca se si invineteste ,sper sa nu ma certe tati
pupici !!
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
POZE DE LA MARE